Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikus mérleg

Témaindító: azelektronika, idő: Jún 6, 2007
Lapozás: OK   1 / 1
(#) azelektronika hozzászólása Jún 6, 2007 /

Vettem potom 50-Ft ért egy mérleg panelt,ja és van rajta egy nagyméretű LCD kijelző.Csak az a gond hogy nem tudom milyen mérési elven működik? Lehet piezzó,kapacitív,induktív nyomás érzékelő?Akit érdekel hogy hol vettem vegye fel velem a kapcsolatot vagy írjon ide a fórumba.Csomó sok alkatrészt lehet Miskolcon kapni IC-k 10-Ft tól,és más cuccok is.
(#) Moderátor hozzászólása azelektronika hozzászólására (») Jún 6, 2007

Az azért elég durva, hogy a saját, témaindító hozzászólásodat jelölöd meg megoldásként!
És ha meg akarod osztani a tudást (feltalálási helyet) a többiekkel, akkor tedd meg. Ha nem, akkor meg ne írj egyáltalán semmit. OK?
(#) azelektronika hozzászólása Jún 7, 2007 /

Bocs! Nem fog többet előfordúlni! Csak egyszerűen azt kérdezném,hogy az elektronikus mérleg milyen mérési elven működik?
(#) Gatery válasza azelektronika hozzászólására (») Jún 7, 2007 /

Szia!

Az elektronikus mérleg több fajta elven működhet.

Ha csak az elektonikáját kaptad meg akkor nem biztos hogy kiderül....
lehet piazzó, vagy ami valószínűbb, hogy nyúlásbéllyeggel működik. Ekkor kell benne lennie egy mérő elemnek, ami mondjuk egy "H" vagy "T" vagy "L" vagy "I" alakú fém darab aminek az egyik végéből kábelek jönnek ki... ha csak elektonikád van akkor valószínű, hogy ezt eldobták, mert ezt a burkolathoz szokták fogatni....

De ha esetleg felraksz egy képet szerintem az sokat jelentene....egy kép 1000 szónál is többet ér....
(#) azelektronika válasza Gatery hozzászólására (») Jún 8, 2007 /

küldöm a képet.

Misi.

merleg.jpg

(#) Medve válasza azelektronika hozzászólására (») Jún 8, 2007 /

Hello, nem sok látszik, de ha két vezeték megy a szenzorba, akkor én a kapacitívre tippelnék. Igy ki is lehetne próbálni egy trimmerkondival...Az olcsó háztartási mérlegek kapacitívek, a pontosabb, kereskedelmi célra gyártottak, nyúlásmérő bélyeggel mennek. Oda 6 drót megy.
(#) Braien724 hozzászólása Dec 28, 2010 /

Sziasztok!

Van agy fent említett konyhai mérlegemBővebben: Link és az a gond vele hogy hamar kikapcsol. a leírásban 1 perc van írva de 28-29 másodperc múlva kikapcsol. Tud valaki segíteni ismeri ezt a mérleget esetleg. A kondenzátorokat cseréltem de nem változott az idő 2 db 10µF van benne és egy 2,2µF-os de ez a tápon van és van még egy zöld melynek az értéke 2A223J na ezzel nem tudok mit kezdeni.

Ha valaki tud segítsen
előre is köszönöm
Braien
(#) Braien724 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

és ez szerinted lehet az idő korlátozó?
(#) macliz hozzászólása Júl 11, 2011 /

sziasztok, nekem is egy digitális személymérleggel lenne problémám, nem mér jól már jóideje,(felugrik 140kg ra meg leesik 40 re mikor rá állok) és bekapcsolva megnyomkodtam ujjammal a 4 érzékelőjét külön, és az egyiknél errort ir ki meg 4 vizszintes vonalat . elemek ujak és tipusnak megfelelő. ha a nyomásérzékelővel van a baj az sokba kerül? hauser DPS-300 tipusu. érdemes megcsináltatni? vagy inkább újat vegyek? a gari sajnos lejárt a hosszabbítással együtt, mert 1+1 év volt rá. köszi előre is a válaszokat. üdv ati
(#) neuzoli hozzászólása Márc 4, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Hauser DKS-1052-es konyhamérlegem. elállítódott a mértékegység, és nem tudom visszaállítani. A használati útmutatóban nem szerepel ez a funkció, ha kiveszem az elemet akkor sem áll vissza az eredeti állapotba. Valaki ha tud segítsen!
Előre is köszönöm a választ!
(#) fazakas66 hozzászólása Márc 19, 2012 /

Szép napot!

Egy KH5523 tip. személy mérleg kettő db. gombelemről működik(ne). Bekapcsolom és a HI jel után 00-ra vált mint szokott de utána semmi ,nem mér , kis idő múlva kikapcsol mint szokott?Új elemet is vettem és u.a..
Mi lehet vele,javítható vagy kuka??
(#) Piratebee hozzászólása Ápr 11, 2012 /

Sziasztok!
Kaptár mérleget szeretnék készíteni egy digitális szoba mérlegből. A probléma az, hogy kikapcsolás után újra tárázza magát és nulláról indul a mérés. Én két megoldást látok, jegyezze meg az előző mérést és onnan induljon, vagy ha nincs más ne kapcsoljon ki.
Várom az ötleteket.
(#) bandesz hozzászólása Máj 16, 2016 /

A Hauser LKS-1056.A mérleg üveglapja az alján középen levő fekete ovális műanyag lapka ki pattintása után az alatta található két csavar eltávolításával történik.
(#) Buvarruha válasza bandesz hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Örülünk, hogy megtudhattuk.
(#) nedudgi hozzászólása Márc 26, 2019 /

Bizerba CD8600 mérlegről van valakinek bármilyen információja? Kapcsolási rajz, kezelési utasítás, bármi érdekel.
(#) proba válasza Piratebee hozzászólására (») Márc 26, 2019 /

Vagy ha kitárázza magát, leveszed róla a súlyt, pontosan mutat, csak negatív előjellel, a tárázáshoz képest. Aztán hogy ez jó e valamire.... Amúgy számológéppel készített számlálónál csináltam olyat, egy oszcillátor valami semleges gombot nyomkodott, ha kell ha nem. Így a kikapcsolás meghiúsult.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem