Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv. A jelölt kábelen kapja a feszültséget a led-es rész? Mert ha igen kb. 20-30mV-ot mértem ott.
Az IC csere után. Az integrált tranyót kimértem, jó.
Semmi baj, velem is előfordult már. Leellenőriztem kétszer is, jó helyen vannak. Az R807 értéke 2,7 k, mert 21"-os Philips cső van benne. R808, 810 értéke jó. Az LP803-as tekercs véget kiforrasztva leválasztottam a sorvégfokot, de a jelenség ugyanaz. Esetleg ahogy Kadarist kolléga írta trafó hiba? Már átmértem egyszer, de holnap alaposabban átméricskélem.
Sziasztok! Van egy Sharp tv-m. Azt produkálja, hogy elég gyakran pörgeti a bemenetválasztó gombot, plusz néha a menüt és a hangerőt is. Elem nincs a távirányítóban, így valahol a tvben generálódik a hiba.
A tv vevő egysége körül lehet a hiba. Jól sejtem?
Szia!
A kezelőgombok közül valamelyik átvezet.Esetleg a processzor körül a panel elkoszolódott,ott vezet át.(A gomb valószínűbb) István
Szia!
Az előlapi nyomógombok környékén van a hiba.
A trafóhibára kicsi az esély, de nem lehet kizárni.
A C810 rossz szokása, hogy feszültség alatt átvezet. Ha minden igaz, egy 1 nF SMD kondi lesz. Cseréld ki, egy próbát megér! Köss le mindent a táp szekunder oldaláról. Terheld le a táptrafó sortápkimenetét egy 40W-os izzóval. Amíg így nem áll fel a táp, a primer oldalon van a hiba, vagy tényleg a trafó a ludas! Sajnos valóban előfordul, hogy gagyi a táp IC.
Üdv. Hibás értéket mértem. A multiméterem kábele megadta magát A tápegységgel nincs gond. Ma beépítettem egy ugyanilyen hibátlan készülékbe és működik. Hosszas keresgélés után olvastam több helyen is, hogy az SMD LED-ek szoktak elszállni. Jobban szétszedtem és láss csodát az egyik itt is le van égve. Most már csak be kéne szerezni valahol és remélem működni fog.
Sajnos tegnap nem volt időm rá, de ma este megnézem amit javasoltál. A C810 ahogy nézem valami hidegítő/szűrő kondi. Közönséges kerámia tárcsa kondi szerintem megfelel oda, nem? A trafót múltkor kimértem mindenhol zárlatot mérek, tehát biztos nem szakadt.
C810 csere után megnézem majd izzóval. Igen, utána olvastam, hogy voltak hibás szériái, hamisítványok.
Üdv ! él még a topik ? segítséget szeretnék kapni .Köszönöm
Clatronic ctv 576 vt tipusu hagyományos kis tv a gyerekeké bekapcsolás után pattog és szikrázik bent valami. jó a kép jó a hang de szikrák pattognak benne jobb alul egy lapos valamiből a panel felett.. merjük használni így ? vagy mi lehet a gond ?
Semmiképpen, ne használjátok !!! A kérdésedből arra következtetek, hogy szaki kell a készüléknek.
Köszönöm ! szerinted javítható? tudom hogy ezt így nehéz.. de nem ez a kutya ?? vagy mi? ami ívet húz? érdemes ezt még javítani? másikat nem nagyon tudunk venni
"Sortrafó" Egy takarítás nem árthat neki. Hol húzza az ívet?
középen van az fém huzal a szikra ott jelentkezik és a panelbe áll meg
Akkor kuka (: Sajnos, esetleg alul nézd át a kivezetéseit. Talán valamelyik forrasztás rossz. Van a trafón egy szám, írd le talán lesz valakinél a fiókban.
a keservit neki... csak a sortarafo melletti dolgoknál ramaty a panel...
Mintha néhány fólia szakadt lenne. Ez is okozhat áthúzást.
Passz . ecsettel meg takarítottam. bedugtam de pattog... szerintem igazad van kuka... sajnálom a kis tv. t.. csak most ki kell találjak valamit a gyerekeknek... Köszönöm Neked a segítséget
Arra a vastag rugóra gondolsz,ami a két vasmagot húzza össze? Ha igen,próbáld meg lekötni a testre egy szigetelt huzallal. Nekem már volt dolgom ilyen hibával ( VT TV-ben),és ez segített. Vannak trafók,melyeknek ez a rugó lefelé ki van hajtva ,és beforrasztva a testre.
István
szia ! igen az az ! d hova kössek szigetelt huzalt ? illetve 220 as kábel nem jó hozzá?
A rugóra magára forrassz rá egy darab vezetéket,majd a másik végét kösd le a testre. De szerintem inkább bízd szakemberre a javítást,ő átnézi a trafó környékét ,meg az egész TV-t. Nehogy valami bajt csinálj.Nem szeretném,ha tűzeset vagy áramütés lenne a vége.
és akkor így már nem lesz gond ugye ?
No Uram! Üzembe helyeztem , eddig ok. hagyom had működjön. Köszönöm
OK! Remélem hogy jó lesz. Azokon a ronda forrasztásokon azért menj át egy pákával.
István
Sziasztok! Van egy orion T2040MJ TV 11AK19PRO Panellal. Meg tudná valaki mondani milyen sorkimenő kell bele?? Nem látszik rajta, és amit le tudtam tölteni rajzot , azon nincs!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |