Fórum témák
» Több friss téma |
Nos működik.
A pirosak a C-ről mentek a barnára, A fehér és a sárga a kékre. Remélem hosszútávon sem lesz vele gond...
Egy kondival ? A ventilátorod le fog égni ! A ventinek külön kondi kell az sokkal kisebb értékű ! Miért kérdezel ha nem olvasod el a választ ?
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2016
Értem!
Akkor azért volt rajta 30/0.9, mert a kompresszoré a 30 a ventié a 0.9-es rész. Én közösítettem így most a kompresszor és a venti is 35 µF-ot kap. Használható így, vagy valami tönkre fog menni? ui: Bocsánat, de mivel nem jött válasz, nekiláttam szerelni, majd csak most olvastam amit írtál. Veszek akkor még egy 1 µF-osat. A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2016
Elég nehéz szombat este vidéken kondihoz jutni.
1,5µF-osat kaptam legközelebbi értékben. Ez szerinted még beleférhet a tűréshatárba?
Ha megígéred hogy hétfőn kicseréled akkor most beleteheted a másfelest ..
A kompresszor teljesen be volt bugyolálva valami sz@rba gondolom hangszigetelés céljából.
Lebontottam róla és azóta tökéletesen működik, lassan 2 órája folyamatosan a 32C ról most 25C csinált és nem melegedett túl a kompresszor! Kicsit olvasgattam a témában, pl a csapágy elöregedése miatt melegedhet jobban egy öreg kompresszor ezernyi más ok mellet. Könnyen lehet hogy az enyémmel is ez a gond, de remélem így ezt a nyarat kihúzza. Köszönettel: Novarobot.
Ismét felteszem a kérdést. Valaki hát ha tud segíteni mert idáig érdemben nem kaptam választ.
Üdv mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni. Van egy Regal split klímám és beleköltözött egy pók. Sikeresen zárlatot csinált és egy picit megéget a panel a beltéri egységen. vestel02-c(v03) panel nyák részéről valaki nem tudna egy fényképet készíteni. Előre is köszönöm. Sürgős lenne. A fórumon van ilyen de a másik oldaláról kellene fénykép!
Hamarabb célt érnél ha megpróbálnál venni egy univerzális beltéri panelt
Sziasztok !
Egy olyan problémám van, hogy van egy Techwood légkondink és ma távirányítójába elemet cseréltünk (közben nem ment a légkondi) be akartunk kapcsolni erre mind a 4 led kigyulladt és villognak. Távirányító valószínű szerviz módba kapcsolhatott és fucsa dolgokat írt ki. Áramtalanítottuk a beltéri egységet de nem tünt el a hiba ugyan úgy villognak a ledek ! Van valakinek ötlete mit lehet tenni??? Köszönöm !!!
Köszi. Fent van a tetőn a kültéri, nekem meg tériszonyom van.
De megoldom.
Az újabb távirányítókon szokott lenni reset gomb , A távirányítóról tegyél fel pár képet megnézzük .
Ez a távirányítónk a hátulján csak az elemfedél van.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2016
Kedves Urak!
A probléma idő közben megoldódott egy kód segítségével ! További szép napot !
Leírnád kicsit részletesebben, hogy mi a kód, és hogyan kell beadni neki?
Szia!
A távirányítóból elem ki + - gomb nyomva tartani kell közben elem vissza, ekkor megjelenik 6db. nulla a távon és típustól függően be kell pötyögni először az első számsort kikapcs gombbal elküldeni a klímára majd a mellette lévő betű és számsort bepötyögni a távszabályzóba és megint elküldeni a kikapcs gombbal a klímára ekkor már csak a zöld led fog világítani és 1-et pittyen. 9000 BTU: 045405 1A00EA 12000 BTU: 045405 1A00Fb 18000 btu: 0A5417 12024E 24000 BTÜ: 0A5617 120340 dx9 045405-1a00ea dx12 045405-1a00fb dx18 0a5417-12024e dx24 0a5617-120340 alk9-rlk9 055405-1a00ea alk12 055405-1a00fb alk18 0b5417-12024e alk24 0b5617-120340 Nekünk a Techwood d12 kellett. A távirányítót úgy tudod kiszedni ebből a módból, hogy elem ki pár percre és utána vissza! De FIGYELEM!!! MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE CSINÁLJA! NE ÍRÁNYÍTSD A TÁVOT A LÉGKONDI FELÉ MíG BIZTOSAN nem A JÓ SZÁMSORT ÜTÖTTED BE !!!! A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2016
Egy légkondihoz egy sor való (ezek közül) ki kell keresni ami neked kell !!!
Köszi szépen!
Szívesen ! Remélem tudtunk segíteni ! Nagy küzdés volt mire erre a listára rátaláltunk...
Magyar oldalon nem is volt sehol ilyesmi.
Igen kettő van. Illetve a ventilátorét még nem találtam meg. A motoré szakadt. 25µF 450V AC. Pár pF-ot mértem rajta. Van pár érték itthon, de méretben nagyobbak, értékben kisebbek. Hétfőn próbálok beszerezni. Remélem kapok.
Valószínűleg a nagy mellett van egy kisebb kocka alakú fekete stekkeres cucc 1,5mikron 450v ha nem 3 kivezetéses a nagy kondi ..
Igen! Van fekete kocka. Néztem is mi az, de meglepett egy hadseregnyi szúnyog és lemenekültem a tetőről.
Szivattyús boltban tuti sikerül venni ,ha a kicsit nem cseréled az nem baj az még jó lehet pár évig .
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2016
Kaptam kondit. Sikerült megjavítani. Köszi a jó tanácsot. Mikor lejöttem, úgy beleállt a derekamba a fájás, hogy nem bírok visszamászni. Nyitva a klíma, fönt a szerszám, feltolva a cserepek. Vettem be gyógyszert, de, ha nem hat időben holnapra hagyom a befejezést. Remélem addig nem jön eső.
Szia Hzoli2!
Letudnád írni hogy mi volt a hiba és a megoldás? Midea (=Korel M3OD-27HFN1-Q) klíma pont úgy viselkedik ahogy leírtad, év elején töltötte fel szakember. Válaszod előre is köszönöm!
Üdv! Segítséget szeretnék kérni! A problémám a következő: van egy Samsung AQV12VBCN tipusú klímám. Tönkrement a táp vezérlő, pár kondi, ellenállás a vezérlő panelen. A hibás alkatrészek cseréje után össze raktam és működik. Csupán annyi hibája van, hogyha távirányítóval kapcsolón be a beltéri egység kijelzőjén a hőmérséklet érték nőni kezd pedig valójában csökken. Ha a beltéri egységének levő gombbal kapcsolom be akkor tökéletesen működik, a kijelzőn is csökken a hőmérséklet. Van valakinek ötlete mi lehet a baj? Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv mindenkinek!
Valaki javított már samsung inverteres klíma kültéri panelt? Hiba: be megy a 220v de halkan kattog mint amikor indula a táp de valami zárlatban van nincs semmilyen törpe feszem sem 5v sem12 sem 8 sem15v A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2016
Üdv!
ORION OSPL-9000IN 2.6 KW Inverteres split klíma 1 napot üzemelt és a E0 hibakódot írja ki. A kültéri nem indul el, a hálózatra kapcsolás s az indulás után kb 2 perc múlva írja ki a E0 hibakódot. Segítséget kérek a hibakódhoz. Előre is köszönöm.
Szia nem sokat értek hozzá de inverteres hegesztőkben úgy van hogy a kondikra (oldalt a 3 nagy fekete alkatrész) ha nincs meg a 320 volt akkor a betápnál van a gond.
Ha jól látom van egy teljesítmény ellenállás keresztbe a forrasztási oldalon ennek pár ohm-nak kell lennie mérd meg. Most látom 20 mili ohm. Ha ez oké akkor van egy relé az alkatrész oldalon fekete színű ennek kellene behúzni ha jól gondolom. Mérd ki a relé és a hűtőborda melletti nagy zöld ellenállásokat is. Ha behúz akkor el kellene jutnia a feszültségnek a kondikig. Ha a kondiknál megvan a fesz akkor feltehetőleg meglesz a többi táp is . Az elv az hogy a kondik nagyon nagy árammal indulnának ezért egy ellenállásssal feltöltik őket . Feltöltés után a relé ki iktatja az ellenállást . Hegesztőknél a teljesítmény ellenállások szoktak szakadtak lenni vagy a relé kontaktusa megy tönkre. Ha az ellenállások jók akkor megpróbálhatod a relé két lábát összezárni bekapcsolás után . Ha így megvan a 320 volt a kondik lábán akkor a relé a rossz. Vagy a forrasztási oldalon alul középen van - hullám hullám és+ jelölés. -és + között 320 voltnak kellene lenni egyen feszültségnek . A hullám hullám között 230V-ot kell mérned váltakozó feszültséget. Szóval így le tudod ellenőrízni a diódahidat relét és ellenállásokat. Ezután tudunk tovább lépni. Ha jól látom u v w (sárga kék piros ) a kimenet vagyis 1 fázisú betáp van és háromfázisú a villanymotor? Idézet: Igen ! Jól látod , az inverteres klímákban 3 fázisú 110v os kompresszor van aminek a "tápot" az inverternek nevezett frekvenciaváltó adja . „Ha jól látom u v w (sárga kék piros ) a kimenet vagyis 1 fázisú betáp van és háromfázisú a villanymotor?” |
Bejelentkezés
Hirdetés |