Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok, valahol olvastam, hogy ki lehet olvasni az arduino-bol hogy miért indult újra, ez igaz? Tudjátok a módját?
Igaz, van egy regiszter az MCUSR,
• Bit 3 – WDRF: Watchdog System Reset Flag This bit is set if a Watchdog System Reset occurs. The bit is reset by a Power-on Reset, or by writing a logic zero to the flag. • Bit 2 – BORF: Brown-out Reset Flag This bit is set if a Brown-out Reset occurs. The bit is reset by a Power-on Reset, or by writing a logic zero to the flag. • Bit 1 – EXTRF: External Reset Flag This bit is set if an External Reset occurs. The bit is reset by a Power-on Reset, or by writing a logic zero to the flag. • Bit 0 – PORF: Power-on Reset Flag This bit is set if a Power-on Reset occurs. The bit is reset only by writing a logic zero to the flag. To make use of the Reset Flags to identify a reset condition, the user should read and then Reset the MCUSR as early as possible in the program. If the register is cleared before another reset occurs, the source of the reset can be found by examining the Reset Flags.
Köszönöm szépen! Közben megtaláltam a legvalószínűbb okát a hibának. Az egyetlen hely ahol vékony vezeték van (volt) mert ilyen biztitartó volt itthon. Gondolom a vékony kábel felforrt és a műanyag tok engedett... Nem is tudom mit hittem mit bír majd ez a tyúkbél...
Ott kukucskál a bizti vége. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
Sziasztok.
Megépítettem ezt a kapcsolást. Csak nem tökéletes,vagy legalábbis nekem nem úgy működik ahogy kellene. Az volna a gondom vele,hogy ha a távkapcsolón megnyomom a gombot akkor reagálnak a ledek,csak éppen villog,gondolom ez a prell miatt van,de nem tudom megszüntetni És hogy csak akkor veszi a jelet ha éppen nem frissít,vagy mit csinál. Valakinek van ötlete erre a gondra?
Szia!
Kiolvastad a saját kapcsolód által küldött kódot? Esetleg megpróbálkozhatsz ezzel: Bővebben: Link
Szia . Igen kiolvastam és átírtam,ezért is reagált a gombnyomásra.
Üdv. Gondolkoztam rajta hogy építek egy arduino shield-ként felépített ablakos eprom égetőt. Most abba a gondba ütköztem hogy nem tudom hol lehet feszültséget váltani az égetőn,mivel sok féle (leginkább régi) ablakos epromom van itthon amiket szeretnék írni. Hogyan tudom megoldani hogy az égető feszültség magasabb legyen? ( Arduino-im: mini,uno,mega (2560) ,due) Remélem ezek közül valameikkel meg tudom rendesen építeni az adott áramkört. A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Nekiálltam öreg fejjel tanulgatni az Arduino programozást, de nem teszi könnyűvé az éltemet, már látom. A második leckénél már fent is akadtam. Nem értem miért nem villog gyorsabban a led-em, ha meg nyomom a nyomógombot. Ezek a kapcsos zárójeleket nehéz megszoknom, hogy hogyan kell használnom.
A nyomógomb az működik rendesen, mert a 3 lábon 5 V lemegy 0 V-ra Légyszí segítsen valaki! Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
A 8. és 15. sorban egy-egy fölösleges pontosvessző szerepel.
Szia! Szerintem a két if után a () és a {} közül vedd ki a ;-t. Így:
Köszi mindkettőtöknek, tényleg a ; jel volt a hiba.
Hogy fogom én ezt megszokni, hogy hova kell, meg hova nem kell ( , mert még a fordító sem látja hibának. Na mindegy, tanulok tovább.
A fordító azért nem látja hibának, mert szintaktikailag teljesen oké. A magában álló pontosvessző üres utasítás. Tehát ez így azt jelentette, hogy ha nyomod a gombot, akkor ne csináljon semmit, a delay(900) pedig feltétel nélkül mindig lefutott.
Hátha így akad válasz.
Ezt a típusú shield-et szeretném átalakítani úgy hogy az arduino képes legyen a régi "nagyobb feszültségű" eepromok írására is. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
Hát 5V meg 3.3V kell nem? Sima jumperes megoldás esetleg feszültség stabilizátor ha pontosan 3.3V kell.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
Vannak régebbi eepromok amik 21V vagy 12,1V írási feszültséget kérnek. Azok esetében hogyan tudom megoldani ezt?
Hát esetleg a panelra raksz egy lm317-et vagy valami hasonlót, külső tápról kapja a feszültséget és potméterrel be lehetne állítani a programozó feszültséget 3x mérve.
Olyankor csak az eeprom tápfeszültségét kell megváltoztatnom?
Szerintem elég igen, de ki kell próbálni. Gnd-ket közösíted és elméletileg jónak kell lenni-e.
Akkor én voltam tévhitben ,mivel én azt hittem (tévesen) hogy az adatvonalon lévő feszültség szintet kell arra a feszültségre emelnem. Valaki esetleg ismeri ezt az eeprom írót? Most akarom felépíteni,esetleg van-e valakinek tapasztalata vele mire kell figyelni építéskor?
Lehet jó lesz de lehet nem de a 74hc595-nek 7V-nál többet ne adj. Az is lehet hogy én tévedek de ha úgy van egy kollega majd kijavít.
Sziasztok! Segítségre/információra lenne szükségem. A minap beszereztem egy 2,4" TFT kijelzőt arduinohoz. A problémám hogy a kijelző az ég világon semmire nem reagál. Gyönyörűen világít fehéren. Valaki van ötlete hogy mit kellene csinálnom hogy életre keljen?
Válaszokat előre is köszönöm.
Rendben,akkor a 595-ösöknek meghagyom az 5V tápfeszt,a nagyobb írófeszültséget pedig majd az LM317-el fogom megoldani jumperelhetőre.
Beszerezni a megfelelo meghajtoprogit es beleforditani a programodba.
Gondolom, te is a bangoodon veheto, sarga muanyagos tuskesorral felszerelt, piros NYAK-osat kaptad. Vagy ILI9341 vagy 9325-os a kijelzo valoszinuleg.
A piros nyák pipa, de fekete nyákcsatis. Meghajtóprogramot merre keressem? Vagy próbálgassam őket hátha jó lesz valamelyikkel?
Szia!
Step-Up konverterre nem gondoltál? Akkor nem kell külső plusz tápegység,mint az LM317-nek, hanem mehet az arduino USB bemeneti tápjáról is, ha elbírja. Egy próbát megér szerintem.
Esetleg a link, ahonnan vetted?
De valoban, a probalgatas nem rossz, mivel talan van osszesen hat fele kontrollerchip, amikkel ezeket szerelik, igy nem fel ev a talalgatas. A Banggoodon pl. ott a lap aljan a link, ahonnan a legfrissebb progik letolthetok.
Sziasztok! Valaki épített már Arduino / AVR kapcsolást R2025S/D vagy RS5C313 RTC-vel? Esetleg létezik valamilyen mintaprogram?
Nem is hallottam még ilyen típusról, de az adatlap alapján a DS3232RTC programkönyvtár valószínűleg könnyen átalakítható/lebutítható hozzá.
Sajnos ezeket az epromok nem egészen egyformák. A Vpp feszültség több típusnál más és más. Illetve fontos annak időzítése is, csak a programozás pillanatáig lehet aktív, meghatározott időhosszúságig. Egyéb esetben ez a láb is 5 voltos. Lehet minden típushoz módosítani kell a programot. A Vpp láb meghajtása a szokott módon nyitott kollektoros NPN tranzisztorral vezérelt PNP tranzisztor megfelelő lehet.
Csak egy számítógép usb kimenete általában 500mA ami kevéske egy Step-Up konvertenek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |