Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Általánosítasz, de megértelek.
Sajnos egyre többen vagyunk, akik keveset értünk hozzá, és egyre többen vannak, akik a fáradságot nem veszik értelmezni, átgondolni a segítséget... Persze jobb a kész kódot beégetni a prociba némelyeknek, de szerintem az ardu és az elektronika is annak való, aki szereti a kihívásokat és egy-egy megoldott feladat után elégedetten hátradőlnek és azt mondják "ezt is megcsináltam"
Szerintem már legalább ketten vagyunk, akiknek elment a kedvük az itteni többség hozzá állásától!
Üdv!
Kezdő révén csináltam egy igen egyszerű kis programot. Mely annyit csinálna, hogy a gomb megnyomására 100-at villog és visszatér alap értékre. részben működik is csak amikor a számláló értékét kiszeretném írni monitorra akkor nem működik. Valaki tudna segíteni?
Értem köszi a hozzászólást...
GPeti1977 ötlete gondolkodtatóba ejtett, és akár használható is lenne. Utánna nézek ennek alapján milyen költségvetése lenne a projektnek...
Más kérdés, van egy ilyen (mellékelt fotó) TFT kijelzőm, a mellette látható arduinoval akarom összeházasítani.
Van valakinek ilyen kijelzője? Esetleg tudnátok hozzá linkelni, küldeni használható libraryt és demo kódot? Az "SPFD5408" szöveget én írtam rá, elvileg ez van rajta az eladó szerint: 2,4" TFT LCD Shield A felületszerelt IC -k típusszáma: HC245 bus meghajtó. HC245 Adatlap A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
Nos ez működik is, kösz szépen!
Mivel videót nem lehet feltölteni, elégedjetek meg néhány bemozdult képpel... (Kezdhetem tanulni a grafikus programozást, és az érintőképernyő kezelést...) A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
A blink5 függvényedben a for ciklusban csak az "i:" kiíratása van benne. Ha egynél több utasítást szeretnél a ciklusmagba tenni, akkor kapcsos zárójelekkel blokkosítani kell.
Hozzászoktak a jóhoz Sokan azt sem tudják mire jó egy ellenállás és elektronikai zsenikké avanzsálnak, ha megvesznek egy Arduinót. Persze - bombakészítéshez ez a szaktudás is elegendő
Nagyon köszönöm segítségedet.
Nos, az előző hozzászólásomban mutatott TFT kijelzőnek meg tudná adni valaki a karaktertáblázatát?
Esetleg valami mintaprogram, amivel ki lehet íratni? Vagy hogyan kell beletenni a magyar ékezetes betűket?
Szia! Bocsi, de csak most égettem bele, de sajnos nem működik rendesen.
A hiba a következő: közép állásban 11-12-es lábak magas szinten vannak, alacsony helyett, balra tekerve a potit pin9-10 egyszerre működik, majd teljesen balra tekerve pin9 alacsony szintre kerül a 10-es pedig magasra. Jobbra tekerve a potit teljesen jól működik.
Esetleg nem lehet, hogy logaritmikus potmétert használsz az a hiba?
(Cseréld lineárisra... Ha már az, akkor passzolom...) A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
Hiba:
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
Ha már úgyis kész, és működik, megtennéd hogy kipróbálod ezzel a kóddal is?
Én így oldottam volna meg, de nincs itthon se egy dc motorom sem egy H hidam hogy ki tudjam próbálni, viszont nagyon érdekelne hogy így működik e ha már nekiültem. Köszi!
Köszönöm a segítséged, és mindenki segítségét!
Köszi, akkor elmentem.
Jó lesz majd a terepasztalhoz ha eljutok odáig. Idézet: Grafikus kijelző lévén nincs saját karaktertáblája. Azt ír ki, amit grafikusan kiküldesz neki, vagy amilyen betűképet és kiíratást a programod lehetővé tesz. Ha ezt a programkönyvtárat használod, akkor abban a glcdfont.c állomány definiál 5x7-es felbontású fontkészletet. Módosítsd, vagy készíts/keress másikat! A nagyobb mértetű betűkhöz egyébként is illene nagyobb felbontású fontot használni, nem pedig az 5x7 fontot nagyítgatni. „Nos, az előző hozzászólásomban mutatott TFT kijelzőnek meg tudná adni valaki a karaktertáblázatát?”
Oké, megvan az állomány, tele van HEXA adatokkal.
Szóval pontosan hogy is kellene akkor ezt szerkeszteni? vagy egyáltalán mivel kellene megnyitni, hogy emberi szem számára is értelmezhető legyen?
Rajzold egymás alá a sorokban található hexadecimális számokat binárissá kódolva, és láss csodát!
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
Na jó, de csak van erre valami szerkesztő program...
Így azért elég gáz karaktereket gyártani... |
Bejelentkezés
Hirdetés |