Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Üvegtörő hang
Témaindító: rolandi350, idő: Márc 12, 2008
Témakörök:
Filmekbe láttam egy kis szerkentyűt amit ha bekapcsolnak olyan hangot ad ki amit az emberi fül nem hall de az ablaküveg kitörik tőle esetleg barlang összeomlik tőle.Olyan kapcsolás kellene nekem esetleg ötletek hogy lehetne ezt elkészíteni hogy müködjön.Milyen frekvencián megy ez stb...
Sajátfrekvencián.
Nem lehet általános frekvenciát meghatározni, minden testnél más frekvencia okoz rezonanciakatasztrófát. Egyébként nem kell hozzá nagy táp, párszor tíz MW már működhet egy barlangnál...
ismered a mythbuster című sorozatot? Az egyik részben (most nem érek rá kikeresni, de ki fogom) épp ezt tesztelték.
köbzoli ----Köszönöm de olyanra nincs szükségem.
Eza dolog nem csak a frekvencián múlik :
A teljesítményen is ,hatalmas teljesitményre van szükség egy pohár eltöréséhez is , amellett meg kell találni a zúzni akart test önfrekvenciáját Ez a dolog a James Bond filmekben csak fikció!
Hali,
Sokat segíthet ha megtanulsz Mozart -ul vagy Strauss nyelven,.. (bocsi, ezt nem hagyhattam ki)
Esetleg nem ismertek olyan programot amibe beirom hogy mennyi frekvencia jöjjön ki a hangszórómból és annyi jönne?Teljesítmény azt hiszem meglenne.
3600 W P.M.P.O nem elég ? mert annyi van
Vagy egy komolyabb, persze ez már nem ingyenes,..
(Amgy sokra nem mész egy ilyen programmal, mert tegyük fel, el akarsz törni/összetörni egy üveget, és feltételezzük, hogy tudod a rezonancia frekvenciáját, hogy mikor omlana össze, akkor is még kellene neked egy olyan erősítő, meg hangfal és hangkártya, amin azt a jelet/hangot kiküldöd. Vagy nem? Ha valamelyik láncszem nem teljesíti neked az elméleti feltételt akkor bukta a Projekt. Sztem ezt nagyon nehéz kivitelezni, vagy csak én vagyok túl kevés ehhez a feladathoz.)
Félig ide tartozik...
Ezek olyan progik, hogy beírom a frequenciát és az fog a hangszórón szólni? Ha igen akkor nagyon jó, mert nekem audió spektrum analizátorhoz alias hangszínkijelzőt kellene majd beállítanom.
Igen, olyasmik. Bár még soha nem mértem szkóppal rá, hogy mennyire teljesíti a beírt frekvenciát,..
De kiváncsi lennék rá. Minnyá nekiállok méricskélni,..
Csak arra vigyázz ha üveget törsz
nehogy eltaláld az ablak ,a tv képernyő ,és más értékes dolog frekijét ,mert lehet hogy csak az nem törik amit szeretnél azonkívűl minden! Amúgy tudod mit jelent a pmpo? csak anyit hogy ezt a teljesítményt elbírja a hangszóród 1 egész másodpercig! ez nem a készülék valós teljesítménye! lehet hogy elemről is működik ???
Elemről nem megy ez.Pontosanez
a hangfalszett van nekem.
Látod hogyaPMPO csak vakítás!!!
a 4* 15w hol van a 3600 tól ? És az erősítőd mit tud? ÁMbár teljesen mindegy mert ez a teljesítmény még arra sem elég hogy a szomszédot felidegesitsd ! üvegtörésre ne is számíts de kisérletezz nyugodtan.! Kiváncsian várjuk az eredményeket!!
"ez a teljesítmény még arra sem elég hogy a szomszédot felidegesitsd"
Ha az/egy adott pillanatban, StandBy állapotban lennék, akkor biztosan fölidegesítene még 1w is.
Ebben igazad van , de valószínű hogy a kisérletek
az ultrahang tartományban fognak folyni . tehát akkor sem kell félni ha a szomszédja vagy.
Hát azért a szomszédok idegesítésére elég mert ha a képeken nézted volna a sub-ot 100w
Jó arra elég .De azt kérdezted ,hogy az üveget töri,de senki nem hallja :ez ultrahang és ez nem jön ki ,sőt elkerüli a 100w -os subot (az mély sugárzó)
Ultrahang frekvenciáknál a magashang sugárzó dolgozik a te hangfalaidban kb 2w -os csipogók lehetnek Nem akarlak elkeseríteni, de evvel a technikával közelébe sem jutsz a célkitűzésednek!
aki szokta nézni az Állitólagot az tudhatja hogy nem nehéz (legalábbis borospohárral nem) de 100 W-tal már simán lehet üveget törni
Ne vicceljetek mar ... azzal a Genius 5.1-el tok jol lehet uveget torni! Megfogod azt kihajitod a csukott ablakon. Ha nem valami toresallo vagy acelszallal erositoett uvegrol van szo, akkor nagy valoszinuseggel ki is torik
Ugye nem olvastad el amit írtam?
magashangban kb 2w áll rendelkezésre! A 100w a sub teljesítménye az erősítőről nem tudunk semmit!
No végre, a legokosabb hsz,.. Ez nagyon jól esett!
nem olvastam el. akkor még nem volt látható
hát 2 w-tal szerintem se fogsz Idézet: „csak anyit hogy ezt a teljesítményt elbírja a hangszóród 1 egész másodpercig!” De szép is volna! 1 sec-ig rajtahagyva egy ekkora teljesítménynek megfelelő szintet a hangszóró úgy repülne darabokra, mint a Halálcsillag a Star Wars-ban. Általában a P.M.P.O. teljesítményt max. 1-2 ms időre állapítják meg, de nincs általánosan elfogadott definíciója, így akár ns nagyságrandben is "mérhetik" a parasztvakító-teljesítményt...
Akkor fodítsuk komolyra a dolgot !
A lehetőséget keressük ! ne azt nézzük hogy mivel és miért nem lehet! Amire szükség van :1-kb 100w teljesítményű erősítő 1 - kb 2-300w teljesítményű magashang sugárzó 1 hanggenerátor legalább30-40 khz frekvenciával
Sziasztok!
Nem tudom, de nekünk azt magyarázták a suliban, ha valaminek eltalálod a sajátfrekvenciáját, akkor nagyon könnyen összetörhető/dönthető, nagyon kis energiával. Itt az egyedüli gond az, hogy a hangszóró katasztrófális hatásfoka mellett rosz a levegő hangátvitele. Meg olyanokat mondanak, hogy egész épülete összedöltöttek egy kis (gonodlok 12-20cmes) hangszóróval. Szerintem, ha jókor (megfelelő frekvencián) adsz neki fizikailag 2mW energiát az is elég kell, hogy legyen, csak időigényesebb. Üdv. Tóbi |
Bejelentkezés
Hirdetés |