Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nagyfrekvenciás zavarszűrés
Témaindító: abrahamgyorgy, idő: Márc 17, 2009
Témakörök:
PROXIMITY kártyaleolvasó 125 MHz-es frekije bezavarja a tőle kb. 2m-re elhejezett 500-800 MHz-es védöhurok frekijét. Mijen szűrőt alkalmazzak?
MiLYen -t akartál írni?
Ööö.. Izé!
Nem lehet,hogy a MHz,az khz? Felénk a kártyaleolvasók ijen frekin mennek...bár másképp vannak elhejezve.
Helló mindenikek.
Magában a cím is mondja azt, hogy mi a gond. Visszamenőleg már 4 éve, hogy adsl2+ ( vagy mi a szösz ) használok 10MB/s sebességgel + IPTV. ( Szerbiából írok ). Jött az új szerződés és áttértünk VDSL2+ -ra és azóta kezdődtek a gondok. Az egészet megpróbálom dióhéjban összefoglalni. Legnagyobb gond az az volt, hogy amikor bekapcsolom az IPTV-t akkor összeomlik a rendszer. Internet 40MB/s-ről leesik 1-2 MB/s-re tv szaggat stb. Mai nap létrejöttem a hibára. Van egy Xoro LCD 50inches tv aminek anno elszállt a tápja. Mivel a tápot nem lehetett megjavítani, az új beszerzése pedig igen drága volt 150-200 dollár e-bay-en improvizáltam. A tv-nek szüksége van 5-12 és 24V-ra. 5 és a 12 egy régi hordozható Vincseszter fiókból kioperált táppal láttam de a 24V-nak még 8A is kellett biztosítani. Ezt úgy értem el, hogy beszereztem egy PULS dp 157.132 tápot amiről adom neki a 24V8A. Tehát a gond ott kezdődik amikor bekapcsolom a tv-t. Szerintem a táp nagyon is bezavar a VDSL-nek. Mi a tehetek, hogy ezt a zavarást kiszűrjem? Tv csere szóba sem jöhet És elnézést, ha témám kategóriát tévesztett mert, biztos azt tévesztett de nem tudom hova besorolni.
Szia!
Ha nem a Xoro tévét használod, akkor is összeomlik az ADSL?
Ha tuti, hogy a TV tápegysége zavarja a rendszert, akkor rakd egy fém dobozba, elvileg az is elég.
Nem kell bekapcsolnom. Elég ha csak áram alá rakom a tápot.
Azért én kíváncsi lennék, hogy egy kapcsolóüzemű tápegység hogyan zavarhat egy csavart érpáros ADSL-vonalat és modemet.
Erő kérdése a dolog, talán földhurok alakul ki.
negeru, próbáld valahogy kideríteni, hogy vezetéken megy-e át a zavar vagy a levegőben. Ha a TV-ből kihúzol minden kábelt és csak a tápegység csatlakozik rá, akkor is zavarja a VDSL-t?
A helyzet a következő. A TV körül egy 1M körzetben nem halad el az UTP ( LAN ) kábel. Mivel 2 darab IPTV van a lakásban az egyik UTP kábel a TV háta mögött haladt el és azt is feljebb ( a plafonig ) ragasztottam. KB 1 méterre a Tv-től Ha még arrébb kellene rakni akkor már a panelt kell átrendezni A másik IPTV alapból rá sincs kötve semmire, mivel már 2 napja meggyőződve hittem, hogy ez a készülék okozza a gubancot ( mármint a második IPTV ). A VDSL az kb. 1 méterre található a tv-től. Azt esetleg még arrébb rakhatom
Egyedül talán az, hogy egy fázisvonalon vannak, és a lakásban nem található föld, hanem null rendszer van kialakítva. Esetleg, ha ez segít valami. A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
Az segítene, ha kipróbálnád a javaslatom. A TV-kből húzz ki minden kábelt, csak a tápegység maradjon. Így is jelentkezik a zavar?
Elnézést kérek, hogy nem értettem meg magam. Mivel az IPTV alapból nincs rákötve a tv-re, ezért a tápkábelokon kívül semmi sem csatlakozik rá.
Úgy, hogy a modem egy olcsó gagyi valami gondolom szokás szerint. Földhruok nem alakulhat ki, mert a vonal és a LAN is galvanikusan le van választva.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
Ami azt illet, lett egy új észrevételem ( játszottam egy kicsit ). Megint bekapcsoltam a TV-t és rányomtam USB-ről egy filmet, hagy dolgozzon. A zavarás nem azonnal következik be, hanem 10 - 15 perc után és fokozatosan. Ezt onnan tudom, hogy mint egy kerge marha nyomogattam a speedtest.net teszt gombját Első öt perc ok. Utána a sebesség esik 30Mb/s -re majd pár 8 percnél már 20Mb/s-nél jár, 11 perc kb 12MB/s 15 perc elteltével használhatatlan. És akkor megint teszt gomb a mutató a DialUp sebessége felé halad amikor csak kikapcsolom a TV-t és egyszerűen csak 40Mb/s re ugrik a mutató
Nem tudom, hogy gagyi e. ZTE h168n
Rövid guglizás és fórumon leírt tapasztalatok, valamint szolgáltatók által biztosított berendezés használatából eredő tapasztalatok (és szétszedés) alapján, bátran merem álítani, hogy totálisan gagyi!
Ideiglenesen szerzel két autóaksit (2 x 12V = 24V) letesztelni hogy a táp-e a hiba (egyik vagy másik) vagy maga a TV kuka..
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2016
Vagy elindítja a 24V táp nélkül, legfeljebb nem lesz háttérvilágítás, esetleg hang.
Urak. Nem tudom jó helyen jarok e. Olyan gondom lenne, hogy mióta felkerültek a műhelybe a 2mèretes ledes világító testek, azóta nem lehet semiylen rádió adót befogni Tud valaki segíteni?
Szia!
Rakd ki az antennát egy kinti helyre. Mást nem tudsz tenni.
Műhelyen kívül van. Kb 1.5mèterre a rádiótól. Esetleg boltban kapható zavarszűrős elosztó èrhet valamit neki?
Csak magadon tudsz segíteni, azzal, ha kidobod a LED-ek kapcsolóüzemű előtétjét és kondenzátorosat teszel be helyette. Mivel hosszú az egész, gondolom a zavart a teljes hosszon sugározza.
Kipróbálhatod, de itt nem a hálózat felé visszajutó zavarról van szó hanem sugárzottról, azzal a zavarszűrő nem tud mit kezdeni. Nem ismerem az adott darabot, de a leírásod alapján az egész egy 2m hosszú zavargenerátor, kábelestől, ledestől, szóval mindennel együtt.
Belsejében nem tudom mi van. Simán egy 2eres vezetèk lóg ki belőle ès kèsz... Próbálok képet keresni (nem ledes neonról van szó)
Jó lenne mert van hogy kispórolják az alapvető zavarszűrő alkatrészeket is.
Valószínűleg a szokásos, kapcsolóüzemű tápegység van benne, mindenféle zavarszűrés nélkül. Vagy a világítótestet cseréled le vagy az antennát elvezeted messzire a lámpáktól.
Idézet: „mióta felkerültek a műhelybe a 2mèretes ledes világító testek” Idézet: Nem érzel itt valami ellentmondást? Most akkor LED vagy nem LED? Neon az biztosan nem, mert olyat csak köztéri világításra szoktak használni, amire a neonnal utaltál az fénycső. „nem ledes neonról van szó” Nagy a gyanúm hogy nem DC feszről mennek a ledek (már ha LED), vagy erősen hullámzó DC-ről, így az egész "építmény" kábelestől mindenestől sugározza a zavart. Ami ha így zavarja a rádióvételt az nagyon durva, mert ilyet még egy hegesztőinverter sem csinál, pedig az kihúz 2-3kW-ot is a hálózatból. Megkockáztatom hogy ekkora elektroszmog már az ember egészségére sincs jótékony hatással. De ezt inkább a ledes topikba kellet volna írni a drótok hangja helyett, mert itt az audiós hallom/nem hallom/máshogy hallom dolgok vannak tárgyalva.
Sajnos ez van, föleg a svéd butorboltban árult LED fényforrások csapnivalok ( még a kis egy LED-s olvasolámpa is elképesztöen zavar).
Vannak jok is, csak az a baj, hogy ilyen jellemzö nincs ráirva a berendezésre azaz csak otthon jösz rá, hogy zavar vagy nem. Javitani nem lehet...
Viszont visszaviheted és visszaadják a manit indoklâs nélkül is.
Azt igen, másnap meg a szomszéd megveszi, akinek nincs rádioja, igy észre sem veszi, hogy zavar ( vagy azt sem fogja tudni, miért nem megy a rádio).
(Már egy koffernyit visszavittem - a nejemre sozták - rá is irtam, hogy mi a bajuk, mégis továbbra is árulják mindet). Azota nem is mentem be hozzájuk még bámészkodni sem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |