Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   635 / 1158
(#) hobbyboby válasza pont hozzászólására (») Jún 7, 2016 /

Szerintem nem is kellene már téma legyen, nálam mit csinál a windows XP a hologrammal,
mert azóta simán elmegy krakkolva vagy krekkelve - mit tudom én hogyan - "oszt jónapot" ...

Köszi a sok lelkesítő szólamot, de a hologramnak aztán tök mindegy ... és nekem is.

Az Apple gépemre telepített első win 7 (amit valójában majdnem annyira utálok, mint a win 10-et), az bezzeg - folyton kérte tőlem a kódot, meg persze - a mindenféle frissítések mentek ám ezerrel. És az alapkép néha elsötétült, mert hogy szerinte a kópia nem eredeti .... Naná, még szép, hogy nem az, hiszen egy rokonom CD-jéről másoltam át.
Aztán feltettem egy teljesen másfélét (Ultimate), az bezzeg simán megy,
majdnem mint a szél ....
(#) Buvarruha válasza hobbyboby hozzászólására (») Jún 7, 2016 /

Oké, de téves következtetést vontál le és ezzel téves infót hagytál magad után az utókornak kápís? A windows 7 össze sem hasonlítható a 10-el egyébként.
(#) hobbyboby válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 8, 2016 /

Ha az infó valóban téves, akkor már én is úgy kaptam!

A Windows 7 pedig tényleg nem hasonlítható a Windows 10-hez.
Mint ahogyan a Win 95 se a Win 98-hoz, vagy épp az XP-hez.
Én csupán azt látom és azt tudom, nálam egyikük sem lett nyerő.
(#) ktamas66 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 15, 2016 /

És a géped nem mondja meg mi okozza? Nekem utoljára pl. a virtuális memória beállításai miatt csinált ilyet, de az a HDD-t is pörgette.
(#) Tomi94 hozzászólása Jún 16, 2016 /

Sziasztok!
ASUS AM3 alaplapos gépem az utóbbi két napban csinál furcsaságokat.. Kezdődött tegnap azzal, hogy hiába nyitottam meg bármit, nem volt hang. Hangerőszabályzóra kattintva "Nincs támogatott hangeszköz" felirat.. Szétszedtem, kivettem a külső hangkártyát és megpucoltam az érintkező felületet. Visszatettem a PCI foglalatba, indítom a gépet, még mindig nem látja a hangkártyát. Akkor áttettem az eggyel alatta levő PCI foglalatba, és onnan elindult, a nap hátralevő részében nem volt semmi gond.
Ma a hanggal nem volt hiba, viszont indítás után kb. 10 perccel mozdulatlanra kifagyott az egész gép, és csak többszöri újraindítással jutottam el odáig, hogy most ezt írom. Ugyanis elsőre a Windows betöltő képernyőnél lett kék a kép (mint a kékhalál, csak nem volt semmi felirat..), másodszorra pedig már megjelent az asztal háttere, és akkor fekete képernyő, majd három sípolás az alaplapból.. A Windows semmit nem vett észre az egészből, úgy értem nem jött "A rendszer súlyos hiba után állt helyre" ablak vagy bármi hasonló figyelmeztetés..
Na most, ezek alapján érdemes lehet alaplaphibára gyanakodnom, vagy mégis a hangkártya vacakol és akaszthatja meg az egész számítógépet?
(#) Buvarruha válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 16, 2016 /

Lehet akár a déli híd hibája is, de tapasztalatból azt mondanám, hogy addig pucolgasd mozgasd a kártyát a slotban (fel le, akkor surlódnak az érintkezők) amíg jó nem lesz, gyakori a kontakthiba a PCI-nál.
(#) xitibi válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 16, 2016 /

Talán még elem csere is lehet.....
(#) Gombszem válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 16, 2016 /

Nálam is hasonló volt, de a frissítés után megszűnt.
(#) Gombszem válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Ezeket végezd el:
1. Futtatás > services.msc > Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás > kézi (automatikus helyett)
2. futtatni a Wuauserv.bat-ot (leírás lejjebb)
3. Windows Update-et újra futtatni

A proc. foglaltság meg fog szűnni.

Készíts egy szövegfájlt evvel a tartalommal:

net stop wuauserv
net stop bits
rd /s /q %windir%\softwaredistribution
net start bits
net start wuauserv
wuauclt.exe /detectnow

Mentsd el Reset Wuauserv néven, a kiterjesztést módosítsd .bat -ra.
(#) szikorapéter hozzászólása Jún 17, 2016 /

Üdv. Olyan hibám lenne hogy Asus EAH 6670 videókártyám (1 VGA, 1 DVI ,1 HDMI) a vga a fő port,azon megy a monitorom,a DVI-ra tettem egy DVI-VGA átalakítót,és rákötöttem egy LCD TV-t. Na a hiba: lényegébe engedélyezem a másodlagos monitort de hiába nyomok rá az alkalmaz gombra rögtön visszaszürkül a másik monitor. Ha rámegyek külön csak a 2-es monitorra és "csatlakozva" gombot nyomok akkor addig,amíg le nem nyomom megint az alkalmaz gombot addig a gép jelzi hogy "aktív" a monitor,viszont a monitor nem kap ugyanúgy jelet. A VGA 1 éves,az OP-rendszerem egy 3 éves Windows XP SP3 legjobb driverekkel felszerelve ami a configomhoz illik.
(#) Tomi20 válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Szia

Csak egy ötlet, a DVI VGA átalakítóval nem mindig érzékeli a gép, hogy van rajta egy másik monitor is. A képeket nézegetve úgy látom van HDMI kimenet is a kártyán, lehet érdemes lenne azzal összekötni a TV-vel. Másik megoldás, újabb oprendszerek rendesen kezelik a több monitoros rendszereket. Esetleg egy bővebb leírás adhatnál, hogy mit szeretnél látni a TV-n. Pl egy az egyben ugyan azt a képet, ami a monitoron megy, vagy elég lenne ha a filmet át tudnád küldeni a TVre.
(#) szikorapéter válasza Tomi20 hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Elég lenne ha egy filmet át tudnék rá tenni. Op-rendszert jelenleg még nem tervezek cserélni. AZ LCD-n nincs HDMI bemenet,csak VGA és ezért próbálom a DVI-t VGA-ra átalakítani. Ez az átalakító szerver gépnél működött,de a sima pc-nél nem menne?
(#) Tomi20 válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

"Ez az átalakító szerver gépnél működött,de a sima pc-nél nem menne?" Ezt nem értem, mit értesz gép alatt. Az a gond, ha nem látja át az ember a rendszert, nehéz segíteni. Valószínűleg valami szoftveres gond lehet. Azt sem tudom milyen programmal próbálsz videót lejátszani, Én a VLC-t preferálom, nem kellenek bővítmények hozzá, pl van lehetőség másik monitorra küldeni a képet.
(#) szikorapéter válasza Tomi20 hozzászólására (») Jún 18, 2016 /

Sima webes felületen játszom,normál P4-es platformon. Van még egy szerver gép itthon,furcsa mód ott a DVI porton működik az átalakító a TV-vel csak az asztali rendes gépen nem megy a dolog.
(#) bbb válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 18, 2016 /

Ha a DVI csatlakozóra az analóg jelek nincsenek kivezetve, akkor nem fog menni a hagyományos DVI-DSUB csatlakozóval. Azt mondod, hogy a kártyád 1 éves és van rajta HDMI. Emiatt tippre azt mondom, hogy az analóg funkciót kispórolták belőle és sose fog menni, akármilyen drivert is raksz fel, akárhogy kínlódsz.
(#) zoszka válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 18, 2016 /

Nem mindegy, hogy az a DVI kimenet és hozzá a csati milyen típus. Nem minden kombináció alkalmas analóg jelátvitelre. DIV-A -ba pl bedughatsz DIV-D -t is viszont így analógot nem visz át, hiába van a kimeneten az analóg is.

slide_46.jpg

(#) zoszka válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 18, 2016 /

Csak olyan csati jó analóg jelhez, aminek a 4 kis tüskéje meg van a hosszú tüske körül. Természetesen a kártyán is meg kell lennie a fogadó csatiba. Ebből adódóan neked DVI-A, vagy DVI-I csati az, ami jó.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2016

121_dvi.png

(#) Tomi94 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 18, 2016 /

Nos, próbálkoztam közben pár dologgal.. Először is, Kontakt 60-al befújtam a csatlakozót, vagy 10-15-ször ki-bedugtam a kártyát, majd hagytam kiszáradni. Közben a hangkártya érintkező felületeit alkoholos vattával tisztára töröltem. Sőt, ugyanezt megtettem a RAM moduloknál is. Jó egy óra múlva összeraktam; indítás - Windows betölt, hang is van - aztán mozdulatlanra megfagyott megint.. Fölcsesztem magam, kivettem a hangkártyát a gépből és újra engedélyeztem az alaplapi VIA-t. Ezután a nap hátralévő részében ismét nem volt gond.
Viszont, ma reggel indítás után nem sokkal megint ugyanúgy fagyott a gépem.. Azóta újraindítottam, megint egy órája semmi gond
(#) Tomi94 válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 18, 2016 /

Még az jutott eszembe, hogy mivel mindig indítás utáni első fél órában csinálja és utána már nem - akár lehet valami táphiba is, ami a melegedéssel függ össze? (A gép egyébként márciusban volt 5 éves.)
(#) Gabó válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 18, 2016 /

Táp, alaplap, proci, bármi okozhat hibát. Főleg, ha valamelyik kontakthibás lehet. De ha ki akarod zárni a tápot, szerezz egy jó tápot(minőségi legyen), és cseréld ki, és azzal járasd. Ha megszűnik a gond, nyertél. Ha nem, akkor alaplap csere. Gyanúm, valami bga hiba a lapon.
(#) Buvarruha válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 18, 2016 /

Ha jól sejtem a hangkártyával még rosszabb volt, tehát a déli híd hibájára tippelnék, mire felmelegszik, már megy rendesen, van ilyen.
(#) Buvarruha válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 18, 2016 /

A WSUS offline updaterrel töltesd le a frissítéseket és bízd is rá a telepítést, utána már nem fog olyan sokat szórakozni frissítés kereséskor.
(#) Tomi94 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 18, 2016 /

Igazából instabilabb nem volt a kivétele előtt sem, csak hát ugye a hang se mindig szólalt meg.. Amúgy most kb. háromnegyed órás Sleep módból fölkeltve fagyott le kétszer is (most laptopról írok). Szóval tényleg mintha hidegen csinálná..
Az a "déli híd hiba" javíttatható, vagy abban az esetben elkönyvelhetek egy alaplapcserét újratelepítéssel együtt?
(#) Gabó válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 18, 2016 /

Idézet:
„Az a "déli híd hiba" javíttatható, vagy abban az esetben elkönyvelhetek egy alaplapcserét újratelepítéssel együtt?”

Javítható, de nem éri meg. Ha csak nem valami full extrás és drága lap...
(#) golem hozzászólása Jún 19, 2016 /

Sziasztok!

Minap hozzám került egy gép hogy telepítsem újra és az eszköz kezelőbe van egy olyan hogy társproceszor annak honnan tudnám letölteni az illesztő programját?
Alaplap msi ms-7366
(#) eSDi válasza golem hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Üdv!

Itt valami nagyon nem stimmel, mert ilyen, hogy társprocesszor, már régóta nincs külön (i386, i486 óta, kb). Vagy a telepítő hibás és nagyon benézett valamit, vagy HW hiba.
(#) steelbird válasza golem hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Szia.
Tedd fel a gyártó oldaláról a megfelelő chipset drivert.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
(#) zoszka válasza golem hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Talán ez segít...
Bővebben: Link
(#) golem hozzászólása Jún 19, 2016 /

Köszönöm mindenkinek jó lett. már rajta volt a gépen A driver
(#) Gombszem válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Idézet:
„A WSUS offline updaterrel töltesd le a frissítéseke”

A WSUS meghalt jún 13-án: "Patches no longer available from Microsoft Download Center".

Ki lehet próbálni, sajnos nem megy.
Következő: »»   635 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem