Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátor töltő
Pontosan!
Akkor ilyen jó? Akkor evvel 2 akumulátort is birok vele tölteni? Üdv! A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
Két akkut 2 töltővel tudsz tölteni. Van egy 5V-os tápod, ami USB-n keresztül csatlakozik a telódhoz. A telefonban benne van a töltőáramkör, azt azon keresztül tölti. A különálló akksit tudod ezzel tölteni. Ha megfelelően nagy (min. 2A) a hálózati 5V-ot, töltheted párhuzamosan őket. De csak az 5V lehet párhuzamos, a töltő akkor is kell!
Na ezt most nem értem bocsi!
De amit az elött linkeltem az nem ugy müködik, hogy bedugom a mikro USB csatlakozot akkor az out+ ra és a b- ra köttöm az egyik akumulátort és az out- ra és a b+ ra pedig a másik akumulátort? Üdv!
Nem, ez a modul 1 akkumulátort tud tölteni.
Értem!
Akkor kettő kell, hogy kettőt bírjon tölteni vagy valahogy meglehetne-e oldani, hogy kettőt töltsön egy modul? De akkor mi az a 4 out? ami be van karikázva pirosal Üdv! A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
Kettőt csak balanszeres töltővel tudsz tölteni.
Ez a modul rendelkezik mélykisülés elleni védelemmel. Ahhoz kell az a csatlakozópont.
Köszi de mi az a mélykisülés?
De közben találtam egy képet! Ott nem úgy van, hogy megy oda az akkumulátor és az out+ ra és out- ra pedig az a feszültség növelő, vagy nem? Mert az úgy nekem pont jó lenne! Üdv! A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
De, úgy kösd, ahogy a képen is van.
Idézet: „Mélykisülés alatt az akku olyan mértékű „kifacsarását” értjük, hogy az már nem képes áramot leadni. Ekkor a feszültség 0 V-ig csökkenhet. Ha ez az állapot fennmarad, akkor az elektródákat a rajtuk beinduló kémiai kémiai reakciók részben vagy teljesen használhatatlanná teszik. Ennek eredményeként az akku jelentős kapacitásvesztést szenved, szélsőséges esetben többé fel sem tölthető. Ezért tilos az akkukat a típusfüggő végkisülési feszültség alá kimeríteni, és lehetőleg gyorsan fel kell tölteni őket. A lítium-ion és lítium-ion-polimer akkukat alapvetően nem szabad teljesen kisütni. Gyakorlati szabály, hogy a lítium-ion és lítium-ion-polimer akkukat újra fel kell tölteni, ha kapacitásuk 10–20%-áig kisültek. A jó minőségű lítium-ion akkuk eleve tartalmaznak egy drága védő-, illetve felügyelő kapcsolást, amely megakadályozza a mélykisülést / túltöltést, és ezáltal esetleg az akku felrobbanását.” Magyarul, ha nagyon lemeríted, tönkre megy. A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
Köszönöm az infót!
Akkor, ha a kép alapján kötöm össze, akkor az USB Porton tölthettem a telefonomat? És az a piros akkumulátor helyet mobil akkumulátort teszek az is jó? Üdv!
Igen jó, mivel a telefon akku is 3,7V-os Li-ion akku.
Oké, köszi, még arra nem válaszoltál, hogy, USB Porton tölthettem a telefonomat?
Üdv!
Miért, máshova hova tudod beugni? Igen, töltheted róla. Nem szeretném elvenni a kedved az egésztől, de filléres dolog manapság egy powerbank, és amit te szeretnél építeni, az az lenne.
Tudom, hogy ez powerbank de menyi lenne a filléres dolog?
És még azt szeretném kérdezni, hogy én 2 akkumulátort szeretnék bele tenni akkor, hogy tudnám tölteni egszere mind kettöt? Rajz alapján? Nem szép de remélem átlátod! Üdv!
Komoly gondok vannak. Ezzel a megvalósítással csak töltheted az akkuidat, a dióda miatt sosem fog töltés kijönni belőle. Egébként pedig simán párhuzamosan az akkukat, de csak akkor, ha arok egyformák (és mindig együtt voltak használva, pl akkupackban)
Powerbankot szinte minden sarkon hozzádvágnak 2-3e forint körül is akár. Google a barátod, használd bátran. Például
És igy ahogy a képen van?
És az egyik akkumulátor 1200mAh a másik pedig 2300mAh! Üdv! A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
Ez egyre roszabb. Ha nem értesz hozzá, ne erőltesd, még a végén valamit tönkre vágsz.
Akkor, hogy lehetne 2 akkumulátorral?
Van valami megoldás? Üdv!
Már leírtam, az akkukat párhuzamosan, de megvannak a feltételei, hogy hogyan lehet.
És hogyan lehet?
Üdv!
Fapados megoldás: az első rajzodon a két dióda helyett használj egy kétállású kapcsolót.Ha a kimeneten megengedett az átkapcsolás idejére a táp megszakadása, ez a legegyszerűbb.
Idézet: „Egébként pedig simán párhuzamosan az akkukat, de csak akkor, ha arok egyformák (és mindig együtt voltak használva, pl akkupackban)” Komolyan ajánlom, hogy vegyél egy kész terméket, sok szenvedéstől kíméled meg magad (és minket is).
Kétállású, váltóérintkezős kapcsoló.
Az akkukezelő modul B+ kimenete kerül a kapcsoló közös pontjára (C, common), az aksik pozitív sarkai a kapcsoló másik két pontjára. Így egyszerre egy aksi használható, de az áramkör is csak egy cellához alkalmas.
(Tehát az "egyszerre két akku legyen tölthető" feltétel nem teljesül.)
Nem értem, miért kell ezt túlbonyolítani!
Két akku, két töltőmodul, az 5V párhuzamosan kötve.Beállítod a töltőmodulon a tőltőáramot, és kész.
Cellánként egy töltő/védő áramkörrel lehet, ha a cellák függetlenek egymástól.
1-1 aksit megfelelően a töltők B+/- kimeneteire kell kötni. A töltők bemeneteit az USB csatlakozó melletti +/- forrszemeken keresztül párhuzamosítani kell. A töltők Out- kimeneteit közvetlenül össze kell kötni egymással és a DC/DC modul (-) bemenetével. A töltők Out+ kimeneteit 1-1 (lehetőleg Schottky) diódán keresztül kell a DC/DC modul (+) bemenetére kötni.
Akkor igy összekötöm majd!
De igy nem lesz gond, hogy nem egyforma az akkumulátor? Üdv!
És a be feszültség menyi legyen?
Vagy csak a mikró USB csatlakozoba dugjam be az adaptert? És minimális árameröség menyi legyen? És a dióda milyen legyen? Vagy csak az a lényeg, hogy egyforma legyen? Üdv! A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |