Fórum témák
» Több friss téma |
Nincs ezzel gond, kacsintottam, láttad?
Esetleg ilyenkor érdemes megemlíteni, hogy ugyan régi a kérdés, de lenne rá egy hozzászólás, így mi is látjuk egyből, hogy azért nem emlékezünk, mi is ez, mert nem friss probléma.
OK igazad van. Amúgy jó lenne látni gyári kapcsolásokat is, ha valaki találkozik ilyennel.
Szia!Ennek a dolognak a kapcsolási rajza jo lenne nekem is.Ha megkérlek leközlöd? Előre is köszi
Helo.Szeretnék egy ilyen rovarölőt készíteni ,csak az volna a kérdésem hogy lehet-e UV ledeket használni fénycső helyett?És ha igen, hogyan és hány darabot? Köszönöm
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, illetve olyan személytől, aki ért az elektronikához. A panelházi lakásom erkélyén időnként megjelennek a gelembok és hajnalok hajnalán arra ébredek, hogy itt turbékolnak nekem. Idepiszkítanak, belaknák az erkélyemet. Véget szeretnék vetni ennek a dolognak, és régóta ötletelek ezen. Gondoltam ultrahangos riasztóra, de nem tudom, a szomszéd lakások háziállatai, pl kutyák, macskák nem őrülnek-e meg tőle? Valami mozgásérzékelős dologra várnék ötleteket. A legújabb ötletem, hogy veszek egy elektromos légyírtót és kibelezem. rákapcsolom valahogy egy mozgásérzékelőre és mikor leszáll a galamb, akkor szépen rászáll, az aktívált rázógépre. Ha ezek után is kedve lenne nálunk aludni,akkor fel kell vállalnia ezt a kis kellemetlenséget. Szerintetek működne a dolog? Hogy kéne megcsinálni? Köszönöm!
Feszíts ki néhány szál drótot a leszállóhelyekre, és elszoknak.
Csak néhány szál drótot? Megpróbálom. Köszi!
Üdv Mindenkinek!
A minap vettem egy elektromos rovarölőt nagyon kedvező áron. Kapásból szétrobbantottam, mert a gyári kábel kevés volt. Még szerencse, hogy szétszedtem, mert a hálózati csatlakozás ki volt esve, elengedte a forrasztás. Lefényképeztem, ha már úgy is szét van szedve. Nincs agyonbonyolítva, de most se időm se kedvem nem volt visszarajzolni. Felteszem a képeket, aztán ha úgy van időm és kedvem, akkor visszarajzolom a kapcsolást.
Sziasztok!
Új vagyok itt, végigolvastam az összes hozzászólást, mert ilyet keresek. De kicsit meglepődtem, hogy kizárólag repülő rovakrokról van szó, holott "Elektromos rovarölő" a cím. Villamosmérnök vagyok - de már régen volt hogy elektrotechnikával foglalkoztam, lenne néhány kérdésem. Nekem mászó rovarokra kellen ilyen szerkezet, vettem egy Elektromos légycsapót amiről itt olvastam, és átalakítottam. Nem hálóra, hanem két sínre kötöttem a nagyfeszt, ha átmászik rajta a rovar akkor működik - szépen öli is őket a prototípus. Tettem fel képeket. A kérdéseim: 1) a trafónak 6 lába van, nem tudom, hogy lehet-e ezt pótolni/modellezni 2 darab 4 lábúval, ha 1-1 lábukat összekötöm. A Tina-ban pl. nem találtam 6 lábút. 2) a Tina kapcs. rajz szépen adja a 400V-ot (a bal tekercset 1:1-re állítottam, a jobbot 1:170-re). A bal tekercset akármire állítom, nem befolyásolja a feszt. A jobb az szépen állítja. A bal miért nem csinál semmit ha állítom az áttételét? 3) A képen látszik, hogy 1315 DC V-ot mérek a kütyün. Ez hogy lehet, amikor a puffer kondi 400V-os? Többször megismételtem ezt, és mindig felmegy 1000V fölé, és nem megy tönkre. Bármilyen választ szívesen fogadok. Köszönöm szépen.
Ha a teniszütő alakú bolti rovalörőlől van szó, nekem volt, és még 2 került hozzám. Hamar tönkrementek a kondik, szétrepedtek kb. 1, 2 óra üzem után, de egyik 5 perc múlva. A kondi nem sokáig bírta a túlfeszültséget. Hihetetlen, de így tervezték, biztosan gondolták, hogy kibír háromszoros túlfeszt amíg eladják.
Igen a teniszütős. Akkor majd veszek bele megfelelő kondit. A többi kérdésre esetleg? Köszi
Kerestem bele kondit megfelelő feszültségre, de csak nagy méretben létezik. Ami nem fért bele a nyélbe. A többi kérdésre nem tudom, de ez így nagyon hatásos volt. Szerintem elég a kondit cserélni, nem kell mást változtatni.
A puffer kondi lehet váltó 400 V. Tehát 2* 1,41. 1000 v aztán van némi tűrés amit kihasználtak.
Ahha...köszönöm. A többi kérdésre esetleg bármi vélemény?
Monitor színes televízió a fellelhetősége a kondenzátornak.
Értem. Van itt egy komment 7-tel feljebb:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1651059.html#1651059 esetleg azokra a kérdésekre bármi? Üdv
Sziasztok.Nekem 1 ijen trafóra lenne szükségem,mert ez megadta magát!Pedig szépen irtott.Hol lehetne ilyesmit,be szerezni!Köszi ha tudtok segíteni!!
2 éve vettem egy elektromos rovarölőt a T****-ban. 5 óra múlva kiégett a T30-as izzó. Most elővettem, ledesítettem, ám nem akarta a 800V-ot produkálni. Nem elég, hogy alumíniumból van tekerve a rács, de a 4 kondenzátor és a hozzá tartozó diódákon kívül volt még egy huzalellenállás, ami természetesen szakadt volt. Ipari hulladék, de már megy. Ne vegyetek hasonló csodát.
Lehet hogy egy természetvédő tervezte ...
Sziasztok
Elektromos rovarölőt szeretnék vásárolni. Itt a témát átolvasgatva Inhouse ajánlott egy típust, bár 2012-es a hozzászólás, még mindig elérhető a Link, csak az ár változott. Szerintetek megér ennyit is, vagy tudnátok ajánlani olcsóbbat is, ami hatásosan megölné a legyeket, szúnyogokat? A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2016
Közben nézelődtem, esetleg ez is megfelelne?
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2016
Sajnos annak a cuccnak valóban duplájára ment fel az ára, én sem értem miért. A baráti, ismerősi körben közel 20db van már belőle, akkortájt lettek véve, azóta egyről tudok, amiben kiment a nagyfeszültségű trafó, a többiben csak gyújtót, vagy csövet kellett cserélni. Pedig az egyik adag szezonban egész éjjel megy minden nap egy tanyán, vödrökbe szedik a végterméket a tyúkoknak!
Ez amit linkeltél kisebb, 2*10W, a Westside az 2*20W (egyébként csak 18), de attól még jó lehet. Szinte biztos, hogy ez is trafós és nem a kondis, diódás feszültségtöbbszörözős vacak.
Akkor ahogy kivettem a szavaidból, akkor megvehetem azt is, amit linkeltem. Nem kell nagy fényerő, egy kb 20nm-es helységet kellene rovartalanítani. Ha megjön szét is szeretném kapni óvatosan, hogy garanciát ne veszítsen (persze, ha nincs leragasztva), kíváncsi vagyok a belsejére.
Így látatlanban csak annyit tudok én is mondani, hogy valószínűleg jó lesz.
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy rovarölőt. Ezt: Bővebben: Link néztem. Szerintetek ez jó fajta?. Otthonra a konyhába szeretném rakni, mert rengeteg légy jön be valahogy. Előre is köszönöm.
Én hasonló problémákra szúnyoghálót alkalmazok. Nekem bejött
Nem ismerem ezt konkrétan, de ezek a megoldások korrektek szoktak lenni. Bár ez egy kisebb típus, de egy konyhába elegendő lehet. A hengeres, olcsókat kerüld.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |