Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Set-top-box
Témaindító: boros.karoly0923, idő: Aug 22, 2014
Témakörök:
Nagyon szépen köszönöm az összes válaszodat!
Hogyha sikerül bekapcsolnom, akkor az interneten keresek hozza FW file-okat, és egyet kisérletezek vele. További szép napot!
Nem hiszem , hogy lesz mivel ez a box a upc kizárólagos készüléke volt , vagy ma is az .
És nem beszélve arról , hogy rá sem férne. De ahogy írtad jó kísérletezgetést hozzá.
Sziasztok! Van egy Strong DVB-T STB-m. Van benne beépített conax CAM modul az előfizetői kártyának. USB HDD-re (ntfs) tud menteni felvételt *.TS formátumban. A gondom csak az hogy a szabadon fogható csatornákat vissza tudom PC-n nézni hddről, de a kódoltakat nem tudom PC-n, mert kódoltak. Azon felvételeket csak az STB-n tudom újra lejátszani előfizetői kártyával.
Kérdésem: tudtok olyan leírásról amiben le van írva mit kell hardveresen átalakítani a készülékben hogy mindig kódolatlan TS -be mentse a felvételt? Azért tudom hogy átalakítható mert más szolgáltatók emiatt csak CAM+ interfésszel szerelt készülékekhez adnak előfizetői kártyát (és jogosultságot), mert a CAM+ már nem alakítható át, de a sima CAM kimenete igen. Csak SD adást akarok így rögzíteni (csak SD csatornák kódoltak). A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2016
Sziasztok.
Egy alcor HD2600 dobozkával lenne problémám. Az egyik kondi elszállt szó szerint. Nem az 5V-os ágban volt. Az 5V ágban is volt egy púposodó kondi, kicseréltem őket, de a tápfesz még így is össze vissza mászkál. Vagy a vezérlő ic ment tönkre vagy az opocsato. Egyelőre nem akarom a tápot javítgatni amíg ki nem derül a többi rész jó e még. A kérdésem mi a másik ág feszültsége? Az 5V legalább rá van írva a panelra a másik nincs. Esetleg 12V?
Időközbe megtaláltam tényleg 12V. Csak az ingadozó tápfesz 0-18V között szépen tarolt.
Egy szintén TRIAX 41 készülék ugyanezzel a hibával. Bekapcsolva semmi életjel. LED nem világít. Úgy látszik ez típus hiba. Az IC TNY176DG a trafó primer oldalán.
A dióda nem azonosítható, a rajzjele a panelen PD8 . Multiméterrel mérve mindkét irányba zárlat mérhető. Azért írom le ezt az infót, hogy ha más is ebbe a hibával találkozik, könnyen lehessen megtalálni. 1N4148 diódával lett korábban leírtak alapján javítva, de ha valakinek van más ötlete, mi áll közelebb helyettesítőnek szívesen venném.
Üdv úrak ólyan gondom lenne hogy van egy Alcor HD 2600 set top box amiben el dúrant 3 kondenzátor ami nem is lenne gond tudnám is cserélni de mielött eldurrantak a szigetelöfoliák a felismerhetetlenségig össze olvadtak így nem tudom az értékeiket ha valaki esetleg tudna ebben segiteni azt nagyon megköszönném teszek fel képet amin jelöltem a hibás kondenzátorokat is válaszotokat elüre is köszönöm.
Nem úgy néz ki mintha leolvashatatlanok lennének...
1 - 220µF/16V EC 3
2 - 470µF/10V EC 6 3 - 220µF/16V TC 10 A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2016
Mert ez 1 letöltött kép , ami szerkesztve lett de közben meg találtam a részletes dokumentáciot. Azért köszönöm a hozászolást.
Bővebben: Link Bővebben: Link
Sziasztok.
Került hozzám ma egy Septobox, Triax TR41. Amiről azt gondoltam hogy csak össze dugom és kész, de nem az lett. Ezért is kérném nektek a segítségeteket. Olyan hibát produkál hogy, a zöld led csak fel villan aztán kialszik ez egy végtelenített ciklusban. Méregettem a feszültséget a primer oldalon a kondik 316-320v meg van mindkét kondin. A trafó után van nekem két db egyenirányító diódám, ott pontosan meg korra feszültségnek kellene lenni-e azt nem tudom de 1-2v között ugrál, szerintem többnek kellene lennie. Ellenállásokat méregettem jónak tűnnek. Mi lehet a baj????
Bővebben: Link
Itt találsz egy lehetőséget. A csere, javítás sikeres volt azóta is működik. A PD8 jelű dióda volt a hiba oka. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2017
Tegnap nekiálltam és kicseréltem a diódát, sajnos ugyan az a helyzet. Cseréltem kondikat is de az se segített. Olyan az egész mint ha a táp letíltana és ezt újra és újra meg tenné.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2017
Szia! Minden kondit cseréltél? És hány µF-osra cserélted a kondikat?
Szia!
Nem nemcseréltem ki mindet, csak azokat, amelyik a táphoz volt közel. ugyan olyanra cseréltem. Idézet: „ugyan olyanra cseréltem” Ugyan olyan színűre és ugyan olyan púposra..?
Ha ha
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2017
Üdv!
Kérdezted mire jó cserélni. a PD8at. 4148 helyett az 1N 4001 sorozat schottky párja van az UPSekben a belső tápokban. U 40XX ... elvileg gyorsabbak, kisebb a fesz esés is rajtuk. nagyjából ugyanazzal a paraméterekkel.
Sikerült meg csinálnom a beltérit.
Rossz diódát próbáltam kicserélni persze hogy nem működött.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Set-top-Box (STB) 4 db DVB-C tunerrel Digi kábelTV-hez. Ha az STB egy időben vesz fel, akkor a nézett kép pixelesedik, illetve szétesik. Tehát, ha egy időben 2 tuner vesz fel adást (1 HD + 1 SD), akkor a 3-ik tuneren a képet nézve az már pixelesedik, szétesik. Ha a két felvevő tuner adását nézem, akkor azok megfelelő, jó minőségű képet adnak. Ha megnézem mind a négy tuner jelszintjét külön-külön, akkor azok megfelelőek (egyesével jók). Mi lehet a gond?
Ezt hogy érted?
A STB-be menő koax kábelen bejövőre gondolsz? Annak van sávszélessége?
A 4 Set top box elég nagy adatforgalmat generál. Ha közben a felvétel is megy akkor gondolom mégtöbb. Ha az internet is arról a kábelről megy akkor már kevés lehet a szávszélesség. (Átviteli sebesség)
Ha az internet is a Digitől van akkor mérj egyet ezzel: Bővebben: Link
Mint minden átviteli csatornának jellemzője a sávszélesség így annak a koax kábelnek is van .
Amit "beleöntenek" a koaxkábelbe jelfolyam csak véges sebességgel tud terjedni. Így a pixelesedés előfordulhat. Lehet a Digi neked írt sok-sok MBit/s sebességet a szerződés elejében , majd alul vagy másik pár oldallal arréb az apró betűs szövegben kitér ezekre az esetekre is, hogy lassulás előfordulhat.
A koax kábelen csak a TV adás jön. Az internet másik kábelen jön.
Köszi megmértem, de az csak az internethez jó.
Az nem lehet gond, hogy a STB ban lévő tunerek mikor elkezdenek felvenni, akkor nagyobb feszültséget vesznek fel, s a készülék Tápegysége nem bírja. Most a Tápegység 12V 2A.
Kettővel még elbír, de már a 3-at, vagy 4-et nem bírja. Mi lenne, ha kicserélném mondjuk 12V 6A-re a Tápegységet?
Sziasztok! Van egy ca. 10 éves UPC-s set-top-boxom (Pace DC621KU).
Az lenne a kérdésem, hogy meg tudná-e valaki írni a tápegységben lévő, U2501 számú IC típusát? Ez az IC egy az egyben megsemmisült, a rajta lévő felirat pedig olvashatatlan. Ennek a masinának a kapcsolásirajza és egyéb dokumentációja semmilyen formában nem található meg az interneten a felhasználói kézikönyvet leszámítva (de az nem tartalmaz semmilyen érdemleges infót). Midnen más rendben van. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2018
Próbáld meg így: ismeretlen táp IC kereső a tok és bekötése alapján
Hi!
Beballagsz a legközelebbi ügyfélszolgálatra és kicserélik az egészet. Vagy másra használod? Üdv. M. |
Bejelentkezés
Hirdetés |