Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Ennyi pénzért már kaptál volna egy kattogós wellert. A Solomon is jó pákákat gyárt. Szerintem olvasd át ezt a témát,sok hasznos infó van itt leírva. Ennek birtokában már te is el tudod dönteni,hogy az anyagiakat figyelembe véve melyik a neked legjobban megfelelő eszköz.
István Ui: Nem technológiai problémák vannak nálad? Hőmérséklet,ólommente ón...ilyesmi A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2016
Szerintem az a gond, hogy a pákád nem elég Wattos.
Ajánlok én neked egyet: Weller SP80NEU Vagy egy még Wattosabb: Weller W201D A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2016
Lehetséges hibaokok: A páka túl meleg vagy túl hideg, ólommentes ónnal próbálkozol és nem vagy hozzászokva (nehezebb vele bánni). Én az utóbbira tippelek első lépésként.
Egész jónak tűnik,bár az enyém 48W.Akkor lehet az lesz a gond?Az ártartományra gondoltam először.Viszont láttam drágán is 48W-at.
Lehet, méghozzá igen jót!
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2016
Igen, hivatalosan is, választék is van bőven Pl.: HEStore. SSW (Super Solder Wire) nagyon jó, tapasztalat.
Át fogom olvasni.Gondoltam a hőmérsékletre is,ezért vettem egy szabályozható pákát,ami 450C fokig megy,de csak kormozza a rézvezetéket,és forog a nehezen megolvadt ón a panelen a részfólia felett,az alkatrész lába körül.
Szerintem a rézfóliának túl nagy a hőelvonása és nem melegszik fel eléggé, így az ón nem fut fel rá. Izmosabb páka kell, vagy jobb hőátadású (vastagabb) hegy. És nem árt a forrasztandó felületeket is zsírtalanítani, mert anélkül semmi sem segít.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2016
Ha túl meleg a páka, akkor a huzalban lévő folyasztószer azonnal füstté válik és így már szavatolva is van a forrasztás sikertelensége.
Pákától, hegytől függően, 350, 370 °C a megszokott. (Ólmos, mentes)
Valóban. És van amikor két páka, ha nem, ónfürdő.
Elnézést, hogy belekontárkodok.
A jó "szívás" feltétele a nagy levegőáramlási sebesség. Az egyik leghatékonyabb ónszippantó a solda-pult, illetve a klónjai. A dugattyú ne érjen hozzá a hüvely falához, lötyögjön (!), a hermetikus zárás nem feltétel. Szokás az oldalába - kb. 2/3 részénél - egy kis furatot is készíteni, fals levegőt kap és gyorsít. A hüvely legyen enyhén kúpos, az olvadéknak nagyobb lesz a gyorsulása. Mivel rossz hatásfokú, a dugattyú löketének, útjának hosszúnak kell lenni. A hátrány az, hogy nagyot rúg és fárasztó a huzamos használata, no meg otromba nagy. Idézet: nem tűnik szakszerűnek, pedig jó módszer, ha nem okozunk kárt vele, akkor használható. A legnagyobb gyorsulást ez adja. „paraszt ónszippantóról, amikor odacsapjuk a”
Azért a forrasztást is egy kicsit tanulni kell. Én a kezdöknek ( fiam és iskolatársai) szoktam a feladatot adni.
Vegyél egy mezei réz villanydrot darabot (1,2 mm vastag) vágj le 10 mm hosszu darabokat. Az elsöt dugd be mereven egy fadarabba a többit meg egymás után forraszd hozzá - oszlopszerüen. Itt megtanulják, hogy mennyit kell melegiteni ( hogy a korábbi forrasztás ne olvadjon meg), mennyi ont meg milyen meleg pákát kell használni, ill hol kel csipesszel mefogni az alkatrész lábát és hüteni. A te 48W-s pákád több mint elég, azaz ne a pákában meg az onban keresd hibát. Sok sikert!
Sziasztok nekem ma adta be az unalmast a képen látható páka ugyan ilyen szét kaptam fűtőbetét szakadt nem tudom hogy ezt e belelehet építeni valahogy ? http://www.hestore.hu/prod_10029519.html üdv lali
Első cégemnél Yagi antennát forrasztottunk ónból. Mai ón árakon ....
Megnézed/méred a mérteiket, és elválik. Ha ki tudod szedni, miért nem javítható? Mondjuk, ha jó bele a 300 Ft-os, akkor nem érdemes vesződni.
A méretei alapján 5 GHz. Kipróbálni anno nem tudtuk
Granpa- nak igaza van. típus szám, alakja mérete alapján többet lehet segíteni.
Szia szét szedtem belső rész 5 mm és 45 mm a hossza külső rész meg 10 mm
Ha szétszedted, nem tekerhető újra a betét? Most már csak a Fahrenheit fűtőbetét méretei kellenek, hogy belefér-e.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2016
hát szét eset a betét teljesen ha van valakinek ilyen betétje le mérné az jó lenne sajnos netten nem találtam méreteket róla
Kár hogy szétkaptad, elvileg ezekre 3év gar van... simán kicseréltettem volna a lidl-el. De inkább a pénzt kértem volna vissza, és beruháznék egy jobb pákára.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2016
Szia sajnos nem volt meg a blokkja volt használva azért árát meg kereste
Ja, igen a blokk...
Ötletem annyi, ha nem is egyezik a méret megveszed a fűtőbetétet, és az újról óvatosan áttekered a régire. Ha megoldható.
okés valamit ki találok
Típus szám?(Készülék alján, hátulján?)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |