Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Codefon kaputelefon
 
Témaindító: ovaozse, idő: Márc 24, 2013
Lapozás: OK   4 / 30
(#) lordcroft válasza dehogyisnem hozzászólására (») Márc 5, 2016 /
 
Üdv!

Érdekes most éppen nincs probléma a rendszerrel, de nem is csináltam vele semmit amitől megjavulhatott volna.
Feltérképeztem a rendszert már legalább azt tudom, hol mennek a vezetékek. Míg végigjártam minden emeletet feltűnt a negyediken egy dolog. Egy villanyóra nagyon hangosan zúg,előfordulhat, hogy ha az a lakás sok áramot húz, lesz akkora mágneses tér, hogy az 50hz rámodulálódik az órától 50cm-re lévő kaputelefon kötődobozánál a hálózatra és ez pont elég zavar ahhoz, hogy kioltsa a 60khz-es nyitóimpulzust?
Biztos semmiben nem vagyok, csak én is hangosan gondolkozom mert már nem tudom hova tenni ezt a hol jó, hol nem dolgot....

(ez a villanyóra tényleg olyan hangos, hogy a műanyag burkolatát megfogom és érzem ahogy rezeg...) Megkértem a tulajt, hogy beszéljen az eon-al, ilyen helyzetben biztos cserélik ingyér. Kíváncsi leszek ha ez megtörténik, akkor valami változik-e, vagy előjön-e a probléma...
(#) AccessDenied hozzászólása Márc 6, 2016 /
 
Lenne egy kis problémám, nem enged be a reset kóddal a dolog.

Előzmények:
7db 3 emeletes társasházon betörik az egyik ilyen készüléket, kicserélteti a társasház 50 ezerért, én elkérem a töröttet, és fél óra alatt faragok bele egy számpanelt egy kinyomtatott papírlap és két plexi segítségével, így van egy sajátom játszani.

Probléma:
Megkérnek, hogy ha tudom, programozzam már át a kódot, ami jó mindegyik panelhez egyedi kódra. (12 lakás, így ez nálunk a 13-kulcs-kód)
Neten utána nézek, codefonék programba való belépést írnak, gyakkérdéseken lakásszám-régikód-újkódos megoldást írnak.
Jó, mondom biztos postás kódként van beprogramozva, vagy hasonló, hogy ne lehessen megváltoztatni csak úgy, akkor szedjük elő a reset codeos megoldást, program menüből majd biztosan megy.
Mivel ugye itt van nálam egy olyan, ami pont ugyan olyan, mint a 6 másik, kipróbálom itthon, ne a lakók akarjanak megölni, ha valami nem működik jól, leolvasom a hátuljáról a reset codeot (filctoll, 6 szám), adok neki tápot 12V-os PC tápról (16V-os notebook adapterről is próbáltam mindent, mert ugye 12Vac kell neki, at egyenirányítja és 17 körül van pufferelve, üresjáratban még több is, de a 12V-os feszstab miatt gondoltam, hogy esetleg kívánja a panel legalább a 13 voltot), és írom a 000-kulcs-resetcode-kulcs és írja hogy err! Gondolom biztos megváltoztatták, akkor reseteljük a reset codeot, jumperelek , de ugyan az az eredmény. Gondoltam hátha azért dob errort, mert nincs rákötve készülék, meg csengő, egyebek, szóval kibontottam az egyik beszereltet a 6 közül, és leírtam róla a reset codeot, de azzal se enged belépni, sehogy se (bár azon nem reseteltem a reset codeot, de nem hiszem, hogy olyan lelkesek lettek volna a szerelők, hogy meg akarják változtatni).

Tudtok ebben segíteni? Én már úgy érzem, hogy mindent átgoogliztam, és megpróbáltam, amit tudtam.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
(#) dehogyisnem válasza AccessDenied hozzászólására (») Márc 7, 2016 /
 
Szia!
Egyen fesszel ne is kísérletezz, nem jó neki.
Majd még írok ha lesz időm..
Tibor
(#) dehogyisnem válasza AccessDenied hozzászólására (») Márc 7, 2016 /
 
Szia!
Minden központnak PIC-be égetett saját reset kódja van. Egyes szerelők nemes egyszerűséggel letörlik, vagy kamu kódot írnak rá, (lehet visszahívni őket) A tied nagyon gyárinak néz ki. DE viszont Eeprom nélkül nem tudod programozni! Se a lakáskódokat (Eeprom hiányában ez nyílvánvaló) de a gyári reset kód visszaállítását sem tudod elérni. Szerezz egy epromot ha tudsz 2408-2416, vagy ha kártyás központ akkor 2464-et.

"Tisztelettel kérlek ha még lehet moderáltatni a hsz-t akkor az egyéni kódváltoztatás módját vedd ki. Nem publikus! Nem csak hozzáértők olvassák a fórumot, nekiállnak programozgatni aztán lehet hívogatni a szerelőket...(nekem jó mert az vagyok, de egy társasháznak nem)
Köszönöm előre is!
Tibor
(#) AccessDenied válasza dehogyisnem hozzászólására (») Márc 7, 2016 /
 
Miért nem jó neki az egyen fesz? Nem néztem át pontosan a kapcsolást, de gyanús, hogy nem használja semmire a váltó részt, csak egyből egyenirányít, nem?

Van egy indukciós tekercs szerintem a számpanel alatt, lehet a kártyás verzió lesz.

Ja akkor úgy cserélték, hogy a 8 lábú foglalatban gondolom eeprom volt, és csak átették az újba, és mentek a lakáskódok? (mindig is gondolkodtam rajta, hogy ezek amikor cserélték, honnan tudták a kódokat újra beprogramozni, mert tuti nem volt már meg a gyári lista) A beszerelteken nem néztem, hogy ott van-e ic.

Akkor végülis egyszerűbb hozzá se nyúlni ehhez a gombsoros programozáshoz, hanem akár egy pickittel kicsit megtúrkálni a hexet ha tudja az ember, hogy mi hol meg hogy van tárolva

Kértem moderációt, de nem értem a logikát, ha valakinek sikerül átprogramozni, akkor nem kell szerelőt hívni, ha meg nem próbálja meg se, akkor mindenképp.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
(#) dehogyisnem válasza AccessDenied hozzászólására (») Márc 8, 2016 /
 
Hogy miért nem jó az egyen azt nem tudom, de próbáltam és nem működött a felcsengetés vagy a nyitás. Nem emlékszem melyik. Ha kártyás a kp akkor 64-es eeprom van benne. De mókolni jó egy kisebb is. Igaz akkor a kártyákat nem lehet felvinni. A nyitókódok az alsóbb szegmensben vannak. A hex megturkálása már nekem is eszembe jutott már csak nincs hozzá energiám. A forgalmazó is csak "móricka" módon tud tartalmat kiolvasni, nem az igazi az a kódtábla. Egy másik fajta önálló kártyás beléptetőt már sikerült kielemeznem, abban tudok is turkálni, de erre még nem jöttem rá. Pedig volna rá igény! A rendes programozás úgy néz ki, hogy szerelői kóddal belépsz 000-kulcs-resetkód-kulcs-0-lakásszám-kulcs-kód-kulcs. Ha elrontod tudod javítani. Leírod, elteszed, leadod a közös képviselőnek! Én mindig leadom a kódtáblát vagy a változtatásokat, és lakónak külön nem is programozok csak a képviselőn keresztül. Ez elvi kérdés nálam.
Az egyedi kódváltoztatást (gyári leírásban nem véletlenül nincs benne) valaki elrontja, (nem te személyesen persze) soha többet nem fér hozzá. Jó esetben csendben marad, rosszabb esetben kint ragad és rugdossa befelé a kaput, szétveri mérgében a kültérit mint nálatok. Jöhet ki a szerelő, a ház meg fizethet. De a kaputelefon nem játék! Kovácsnéni infarktus kap, mentő nem tud bemenni....soroljam? Most voltam kint egy javításon, a csapzárat szétrúgták, beszorult a kapu. Kint bent sorban álltak az emberek, állítólag hajnali 3-tól 7-ig volt így! Szét kellett flexelni a kaput. Nem volt őszinte a mosolya senkinek...Direkt így írtam "Tisztelettel kérlek" Így hogy egy megbízott műszaki ember mint te, szívességből megcsinálod az rendben van. Vagy egy gondnok. De egy Gipsz Jakab a tömpe ujjaival ne programozgasson. Magam ellen beszélek pedig nekem mint szerelőnek jó ha ki kell menni pénzért. Ez is elvi kérdés...
Ha szerzel eepromot (codefon azt hiszem csak microchip gyártmányú 24LC64 használ), túrok neked tartalmat hozzá, és akkor tudsz vele "játszani". Tanulni mindenből lehet.

Ha visszanézel a topic-ban, mindenkinek próbálok segíteni, így neked is. Így ötven felé van már elég tapasztalatom, nem véletlen kértem amit kértem.

Tibor
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
(#) AccessDenied válasza dehogyisnem hozzászólására (») Márc 8, 2016 /
 
Igen, végig olvastam a topicot, és köszönöm a segítséget.

De ha az egyedi programozással programozza valaki el a saját lakáskódját, akkor a program menüből reset code-al át lehet írni később is, nem? Azaz lehet javítani, nem?

Ma voltam megkérdezni a memóriát, rendelni tudnak, minimum 3db-ot 260/db áron, egy hét múlvára, lehet rendelek majd, de ha egy üreset beleteszek, akkor ha a programból elkezdem programozgatni a lakás kódokat, akkor feltölti magától is, igaz?

Tervezni kellene egy sajátot, nem olyan nagy durranás ez az elektronika...
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
(#) dehogyisnem válasza AccessDenied hozzászólására (») Márc 8, 2016 /
 
Kedves Barátom!
Úgy látom nagyon éhes vagy De ez tetszik!
Hosszabb analizálást kezdtem ebben a témában. Légy egy kis türelemmel, igyekszem mindent pontosan leírni. Amennyit már most is tudok.
1. Üres eeprom (FF-re írva) alkalmas a gyári reset kód visszaállítására, valamint felvihető az összes nyitókód is. 10-20 lakás elmegy de 100 lakásnál embertelen meló!
2. Az eeprom tartalmazza az összes programozási beállítást 2-8-ig 14-től 15-ig, illetve a kártyás központnál plusz 90-től 91-ig program értékeket. Pontosan azért, hogy az új csere központban ugyanazok a beállítások legyenek mint a leszereltben.
3. A "letörölt" reset kód nem fejthető vissza a PIC-ből, azt újra fel kell rá programozni, a kódot meg felírni a panelra.
4. A mérnök aki tervezte ezt a kütyüt nem volt egy buta ember

Folyt köv:
Tibor
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
(#) dehogyisnem válasza AccessDenied hozzászólására (») Márc 9, 2016 / 1
 
Csatolok egy .hex file-t. +.bin (ez utóbbi átláthatóbb total commanderben F3-hexa nézet)
Tartalma:
nulladik lakás (gyakorlatban nem létezik de programozható) 0kulcs0000, 1kulcs1111-2kulcs2222_szünet_9kulcs9999, szünet. 100kulcs0000_101kulcs1111_102kulcs2222_szünet_109kulcs9999_szünet_ 200kulcs1234. stop.
A reset kód (nem a panel gyárija, hanem a felvitt, illetve kódtáblázat alapján) 210-es címtől revers-ben 123456. (bite swap ha nem tévedek)
Programozási paraméterek: A beírt paraméterek a programszámhoz igazodnak az azonosítás kedvéért!
Mágneszár időzítés (2) 220-as címtőldec 0-255-ig)"hex02" vagyis 2 másodperc
Csengetési idő (3)230-as címtőldec 0-255-ig)"hex03" vagyis 3 másodperc
a programozási leírás szerint 2-től 8-ig sorban mindig eggyel többre állítva az azonosítás kedvéért a 280-as címig.
Szünet
Induló lakásszám (14) 2E0-ás címtől: (hexa -0-255-ig)"hex0E" vagyis 14
Záró lakásszám (15) 2F0-ás címtől: (hexa -0-255-ig)"hex0F" vagyis 15
szünet: mert nem kártyás eeprom! Az egy külön játék lesz!

Jól megdolgoztattál kedves fiatal barátom!
Sörben lehet törleszteni!
Tibor

UI: Hajrá fiatalok!
https://coub.com/view/43ks2
Idézet a Csinibaba című filmből...
(#) Tomi111 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Márc 10, 2016 /
 
Üdv! Nekem is egy Codefon központtal lenne gondom. Miért van az, hogy hibásan érzékeli a számokat. Pl: 8-as helyett többször ír 7-est, mint 8-ast, stb. Már volt plexi cserélve, a számlap üveg van benne, eredetileg műanyag volt. Asztalon megtáplálva próbáltam kicsit hajlítani a ledeken, fotodiódákon(ha azok?), jobb lett, de nem tökéletes. Kóddal esélytelen nyitni. Az eredeti számlap körbe volt ragasztva fekete szigetelőszalaggal, mikor cseréltem, mert összetörték, erre is tettem. A négy csavarra tettem alátéteket távtartónak a számlap és a nyák közé, mert anélkül összerakva visszahajlanak e ledek. Mit lehet még állítani, hogy jó legyen?? Plexi jónak tűnik vagy újra cserélni kellene? A másik lépcsőházban még minden eredeti, sosem volt ilyen gond vele.
Üdv! Tomi
(#) dehogyisnem válasza Tomi111 hozzászólására (») Márc 10, 2016 /
 
Szia Tomi111!
Az eredeti méretezés szerint az 1 db anya elég. A ledeket eleve kissé felfelé hajtom, berakva állnak a helyükre. Nem kritikus a szembefordítás, mert egymást nem zavarják. Elvileg multiplex vezérlésű. a 2-5-8-0- oszlop szokott legtöbbször elfáradni. Ha valamelyik sor vagy oszlop gyengélkedik akkor a piros plexin végighúzva az ujjadat (alul és oldalt) bepittyen. Ettől még működik. De olyan hogy így téveszt az elég ritka. Viszont ha a plexy cserélve lett és nincs útban semmi akkor szervíz sajna. Nézz bele az IR ledekbe mobilkamerával talán látsz valamit.
A jónak tűnő plexi ne tévesszen meg ettől még optikailag lehet kuka. Anyagában is be tud mattulni egy idő után. Hiába törölgeted.
Tibor
(#) Tomi111 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Márc 11, 2016 /
 
Szia! Hát nem tudom akkor miért téveszt. Most nem mentem le megnézni(majd jobb időben), olyan csinál, hogy pl. a kettest érintve így írja véletlenszerűen: 2,1,2,2,1,2,1,2,1,... Plexitől lehet így? Vagy tényleg hibás? Az első oszlop egész jól működik, de a másik kettő téveszt.
Üdv! Tomi
(#) AccessDenied válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /
 
No most sikerült beszereznem egy 24lc64-est, az volt a többiben is, azokat már átprogramoztam, csak resetelni kellett a reset codeot. Amint lesz időm, hozok pickitet, és programozgatok ezzel a tartalék szerkezettel, csak közben építkezek, meg kenyér gondok vannak a kisházban.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2016
(#) dehogyisnem válasza AccessDenied hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /
 
Szervusz!
Dobj majd át pár .bin-t vagy .hex-t.
Tibor
(#) Napisten hozzászólása Ápr 8, 2016 /
 
Sziasztok,
Valaki tudna segíteni?
Szeretném a 100 lakáskódot beüzemelni egy 20 lakásos társasházba.
Akarnak kódot adni a postásnak...
Ha a beütöm a 100-hoz tartozó kódot azt írja hogy OFF... Nincs beállítva...
Megvan az eredeti kódtábla és a reset kód is, de nem értek hozzá...
Hogy tudom beállítani?
Plíz help...
Előre is köszi.
Üdv
(#) dehogyisnem válasza Napisten hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Szia Napisten!
Ha van érvényes reset kódod akkor a következő:
000,kulcs,reset kód,kulcs,5,kulcs,99,kulcs.
ezek után a 100 feletti kódok kiadhatók a táblázatból.
Tibor
(#) Napisten válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Kedves Tibor,
Köszönöm a segítséget! Holnap ki is próbálom!
Üdv, Misi
(#) dehogyisnem válasza Napisten hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /
 
Szia!
Ha nem enged be a programozásba akkor lehet hogy átírták a reset kódot. Bár ez így nem pontos.
Akkor kell szétszedni és visszaállítani a gyári reset kódot. Olvass vissza, megtalálod miként kell.
Ha nem találod jelezd, leírom.
Tibor
(#) Napisten válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /
 
Hali,
Sikerült a 100-as kód feloldása.

Viszont, újabb kérdés...
Adott egy társasház, ahol Codefon a kaputelefon, de nincs meg a reset kód.
Van lehetőség valahonnan kinyerni, megtudni...

A feleségem közösképviselő és most vett át több házat is, de a kód táblázat mindig lemarad. Azt elfelejtik a doksikkal odaadni...

Üdv, Misi
(#) dehogyisnem válasza Napisten hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /
 
Szervusz!

A gyári reset kód (panelon lévő) fogalma, és a programozói kód (mellékelt kódtáblázatban lévő) fogalma itt kettéválik. Ha visszaolvasol, értekeztem az eeprom tartalom kiolvasásáról. Abban ez is szerepel. De mivel nem biztos, hogy rendelkezel a megfelelő eszközökkel, ezért inkább azt javaslom, hogy reseteld a központot és a ráírt kóddal tudsz majd programozni. Egy - két lakáskódnál egyszerűbb újat generálni.
A kódtáblázat eeprom-ból történő kinyerésével vacakoltam már egy keveset. Jól használható, eredeti formátumhoz hasonló táblázatot eddig nem sikerült csinálnom, hozzáteszem a gyártó szervize is csak valami hasonlót tud nyomtatni. Ki kellene próbálnom még pár progit ami a .hex formátumot jobban vagy másképp jeleníti meg.
Tibor

UI: A szerelők egy része nem "elfelejti" odaadni hanem egyszerűen nem adja oda.
Hozzáteszem én mindig odaadom az egyik példányt, sőt beszkennelve még el is küldöm.
Így nincs vita...
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2016
(#) Napisten válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /
 
OK. Köszi a választ.
Megpróbálom.
A szerelők itt is oda adták, csak közösképviselő váltások voltak. Na ott keveredett el 2 háznál is...

Másik kérdés.
Az egyik háznál a 11-es lakásnál h aa kapunál felcsöngetek OFF-ot ír, pár hete még működött, aztán néha nem, most meg már egyáltalán nem...
Ez ha jól tudom azt jelenti, hogy nem látja a lakás készüléket a központ.
Megnéztem, jól van juperolva, nincs kicsúszva a vezeték, a lakáson belül van egy kötés és az is ok.
Mi lehet a probléma? Lehet hogy tönkre ment a lakásban a készülék?
(#) dehogyisnem válasza Napisten hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /
 
Szia!
Az OFF kommunikációs hiba, ami lehet vezeték probléma is. Egy átázott, vagy korrodált kötés is csinálhat ilyet. Látszólag jó de mégsem. 12-14 volt körül kell lennie. De simán lehet készülékhiba is.
(#) dehogyisnem hozzászólása Ápr 13, 2016 /
 
Szervusztok!
Na most én kérek tanácsot uraim!
Két lépcsőházban kértek teljes kód cserét, pontosabban a kódok letiltását. Annak rendje és módja szerint megtörtént, két új Eeprom került bele, még én sem programoztam rá a saját szerelői kódomat. Ennek ellenére fültanúk állítása szerint valakik mégis járkálnak kóddal! Na most vagy az van, hogy barkácsoltak egy "fogorvosi panelt", vagy nekem van szükségem továbbképzésre....
Tibor
(#) erikabanhidi válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 14, 2016 /
 
Ez jóóó....
(#) pucuka válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 14, 2016 1 /
 
És ha valamelyik lakó (bérlő) elmondja az ügyfeleinek a kódját, az ellen nem tudsz semmit tenni.
(#) Napisten válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 14, 2016 /
 
Köszi!
(#) dehogyisnem válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 14, 2016 /
 
Helló pucuka!
Mint azt írtam is, senkinek nem lehet kódja. EEprom kiugrott belőle. Beugrott egy teljesen ismeretlen EEprom. Nemhogy egy lakó de még én sem tudok egyetlen kódot sem...Következésképpen nincs mit elárulni. Forgalmazó szerint nincs semmilyen joker kód. A "fültanúknak" meg nem volt annyi eszük, hogy rákérdezzenek. De az is lehet hogy kamu az egész?
Most a teljes kikötés van soron, 5 mm-s kazánlemezzel betakarva! Azt nyomogassák
Eszem megáll!!! Társasházak!!! GRRRR
(#) zsszami válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /
 
Mivel graetz van benne, tökéletes neki az egyen is. Üdv: www.telvili.hu
(#) zsszami válasza AccessDenied hozzászólására (») Ápr 17, 2016 / 1
 
Szia!
Ha budapesti vagy, vidd be a codefonba (előtte kérdezd meg, hogy a Laci bent van-e), IX. Soroksári út 110. 8:00-15:30.
Addig írd ki, hogy a kaputelefon szerelés alatt egy ugyanakkora kartonra (méretezett mellékelve,a logót kérlek szedd le), csavarozd fel a központ elé, és ha síkmágnes van, akkor kapcsold le a tápját Addig az egy-két óráig kibírja mindenki. Ott ingyen átírják a reset-kódot, kérésre ki is nyomtatják a mostani kódtáblát. (szintén ingyen)
Üdv:
Zsolt
www.telvili.hu
(#) zsszami válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /
 
Szia!

A pittyenő lakás kódját írjátok át egy véletlenszerűre. Ugyan annyi az esélye, mint a lottó ötösnek, de előfordulhat, hogy a mostani kódtáblán (ami random) van egy ugyanolyan kód ugyanahhoz a lakásszámhoz. A fogorvosi panel automatikusan beenged ha felcsengetsz arra a számra, csak akkor pityen. Utána érkezett hozzá valaki? Próbálja ki ő, hogy ha felcsenget magához, akkor fent pittyen-e és nyitja-é az ajtót.
Ilyenkor elég sok helyen placebo prüttyög(váltottam hangutánzót), aztán kiderül, hogy mégsem... Ha többször jelzi, akkor az már gyanús, hogy technikai és nem pszichés gond.
Üdv:
Zsolt
Telvili csapat
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2016
Következő: »»   4 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem