Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, szerintem normális. Hagy ne fényképezzem már le az említett könyvet. Az órának csak a fesz. méréshez kell a nulla. Ha megfigyelted jobban a mérőt, akkor láttad, hogy az csak egy dupla sorkapocspont, egy potenciál, csak a fázis "megy" át az órán. De gondolom ezzel nem kell fárasztanunk egymást. Egyébként, ha végig gondolod van benne logika is. PEN légvezeték - sorkapocs-óra Npont-Óra N pont- fogyasztó helyett PEN légvezeték -sorkapocs -fogyasztó és óra N pont párhuzamos a megfelelő keresztmetszettel. Egy hibás kötési lehetőséget kizártál. Persze mindez csak akkor, ha ha legalább két órád van. És igen, láttam már mérőt .
Mégiscsak lekaptam az említett pár sort. A logika a szolgáltató szempontjából lehet az is, hogy a már említett nulla lazulás esetén "csak" a fogyasztó szívja meg, a mérő nulláján nem folyik üzemi áram, csak a fesz tekercshez kell, így a földelés felé folyó fogyasztást is fogja tudni mérni. Kezdem úgy érezni, hogy szándékosan nem értjük meg a másikat.
Légy szíves az idézetnek ezt a részét kicsit hosszabban kifejteni!
Ott van a következő oldalon "-in nem szabad megszakìtani". Èn ezt nem tudom másképp értelmezni.
A védőföldelés. Hiánya sok problémát okoz . Sajnos nállam is. Családi házban .az emelezen csak fázis és 0-van. . Védőföldelés nincs ! (40 ével ezelött nem volt kötelező) igy veszélyes megoldáshoz kellett folyamodnom .. De más megoldás nem volt. Met falatbontani és mindent újra húzni nem 2 forint. Még zárojelesen sem szivesen írnám meg hogy hogy vagyok kénytelen ,, földet csinálni". A 0 földte fuzása . Segit a problémámon de nagy kockázatai vannak. !!!
Remélhetőleg nem a nullát használod földelésnek, mert az rosszabb a semmitől.
A semmitől nem roszabb mert akkor ráz ! Így viszont nem ráz semmi. Sajnos ilyen megoldásra vagyok kényszerűlve tudom a veszélyeit. Ha csak egy pillanatra is megszakad a ,,0" vezetőm a fázis a húzott ,,0" felé folyik. Mivel keresi az utat a föld felé mindig. Amüt az anyagiak engedik falon kivűl lesz újra kábelezve minden . Földelve . Addig meg sajnos erre vagyok kényszerűlve
Ha 40 éve nem lett felújítva, akkor önmagában is lehet életveszélyes. Ne tetézd! Anyagilag egy kiégett ház vagy egy halott - nem mérhető össze 2 Ft-tal.
Újravezetékelését csinálom a házamnak, ott 1db szigetelt kábelen jött be a fázis a póznáról és a drótkötél merevítés volt a földelés és egyben a 0 (nem akartam elhinni)
Ott kőkeményen minden földelés össze volt kötve a 0-val. De miért is veszélyesebb a 0-t rákötni a földelésre mint a semmi?
Azt a csupasz vezetéket PEN-nek hívják. Nem földelés és nem nulla. A "Villanyszerelés" c. témában minden kérdésedre ott a válasz, alig néhány (3-4) oldalt kell visszalapoznod.
Sziasztok.
Konyhában található 5 db GU10 230V50HZ 35W spot lámpa, Azt szeretném kéredzni hogy ehhez a lámpákhoz valami átalakító szükséges-e? Hogyan lehetne megfelelően bekötni?
Szia!
Nem kell átalakító és úgy kell bekötni, mint egy ahogyan az izzólámpákat szokás.
Mert ha nem szakszerűen csinálod és valami véletlenül kilazul vagy megszakad bármi okból a nulla folytonossága, akkor "üzemszerűen" kiül a fázis mindenre...
Nem teljesen egyértelmű a kérdés. Be van építve, de nincs bekötve? Hogy érted azt, hogy a konyhában található?
A GU10 jelzés a foglalatra utal, olyan mindenképpen kelleni fog a szakszerű bekötéshez, plusz valamilyen keret is, lásd melléklet. Ha 230 V-os izzót raksz bele, nem kell semmilyen átalakító, mehet rá közvetlen a hálózati feszültség.
Ne várd meg azt, hogy annyira elhanyagolt legyen, hogy a szolgáltató levágja a csatlakozó vezetéket és akkor áram nélkül kézi erővel kell mindent felújítanod.
Pedig ilyen bekövetkezhet. Utána sokkal nagyobb költség , munka, utánajárás a visszakötés.
Sziasztok!
Ellnézést remélem hogy nem gond hogy nyittotten ennek egy új topicot! Érdeklődnék ki mit tud ezügyben segíteni 400 V 4 pólus 32 A átalakítàsa 5 pólus 16 A!!! Lehetséges?Lehet gyárilag ilyen átalakítót kapni? 400 v 4pólusú 32 a a fali csatlakozóm és vásàroltam egy rönkhasítót ami 5 pólusú 16 a es!!! Válaszokat előre is köszöntem.
Dugaljt és nagy valószínűséggel kábelt is kell cserélni. 4p aljzatból, hacsak nincs ott a nulla, nem lehet 5p aljzatot csinálni, fordítva megy.
A rönkhasítóhoz nem kell nulla. Hosszabbítót kell készíteni végén 16/5-ös lengődugaljjal. A 4 szálat jelölések szerint bekötni. Nulla üresen marad. Ezt a hosszabbítót csak olyan készülékekhez szabad használni, amik nem igényelnek nullát. !
Lehet, hogy van benne 230V-os fogyasztó és azért kell a nulla.
Sziadztok!
Köszönöm a válaszotokat! Nem tudom hogy kell e a rönkhasítónak nulla?azt hol tufnám megnézni?az adat táblán nem tslàlok erre utaló jelet!
Az adattábla szerint kábel és dugalj csere ott, ahol üzemeltetni akarod: 3 / N / PE
Szia.
Szedd szét a dugót, ha lehet, és fényképezd le. Abból mi meg tudjuk mondani, hogy belehet-e kötni úgy, hogy működjön a régi négy pólusú konnektorról. Ha szétszeded és mind az öt kontakt be van kötve akkor sajnos nem fog a négy pólusúval működni. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2016
Bakman is már leírta, 5 vezeték kell, az adattáblán is ez áll. Ennek megfelelően 5 pólusú aljzattal, csatlakozóval. 3 fázis, N, PE.
A rönkhasítóban van 1 db 3 fázisú motor és egy hidraulikaszivattyú. Ehhez tartozik egy teljesen mechanikus vezérlőszelep. A motort egy kézi kapcsolóval lehet bekapcsolni, aminek van egy kioldó gombja, ami szintén mechanikus reteszt működtet. Nulla sehol nincs bekötve a szerkezetbe.
Szia!
Ennél a típusnál a motor bekapcsolását egy 230V-os relé intézi, amit egy be és ki gombos öntartó kapcsolás végez. Tehát, hacsak nem "heréled ki", akkor kell a nulla vezető. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2016
Pedig logikus, áramszünet után nem kapcsol vissza.
Házi hasznosításnál nem követelmény. A gazdának saját érdeke, hogy lekapcsolja - kihúzza áramszünet esetén.
Ez biztos hamisítvány, mert eddig még csak kínaiakkal találkoztam, az pedig mind mechanikus volt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |