Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Codefon kaputelefon
 
Témaindító: ovaozse, idő: Márc 24, 2013
Lapozás: OK   5 / 30
(#) zsszami válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /
 
A vonali fesz, legyen inkább 14 körül, 13-nál már sokszor instabil.
90%-ban az OFF az adott hívószámhoz tartozó lakás készülékhibája, 10%-ban vezeték, kötés.
Ha megvan a 14 V körüli a készüléknél (ha nagyon messze van és vékony a vezeték, akkor legyen minimum 13V), akkor tuti lakáskészülék csere.
Üdv.
Zsolt
Telvili csapat
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2016
(#) dehogyisnem válasza zsszami hozzászólására (») Ápr 18, 2016 / 1
 
Szervusz Zsolt!
Nem írtam bele a történetbe, hogy egy kupleráj meg egy bűntanya miatt kellett az egészet megcsinálni. Meg azt sem írtam hogy a "fültanúk" aki egyébként a KK és az SZVB, nem mert rákérdezni, gondolhatod, hogy én sem fogok szerelgetni meg pittyegtetni drogos vadembereknél, mikor az ő kizárásukról van szó. A nekem szegezett nagy késről nem is beszélve. Egy a millióhoz hogy két kódtábla egyezik egyetlen hívószámon is. Valszeg kihívtak suttyomban egy szerelőt aki egy kannás borért megcsinálta az "egytranzisztoros" panelt, vagy generált egy kódot. Most ki van kötve és le van szegecselve. Bemennek kulccsal, kijönnek nyomógombbal. Pont! Ha Wekta lenne nem kéne sokat variálni. Kódnyitás off, Irodai funkció off. A Codefon ezt nem tudja sajna.
Más:
Az egyenről való üzemeltetést régen próbáltam, igaz az egy régebbi HW verzió lehetett. Nem működött valamely funkciója. Nem öltem bele több energiát, tényleg nem emlékszem mi volt vele pontosan. Nem véletlen ajánl a gyártó 12 volt váltót. A 14 volt vonali feszültség 12 egyenről meg aztán tényleg nem lesz meg. Lehet próbálgatni labortápról is egészen 50 voltig, de biztos lesz egy pont amikor kijön belőle a füst... Persze ez nem a Te vagy az én problémám, de hogy a kérdezőnek elmegy a kedve az egésztől az is biztos. És mivel velünk ellentétben nem szakmabeli másképp kell terelgetni a megoldás felé...
Még másabb:
AccessDenied nem a Lacitól kért segítséget hanem tőlünk.
A kinyomtatott kódtábla dolgot pedig Napisten kérte.

Tibor:
(#) proba válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /
 
Gondolom ha valaki ért hozzá egy kicsit, leveszi/levette az előlapot, leolvassa/olvasta a mesterkódot utána már nincs tiltás, azon az eeprom csere nem segít. Amit nem tudok , egyszer volt valahol egy orosz videó, ott sokkolóval megküldték a kaputelefon modult , arra is nyitott ( bár ez lehet legenda is). A kódra egy apróság, egyik ismerősöm mesélte, volt mögötte egy ember háttal, aki a telefonját matatta mialatt ő beírta a kódját, azóta néha néha becsipog a kapunyitás náluk. Egy jó videó csodákra képes.( tudom itt ez nem lehet)
(#) zsszami válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /
 
Megkövetem magam, teljesen igazad van a 12V egyennel kapcsolatban, keverem már a márkákat... (Két hónapja kerekesszék, itthon vagy kórházban, teljesen lemattult az agyam )
Sőt, az egytranzisztoros nyitópanelről csak most hallottam, láttam a kapcsolásod. Úgy látom MKT-n működik? A hívószámra rögtön nyitja a kaput, mint egy digit fogorvosi?
Kérlek, taníts, nincs most jobb dolgom, már úgy hallanám azt az idióta nyitóhangot, amit sokszor annyira utálunk... Nemrég beszéltem a Palival, közben pont proxyt programozott, egy hívószámra többet, na az nosztalgia-érzés volt a javából.
Egyébként a Telvili-t "bérbe adnám", kipróbálási lehetőséggel, szerződéssel, számlával, bármikor mindkét részről felmondthatósággal, teljes kaputelefon-szerelés szöveggel, kért kontaktokkal. Nem tudom mikor tudok lábra állni, biztos, hogy meglesz(!!!), de addig se vesszenek el a melók. Ha tudsz valakit, kérlek, szólj.
Jelenlegi helyezései mellékletben.
(#) pucuka válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /
 
Pont erre tippeltem én is, csak nem ennyire nyíltan.
(#) zsszami hozzászólása Ápr 19, 2016 /
 
És most már le is esett, kedves dehogyisnem és pucuka...
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2016
(#) dehogyisnem válasza zsszami hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Kedves Zsszami!
Mielőbbi jobbulást kívánok neked!

Igen MKT-ra is van nyitó panel, bár én még nem csináltam csak digithez.
Melyik Palira gondolsz? Aki Tiffany lámpákat csinál 20 év szakmai gyakorlat után

Ahhoz hogy tanítsalak, ahhoz én kevés vagyok. De kedves tőled!
Viszont beültetted a bogarat a fülembe. Ha lesz kicsit több időm és türelmem, határértékre tesztelni kezdem a rendszert. Annyit már biztosan tudok, hogy 3 voltról elkezd csengeni folyamatosan a digit- készülék.
Üdv:
Tibor
(#) dehogyisnem válasza proba hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Szia Proba!
Az ominózus videót én is láttam, de szerintem valóban legenda. Miért pont nyit? Miért nem zavarodik össze inkább? Mindezt több klf tipuson! Valszeg kamu. A háttal álló matató ember érdekesebb. Tudok jobbat...Ügyfél panaszkodik, hogy a valaki bejárkál a kódjával, de ő nem adta meg senkinek, biztos rossz a rendszer, adjak neki más kódot. Jó. Nézek kifelé az emeletről, pittyen a készülék, szórólapos fazon vonul az udvaron. Ügyfél tagad.
Lemegyek a kültérihez, ott van felírva a falra a kódja, mondom jöjjön már le nézze meg...morog.
(#) zsszami válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 20, 2016 /
 
Igen, 'az' a Pali. De én nagyon kedvelem, mind emberileg, mind azért, mert tizenX év alatt rengeteget köszönhetek neki. Tisztelem a váltását is, azt csinálja amit imád
(#) Tomi111 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Máj 5, 2016 /
 
Szia! Megoldódott a kaputelefon hiba. (tévesztette a számokat) . Mégis a plexi volt rossz. Új plexivel hibátlan!
(#) dehogyisnem válasza Tomi111 hozzászólására (») Máj 6, 2016 /
 
Szia Tomi111!
Örülök hogy megoldódott. Piros plexiből mindig van nálam tarcsi, mert kellhet...
Tibor
(#) akeebaby válasza dehogyisnem hozzászólására (») Máj 6, 2016 / 1
 
Sziasztok,

új vagyok itt, de az elektronikában nem járatlan, viszont igen régen építettem már.

megépítettem az MKT nyitó panel, bár a rajz alapján gondoltam hogy nem fog működni, így is lett.

Ezért aztán kicsit értelmezném a dolgot:

100 az trimmer poti szerepe csupán a vonali ellenállás beállítása, hogy az MKT dekóder úgy érzékelje hogy van rajta készülék.

a továbbmenő ág a 470 es kondi miatt csak a csengetésre működik és elvileg rövidzárat adna a vonalra, ami MKT nál a nyitás lenne.

csupán egy baj van vele: a Codefon központnál nem működik az azonnali nyitás, tehát a rövidzár kevés.

A helyes működés:
lakásszám beüt,
Digitális vonalon a központ kiküldi az inpulzusokat,
MKT dekóder "elkapja" hogy ez nála van felcímezve,
megnézi hogy azon az érpáron mi van:

rövidzár: simán úgy tesz mintha csengene,
szakadás: OFF hibával visszadobja,
70-100 ohm körüli ellenállás: akkor csönget

Ha ugye van készülék rajta akkor annak általában a hangszórója zárja a kört, ekkor ráküldi a csengő dallamot az oszcillátor, ha felemeled a beszélőt akkor vált beszédre, és csak ezután lehet a rövidzárral nyitni.

Azt már mértem, hogy "ohmikusan" szakadás van a 3 és 6 os ponton, a bontóvilla mindkét állásában. (A nyitó gomb pedig zárlatot csinál, mivel benne van az átkötés mert nem kell külön nyitó szálat vezérelni.) Ez ugye a kondikkal végzett egyenáramú leválasztás miatt van.
Akkor gondolom, a központ az impedanciát figyelheti és ennek változására lép át "beszéd" üzemmódba.

És itt a lényeg, valahogy el kell érni hogy előbb beszéd módba lépjen, majd utána lehet csak egy rövidzárral nyitni.

Na ezt kellene nekem megoldanom automatán és érzésem szerint ide legalább két tranzisztor kell...

Mivel nem írta senki én mondjuk csak az áramkört magában tettem a vonalra...... lehet hogy kell mellé a kaputelefon is és akkor működik .....


Na a hétvégén lesz nálam egy komplett központ + MKT dekóder + kaputelefonok.... szkóp multiméter és minden van ami kell....

Akinek ötlete van kérem ne tartsa magában!!!!!

Köszönöm
(#) Bergi hozzászólása Jún 10, 2016 /
 
Sziasztok!

Kis segítséget kérek codefone két vezetékes digitális kaputelefon szerelőktől.
Hozzá lehet jutni valahol használtan, bontottan tehát "reális" áron egy ilyen készülék "kültéri" egységéhez? A cél, hogy a házon belül hívogathassak emberkéket.
Ha jól értem a rendszer működését, a lakásba bejövő két vezetékre rá lehet kötni egy másik "agyat" is, mintha másik bejárata lenne a háznak és onnan is csengetni a lakásokat.

Segítségeteket Nagyon Köszönöm!
(#) dehogyisnem válasza Bergi hozzászólására (») Jún 11, 2016 /
 
Szia Bergi!

Semmi akadálya további "agyak" bekötésének. A vonalat kell párhuzamosítani, de nem szabad kihagyni a "busy" vezeték bekötését sem. Külön táp kell neki, a gyártó ajánlása szerint. A kódok is átvihetők egyszerű EEprom másolással. Ha a külső eredeti kaputábla esetleg kopott karcos vagy a piros plexi bemattult akkor abból lehet csinálni másodközpontot, a helyére meg rendelni egy újat.
A kültérikre 6-7-8 év után cserét vagy felújítást szoktam már javasolni, főleg ha nem védett helyen van. Ha órákat akarsz a másodközponton trécselni akkor ne felejtsd el hogy addig a másik blokkolva van. Ja és fél perc múlva amúgy is bont...



Az ésszerű "reális" ár azért elég szubjektív, de ha tényleg érdekel priviben alkudozhatunk.
Persze kérdés hogy magánakció vagy közösségi feladat!
Tibor
(#) Geza59 hozzászólása Aug 22, 2016 / 1
 
Sziasztok!

Van az alábbi kaputelefonunk, amiben névtáblákat cseréltem a minap (három ilyen készülékünk van), és azt vettem észre tegnap este, hogy az egyiken a hátsó világítás nem működik. Pedig előtte az egyik izzó égett.

http://pumi.org/geza/temp/browseable/codefon/

a szerelést délután végeztem, és akkor volt az, hogy kivettem mindkét izzót, hogy megnézzem, hogy melyik égett ki, és miután megnéztem, visszatettem. Azóta nem ég az sem amelyik addig égett.

A kérdésem az, hogy ha fémcsavarhúzóval billentettem ki az izzót a helyéről, lehetséges, hogy valahogyan rövidzárlatot okozhattam közben az izzók áramkörében?

A másik kérdésem pedig az, hogy csak feltételezem, hogy valami fényérzékelő kapcsolja ki-be a háttérvilágítást, hogyan lehet azt rövidrezárni vagy bypass-olni, hogy pl. nappal is tudjam ellenőrizni, hogy melyik izzó égett ki?

Illetve, most, hogy egyik izzó sem ég, jó lenne tesztelni, hogy melyik izzó foglalatban van feszültség, de nem tök sötétbe hanem fényes nappali fénynél szeretném ezt megnézni, tesztelni.

Egyébként a kaputelefon működik, nincs semmi baja, csak a háttér világítása ment ki miután kivettem mindkét izzót ellenőrizni.
(#) Tomi111 válasza Geza59 hozzászólására (») Aug 23, 2016 / 2
 
Üdv! Elvileg csak az egyik izzó nem éghet, mert sorba vannak kötve. Legalábbis amit én láttam, abban úgy volt. Két 12V-os szofita izzó volt sorba kötve 12V-ra. Így félfénnyel világítanak, sokáig nem égnek ki. Természetesen azonos teljesítményűek legyenek pl.5W! Egy kis relé kapcsolja őket, a fotodióda( vagy tranzisztor??) a számkijelző mellett van. Ha a kijelzőt eltakarod, hogy ne kapjon fény, nappal is be kell kapcsolnia, hallod a relé kattanását is.
(#) Geza59 válasza Tomi111 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /
 
Köszi a válaszod és a tippet, így most már minden logikus, csak az nem, hogy miért volt az, hogy a mi kapualjunknál lévő Codefonnak a világítása sokkal halványabb volt mint a másik kettőé. (ebből gondoltam, hogy nálunk csak egy izzó világított.)

Az izzók valóban sofita típusúak, próbáltam leolvasni a teljesítményüket, "05"-nek olvastam mind a kettőt, tehát valószínűleg 5 wattosak és 2,5-n világítanak.

Az egyik izzó ki van égve, tehát ez magyarázza, hogy miért nem ég egyik sem.
(#) Zsolt 73 válasza Geza59 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /
 
Szia !

Te mérnők vagy ?
(#) Geza59 válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /
 
nem vagyok mérnök.
(#) Tomi111 válasza Geza59 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /
 
Hát hogy miért halványabb, azt nem tudom. Vagy a másikakba valaki nagyobb izzókat tett, vagy ebben már cseréltek papírt, amin a nevek vannak és lehet hogy vastagabb papírra nyomtatták?
(#) Napisten hozzászólása Szept 24, 2016 /
 
Sziasztok,
Kérdés. Lehet hogy volt már, de most kellően ki vagyok pukkanva nincs kedvem olvasni. Most a Ti tudásotokra, szakértelmetekre és tapasztalatotokra van szükség...

Az egyik álltalam karbantartott társasházban van probléma a kaputelefonnal.
Eddig minden ok volt. De ma hívott a 2-es lakó, hogy ha valaki be jön kapu kóddal nála csipog a kaptelefon...
Nem tudom mi lehet, azt mondták a lakók, "hogy volt már ilyen, ha melegvolt és sütötte a nap..."
NEm tudom, most nincs olyan meleg mint nyáron volt, de az tény, hogy dé 9-15 óráig mindennap éri a nap a kaputelefont...

Valaki tapasztalt már ilyet? Mi lehet az oka? Hogy lehet ezt megszüntetni?
Előre is köszi a segítséget!
(#) dehogyisnem válasza Napisten hozzászólására (») Szept 24, 2016 /
 
Szia Napisten!

Nem kerek a történet! Milyen kapukód, ki jön be?? Konkrét kódbevitel, vagy félreütés? Idegen által kilesett kód?
Amit a lakók mondanak azt eleve osztani kell kettővel, maradékból meg köbgyököt kell vonni
Komolyra fordítva:
A leginkább sérülékeny nyaláb a 2580 oszlop. Öreg plexi, kosz stb... jön a tag, ütne be bármit, de mivel sérült az infra mátrix, esetleges az eredmény.
Javaslom vizsgáld meg közelebbről.
(Sokat kellet cseszegetni a forgalmazót, mert egy időben mintha valóban érzékeny lett volna a melegedésre. De nem hiszem h ez is attól lenne)
Tibor

UI: Megtörtént eset. Panaszkodik valaki h néha pittyen a készülék, mondom biztosan tudják a kódját, erre teljesen felháborodik h ne nézzem már hülyének. Ekkor pittyen a készülék, nézek le, vonul az újságos. Lemegyek a kültérihez, ott van felíva a lakó kódja a falra filccel.
Mutatom neki arca nyúlik megfele....arra már nem emlékszem h bocsánatot kért volna.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2016
(#) user1914 válasza Napisten hozzászólására (») Szept 25, 2016 /
 
Hi!
A 2-es lakó készüléke zárlatos lett. Cseréld ki neki a paneljét. A bent lévő panel világvevő lett. Bárkinek a belépését jelzi neki csipogással.
Üdv. M.
(#) dehogyisnem válasza user1914 hozzászólására (») Szept 25, 2016 /
 
Szia M.
A proel-nél van világvevő...
Codefonnál ilyen még nem tapasztaltam.
Bár ahogy a technika fejödik.
Tibor
(#) Moskito hozzászólása Okt 9, 2016 /
 
Sziasztok!
Panelben kicseréltem a régi készüléket egy codefon-ra, mert a régi marha ronda volt és a teljes felújítás után nem akartuk azt nézegetni. Az előző készülékbe két szál volt bekötve, de ténylegesen három érkezik fel. Tipikus KZLA kiosztású a beltéri egység. K-L-re rákötöttem a korábban is használt két szálat és remekül működik. Felcsörög hallanak engem, én is hallom őket, ki tudom nyitni fentről, DE ha kóddal jönnek be, akkor a csippanás helyett egy nagyon halk kis kattanást hallok ha odaállok a készülék mellé. A régi is pontosan ugyan ezt csinálta. Lehet hogy a lenti rendszeren van ez lehalkítva?
Köszi,
Moskito
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2016
(#) dehogyisnem válasza Moskito hozzászólására (») Okt 10, 2016 / 1
 
Szervusz!
A belépési hangjelzés letiltható.
Pontosabban ha régebbi központ van felszerelve, akkor az ötös program lépés határozza meg a lakáskészülékek ellenörzését. Ha ez 0 akkor a kóddal belépést nem kiséri feljelzés. (nem szoktam alkalmazni mert akkor a hibás készülékeket nehezebb kiszűrni) Az hogy kattan egyet az csak működési sajátosság.
Tibor
(#) Tend hozzászólása Okt 23, 2016 /
 
Egy kis segítséget szeretnék kérni! A közös képviselő megkért hogy nézzek már rá a mellettünk lévő lépcsőház Codefon kaputelefonjára, mert a billentyűzet alsó két soránál a zöld LED-ek nem világítanak. Mivel nem sok időm volt, csak lecsavaroztam az előlapot és oldalról benéztem a panel alá. Valóban az alsó két sornál az smd LED-ek nem világítottak, de a világítók között is volt olyan ami gyengébben világított és sárgás fénye volt. Kérdésem a következő: milyen típusú smd LED-ek vannak benne? Kb. 10 éves készülékről van szó. Gyakori meghibásodás ez? Kinek mi a tapasztalata?
A segítséget előre is köszönöm!
(#) desertfox hozzászólása Nov 7, 2016 /
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Codefon rendszerben meg lehet-e csinálni, hogy egy lakásszámhoz 2 lakáskészülék legyen megadva, azaz két lakáskészülék ugyanazon a lakásszámon? Ez így működhet?
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
(#) Zsolt 73 válasza desertfox hozzászólására (») Nov 7, 2016 / 1
 
Igen, működhet !
(#) user1914 válasza Tend hozzászólására (») Nov 8, 2016 / 1
 
Hi!
Nekem gyanús az, hogy egyes LED-ek nem világítanak, és van ami sárgás fényű.
A zöld LED akkor világít sárgás fénnyel, ha túl van hajtva árammal.
Ha a meghajtás időmultiplex alapú az és az áll, akkor lessz olyan sor sor ami nem világít, és olyan ami éppen világít az meg túlhajtott lessz.
A konkrét előlapon nem todom hogyan világít a LED.
Üdv. M.
Következő: »»   5 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem