Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   71 / 82
(#) Doky586 válasza Tomi20 hozzászólására (») Dec 11, 2015 /
 
Nálam (Pana) nem törli a másik típus listáját..!
Ha be vannak hangolva DVB-T csatornák akkor egy friss automatikus keresés DVB-C csatornákon nem érinti a DVB-T már behangolt csatornáit, kizárólag a DVB-C csatornalista törlődik. A DVB-T és DVB-C csatornalisták nem keverhetők (kedvencekben sem), ki kell választani hogy DVB-T vagy DVB-C t akar nézni az ember...
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2015
(#) Massawa válasza Tomi20 hozzászólására (») Dec 11, 2015 /
 
Hát lehet, hogy ez nem fog menni. A fene sem tudja mi mindent ad az a modulátor, azt digitálisan összehozni a TV-l nem lesz olyan egyszerü. Analog formában sokkal egyszerübb lenne.
Azaz kábel TV nélkül megtalálod a kamerák jelét?
Ha valoban a TV csak egy müsorlistát tud kezelni akkor soha nem fog összejönni.
Ha többet, akkor el kéne szorakozni a millio manuális beállitással (nem is minden publikus a mai TV-kben), azaz majdnem hackernek kell lennie a kezelönek, ha többet akar mint a felkinált beállitás.
( sajnos már a gépkönyvek is kimentek a divatbol). Nincs otthon kábel TV jelem, igy nem tudom szimulálni az eseted és talán segiteni.)
(#) Tomi20 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 11, 2015 /
 
Földi digitálison azonnal megtalálja, működik. Analógon képminőség miatt nem akarnám átküldeni. Marad a DVB-T vevő minden TV-nél, és átkapcsol HDMI-re, ha azt akarja nézni. Vagy TV vásárlás, bár 10 TV-nél olcsóbb 10db dekóder...
(#) Massawa válasza Tomi20 hozzászólására (») Dec 11, 2015 /
 
Nem tudom mi a bajod az analoggal, de ilyen helyzetben még jobb minöséget is kaphatsz mint digitálisan ( természetesen nem HD-ban).
Jo volna tudni, hogy mit müvel a modulátor (milyen komponensei vannak)
Nálam IP-n mennek a kamerák. (APP).
(#) Tomi20 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 11, 2015 /
 
Konkrétat nem tudok, kamera rendszert, modulátort nem Én intéztem, nekem a dolgom annyi, hogy mind ezeket összehozzam a TV-kre. Felbontás miatt nem szeretném az analógot, meg ha már megvetették vele 100-e-ért a modulátort, akkor csak fullHD-ban kellene a képet küldeni. Elég érdekesen nézne ki SD felbontásban 8 kamera egyidejű képe, kb semmi nem látszódna egy ekkora TV-n.
(#) Massawa válasza Tomi20 hozzászólására (») Dec 11, 2015 /
 
FullHD-ban sem kesz valami egetverö minöség kb 480x340 pixelt kapsz kameránként.
Amugy mindegy, ha nem fogod tudni megoldani a problémát
(#) Tomi20 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 11, 2015 /
 
Igen, ebben igazad van, hogy kameránként nem jobb a kép, de amit kiad HDMI-n a DVR a modulátornak, az már full HD osztott kép, aminél már bőven van különbség. Köszönöm a segítséged, előrébb jutottam, hogy valószínűleg a TV-vel nem tudom megoldani, más megoldás kell.
(#) Massawa válasza Tomi20 hozzászólására (») Dec 11, 2015 /
 
Utánnanéztem. A SONY TV-k egy serege 1 (antenna) bemenettel rendelkezik igy vagy a DVB-T vagy a DVB-C jelet fogadja. Ezért neked összegezni kellene a kábelTV jelét a modulatoroddal ( reméljük, hogy találsz üres csatornát és jo szintet). Ha ez megvan akkor inditsd ujra a keresést és meg fogja találni mind két rendszert. Esetleg ilyenkor manuálisan megkereshetetd a hiányzo jelet. Csak attol félek, hogy nem lesz egyszerü a két jel közösitése, mert egyes szolgáltatok elfoglalnak minden csatornát.
(#) Tomi20 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 11, 2015 /
 
Már ez is meg van oldva, minkét jel rajta van a kábelen (analóg csatornákból párat kiszűrtem speciális, egyedi szűrővel) erre a frekvenciára van állítva a modulátor. A TV megtalálja mindkettőt külön-külön, földi keresésnél látom a kamerákat, indítok kábel keresést, és törli a kameraképet, megvannak a kábel csatornák. Technikailag minden megoldott, csak a TV-t nem bírom beállítani, hogy mindkét rendszerből lássam a csatornákat. Manuális keresést csak a földinél enged, de akkor is törli a már meglévő kábel csatornákat.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2015
(#) Massawa válasza Tomi20 hozzászólására (») Dec 11, 2015 /
 
Nem csinálhatsz 2 keresést!!!!! Neked csak egy kábeled van azaz csak egy keresést csinálhatsz. Elvben ott meg kellene neked találnia valamennyi jelet.
Ha befejezte a keresést akkor esetleg manuálisan probáld meg csak azt az egy csatornát keresni. A TV maga dönti el milyen jel van ot (T,C vagy analog).
Én inkább kétlem azt az eljárást amit választittál; lyukat csinálsz a KTV-be majd oda rakod a te csatornádat. Ez sok konfliktust okozhat, hiszen nem tudod mit vettél ki.
Neked hézagot kellene keresned a kábelben és odarakni a modulátor jelét.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Dec 11, 2015 /
 
Van valami müszered. Milyen frekire állitittad a modulatort?
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2015
(#) Tomi20 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 11, 2015 /
 
A TV-ben rámegyek a digitális keresésre, és felugrik egy menü, hogy kábel, VAGY antennás adást keresek. Itt borul a dolog. Kettő közül egyiket tudom választani, és a régi keresések találatait törli. Ezért kell kettő keresés. Amit kivettem analóg csatornákból a szűrővel (a digiTV honlapján frekvencia szerint kikereshetőek az analóg, és digitális adások) megvannak digitálison is. Szabad frekvencia nincs sajnos. Van műszer, digitális, és analóg is, jelszintekkel, frekvenciákkal minden rendben van. Csupán a TV-vel nem tudom ezt az egészet összehozni. Külön-külön minden jó, csak egy csatorna listára nem tudom összehozni.
(#) Doky586 válasza Tomi20 hozzászólására (») Dec 11, 2015 /
 
Akkor TV-t kell cserélned olyanra ami úgy működik mint az enyém...
vagy STB+HDMI..
vagy vissza az egész és IP kamerák+IP rendszer...
(#) Massawa válasza Tomi20 hozzászólására (») Dec 12, 2015 /
 
Valamit rosszul csinálsz.
Természetesen a kábelt kell választanod ( csak egy ilyen bemenet van a TV-n), és ott meg kell találnia ugy az analog mint a C és T jeleket is ( mert mind elöfordulhat a kábelben). Ha a T jeleket mégsem találja meg akkor azt utolag kell - továbbra is kábel környezetben manuálisan beadni ( nem ujra keresni).
Nem irtad a frekit (pedig kérdeztem) de annak a csatorna közepén kellene lennie s nem lehet azonos egy korábbi analog jel video vivöjével .
(#) tbarka válasza tbarka hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a tanácsokat és segítséget. Egy Tecatel Mandarin lett végül és hozzá egy Triax erősítő patron. 1 hónap próbaüzem után mondhatom tökéletesen működik, ~ 70 km-ről fogja a Pécs-Misina-tetőről az adókat és a horvát Pélmonostor/Nagybodolya adóról is. A régi noname lepke visszakerült a dobozába tartaléknak.
(#) jkornel hozzászólása Jan 23, 2016 /
 
Sziasztok!

Van egy Columbia 2500-as STB-m (modulátoros) és érdeklődnék, tud-e valaki újabb nemgyári szoftvert rá ami kijavítaná az apróbb hibáit.

köszi előre is!
(#) Sanyi74 hozzászólása Máj 16, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy "Strong Hd Tv" fantázia nevű eszköz a digitális adás vételéhez.
Ennek elveszett-tönkre ment a távirányítója. Van valami olyan univerzális ami tudná vezérelni, vagy valami más megoldás a csatornák váltására, keresésére?
Köszi
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
(#) Massawa válasza Sanyi74 hozzászólására (») Máj 16, 2016 /
 
Kis szerencsével az univerzális távvezérlöben benne lesz a kodja ( kézikönyvet kell végignyalazni).
(#) Sanyi74 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 16, 2016 /
 
Ezt értem.
Nincs univerzális vezérlőm, és addig nem is akarok venni amíg nem tudom, hogy jó lesz...
(#) Massawa válasza Sanyi74 hozzászólására (») Máj 16, 2016 /
 
Más választásod nem igen lesz. Menj el egy boltba nézd meg mit árulnak. Ha odaadják a kézikönyvet lapozd végig, keresd a Strongot. Ha nem adják oda ird fel a tipust és otthon keresd ki a könyvet az interneten és ott nézd meg
Van még egy megoldás; rendelj egyet valamelyik e-shopban - azt 14 napon belül vissza lehet adni. Ennyi idö alatt talán kiderül, hogy tudja-e a Strongot kezelni vagy nem.
(#) gerry válasza Massawa hozzászólására (») Máj 16, 2016 /
 
Egy ILYEN kell neki.
(#) gerry válasza Sanyi74 hozzászólására (») Máj 16, 2016 /
 
Meg aztán lehet írni egy mailt az üzletnek, hogy egy "STRONG SRT8114-nek keresek eredeti, esetleg utángyártott távirányítót!" legalábbis én így csinálnám.
(#) Massawa válasza gerry hozzászólására (») Máj 17, 2016 /
 
A baj, hogy ilyen szerkezetekböl Dunát lehet rekeszteni, de kétszer egy bizonyos idö után ugyanazt venni szinte kizárt. Nekem is van kettö, az egyik biztos tudja a Strongot (többi kb 800 berendezés mellett) is kezelni, de már évek ota nincs a polcokon, igy felesleges lett volna ajánlani. A másik az meg tanulos is, igy ha van egy müködö távvezérlö, akkor annak a kodját át lehet másolni az univerzálisba.
(#) uniman válasza Sanyi74 hozzászólására (») Máj 17, 2016 /
 
Hello!
Be lehet szerezni új eredeti távirányítót hozzá, de nagy eséllyel az ára megközelíti egy új komplett készülék beszerzési árának a felét...
Az univerzális távirányítókkal is bizonytalan, hogy pl. a "hangolás" is működne...
A leírásaikban meg hiába van beleírva, hogy "Strong", a típus biztosan nem lesz odaírva.
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
Én is így jártam egy DVB-T egységgel, talán épp Strong az is...
(#) uniman válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
Egy ismerősöm még rosszabbul járt: miután megvette a távirányítót, rövid időn belül a készüléke ment tönkre...
Nekem is vannak más típusú Strong beltéri egységekhez való távirányítóim...de teljesen bizonytalan, hogy egymással mennyire kompatibilisek...kizárólag "helyszíni" próbán derülne ki az igazság...
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2016
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
Ez egy Strong SRT8110. Semelyik univerzális, vagy tanítható nem viszi a gyári kódokkal, ami nekem van (van vagy 6 fajta).
(#) uniman válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 20, 2016 /
 
Hello!
Most módomban állt a Strong távirányítóimat egy DVB-T vevővel kipróbálni.
Az eredmény rendkívül "kacifántos":
Mindegyik távirányítón vannak olyan gombok, amelyekre helyesen reagál a vevő, vannak gombok, amelyekre sehogy, valamint vannak olyanok, amelyeknek más funkciója van, mint amit a jelölése jelent.
Persze a sajátján (középső) minden gombnak van funkciója...
A távirányítóknak meg semmilyen típusazonosítójuk nincsen...
Szóval, kétlem, hogy egy ilyet 100%-osan kezelni lehetne egy univerzális távirányítóval...
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2016
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Máj 20, 2016 /
 
Köszi, hogy megnézted. Igazából megoldás lehetne, ha a kikapcsolás, léptetés, hangerő, számok, és a menü+navigáció+ok menne. Ezekkel már el lehetne operálni. Sajnálom kidobni, apósnak kellene egy horgász lakókocsiba. Erre venni egy Nippur-os okosat ágyúval verébre. De esetleg megoldásnak még az is beleférne, ha lenne egy mentés a Strongról és azt feltöltve beállítani a beltérit, majd egy olcsóval legalább be/kikapcs, hangerő léptetés lenne. Ha hangolni kell, akkor újra jönne a Nippur-os...amúgy is venni akartam már belőle, de a lakókocsiba nem kerül az biztos!
Tegnap vettem a "h.lye azért nem vagyok boltban" egy Triax 343-at és érdekes módon már LTE szűrős, holott ezt eddig a 344-nél láttam csak. A 21..69 helyett is csak 21..60 van már ráírva. A dobozon semmi dB érték, de gondoltam a máshol is hirdetett 15dB, ehhez képes a papírján (dB mértékegység nélkül) 10..14(dB) van írva. Hétvégén felteszem aztán kiderül...
(#) kameleon2 válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 20, 2016 /
 
Próbálkozz olyannal, ami programozható - nem tanítható. Például a Com-Genius. Most még viszonylag olcsóbban is beszerezhető. Íme. Leváltottam a régebbi ütött-kopott, gyári távirányítót és minden funkcióm megy. Igaz szöszölni kell egy darabig az adatbázissal, mire az ember megtalálja a tökéletes típust - sokszor nem is azon a gyártó néven, mint az eredeti
Következő: »»   71 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem