Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Erre gondolsz? Van a tv-n scart. Hangot is el lehet valahogy jutattni?
Köszike
Win 7-es
Igen erre gondoltam. Lehet kapni Scart to RCA kábelt/adaptert: Bővebben: Link az ebay-os cucc composite kimenetét összekötöd a scart átalakítóval, és veszel egy jack 3,5mm to 2xRCA kábelt amivel a hangot is át tudod vinni. Továbbá ha van S-video kimeneted a videókártyán akkor nem kell az e-bayos ketyere csak egy ilyen adapter: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2016
Nem oldotta meg a problémát.
De adott rendes hibaüzenetet, melyre keresve: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2016
Próbáltam, de a hiba továbbra is fennáll. Virusírtó nincs telepítve, tűzfal nemvolt piszkálva, proxy nem volt használva.
Akkor egy durvább opció: Klatty
Ezt ne futtasd, hanem töltsd le és aztáűn futtasd (ne átmeneti könyvtárból induljon), ez fontos! Először agresszív opciók nélkül próbáld meg, ha így nem oldódik meg, akkor agresszív opciókkal.
Nekem van egy hasonló. DVR nélkül 17W a fogyasztás (XP fut rajta).
Jó, működik. De ez miért érdekes? Nem akarom eladni.
![]()
Azt hittem. xd
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2016
Sziasztok!
Egy hete (a legutóbbi frissítés óta) azt csinálja a Win10-es gépem, hogy induláskor nincs Ethernet hálózat, azt írja hiányzik egy protokol, és meg sem tudja javítani. Ha letiltom és újra engedélyezem, akkor működik azonnal, de ezt minden újraindításkor meg kell tennem. Ismerős valakinek a probléma, esetleg megoldás?
Sziasztok
Frissítsek win10re vagy maradjak a 7nél? Nehéz a választás ![]()
Ip cím ütközésnél szokta ezt csinálni, vagy ha nem veszi fel a dhcp által kiosztott ip-t.
Ismert bug. Vond vissza az érintett frissítéseket, majd remélhetőleg megoldódik. Esetleg elképzelhető, hogy a LAN illesztője csinálja, abból is érdemes frissebbet, vagy előző verziót keresni.
Nekünk sem könnyebb helyetted választani.
Ne frissíts.
Miért merült fel a frissítés gondolata? Amit reklámoznak, mindent megveszel?
Szerbusztok! Egy Win 7-es gép ujrarakása nagy szaktudást igényel?
Hát mivel van egy win10es laptopja az uncsitesómnak és egyre jobban elcsábít a 10es
![]() Viszont 7-hez "èrzelmi szálak" fűznek (mint anno az xp-hez) megszerettem. Nagyon ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2016
Nekem most mindhárom gépen a 10 -es megy, gond nélkül. Start menü néha kell, úgyhogy feltettem még a Classic Shell -t és így van az is. Van, ami máshol van benne, de ez is csak azon múlik, hogy meg kell szokni. Ma már a Win 7 a furcsa, ha előveszem (4. gép...
![]() De ezek szubjektív dolgok. Nekem szerencsére a két régebbi gépen sem adódott semmilyen hardver kompatibilitási probléma. Jó gépet kell mindig összerakni, az a lényeg. Szándékosan nem írok pl. proci gyártót, mert az csak felesleges vitákat szülne. Ki mire esküszik... A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2016
Ha nem telepítettél még semmilyen Windowst, akkor inkább kérj meg rá olyat, aki már telepített.
Procigyártóból nincs is rossz, csak jó és jobb. Az oprendszer szempontjából meg hótmindegy is.
![]() A hetessel aza gond, hogy az XP méltó utódja, de az MS már a kivezetését tartja inkább fontosnak, mint a támogatását. Alig állt át a világ a korszerűbb rendszerre, sok helyen még mindig az XP felett izzadunk, hogy le kéne váltani, de akkor már itt a tizes. Hogy is fogalmazzam ezt meg, hogy lényegre törő legyen, és ne fájjon senkinek..Na, szóval egy rakás nagy kupac, összefüggéstelenül összerakott, időről időre bosszantó bugokkal örvendeztető, még mindig a 8-as gyerekbajait magán hordó, egy csomó, nem is régi hardvert nagy ívben le..nem támogató, hülyeségekkel és felesleges adatgyűjtőkkel telerakott car. Vannak erényei is, de az előzőek miatt például a céges ügyfeleknél tűzzel-vassal irtom én is, meg kollégák is, mert ha nem figyel oda az ember, erőszakosan települ és máról holnapra nem tud nyomtatni a kolléga, megmagyarázhatatlanul lassúvá válik egyik-másik speciális szoftvere (ahol nem úgy megy a fejlesztés, hogy a tizeshez hopp, újraírják az évek óta gondosan reszelt, mellesleg egyedi soros porton át nógatott hardvert kezelő alkalmazást). Irodistának tök jó, csak kezelje a nyomtatót, meg hálózaton elér mindent, de aztán egyszercsak jaj, nem tud dolgozni, mert most a rendszermag frissül és már este így tette el, reggel meg dolgozás helyett várja a frissítés végét. Csak azt nem értem, hogy a hetesből kiindulva, jól is meg lehetett volna csinálni. Ehelyett egy félkész, toldozott-foldozott izét kap a felhasználó, aztán majd lesz vele valami. Na, hát ezért nem kérek belőle. Oké, hogy a felhasználók nagy részének jó így is, de egy céges környezetben, egy rendszergazdának ez egy átok. Szóval jól elvagyunk a hetessel, és per pillanat zsibbadó viszketés kerülget, ha eszembe jut, hogy hamarosan lejár a mainstream támogatása, mert mégis mire váltsunk. Idézet: Nem teljesen mindegy: egyazon évben gyártott Intel és AMD procis gépek, XP -s korszak...„Procigyártóból nincs is rossz, csak jó és jobb. Az oprendszer szempontjából meg hótmindegy is.” Eltelik pár év, megy még mindkettő. Win 8 rámenne mindkettőre, próbáljuk meg, memória van bőven, a procik sem gyengék... Az egyikre nem akar települni, hibaüzenet: a processzor nem ismer két utasítást, nem szerepel az utasítás-készletében. A másik gyártóé vígan megy az új oprendszerrel is. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2016
És ettől rossz az egyik processzor? Nem. Semmi baja nincs. Csak a Windows 8 nem támogat egy XP-s korszakbeli hardvert, épp erről beszéltem a régebbi eszközök támogatása kapcsán, hogy kicsit szűk az olló (ami valahol érthető, az MS sem akar foglalkozni olyan eszközökkel, melyeket csak néhány, magas korátlagú IT-t üzemeltető ország használ, de ettől meg nekünk nem lesz könnyebb).
Én nem írtam, hogy rossz, olvasd vissza. Csak annyit írtam, hogy "Jó gépet kell mindig összerakni".
Nem tudom, mire akarsz kilyukadni. Attól jó a gép, hogy a jövőbeni ki tudja, milyen direktíváknak megfelel? Ha jól sejtem, az első/második generációs Athlon 64 X2-esekről van szó, ott van ilyen dolog, csakhogy akkor éppen sokkal jobb gépet lehetett összerakni belőle, mint az akkori Intelből. Ugyanúgy volt hozzá jó alaplap, amiről csak 4-7 év után derült ki, hogy az nVidia lapkakészlet szériahibás (volt baj az Intelnél is bőven a déli hidakkal), majd jöttek az AMD IGP-s lapok, addig nem látott szintre fejlesztett IGP-vel. Az említett, hiányzó utasítások senkit nem zavartak sem akkor, sem a kiadás után 8 évvel, egészen addig, amíg a 8.1 meg nem jelent. 8 év mérföldkő az IT-ben, ilyen távlatban sem a K8 AMD, sem a Netburst Intel nem lesz jó gép már, 5 év alkatrész-élettartamon túl sem megbízható. Ha bármikor egy rendszert összerak az ember, nem tud, nem is lehetséges a jövőre készülni vele, csak az aktuálisból lehet kiindulni, mert sem a fejlődés iránya, sem egyes állomásai nem előrejelezhetőek ekkora időtávlatban. Jó gépet tehát mindkét gyártóra alapozva lehet összerakni, és ha nem az alkalmazási területnek megfelelően válogatsz, akkor mindkét gyártónál van lehetőséged elrontani is a dolgot teljesen alkalmatlan processzor, platform választásával.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |