Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tina

Témaindító: Ferix_, idő: Márc 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   42 / 49
(#) devergo74 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Még nem csináltam nyákot, ez lenne az első. Azért kérdeztem rá, mert a Tina programot már valamennyire ismerem, és az elkészített kapcsolásból tudna nyáktervet készíteni, igaz lehet hogy csak látszatra.
(#) pont válasza devergo74 hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

A Tina alapból kétoldalas nyákot tervez, már ha egyáltalán megvan az alkatrész makrója neki, szóval nem véletlen, hogy nem nagyon használják. Lehet vele kínlódni, de hobbi szinten sokkal egyszerűbb egy Sprint-tel megtervezni valamit...
(#) devergo74 válasza pont hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Értem, hobbi célra kellene, csak próba szinten szeretnék nyáktervet készíteni, ezért gondoltam a Tina nyáktervezőjére. De akkor inkább kipróbálom a sprint, vagy eagel programokat. Meglátom melyik lesz számomra egyszerűbb.
(#) steelbird válasza devergo74 hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

A Sprint
(#) Pagisz hozzászólása Márc 15, 2016 /

Le lehet tölteni sima Win 7-s gépre a Tinát ingyen?
(#) pont válasza Pagisz hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

A demo és a Texas I verzió az ingyenes, legálisan
(#) HA3GX hozzászólása Máj 15, 2016 /

Valaki ráérne megmutatni (képernyőmegosztással) a TINA alapvető használatát? Pár órányi tanítást kérnék. Van rengeteg youtube videó, de magyarul nem igen találtam, és állandóan koncentrálni a szövegre, szótárazni nem igen tanuláscentrikus megoldás.
(#) steelbird válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Képernyőképekkel elmagyarázni a program működését??
Szerintem állj neki, kezdd el használni és ha van kérdésed, tedd fel. A program használata gyakorlatilag adja magát, főleg a kezdő lépéseknél. Egy kapcsolást hamar össze lehet dobni benne.
Magyar nyelvű leírást a használatához több helyen is találsz a neten, például a morgó elektronika Letöltések/E-Book oldalán is.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
(#) Ge Lee válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

A heteshez van komplett magyar nyelvű használati útmutató, több mint 150 oldal, azt senki nem fogja elmagyarázni néhány printscreen-ből. Tanulni ott van még a magyar nyelvű hatos demó verzió.
(#) pont hozzászólása Máj 15, 2016 /

Szerintem nem képernyőképekre gondolt, hanem képernyőmegosztásra, PL. team Viewer, stb...amikor látod az Ö gépét, Te is irányíthatod, egeret stb. és egy szövegablakban kommunikáltok.
(#) HA3GX válasza pont hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

[off]Igen, ilyenre gondoltam. De csak vegyük a Skype programot. Szóban lehet beszélni, és látjuk egymás monitorát. Pár éve az egy program pályaszerkesztőjét így tanították azóta ha meeting van, mindig így konzultálunk az ismerősökkel.
(#) HA3GX válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

2 mondat sokszor többet ér 5 oldalnál. Továbbra is keresek lehetőséget, aki TINA-t használ, és épp tervez valamit, szívesen figyelném a munkáját.
(#) Kovidivi válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Szerintem kezdd el olvasni a használati útmutatót, és próbálkozz. Ilyen oktatást pénzért szoktak vállalni emberek. Esetleg egy haver/barát segít szívesen.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
(#) CHZ hozzászólása Jún 23, 2016 /

Tapegyseg szimulaciot meg nem probaltam TINA segitsegevel.
Bonyolult aramkorok nem okoznak gondot, de ez nem jott ossze.
Egyszeru, 50Hz egyeniranyitas es szures, nem mukodik.
Vagy en csinalok valamit rosszul?
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2016

Noname.TSC

(#) proli007 válasza CHZ hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Hello! Lehet, nem tranziesanalízis módban vizsgálod..
(#) CHZ válasza proli007 hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Szia.
Ugy is neztem, de ott sem a megfelelo erteket kaptam.
Kimeneten merheto DC feszultseget is illene mutatnia.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2016

Szerinted ez nem az?

Graetz-DC.png

(#) CHZ válasza proli007 hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

De az. Sajnos ez semmire sem jo.
Felvezetos tapot terveztem, egyeniranyitassal.
Mivel nincs ertekelheto DC az egyeniranyitas utan, nem mukodott a kapcsolas.
Csak ha DC feszt kapcsolok a tap bemenetere. Szerintem ez nem jo, tudni kene szimulalnia komplett tapegyseg eseten is. Szures minoseget es a brumm nagysagat is szeretnem latni.
(#) Skori válasza HA3GX hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Jelölj be skype-n, igaz ritkán vagyok elérhető, de visszahívlak ha ráérek, és ha látom, hogy online vagy.
(#) Skori válasza Skori hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Ja most nézem, hogy májusi a dátum,... aktuális még?

Ez van..
(#) CHZ válasza proli007 hozzászólására (») Jún 24, 2016 /

Remeltem, hogy tudtok megoldast ra.
Sajnos ez egy hianyossaga, de igy is nagyon jo...
(#) proli007 válasza CHZ hozzászólására (») Jún 24, 2016 / 2

A trafó belsőellenállását, feszültségesését, úgy sem tudod csak ha megméred.
A brumm feszültség nagyságát a pufferen ki tudod számolni. Az egészet, meg tudod szimulálni, ha egy DC és egy AC forrást összegzel. Így a feszültségtartalékot, és az AC elnyomást meg tudod vizsgálni. De egy szimulátor részemről, úgy is alapdolgok ellenőrzésére való, nem komplett áramkörök tesztelésére. Mert ahhoz az összes környezeti feltételt is be kellene vinni, ami nem lehetséges. Aztán a Spice modulokban is van mindig hiba (meg a Tina-ban is) amivel nem tudsz számolni, csak utólag derül ki. A szimulátor, azért olyan mint a guminő..

Idézet:
„A trafó belsőellenállását, feszültségesését, úgy sem tudod csak ha megméred.”

Trafo parameterei beirhato, ezert szamolna is vele, ha alkalmas lenne ilyen jellegu tap szimulaciora.
Idézet:
„De egy szimulátor részemről, úgy is alapdolgok ellenőrzésére való, nem komplett áramkörök tesztelésére.”

Komplett vegfok szimulaciora jol hasznalhato, DC, AC meresek pontosak.
Van nehany olyan parameter amit valoban idealizalt meresnek tekintheto.
Csoves, kimenos kapcsolas is ertekelheto vele.
Ezert remeltem, hogy egyszeru tapegyseggel is megbirkozik.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2016
(#) reloop válasza CHZ hozzászólására (») Jún 24, 2016 /

Üdv! Ilyesmire gondoltál?
(#) CHZ válasza reloop hozzászólására (») Jún 24, 2016 /

Koszonom, de nem ilyen trukkozessel es ez csak tranziens meres.
Normal DC analizis meres is fontos lenne. Ahogy erositok es egyebb aramkoroknel.
(#) proli007 válasza CHZ hozzászólására (») Jún 24, 2016 /

Vannak itt azért olyan dolgok is, amire nincs is magyarázat. Pld. dc transzfer karakterisztika mérésnél, ha egy ellenállás értéket megváltoztatok, vagy értelmetlen lesz a mérés eredménye, vagy le sem tud zajlani addig a paraméterig, amit megadtam. Vagy csiga módra lelassul. Csak én tudom, hogy az eredmény badarság, és mi az ami elfogadható, mi nem. Vagy ha ugyan itt oda-vissza (hiszterézises) futásra állítom be, az X marker működése teljesen értelmetlen.
De számtalan hibát tudnék felsorolni, bár nekem csak egy Demó programom van,ami ige csak nélkülözi a modellelemeket..

Nalam TINA 9 egyebkent jol mukodik. Sokszor hasznalom erositok tervezesehez, bonyolultabb aramkorok meresere is alkalmas.
(#) reloop válasza CHZ hozzászólására (») Jún 24, 2016 /

A Tina csak DC forrásból tudd DC-t számolni. A pillanatról pillanatra változó feszültségnek esetleg AC analízis adja meg az rms értékét.
(#) CHZ válasza reloop hozzászólására (») Jún 24, 2016 /

Rajottem, sajnos..
Következő: »»   42 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem