Fórum témák
» Több friss téma |
8-10mm ezeket vágatom bérbe folyamatosan!
8-10mm de ahol vágatom ezeket profi géppel vágják!
Hol lehet ilyen dolgokat venni? léptetőmotor,
szervo ,mozgatóorsó
Írok levelet neked és úgy jobb lesz!
Semmikép nem menetes orsó kell egy ilyen géphez vagy szíjhajtás vagy fogasléc.
Ha gyorsjáratba akarsz vele menni pozicionálni akkor oda elég nagy sebesség kell!
Igen lassut építeni nincs értelme!
De akkor milyen hjtás?
Letöltöttem én is kíváncsi vagyok milyenek a tervek de, jelszóval van védve a rar-file.
Azt esetleg nem akarod megosztani ?
Ma meghozta a postás a leendő "nagygép" léptecseit 3A -3Nm kicsit gyengék a képek de csak mobil állt rendelkezésre a fotózáshoz
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2016
Hány voltos a tekercs?
Az igazság az hogy nem is néztem , remélem a tb6600 a 48v os betáppal elboldogul vele ...
6.3V 2.1 Ohm
Igen épp most mértem 2,1 Ohm , tapasztalata véleménye van róla valakinek ?
Hasonló motorokat kaptam. Használhatók lennének ezek mondjuk léptetőmotor helyett? Érdemes valami Step/Dir vezérlés után nézni?
Innen nézve ez moduláris AC szervómotor, nem step-dir üzemre van fejlesztve, hanem ehhez való hajtásvezérlővel üzemeltetve, forgó enkóderrel, vagy útmérővel és szöghelyzet adóval kiegészítve lehet használni.
A motor fordulatszám nagy, így a nyomatéka viszonylag kicsi, (néhány tized Nm nagyságrendű) egy gyors lézerhez alkalmasnak látszik... persze a bolygóműtől sok minden függ. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2016
De kottyan, a leírás szerint 0,8 fokot. Láttam a katalógusban, hogy az enkódert a motor másik végére lehet szerelni, de akkor hogyan olják meg a kottyanást?
Stewe Igen BLDC motor, és van rajta egy 33:1-es áttétel. Arra gondoltam, a meghajtott tengelyre tenném az enkódert. Nem tudom ez a motor milyen erős, de azért dobták ki őket, mert mindnek le van törve a 6-os tengelye. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2016
Ha a hajtott tengelyen van az enkóder, akkor a játék már érdektelen, legalábbis a vezérlő megbirkózik vele, mert nem lépésekben gondolkodik, hanem zárt hurokban, sebesség és nyomaték alapján pozicionálja a forgórészt. A helyzet-tarásnál viszont oszcillálhat, vagy búghat.
Ha kíváncsi vagy az erejére: itt a család adatlapja. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2016
Igen, ezért fura, hogy a gyári konfiguráció valahogy így néz ki.
A helyzet az, hogy egy 0,8°-os kottyanás, egy 5mm emelkedésű golyós orsón is 11 mikron, van ahol ez nem számít. Ha pozicionálás kívánt pontossága vagyis a megengedett lemaradás ennél több, akkor nincs gond. Már a felépítés is azt sugallja, hogy a kis beépítési méret volt az elsődleges.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2016
Ha a meghajtása egy lassító áttételen keresztül történik (például fogasszíj), akkor a kottyanás még kevésbé hat.
Hát ahhoz képest nem is olyan rossz Szerintetek?
Sziasztok!
Próbaképp összeraktam egy egyszerű forgatót. Működött szépen, de módosítottam rajta itt ott. Sajnos még tokmányt nem tudtam szerezni, így a képeken látható módon rögzítettem a munkadarabot.
Sziasztok! Ezzel a konstrukcióval találkozott már valaki?
Mi ezen a különleges ? Az én gépem is "állóhidas" csak nincs rajta plexiburkolat (és kicsivel nagyobb a munkaterülete)
A letisztultsága a különleges. A gyártási kultúra. Sajnos az ára is.
Sziasztok!
Már hosszú évek óta tervezem egy CNC építését, még most is csak ötleteket gyűjtök. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mennyire lenne jó a mellékelt képen látható mechanikai megoldás? ez lenne a legelső gépem, ennek a mechanikájára nem akarok sokat költeni, inkább barkács szerkezet lenne. a vezérlő elektronikától és a vele kommunikáló és használható software-től jobban félek, mint a mechanikától, ezért az elsődleges cél egy olcsó gép megépítése egy normális vezérlővel és programmal. Ha ez megy, akkor egy komolyabb mechanika építése. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |