Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
EEprom programozáshoz nem hiszem, hogy Wattok kellenek.
Hát ugye mikor elindul csak nagyobb áramot vesz fel és lehet hogy az elég is hogy kikapcsol az arduino stb. De ugyebár ez sok mindentől függ.
Mobiltelókban is vannak step-up konverterek pár mA-es árammal.
Segitsetek. Mit nem csinalok jol ?
Megepitettem innen a 10-edik oldalrol a kapcsolast, PC827 es 817 optocsatolokkal, aram ala helyeztem, de az I2C scanner nem talal semmit - „Found 0 device(s).” Mivel kellene folytatnom ? Mit nezzek meg, merjek le ? Egy UNO-val probalom kiolvasni. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
A rajzon egy sematikus ábra látható. Az IC belső felépítése sokkalta bonyolultabb, mint két optocsatoló. I2C-t egyébként sem éppen egyszerű optikailag leválasztani, mivel kétirányú a kommunikáció. Ha teheted, oldd meg máshogyan, vagy spéci IC-vel. Az UART-ot könnyebb leválasztani, de ott is több alkatrész van. Soros áramkorlátozó ellenállások hol vannak??? Fel- lehúzó ellenállások???
Amit azon a rajzon fel van tuntetve mind oda tettem.
esetleg probaljam meg direktbe, opto levalaszto nelkul ?
A kapcsolás biztos jó csak amit használsz optocsatolót az túl lassú, a rajzon MOCD207M van előírva.
Először próbáld meg optocsatoló nélkül esetleg ha lehet kisebb sebességen. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
Ez nem jo hir, megprobalom akkor direktbe
A sematikus szó jelentése, hogy csak a logikai működést szimbolizálja. Az IC-ben, amit ajánlanak, sokkal több alkatrész van, mint 2 optocsatoló... Vagy vedd meg ezt az spéci IC-t, vagy keress más megoldást, de mint írtam, kétirányú I2C kommunikációt nem lesz egyszerű leválasztanod...
Es csoda, a scanner megtalalta, direktbe kotve
Idézet: „I2C scanner. Scanning ... Found address: 102 (0x66) Found address: 103 (0x67) Done. Found 2 device(s). ” csakhogy nem egyet hanem kettot ?? A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
Két címe van az eszköznek, az adatlap tájékoztat róla bővebben. Az egyik az íráshoz, a másik az olvasához kell. Vagyis egy címe van az eszköznek, de elé 0-t vagy 1-et írva máshogyan működik.
Amugy is nagyon amator vagyok, holnap meg bongeszgetem az adatlapjat
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
Nem az LSB az írás-olvasás jelölő bit?
Es a csoda bejott:
Idézet: „LoadCurrent= 0.00 InputVoltage= 12.28 ADCInVoltage= 2.05 LoadCurrent= 0.30 InputVoltage= 12.20 ADCInVoltage= 2.05 LoadCurrent= 0.30 InputVoltage= 12.20 ADCInVoltage= 2.05 LoadCurrent= 0.30 InputVoltage= 12.20 ADCInVoltage= 2.05 LoadCurrent= 0.30 InputVoltage= 12.20 ADCInVoltage= 2.05 LoadCurrent= 0.31 InputVoltage= 12.20 ADCInVoltage= 2.05 LoadCurrent= 0.31 InputVoltage= 12.20 ADCInVoltage= 2.05 ” Egyelore mukszi
Bocsánat. Igazad van. Így lesz eggyel több a 66. Nem számolgattam át.
Sziasztok! Kezdő Arduinos vagyok és a következő a problémám:
Készítettem egy Led kapcsolgatót IR Leddel. Azonban a serial monitoron néha megjelennek érdekes számok, amikor egy gombot nyomogatok! Ilyenkor a Led kikapcsol. Tudnátok segíteni ogy mi lehet a baj? ( A képe végig egy gombot nyomogattam)
Kis átvariálással nálam most hibátlanul megy. (a DEC helyett én BIN-ben írattam ki, nem változtat a lényegen)
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2016
Arduinoval tervezek ponthegesztő vezérlését megoldani, ezt kellene véleményezni. Egyelőre még csak a hardveres részét:
Egy optocsatolóval detektálnám a nullátmenetet: Bővebben: Link A nullátmenettől időzítve számolnám a 90 fokos fázisszöget - ahol a legkisebb lenne a trafó indítási áramfelvétele - majd az arduino egyik digitális kimenetén kapcsolnék közvetlenül egy aszinkron (random) SSR-t.
Az optocsatolót a D2 vagy D3 -ra tedd, mert ezek interrupt bemenetek igy gyorsan tudod detektálni a nullátmenetet.
Sziasztok!
Sikerült valakinek ezt a kijelzőt működésbe hoznia? Ebben levő mintaprogramok közül egy sem jelenít meg semmit. Szóval kérném a segítségét annak, akinek működik az eszköz. Köszi.
Először is hogy és mivel kötötted össze? (Ránézésre 3,3 V-os cuccnak néz ki...)
Ez alapján De most, hogy mondod a 3,3V dolgot, egyből beugrott, hogy az a gáz.... Bővíteném a kérdés sort: minden lábára 3,3V szintillesztés kell?
Sziasztok, átnéztem a fórumon a timeres hozzászólásokat de nem találtam megoldást a problémámra.
Szeretnék egy CTC módú timer interruptot beállítani de nem igazán tudom működésre bírni. C-ben T-bird2-re írva működött csak itt nem tudom hogyan kellene. Beillesztem ide ameddig jutottam. Előre is köszönöm a segítségeteket. Csak annyit szeretne ez a kód hogy 2mp mulva váltson át a b változó értéke is a 12 es kimenet is.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2016
Az Arduino keret használja a timert.
Void setup-ba ird be hogy TIMSK0=0; vagy az egész void timer részt. Csak tipp. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2016
Lehet rosszul csinálom az egészet mert most néztem meg a 328 as AVR adatlapját és van külön TCCR0B meg A de azt már nem értem hogy az egyiknél vannak az "osztás" beállító bitek
a másiknál meg a mód beállítók, valaki használt már ilyet? CTC módban esetleg?
Itt van egy kódrészlet ATmega328-hoz (nem Arduino környezetben írva), ami két timert használ CTC módban.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Nemrég vásároltam egy Arduino Uno-t, de a Windows nem akarja felismerni. Találkozott már valaki hasonló problémával?
Neked szerintem erre lesz szükséged,ezt telepíted ha ilyened van és már meg is ismeri a gép.
Ugyan így jártam én is ahogy te és egy kis kutakodás után találtam rá erre. |
Bejelentkezés
Hirdetés |