Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   620 / 1158
(#) Buvarruha válasza Csirkefej hozzászólására (») Ápr 12, 2016 / 1

Pedig tényleg külön vonala van minden háztartásnak... A koax a gyorsabb egyébként, az ADSL hulladék, pláne az ő kütyüikkel.
(#) Csirkefej válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Persze. Kb a kapualjig.

Már ezelőtt 50 évvel se volt külön vonala minden előfizetőnek. Például az "ikrek" a kapualjnál az ikerjelfogónál ágaztak csak el a két lakásba.

Vagy gondolod, hogy manapság ahány telefon annyi optikai szálat cibálank a föld alatt? Érdekes lenne látni egy ilyen telefonközpontot.
(#) Buvarruha válasza Csirkefej hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Az optikai kábel és mögötte álló technilógia között és az analóg telefonvonal között óriási különbségek vannak ám.. Nálunk biztos, hogy külön vonal van, egyrészt a mondta a telefonos, másrészt ezért kötnek át másik vonalra, ha szakadt vagy kontakthibás a vonal.
(#) nagym6 válasza Csirkefej hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Köszi a választ, bár nem ezt kérdeztem.
Akkor részletesebben: Az elosztóponttól -eddig gyors, ahol szétágazik előfizetőkként külön vezetékekre...
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2016
(#) Gabó válasza Csirkefej hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Mi annó tanultuk ezeket is, hogy hogy vannak megoldva, és vannak ilyen "gyűjtő pontok" kiépítve körzetenként, ahova befutnak ezek a vezetékek, itt pedig lényegébe rá modulálják egy gyűjtő vonalra, amit megint egy központba vezetnek. Valahogy így kell elképzelni: Bővebben: Link
(#) Csirkefej válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Jaha. Én is tanultam - huh! 1983-ban a HTI-nél ARM központok keretében a teljes akkori rendszert nagyvonalakban. Rotary, Crossbar, PBX, kutyafüle... a többire nem emlékszem

Remélem azóta nem Buvarruha elképzelése szerinti -minden lakásból/készüléktől 1 kábel a telefonközpontig- rendszert találták fel.

Én azért kicsit később, 2007 környékén hálózati ismeretekből, de már akkor is haldokló téma volt ez a telefonvonalasdi az elavultsága miatt. Mert ha visszaemlékezel (anyáméknál még így van kiépítve) bejött a házba a vezetékes csörgős telefonvonal + koax a tvnek. Manapság kapsz egy koaxot/optikát, a végére modemet és arról megy a telefon, TV ha stb-os, meg a net.
(#) Csirkefej válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Idézet:
„+ koax a tvnek”

Az már nagyon modern volt.
80-as évek elején talán nem is létezett még.
Az volt, hogy a ház/háztömbnek volt központi tetőantennája akkor onnan széthányták.
Máskülönben saját tetőantenna vagy szobadrót.

Akkoriban örülhettél ha tárcsahangot kaptál. (De komolyan!) Meg a posta is.
Volt nekik elég gondjuk - nem hiányzott nekik még a TV is dróton.

Én azért nem ennyire régről beszélek. De régen tényleg a szobaantenna és társai voltak még.
(#) steelbird válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 12, 2016 / 1

Ha lehet, akkor kerüld az ADSL szolgáltatókat. Az ADSL majdnem húszéves szabvány és azon alapuló technika. Turbózták már azóta, a leggyorsabb ADSL2Plus -nál az elméleti maximum a 24 Mbit/s, de valószínűleg nem ez a jellemző az itthoni szolgáltatókra.
(#) nagym6 válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Köszi, úgy lesz, kábeltévé hálózatot választom.
(#) Gombszem válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Idézet:
„Manapság kapsz egy koaxot/optikát, a végére modemet és arról megy a telefon, TV ha stb-os, meg a net.”

Igen, ez a mai modern eljárás. De nem nálunk. Mert ha áramszünet van, nincs se telefon, se net, se tv. Elvileg egy kis szünetmenetes tápot kellene adni (Németországban adnak is). Itt akkor van, ha veszel megadnak.
Ami meg a megbízhatóságot illeti, négy éve kötötték be nálam a "modern" koaxos eljárást, ami fél év alatt ötször volt hibás. Akkor a telefont visszacsináltattam a régi "drótosra". Azóta hibátlan a telefon. A koaxos, modemessel legalább félévente baj van, plusz az áramszünet.
Ennyit az itteni korszerű szolgáltatásról.
(#) Massawa válasza Gombszem hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Ez sajnos mindenütt igy van a nagyvilágban. ( és téves az a hir, hogy valahol szünetmentes tápot adnak - vehetsz, vagy szerzödhetsz, de sehol sem automatikus). Amit viszont a nagyokos törvényhozok kitalátak, hogy már nem kell az 5 vagy 4 kilences (99,999% és 99,99%) szolgáltatás (ami 8 ora ill kb 4 nap kiesés évente - amit a drotos telefon simán tudott), hanem elégséges a 3 kilences, ami közel egy honapos kiesést jelenthet, csak nehogy akkor kelljen tüzoltot, mentöt hivni....
(#) Massawa válasza Elektro.on hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Ugyan mivel tudsz 1Gbps-t mérni????
(#) Csirkefej válasza Gombszem hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Csak elgondolkodtam azon amit írtál.

6 éve még volt UPC telefonom. És tényleg, ők is a modemből azt a verziót adták, amibe nem lehetett elem/akkumulátort tenni. Mert ebből gyártanak kétfélét. Elemest meg mezeit.

Gondolom pár fityinggel olcsóbb a mezei a mezei magyarnak meg azt is oda lehet lökni.
Általában, amit itthon árulnak azok nagy része ebbe a régióba van tervezve.
Vidomagnót is vettem anno 2004 körül - márkásat - de amikor valamiért adatlapot kerestem hozzá a neten szinte kizárólag lengyel, cseh, román meg német nyelven találtam infókat.

A telefonos dolgot meg nefélj megmagyráznák neked, azért ilyen mert Magyarország annyira fejlett, hogy áramszünet csak extrém esetekben fordulhat elő. :iróniajel:
Vagy pedig, hogy azért ilyen, hogy a tisztelt-kedves fogyasztónak még kedvezőbb áron biztosíthassák a szolgáltatást.

Hát igen.. a régi-régi CB telefonoknál nem volt rossz, hogy amikor jött az áramszünet és se TV se rádio se olvasás, akkor csak felvetted a telefonkagylót és 1 forintért akár reggel világosodásig beszélhettél.

Már ha kaptál "vonalat" és nem kapcsolt mellé és az iker nem volt gyorsabb.
(#) Massawa válasza Csirkefej hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Az alap ( a mai napig), hogy minden elöfizetönek külön vonala van (legalább 1 par drot). A néhai ikertelefonnál is mindkét elöfizetö külön drotpárt kapott ( amiböl az egyik halott volt, ha a másikat használták. Az elosztodobozok a kapualjban vagy az oszlopon voltak.
Manapság ezen nem sok változott, csak most az elosztodobozokba beköltöztek a DSLAMok, ( optikai / réz konverter) azaz a DSLAMig ma már többnyire optikán jön a jel (egy szálon minden ide kapcsolt elöfizetönek). Innen meg az ösrégi drotokon megy a telefonba/modembe/STB-be a jel. Ez az ADSL esetén kb max 2 km ( attol függ hány pár van egy kábelben), VDSL esetén max kb 700 m ( ritkán több 500m-l). Ezért van, hogy valoban nem lehet sima drotokon 20 Mbps-nél többet elérni.
( még akkor sem, ha több nemzetközi nagyokos több konferencián ennel az ellenkezöjét hangoztatta, "hiszen a telefondrotok meg vannak csavarva (twisted pair), ami ugye egyenrangu a koaxxal" :flame
A nagysebességü szolgáltatás a telefondroton ki van zárva.
A koax kábelen manapság már pedzik az 1Gbps sebességet lefelé (Docsis 3.1), a baj ott van, hogy honnan vegyenek a központok ennyi adatot?
Még a legkisebb központ is több ezer elöfizetöt szolgál ki, azaz több ezer gigabitet (!!!) kellene szétosztania (olyankor amikor ritkaság, ha egy központba ennek a tizede érkezik/érkezhet).
Szerencsére az elöfizetök 90%-a vigan el van a 40-100 Mbps sávszélességgel..
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Még annyit, hogy a DSLAM szünetmentes tápot kap, igy a rákötött telefonok is elvben el vannak látva delejjel, de ha VOIP telefonod van annak ez a táp már nem elég.
Szerencsére van még mobiltelo....

Amugy anno egy magyar szaklap felkért egy cikkre, amiben ugyanezt leirtam mintegy 8-10 éve, megköszönték, de a mai napig nem jelentették meg.....
(#) kérdező hozzászólása Ápr 13, 2016 /

Sziasztok!
Egy winchester 12V-os tápellátása milyen tartományokon belül mozoghat? Mindenképp stabil táp kell?
(#) gerleimarci válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Az atx szabvány szerint 11.4-12.6V között.
(#) kérdező válasza gerleimarci hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Értem.
Az 50 Hz-es hullámosságra mennyire érzékeny?
(#) gerleimarci válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Ha kétutasan van egyenirányítva az 50Hz, akkor 100Hz-es hullámosság lesz a tetején.
120mV

ATX.png

(#) kérdező válasza gerleimarci hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Köszi a táblázatot.
(#) Gombszem válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Idézet:
„és téves az a hir, hogy valahol szünetmentes tápot adnak”

A német barátomnál én magam láttam Wiesbadenben. Az ottani T adta.
(#) Massawa válasza Gombszem hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Nem adta, hanem kibérelhette/megvehette a T-töl (ahogy a modemet is, némi extra baksisért), azaz köthetsz ilyen szerzödést is.
(#) Pacso hozzászólása Ápr 14, 2016 /

Sziasztok! Kaptam egy asztali gépet és annyit kértek tőlem hogy a képeket mentsem le róla, viszont jelszóval védett a gép, de a jelszavat elfelejtették. Van valami esélyem ,hogy leszedjem a képeket ?? Előre is köszönöm !
(#) pittti válasza Pacso hozzászólására (») Ápr 14, 2016 /

Ha a Windows kér indulásnál jelszót, akkor Hiren's BootCD.
Ha magát a HDD-t jelszavazták le (ATA password), akkor elfelejtheted...
(#) mikrokapcsolo válasza Pacso hozzászólására (») Ápr 14, 2016 /

A merevlemezt tedd át egy másik gépbe, ha van rá lehetőséged, vagy tedd bele egy usb mobilrackbe. Így egy külső vinyóként a gazdagápen lévő oprendszer alól már le tudod menteni akár a teljes hdd tartalmát.
(#) Moderátor hozzászólása Ápr 15, 2016

Uraim!
Kérném , hogy a továbbiakban a személyeskedést hagyjuk. Köszönöm.
(#) zsoltee0001 válasza Pacso hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Hello
Én a múltkor csináltam win 7-es jelszó törést hasonló probléma miatt (semmi illegális)
Ultimate boot CD a program neve, készíteni kell egy boot lemezt egy pendrivera, amire feltesz egy iso filet, arról bootol, majd egy dos-os menüből ki kell választani mit akarunk (jelszótörlés)
Van fent magyar nyelvű leírás is hozzá, de ha elakadsz tudok segíteni, nekem már bejött.
Üdv
(#) Alkotó hozzászólása Ápr 15, 2016 /

Nem számítógép hiba, de nincs másik témája a kérdésnek, ami kötődik a számítástechnikához.
VAn-e arra lehetőség EXCEL-ben, hogyha egyetlen cellába több sort írok egymás alá (sortöréssel több sorba), akkor a sorok közti távolságot csökkenteni tudjam (mondjuk ízlés szerinti tetszőleges mértékben)?
Következő: »»   620 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem