Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Majd megfeledkeztem a házigazdáról. Hiszen a HEStore-ban is kapható.
Szerintem Ő lesz a nyerő Találtam közben leírást nyomáskapcsoló bekötéshez is
Nem ismerem a típust, csak általánosságokat mondanék.
Gyorsítani, optimalizálni kellene a kijelzésen, növelni a gombok lekérdezési gyakoriságát. Talán legkevesebb módosítással járna a teljes képet nem egy menetben, hanem 8-10 lépésben kirajzolni és minden szakasz után lekérdezni az érintőfelületet. Biztos, hogy minden ciklusban ki kell rajzolni a teljes képernyőt? Pl a négyzetrácsot csak legelőször rajzolná ki a program. A hullám kirajzolása közben följegyezné, hol írja felül a hullám képe a rácsot és a következő képen a régi hullámot törölné, pótolná a rács pontjait és kirajzolná az új hullámot, persze ismét megjegyezve a felülírt rácspontok helyét. Fél-harmad képernyő magas jelnél az előbbi megoldás kevésbé aprólékos változata lehetne, ha minden különösebb nyomozgatás nélkül a képet csak a régi hullám legalacsonyabb és legmagasabb pontja által meghatározott sávban törölné, itt pótolná a rácsot és kirajzolná az új hullámot.
Vagy használhatná a kérdező a régi jól bevált, 8 bites korszakban kialakult módszert: kirajzolja a rácsot az elején egyszer, majd a hullámot XOR-olva rajzolja ki a háttérrel. A letörlése egyszerű, újra kirajzolja ugyanazt a hullámot ismét XOR-olva, ekkor visszaáll az eredeti állapot. Annyi a hátránya, hogy a színek "érdekesek" lesznek a találkozási pontokban de nem hiszem, hogy zavaró. Az AutoCAD is ilyen módszerrel rajzolja ki a szálkeresztet, kurzort, segéddolgokat.
Ezzel csak az a baj hogy akkor meg megint újra kellene írni az egészet. Ez meg most így viszonylag jól meg csak ez az érintő baja van.
Ezen a videón látszik, hogy az GLCD frissítés átkozottul lassú!!
Ez a baja az egésznek! Ez a HW nem erre való! Azon próbálj gyorsítani. (Javaslok: Arduino DUE, + 16bites adatszélességű LCD alkalmazását.)
Nos kipróbáltam, és valóban hexában nem működik...
Oktálban meg nem vagyok annyira jó, mégis csak hexában kellene valahogy, az nem megoldható???
HALIHÓ!
BMP085 sensor adatokat probálok átküldeni 433Mhz de a légnyomás érték valamiért nem jelenik meg a vevö sorosport oldalon csak a hömérséglet értékek! ADÓ
VEVŐ
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
És hol küldöd el neki? Mert szerintem sehol...
Próbáld meg nem csak a hőmérséKlet értékét elküldeni.
hömérséglet átmegy!
küldés itt történik void sendRC(unsigned long code) { mySwitch.send(code, 20);
Nos azt a könyvtárat nem próbáltam, de ahogy belenéztem rengeteg minden van benne, igazából nem tudtam eligazodni benne...
Most ott tartok, hogy az oktális címzéssel megy végül is, ahogy a képen látszik.
Csak épp annyi a gond vele, hogy elég kevéske ez a 8*5 pontmátrix, valahogy növellni kellene (legalább a magasságot) mert ha ezzel szerkesztem a nagy nyomtatott ékezetes karaktereket "kupán kell vágni" hogy beleférjen az adott ponthálóba, és még így is elég nyomorékúl néz ki néhány... Szóval valakinek valami ötlet a karakterkép felbontás növellésére?
amit linkeltem abban egyszerü font megjelölés
Bővebben: Link de böveben ezt nézd meg grafukus lcd Bővebben: Link
Ez kissé hosszadalmas lesz mire átböngészem, köszi, utánajárok...
Nos az a helyzet, hogy megpróbáltam a "Hello Word" projektet, de már az ellenőrzésnél is hibát dobott...
Az én kijelzőm típusa benne sincs, azt se tudom melyíket kellene beállítani hozzá...
Minusz jel nem lehet a nevekben! "u8glib-master"? rossz!
Nevezd átt: "u8glib" vagy "u8glib_master" vagy "u8glibMaster"
Hát érdekes, mert a SPFD5408-master könyvtárban meg működnek a dolgok...
Az U8glib mappából megnyitom a "Hello Word" projektet, és arra adja ki a fenti hibát... A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
???
Valamelyik LCD tipust ki kel szedni a megjegyzésből. nem tudom milyen vezérlő van az LCD-den? Talán a 85. sorban levő?:
Hozzá igazítani a Te HW-d hez. Vagy importálod a régi projectetből a megfelelő beállítást és libet. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
A megjegyzések közt nincs a kijelzőm típusa ( egyébként SPFD5408).
De hogy őszinte legyek, azt se tudom, hogyan kellene hivatalosan definiálni azt, és milyen fájlok kellenek hozzá... És a 60 napos arduino tanfolyam meg nem tért ki a grafikus kijelzők, és az érintőképernyő használatára sem sajnos... A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
Szerintem ez 1 óriásira nőt lib. nem kezdőnek való!
Inkább keres valami egyszerűbbet! Pl.: ezek közül valamelyiket?: arduino-uno-tft-shield-1in1 Hirtelen ezt néztem meg: UTFT_ili9327-2.ZIP ili9327 8bit Mintha benne lenne, amit te szeretnél.
Kétféle tipus is van :
választhatsz. És itt egyszerübb a font generálás is, mint az előzőben. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
Hát mostmár berosálok, letöltöttem az UTFT állományt, kibontottam belőle az első UTFT mappát, bemásoltam a libraries mappába, megnyitottam belőle egy projektet, és ezzel elszállt:
------------------------------------------------------------------- Arduino: 1.6.9 (Windows 7), Alaplap:"Arduino/Genuino Uno" D:\_Arduino_1.6.9\libraries\UTFT\DefaultFonts.c:21:14: error: variable 'SmallFont' must be const in order to be put into read-only section by means of '__attribute__((progmem))' fontdatatype SmallFont[1144] PROGMEM={ ^ D:\_Arduino_1.6.9\libraries\UTFT\DefaultFonts.c:125:14: error: variable 'BigFont' must be const in order to be put into read-only section by means of '__attribute__((progmem))' fontdatatype BigFont[3044] PROGMEM={ ^ D:\_Arduino_1.6.9\libraries\UTFT\DefaultFonts.c:234:14: error: variable 'SevenSegNumFont' must be const in order to be put into read-only section by means of '__attribute__((progmem))' fontdatatype SevenSegNumFont[2004] PROGMEM={ ^ exit status 1 Error compiling for board Arduino/Genuino Uno. This report would have more information with "Show verbose output during compilation" option enabled in File -> Preferences. ------------------------------------------------
Első körben próbálkoz a: Arduino: 1.6.5 -össel.
ott nem jött elő ez a PROGMEM hiba.
Hát ez kész, 1.6.5 -össel is ugyan az...
Valamit lehet rosszul csinálok... A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
A fonttömbök extern-ként vannak deklarálva itt, tehát valamelyik másik állományban vannak. Keresd meg hol. És állítsd őket const-ra, azaz konstansra, ha nem lenne az, mert az __attribute__((progmem)) ezt szeretné. Az eredmény az lesz, hogy fordításkor jönnek létre a tömbök és a programmemóriában maradnak, így az adatmemóriából nem foglalnak helyet, a programban az összes ilyen konstansra hivatkozáshoz a programmemóriába fog címezni a fordító.
Megnyitod a Notepad++ ban a: DefaultFonts.c –t
És kiegészíted a font definíciókat a: const kulcsszóval. igy:
Elmented, ujrainditod az arduinot. és megszünik a hiba! A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
És módosits az LCD tipusár:
UTFT_Demo_320x240.pde:
és bekötését ha kel? A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
Nos a hiba végül is megszűnt, csak épp a kijelzőn nem sok mindent látni...
Konkrétan fehér az egész, néha hajszálnyival sötétebbfehér lesz, aztán megint tiszta fehér. Gondolom csinálna már valamit, csak épp nem látni mit... A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |