Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Igazából ez a magamnak írt ékezetkezelő első verziója, ami ebben a formában még kellően univerzális.
Ezek szerint még kell pár módosítás. A sizeof() operátor nem egészen úgy működik, mint elsőre gondoltam, a tmpstr esetén logikusan nem a benne tárolt szöveg hosszát, hanem a teljes neki lefoglalt méretet adja vissza. Kell valami, ami a szöveg hosszát tárolja. A message és tmpstr környékén legyen: byte tmphossz; Az Ekezet() függvény legvégére tedd ezt a sort: tmphossz=j-1; A loop()-ban ezt drawChar(56,16,tmpstr[count%(sizeof(tmpstr)-1)],0,false); módosítsd erre: drawChar(56,16,tmpstr[count%tmphossz],0,false);
-amennyiben mondat végén 5 karakter szünetet tartok, program részemről már használható/ 6-k karaktertől ír O-t /
Ez milyen hosszú szövegnél jelentkezik?
AVR-nél amig megszakitás rutinban vagy minden más megszakítás le van tiltva!
Ezért felesleges még külön tiltani őket, csak nyujtod vele a rutin futás idejét!
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2016
Sziasztok!
Ma reggel óta ezt csinálja eddig jó volt. Mi lehet a probléma? Segítséget előre is köszönöm.
Nemcsak felesleges, hanem ártalmas is. Amikor kilép a függvény, felszabadítja a stack-et (verem) és legvégül engedélyezi az interruptot. Amikor feltorlódnak az interruptok, nincs előzés, egymás után hajtódnak végre.
Mi történik, ha meghívsz egy sei-t? Interrupt feltorlódásnál amint kiadod, hogy sei() a következő utasítás interrupt meghívása lesz. Verem nem lesz felszabadítva, torlódásnál felfalod a memóriát és a vége nagy valószínűséggel fagyás lesz. Egyszer alkalmaztam sei-t interruptban, amikor lassan tudtam csak a bejövő kéréseket feldolgozni. Ez olyan volt, mint egy szál indítás, ami addig tart, amíg fel nem dolgozódik minden. Közben persze az UART és a többi interrupt él és virul, a bonyolultabb kérések feldolgozása után kilépek az eredeti interrupt-ból. Kezdőként tilos sei()-t kiadni interruptban. Mondjuk 5 év programozással és multithreading ismeretekkel a hátad mögött csináld először. A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2016
Valószínű másik USB csatlakozóba dugtad mint ahol eddig volt?
És nem tudja a szükséges USB drivert fel tölteni.
Akár melyik usb-be dugom ugyan ez a helyzet másik gépről tökéletesen megy. Érdekes..
67 karakter szöveg + 5 karakter szünet után
A kiíratáshoz átformázott szöveget tároló tömb, a tmpstr[] méretéhez lehet köze.
64 helyett foglalj neki nagyobb, mondjuk 200 byte területet, de e fölé további változtatások nélkül ne nagyon menj. 255 betűs szöveg fölött szükség lesz az Ekezet() elején a szöveg indexeléséhez használt byte i=0,j=0; helyett unsigned int i=0, j=0; deklarációt használni. De ha hosszabb szövegeket is ki akarsz íratni, kezdd el átdolgozni az Ekezet() függvényben megvalósított átkódolást és a loop()-ot kitöltő kiíratást úgy, hogy egyáltalán ne legyen szükség a tmpstr[]-re, mint átmeneti tárolóra.
"255 betűs szöveg"
helyesebben "255 bájtot foglaló szöveg" ahol a méret (angol abc betűi, számok, írásjelek száma)*1byte + (ékezetes betűk száma)*2byte alapján számolandó.
elvégeztem az átalakítást, de tmpstr); csak 63 karakter írását engedélyezi /utolsó karakter kiírása után egyből megjelenik az első karakter
-hosszabb szövegeket is ki akarsz íratni, kezdd el átdolgozni az Ekezet() függvényben megvalósított átkódolást és a loop()-ot kitöltő kiíratást úgy, hogy egyáltalán ne legyen szükség a tmpstr[]-re, mint átmeneti tárolóra. átdolgoznám, csak nem tudom hogyan tegyem
Így is besokall 63 karakterrel?
Sziasztok, épitettem az Arduino-hoz egy CAN adaptert MCP2515-el és A82C250-el.
Az MCP2515-öt vásároltam, A82C250-öt egy müködőképes eszközből bontottam ki nyákkal együtt. Ezen az oldalon találtam: Bővebben: Link. Az A82C250 és az MCP2551 lábkiosztásra azonos. A rajzot modosítóttam, mert más alkatrészeim voltak.(csatoltam) A SparkFun-tól letöltöttem a Libraryt, és ezzel a koddal probáltam meg:
A gond az az, hogy a Serial monitoron Can't init CAN szöveget kapom. (Autóhóz még nem csatlakoztattam). A másik gond az az, hogy egy 70Mhz-es oszcsilloszóppal megmérve a 20Mhz-es kvarc lábain nincsen órajel. A 4 ledből egy sem villog. Szerintetek miért nincsen órajel? Hogyha csatlakoztatom az autóhóz, akkor lesz vajon órajel? A választ előre is köszönöm.
a programban nem szerepelnek ledek ez csak annyiből áll, hogy Ha "if(Canbus.init(CANSPEED_500))" feltétel teljesül serialra kiírja, hogy Can Init ok különben pedig Can't init CAN
Köszönöm a válaszodat!
Az Arduino-ra nincsen egy LED se kötve, a LEDek a soros vonal(akra) vannak kötve.A rajzon a ''nagy IC'' az a MCP2515, azon vannak a ledek.
Sziasztok!
Szeretnék egy kódot be fordítani de folyamatosan hiba üzenetekbe ütközök! A kódot lehetséges e uno alá át konfigurálni ? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2016
Idézet: Valószínűleg azért, mert a rajzod szerint a RESET láb a levegőben lóg, nincs felhúzva. „Szerintetek miért nincsen órajel?” A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2016
mondat befejezése után hosszú szünet, majd kiír vagy 40 darab O-t ponttal a közepén, utána mondat ismétlődik, ismétlés után hosszú szünet, majd kb 40db O stb..
program jó lenne, ha O karaktereket törölni lehetne
Köszönöm a válaszodat!
A probléma megoldodott: a D10-es lábra rá volt kötve a CS, de a programban 9-es ként volt beírva. További szép napot minden kinek!
Sziasztok!
Vásároltam egy esp8266 wifi modult. De akár mit töltök rá semmit se csinál. Nem lenne gyárilag fw? Vagy mi lehet a baja tanácstalan vagyok?! Minden segítséget szívesen fogadok!
Ha biztosra akarsz menni, akkor tölts rá egy firmware-t.
Egyébként pedig az ESP8266 wifi modul c. topikban folytassuk!
Melyik modult vetted? RST, EN, Gpio0 felhúzva 3,3V-ra, ha nem ESP1 akkor a Gpio15-öt le kell húzni GND-re.
Sziasztok.
Nemrégiben érkezett meg az Ebay-röl rendelt Arduino (Funduino)Mega-m. MEGA16U2 az illesztője. Win7 nem ismeri fel. Kérdésem, hogy a windows-nak fel kéne ismernie és automatán kellene-e telepíteni hozzá a drivert, vagy ez is hasonló mint a HC340?
Az összes arduinohoz kell egy alap illlesztő program ezt az arduino.cc-ről letudod tölteni
A letöltött és telepített / kicsomagolt Arduino keretrendszer könyvtárában van egy Driver könyvtár is, azt kel betallózni és telepíti is a Mega16U2 drivert Win7 alá is.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
Sziasztok! Sikeresen feltöltöttem Bootloadert Arduino UNO R3-mal egy ATmega 8-16PU-ra. Az a kérdésem, hogy azon ugyanúgy el fog futni egy Arduino-ra írt program vagy csak a C nyelvűeket lehet rátölteni? Talán érdemes lenne ezt tesztelni egy sima LED villogtatóval?
Új arduino modulok beépített wifi, bt, infra, NFC
Várjuk a kínaiak gyors reagálását
Remélem komoly verseny lesz, nem úgy, mint a Due-nél, ami a 4000 Ft körüli árával felejtős téma.
Idén Augusztusban jön ki az ESP32: dual core, 160 MHz, wifi, bluetooth, 4MByte flash, DAC, ADC, I2C, SPI, CAN, PWM, 416KB SRAM,... Az árat még nem tudni, de ha a kínaiak a 2000 Ft-os kategóriát becélozzák, tarolni fognak. Úgy vettem észre, hogy az Arduino-k a 10k körüli árukkal igazából már csak a márkából élnek, mert nem versenyképesek. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |