Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nextion érintőképernyős HMI, UART kommunikációval
Témaindító: Lamprologus, idő: Máj 5, 2016
Témakörök:
A képen én készítettem 3D CAD szoftverrel + grafika programokkal. (NX + Keyshot + Photoshop)
Vannak "Crop" komponensek, azokkal határoztam meg mikor mi látszódjon.
Gratulálok! Szép munka! Biztos lopom majd!
Jó lenne ha találnánk egy helyet ahol ilyen grafikákat már összegyűjtöttek, és csak válogatni kéne belőle! A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016
Kössz!
Használd nyugodtan. Csak egy ötlet. Delphi formot beállítani a szükséges méretre. komponenseket rádobálni és lefotózni... A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016
Idézet: „Csak egy ötlet. Delphi formot beállítani a szükséges méretre. komponenseket rádobálni és lefotózni” Ez mekkora ötlet! És nekem nem jutott eszembe!
Nem teljesen egyértelmű számomra, hogy a RX TX vezetékek 5V vagy 3,3V-osak.
Jól értelmezem, hogy bemeneten 3,3V a magas szint, de elviseli az 5V-ot is, kimeneten magas szintnek 3-3,2V-ot ad ki? Ha 3,3V-ot ad ki, akkor a PIC 5V-os tápfesz mellett ezt már elfogadja magas szintnek az RX lábon, vagy kell szintillesztő?
Hmm. Szerintem megy 5 Voltal. Egy kollégám arduinóval használa. Én egyenlőre virtuális soros portal tesztelgetem. Azon 3.3V a jelszínt.
Találomra megnéztem egy leírást itt: Bővebben: Link. Itt 5 V-os TX, RX szintekről van szó.
Hogyan oldható meg az, hogy egy gomb úgy reagáljon az érintésre, mint az a számítógépeknél megszokott?
Pl.: Rákattintok egy gombra, az egérgombot nyomva tartom, majd félrehúzom az egeret. Ha nem a gomb felett engedem el, nem történik semmi. Az Editor-ban ha rákattintok egy gombra és félrehúzom az egeret, akkor is lefut a parancs.
Igen, mert csak bill. lenyomásra és felengedésre van esemény. Ilyen igény nálam még nem merült fel, de gondolkozni fogok rajta.
Figyelni kell az egérkurzor koordinátáit felengedéskor, ha a gombon kívül jön az elengedés, akkor ne csináljon semmit. Legalábbis PC-n így lehet.
PC-re írtam már pár programot, ott ez a dolog automatikus. A szimulátorban hiába engedem fel máshol a kurzort, a 'sendxy' parancsra azt a koordinátát küldi vissza, ahol a lenyomás történt. A kijelző még nincs nálam, perpillanat a szimulátorral játszom.
Igazábol az a baj, hogy így nincs lehetőség meggondolni magad, mert a parancs mindenképpen lefut.
A send xy -t MC vel kel lekezelni. Bár így több a kommmunikáció.
Az érintés kezdetén és végén is azonos koordinátát ad, mindegy, hogy közben merre viszem a kurzort.
Én még nem foglalkoztam a Nextion témával, de időzítést nem lehet beállítani a gombra? Én pl. PIC-es alkalmazásoknál úgy szoktam a gombnyomást lekezelni, hogy csak a 800ms alatti felengedésre reagáljon, tehát ha tovább tartom nyomva akkor nem történik semmi. Ezt talán le lehet programozni egyszerűen a Nextion-ban is.
Ez megoldható a Nextionon belül is. De ezt a funkciót valahogy tudatni kell a felhasználóval is...
Az ötlet jó és működik is. Ha más nem marad, ez lesz a félmegoldás.
Végre meghozta a postás a kijelzőmet, tudom élőben is tesztelni!
A felhasználó majd rájön magától. Egyes mobilalkalmazások gombjai is így működnek...
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2016
Sok sikert! Melyiket renelted?
NX3224T024_011 ... azaz egy 2,4"-os 320x240-es. (3700Ft, 20 nap alatt szállították)
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2016
Number mezővel hogyan tudok negatív számot megjeleníteni?
Öhhmm.....
Ez eddig még nem merült fel bennem. De ahogy nézem sehogy. Írni kéne a fejlesztői fórumba, hogy foglalkozzanak ezzel a kérdéssel. Addig viszont marad a suima text mező.
Merre találom ezt a fejlesztői fórumot?
Az ditorban arra sem találtam lehetőséget, hogy amíg nyomom a gombot, addig bizonyos időnként növelje egy válltozó értékét. Akkor marad az, hogy a PIC-ben figyelem, hogy lenyomták a gombot, és addig növelem a válltó értékét amíg meg nem jön, hogy felengedték a gombot? Közben meg folyamatosan küldözgetem a változót vissza a MHI felé, hogy kiirogassa a változásokat?
A fórumot ha jól emlékszem a legeljén még talán te is linkelted be. Azon szoktak írogatni ritkán a fejlesztők is.
A számlálás amit írtál megoldható szerintem. Gomb lenyomás eseményben indítassz egy számlálót ami növeli az értéket. A gomb felengedés eseménybe leállítod a számlálót.
Az normális, hogy minden oldalváltásnál a GUI elemek nullázódnak? Ez csak a szimulátorban van így vagy a valóságban is?
Fizikai eszközön is így van. Állítsd az adott elem tulajdonságát lokálisról globálisra, akkor megmarad a tartalma.
Megvan. Igaz, éppen a számomra legfontosabbnál (Waveform) éppen nem lehet átállítani...
Azzal én is megakadtam, mert mikor át állítottam nem fogadta el az ADD parancsokat.
Sziasztok! Arra valaki rajott mar hogy a waveform (X, Y) skalajat hogyan lehet atallitani?
koszi!
Milyen skálára gondolsz? 0-255 -ig lehet megadni értéket, annyi pont látható, amilyen hosszú, a rács méretét pedig át lehet állítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |