Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor is kapcsolgat ha nincs rajta terhelés (hangszóró) Kicseréltem a kondik nagy részét ( 1-et nem tudtam mert nincs itthon annyi) de nem sok változás történt.Persze ezek nem új kondik, majd hétfőn veszek és kicserélem, akkor jelentkezem megint.
Nem vakvilágba kell cserélgetni, hanem mérni kell. Én a jelenség alapján írtam, hogy kondi-gyanús. De mérés nélkül csak tapogatózol...
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2016
Sajnos a kondikat kimérni nem tudom.
De veszek újakat, az a pár 100ft rosszabb helyre is elmegy.
De feszültségeket csak tudsz mérni... Meg kell mérni a kimeneti dc szinteket, mert lehet végfok hiba is, meg kell nézni a védelemnél a feszültségeket ... Szóval, nem vakvilágba kell cserélgetni.
Nagyon Szépen köszönöm!!!!!!!
Kicseréltem a kondikat és megy. Fél éves problémát oldottál meg ezzel. Köszönöm szépen
Na, ez jó hír.
Sziasztok!
Tulajdonomba került egy Castone CPA ismeretlen teljesítményű erősítő (elkorrodált előlap, újrafújva). Megpróbálok mindent leírni a lehető legjobb meghatározás érdekében. 800VA toroid transzformátor 2db 10000µF tápkondi, oldalanként 4-4 ONS 2N3773 végfok tranzisztor. Története: Ismerősé volt, minden héten kölcsönadta, hibásan adták vissza neki. Mikor hozzám került, a jobb oldala néma volt. Próbáltam fórumozni, de magasabb szintű tudás hiányában csak tippeltem (végfoktranzisztor), kicseréltem, működött, mindenki boldog. A tulajdonomba kerülése után jobb oldal továbbra is erős, bal oldala fél hangerőn picivel túltekerve már recseg. Újabb fórumozgatás, találgatás, végfok és előfok tranzisztorok cserélve, a hiba továbbra sem szűnt meg. Apró ellenállások a működő oldal összehasonlításával lemérve, eltérés nincs. Az erősítőnek egy alap halk búgása van, kis hangerőn már nem hallatszik. Szaktudásom egyértelműen nincs, forrasztani és alkatrészt cserélni tudok, ha konkrét szervizt javasoltok, akkor sem haragszom meg. Mindenesetre kíváncsi vagyok mindenféle infóra, hátha valami alapvető dologtól megjavulhatna a végfok. Ezen problémákkal fordulnék hozzátok segítségért, válaszaitokat előre is köszönöm! ui.: csatoltam egy képet a végfok beléről, hátha segít.
Ez az erősítő Castone 500 , ami 250W teljesítmény leadására képes .
Az eredeti végtranzisztorok a KD502 es névre hallgat . Meg kellene nézni külön az előfokot nála , lehet , hogy amiatt recseg .
Egyszerűen ki lehet mérni multival, vagy külön műszer kell hozzá?
Ha ki lehet mérni multival, kaphatnék egy kis helpet, hogy miként álljak neki?
Először a tápfeszültségeit kellene megnézni , hogy a két oldal meghajtó fokozatának egyeznek e az értékeik.Természetesen ezt multiméterrel meg tudod nézni.
Meg kell nézni , hogy alap helyzetben is , és ahol már recseg az egyik oldal ott is egyformák e , tehát feljebb tekert hangerőnél. Ha ez stimmel akkor az előfok bemeneteit , illetve kimeneteit kell megnézni , hogy ott van e a két oldal közt hangzásbeli különbség. Ha minden mért értékek , és feszültségek stimmelnek , akkor valószínű az előfok haldoklik , és cserélni kellesz.
Köszönöm szépen a tippeket, megpróbálkozom!
Sziasztok volna egy kérésem nincs meg valakinek a castone cpa 500b ültetési rajza nekem az ic-s verzio van meg kapcsi rajz nyák terv de sajnos az ültetési nincs meg és igy elég nehézkesen halad.Megkérnék mindenkit akinek megvan legyen szives ide tegye fel sokat segitene.Köszönöm előre is. Üdv:saca
Ui:Ha van jó fénykép az is sokat segitene.Ha valakinek kell a nyákterv akkor emailba küldöm! A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2016
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy bekapcsolom az erősítőt, hangfalak rajta, és egy idő után elkezd pattogni.Bemenet nélkül, bemeneti kábelt se teszem bele, és nem hálózati zajból eredő pattogás ( gondolok itt lámpa fel-le kapcsolásra). Ne 5532 cserélve lett ua741-re. Valakinek van valami ötlete mi lehet a rossz benne?
Szia! Az IC-t cseréld vissza! Keress rossz kondenzátort! Mindkét csatornára jellemző a hiba?
Mindkét catornán jelen van a hiba.
A táp kondenzátoraira terelődik a gyanú, köss a helyükre másik, akár kisebb kapacitású, de kellő feszültségtűrésű példányokat.
Az uA741 csere legyen azért az első, nagyon nem belevaló
Az ic csere előtt nem volt gond vele, szóval a kondik szerintem jók.
Milyen ic-t ajánlasz helyette?
Ami benne volt, az kell bele, gondolom NE5534.
Itt van az én 100h-m 200W-os verzió volt most 2*250W/4ohm 2*180W/8ohm és ez mért valós érték.630-as toroid van benne, 2*70Vra tekerve + 1*13V a segéd fesz.12000µF/oldal van benne.
Mint kiderült a poti volt kontaktos, befújtam azóta nem volt semmi gond vele.
Üdv. Segítséget kérnék a castone 300b. típushoz tudnátok e,a táp részhez rajzot küldeni?
Sziasztok! Van nálam egy Castone CPA-600B végfok! Hibátlanúl szól mind 2 oldal kivéve, hogy a hangerő kb egy 100W-os erősítőével megeggyező! Nem torzít. Tápegység hibára gondoltam, teheát energiahiányra, mert dinamika sincs benne. A a tápban és az erősítő fokozatokban cseréltem elkókat. Én a pufferekre gyanakszom, kérlek segítsetek! Az erősítő fokozatokban minden tranzisztort 1 esével kivettem és kimértem, mind rendben volt ! Segítségeteket előre köszönöm.
Koppanásgátló előtt nézted?
Szia! Kevés a bemenő jeled. Miről használod?
Koppanásgátló ? Az hol található ?
Sima laptopról én most itthon míg tesztelem ! ! A tulaj pedig egy 200W-os Castone val hajtja. ( Mindenképpen kell neki egy előerősített jel ?
Laptopról ki kell tudod hajtani az rendbe van.
A kimenet előtt lévő koppanásgátló.A relés panel előtt.
Érzékenységnek 775mV-os jelet ír a terméktájékoztatója. Ha nem tudod elérni a torzítást feltekert potival, akkor sajnos nem szolgáltat ennyit a laptopod. A szoftveres szabályzók mindegyikét feltoltad?
Most egy Castone cpa-200b vel adok neki jelet, és ugyan annyxi az ereje-
Ha esetleg letudnád írni, hogy pontosan meik része az neki, azt megköszönném! nincs kapcs rajzom sem..
Nem tudsz képet feltenni róluk?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |