Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A beültetőgép először odaragasztja az alkatrészeket a panelre, hogy mozgatás és forrasztás közben ne essenek le (fejjel lefelé fordítva). Ezután hullámforrasztással forrasztják be őket a furatszereltekkel egyszerre.
Biztos hogy igazad van, csak nem tudom, hogy mi. Vagyis hogy mi az a hiba, amit nem ismerek fel. Ezért kérdezem, hátha valaki tudja,ismeri a forrasztópáka lelkivilágát.
Én csak a logikus hibakeresés algoritmusára próbáltalak rávezetni..
De ha rövidre zárod a szabályzóeszközt (gondolom triac) akkor meglátod hogy a páka tovább tud-e fűteni. Ha igen, a szabályzó vagy mérő eszközben a hiba. Ha nem, a fűtőbetét ellenállása nyúlott meg, vagy éget vékonyabbra. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2016
Fejhallgató kimenetről hogy kell illeszteni vonal bemenetre?
Milyen fejhallgató kimenetről, milyen vonalbemenetre, mennyire szakszerűen, mert pl. egy mp3 lejátszó fejhallgató kimenetét ha direkt rákötöd egy erősítő vonalbemenetére akár még működhet is...
PC {LO}-> {VIDEO/AUX} AIWA NSX--D606 Hi-Fi {PO} -> {SCART LI} LG HT-202SF-CU
Minden lehetőség érdekel minőségi sorrendben. És régen találtam egy oldalt, ahol le volt írva, mihez milyen alkatrész ajánlott, pl. milyen ellenállás, milyen kondenzátor, de már nem találom. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2016
A pc hangkimenetét nem szükséges illeszteni erősítő bemenetéhez, csak simán össze kell kötni.
Gepi beulltetes eseten ragasztjak, majd jon az onfurdo.
A füles kimenet nem ad 0 dB-es jelszintet, szoktak is panaszkodni emiatt.
Leírtam mindent. Mit kéne még leírnom? [Line Out>VIDEO/AUX]>[Phone Out>SCART In]
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2016
Szóval most a hifi fejhallgatójába szeretnéd a tv-t bedugni?
Hol írtam TV-t? És miért ezen kell vitázni?
A scartból gondoltam a tv-t. Én nem vitázok, de ha leírnád, hogy a pc kimenetét szeretnéd bekötni a hifi bemenetére, ahelyett, hogy hieroglifákkal körülírod, így nehéz segíteni. Ha jól veszem ki, akkor két erősítőt szeretnél rákötni a gépre. Simán rákötheted a gépre a két hifi bemenetét párhuzamosan.
Sziasztok!
Lenne egy újabb kérdésem a mágneses indukcióval kapcsolatban. Ha egy csévére hosszanti irányba tekercselek (tehát egy menet hossza nem a cséve kerülete lesz, hanem 2*cséve hossza+2* a cséve falvastagsága) és ebben forgatok egy diametrikus mágnest, akkor abban csak egyszer fog áram indukálódni, vagy esetleg kétszer fog? Hiszen a mágneses tér forgása közben két tekerccsel találkozik-egyszer a belül lévő huzallal, másszor a külsővel-(igaz, a két tekercs egy huzalból van). Ha tippelnem kell, akkor csak egyszer fog indukálódni. Azonban ha kétszer, akkor mi a helyzet a frekvenciával? Köszönöm előre a segítségeteket!
Ezt kérdeztem.
Erre kérdeztétek, hogy pontosan mit, leírtam, azt is, hogy milyen I/O van min. Nem olvastad el, de a kérdés szempontjából nem is lényeges. Az a vicces, hogy itt van ezen az oldalon mind, de már lassan betelik egy oldal azzal, hogy mást kérdeztek vissza, én meg ismétlem ugyanazt. Ha meg ezek neked hieroglifák, főleg nem értem, miért írsz. Nem szándékoztam tőled engedélyt kérni arra, hogy rákössem párhuzamosan, de leírtam, hogy sorba akarom. innen>ide, innen>oda Komolyan, mit nem lehet érteni egy konkrét soron, amin leírom, hogy min megy ki, mire megy be, abból min jön ki, és mire megy be? De miért lényeges, hogy mik az eszközök(amiket leírtam)?
Jó, hogy nem a gyártási számot írtad le. Azt kérdezte "pont" fórumtárs, milyen eszköz, és mennyire szakszerűen kell kötni. Nem értem, miért szertnéd sorba kötni őket, de nem is kell nekem érteni mindent. Ha pedig tudod, hogy mit szeretnél, akkor miért nem kötöd be úgy? Ahogy írtad, kösd őket sorba vezetékkel (esetleg cérnával, vagy fonallal, -bánja fene). Ezeknek a hifiknek a kimenetén általában egy sima műveleti erősítő van (igaz, kb 32 ohm impedanciára számít) tehát simán rákötheted a következő fokozat bemenetét, fog működni. Földhurokra figyelj. Amit viszont "bakman" kollega írt, arra is figyelj, ha úgy van, lehet, hogy nem lesz elég hangos az igényedinek a rendszer. Ebben az esetben pedig kell elé egy műveleti erősítős kapcsolás, hogy feltornázza a jeledet. Azt passzívan, mint ahogy írtad (kondik ,ellenállások) nem lehet megoldani.
A kérdésem továbbra is az, hogy hogy kell illeszteni a fejhallgató kimenetet a vonalbemenethez?
A te esetedben, mint írtam, vezetékkel.
Miért? És más esetében? Az én eszközeim, amiket meg se néztél mik, de azért fontos, hogy mik, olyan különlegesek, hogy nekik más a fejhallgató kimenetük, és vonalbemenetük, mint másokénak?
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2016
Más esetben erre nincs szükség. Nincs értelme a sorba kötésnek, amit csinálsz, így nem szokták. Ha adott egy jelforrás, annak általában van külön vonalikimenete, vagy ha nincs, mert mondjuk egy hordozható lejátszóeszközről beszélünk, abban úgy van optimalizálva a végfok, hogy a vonalszintű bemenetet is meghajtja.
Idézet: Ez talán az esetek 1 %-ában igaz. „abban úgy van optimalizálva a végfok, hogy a vonalszintű bemenetet is meghajtja.”
De van értelme a sorbakötésnek, mert az tesz rá DSP effektet, amitől jobban szól. De ez lényegtelen, hogy szerinted van-e értelme. Elmondásod alapján a vonalkimenet, és a fejhallgatókimenet ugyanaz.
Szerintem meg nem ugyanaz. Viszont egyik vonalkimenet ,meg másik vonalbemenet inkább. Meg egyik fejhallgató kimenet, meg a másik. Szóval nem értem, hogy miért azon kell vitatkozni, hogy miért akarom összekötni ahelyett, hogy megmondanád, hogy hogy kell a fejhallgató kimenetet illeszteni a vonalbemenetre. Az összekötés még nem illesztés. Attól nem lesz vonalkimenet. Vagy ha ugyanaz, miért van két neve?
A DSP nem effekt, hanem egy eszköz, de hagyjuk is. A kimenetet meghajtó erősítő terhelése normál esetben fülessel 32 ohm körül alakul, ha te pedig a bemenetet kötöd rá, az valahol kohm nagyságrendben lesz. Ha impedanciát szeretnél illeszteni, audió transzformátorral teheted meg, bár nem olcsó, és amire neked kell, fölösleges is. Nem tudom hányszor írjam le, kösd össze simán. Összekötöd, letekered a hangerőt az "adó" oldalon, és szépen elkezded emelni addig, amig jó nem lesz. Ennyi, kész.
Már annyit nezegettem erre meg arra, de nem jutottam dűlőre vele. Szóval egy sönt ellenállásról lenne szó, amin max. 6 A áram folyna és úgy (max) 8 V feszültség esés merülhetne fel.
Akkor ezek értékek szerint mekkora teljesítményűnek kell lennie egy 0,05 ohm -os sönt ellenállásnak ???
Arról volt szó, hogy több módon megtehetem.
Valami nem stimmel. A 6A 8V páros 1,3 Ohm-ot ad, nem 0,05 ohm-ot. 0,05 ohm-on 0,3V fesz fog esni 6A-nál, ami kb 2W, a 6A és 8V pedig majdnem 50W. nem mindegy. számolj utána, neked mi is kellne pontosan. Az ellenállást R=U/I képlettel, a teljesítményt pedig P=U*I képlettel kapod meg.
Lehet hogy a leirtakbol nem.
Egy I2C digitális áram és feszültség mérő IC-mellé szeretnék sönt ellenállást. 0.05 ohm-al merne max 6,4 A-t (ez lenne a végállás mert az IC nem tür többet mint 300 mV, a sont kapocsfeszültsége). Tápellátás max 8 V-al lenne több mint amit szeretnék létrehozni és amely áram körbe szeretnék mérni. Tehát szerinted elég lenne a 2W-os ellenállás ? Az ki fogja nekem birni az esetleges nagyobb áramot, az 5 A-t mondjuk ? Vegül is egy digitális vezérlésű "okos" akkutöltőbe kellene.
Igen, ki fogja. Ha biztosra akarsz menni, szerzel egy mondjuk 5W-ost, az 10A-t is kibírja.
Köszi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |