Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Majd megfeledkeztem a házigazdáról. Hiszen a HEStore-ban is kapható.
Szerintem Ő lesz a nyerő
![]() ![]()
Nem ismerem a típust, csak általánosságokat mondanék.
Gyorsítani, optimalizálni kellene a kijelzésen, növelni a gombok lekérdezési gyakoriságát. Talán legkevesebb módosítással járna a teljes képet nem egy menetben, hanem 8-10 lépésben kirajzolni és minden szakasz után lekérdezni az érintőfelületet. Biztos, hogy minden ciklusban ki kell rajzolni a teljes képernyőt? Pl a négyzetrácsot csak legelőször rajzolná ki a program. A hullám kirajzolása közben följegyezné, hol írja felül a hullám képe a rácsot és a következő képen a régi hullámot törölné, pótolná a rács pontjait és kirajzolná az új hullámot, persze ismét megjegyezve a felülírt rácspontok helyét. Fél-harmad képernyő magas jelnél az előbbi megoldás kevésbé aprólékos változata lehetne, ha minden különösebb nyomozgatás nélkül a képet csak a régi hullám legalacsonyabb és legmagasabb pontja által meghatározott sávban törölné, itt pótolná a rácsot és kirajzolná az új hullámot.
Vagy használhatná a kérdező a régi jól bevált, 8 bites korszakban kialakult módszert: kirajzolja a rácsot az elején egyszer, majd a hullámot XOR-olva rajzolja ki a háttérrel. A letörlése egyszerű, újra kirajzolja ugyanazt a hullámot ismét XOR-olva, ekkor visszaáll az eredeti állapot. Annyi a hátránya, hogy a színek "érdekesek" lesznek a találkozási pontokban de nem hiszem, hogy zavaró. Az AutoCAD is ilyen módszerrel rajzolja ki a szálkeresztet, kurzort, segéddolgokat.
Ezzel csak az a baj hogy akkor meg megint újra kellene írni az egészet. Ez meg most így viszonylag jól meg csak ez az érintő baja van.
Ezen a videón látszik, hogy az GLCD frissítés átkozottul lassú!!
Ez a baja az egésznek! Ez a HW nem erre való! Azon próbálj gyorsítani. (Javaslok: Arduino DUE, + 16bites adatszélességű LCD alkalmazását.)
Nos kipróbáltam, és valóban hexában nem működik...
![]() Oktálban meg nem vagyok annyira jó, mégis csak hexában kellene valahogy, az nem megoldható???
HALIHÓ!
BMP085 sensor adatokat probálok átküldeni 433Mhz de a légnyomás érték valamiért nem jelenik meg a vevö sorosport oldalon csak a hömérséglet értékek! ADÓ
VEVŐ
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
És hol küldöd el neki? Mert szerintem sehol...
Próbáld meg nem csak a hőmérséKlet értékét elküldeni.
hömérséglet átmegy!
küldés itt történik void sendRC(unsigned long code) { mySwitch.send(code, 20);
Nos azt a könyvtárat nem próbáltam, de ahogy belenéztem rengeteg minden van benne, igazából nem tudtam eligazodni benne...
Most ott tartok, hogy az oktális címzéssel megy végül is, ahogy a képen látszik.
Csak épp annyi a gond vele, hogy elég kevéske ez a 8*5 pontmátrix, valahogy növellni kellene (legalább a magasságot) mert ha ezzel szerkesztem a nagy nyomtatott ékezetes karaktereket "kupán kell vágni" hogy beleférjen az adott ponthálóba, és még így is elég nyomorékúl néz ki néhány... ![]() Szóval valakinek valami ötlet a karakterkép felbontás növellésére?
amit linkeltem abban egyszerü font megjelölés
Bővebben: Link de böveben ezt nézd meg grafukus lcd Bővebben: Link
Ez kissé hosszadalmas lesz mire átböngészem, köszi, utánajárok...
Nos az a helyzet, hogy megpróbáltam a "Hello Word" projektet, de már az ellenőrzésnél is hibát dobott...
Az én kijelzőm típusa benne sincs, azt se tudom melyíket kellene beállítani hozzá...
![]()
Minusz jel nem lehet a nevekben! "u8glib-master"? rossz!
Nevezd átt: "u8glib" vagy "u8glib_master" vagy "u8glibMaster" ![]()
Hát érdekes, mert a SPFD5408-master könyvtárban meg működnek a dolgok...
Az U8glib mappából megnyitom a "Hello Word" projektet, és arra adja ki a fenti hibát... A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
???
Valamelyik LCD tipust ki kel szedni a megjegyzésből. nem tudom milyen vezérlő van az LCD-den? Talán a 85. sorban levő?:
Hozzá igazítani a Te HW-d hez. Vagy importálod a régi projectetből a megfelelő beállítást és libet. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
A megjegyzések közt nincs a kijelzőm típusa ( egyébként SPFD5408).
De hogy őszinte legyek, azt se tudom, hogyan kellene hivatalosan definiálni azt, és milyen fájlok kellenek hozzá... És a 60 napos arduino tanfolyam meg nem tért ki a grafikus kijelzők, és az érintőképernyő használatára sem sajnos... ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
Szerintem ez 1 óriásira nőt lib. nem kezdőnek való!
Inkább keres valami egyszerűbbet! Pl.: ezek közül valamelyiket?: arduino-uno-tft-shield-1in1 Hirtelen ezt néztem meg: UTFT_ili9327-2.ZIP ili9327 8bit Mintha benne lenne, amit te szeretnél.
Kétféle tipus is van :
választhatsz. És itt egyszerübb a font generálás is, mint az előzőben. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
Hát mostmár berosálok, letöltöttem az UTFT állományt, kibontottam belőle az első UTFT mappát, bemásoltam a libraries mappába, megnyitottam belőle egy projektet, és ezzel elszállt:
------------------------------------------------------------------- Arduino: 1.6.9 (Windows 7), Alaplap:"Arduino/Genuino Uno" D:\_Arduino_1.6.9\libraries\UTFT\DefaultFonts.c:21:14: error: variable 'SmallFont' must be const in order to be put into read-only section by means of '__attribute__((progmem))' fontdatatype SmallFont[1144] PROGMEM={ ^ D:\_Arduino_1.6.9\libraries\UTFT\DefaultFonts.c:125:14: error: variable 'BigFont' must be const in order to be put into read-only section by means of '__attribute__((progmem))' fontdatatype BigFont[3044] PROGMEM={ ^ D:\_Arduino_1.6.9\libraries\UTFT\DefaultFonts.c:234:14: error: variable 'SevenSegNumFont' must be const in order to be put into read-only section by means of '__attribute__((progmem))' fontdatatype SevenSegNumFont[2004] PROGMEM={ ^ exit status 1 Error compiling for board Arduino/Genuino Uno. This report would have more information with "Show verbose output during compilation" option enabled in File -> Preferences. ------------------------------------------------
Első körben próbálkoz a: Arduino: 1.6.5 -össel.
ott nem jött elő ez a PROGMEM hiba.
Hát ez kész, 1.6.5 -össel is ugyan az...
![]() Valamit lehet rosszul csinálok... ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
A fonttömbök extern-ként vannak deklarálva itt, tehát valamelyik másik állományban vannak. Keresd meg hol. És állítsd őket const-ra, azaz konstansra, ha nem lenne az, mert az __attribute__((progmem)) ezt szeretné. Az eredmény az lesz, hogy fordításkor jönnek létre a tömbök és a programmemóriában maradnak, így az adatmemóriából nem foglalnak helyet, a programban az összes ilyen konstansra hivatkozáshoz a programmemóriába fog címezni a fordító.
Megnyitod a Notepad++ ban a: DefaultFonts.c –t
És kiegészíted a font definíciókat a: const kulcsszóval. igy:
Elmented, ujrainditod az arduinot. és megszünik a hiba! A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
És módosits az LCD tipusár:
UTFT_Demo_320x240.pde:
és bekötését ha kel? A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
Nos a hiba végül is megszűnt, csak épp a kijelzőn nem sok mindent látni...
Konkrétan fehér az egész, néha hajszálnyival sötétebbfehér lesz, aztán megint tiszta fehér. Gondolom csinálna már valamit, csak épp nem látni mit... A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |