Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm. Ki lesz használva. Tervezek építeni egy konverter is hozzá, akkor a felső RH sávokat is fogom tudni venni vele. Illetve egy kapcsolható csillapítót is, amivel hozzá fogom tudni kötni a kinti antennát, most még csak a hozzá kapott kb. 1,5m hosszú botantennával használom, ezért csak a felső sávokon működik. Az alsó sávokra (160m, 80m) rövid a szobában lévő botantenna. De nagyon jó az érzékenysége.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2016
80 meteres savra van valami bevalt nagy hatasfoku es kis fogyasztasu FETes Cw ado kapcsolas?
Ez kevés infó hogy választ kapj. Kellene a tápfesz , teljesítmény (felvett/leadott) , meghajtás és impedanciák . Fett vagy mosfett ?
Várom a kit-et. Ha összeraktam meghajtónak el tudom Neked küldeni ha segít. 14 megáig csak tud 10 wattot és elég hozzá egy szignál.
Még nem építettem meg, de nagyon szimpatikus Bővebben: Link
Guglival van egy csomó találat, ez itt a története, és a változatok. Kicsit érdekes kapcsolás különben, nem tudom miért jobb, mint a szokásos konstrukciók, de annyira nem mélyedtem bele. A végfoka attól még lehet jó...
12-24V tapfesz.
10W leadott, a felvett se legyen sokkal tobb.kb.50 ohm terheles. -13,56Mhz vizizgato gep. -Modellrepulo helyzetjelzo, aka rokavadasz ado. -Indukcios futo. Lehetoleg kedvezo aru alkatreszekbol.
Nektek is szetzajongja a mobiltolto es a 18650 tolto az Rh savot?
Zaj 80,40,20,10 meteres savban. Nyilvan el kell vandorolnom lakatlan mezo kozepere tavolsagi vetelhez.
Persze. Lakott területtől távol lévő hegytető is jó
Ezt én is megtaláltam meg még sok másikat is de a BC+IRF 80 méter - re azt nem.
Szombaton rádióamatőr találkozó Bordányban . Jön-e közületek valaki mert én ott leszek!
Üdv!
Egy Elektroncsöves indukciós kemencét építek és szükségem van egy nagyteljesítményű kondenzátorra, milyet használtok RH legalsó sávon? 8000V, 0,002uF, 16A kellene a rezgőkörbe, de nem találok a neten. Hol találok ilyen kondit? Segítséget előre is kösz.
Amatőr börzék, ebay.
Ha nem tűnik elég jónak egy darab, több kisebb kapacitásúból kell összerakni. Azok a jó kis orosz henger alakúak sokat ki szoktak bírni...
Készíteni kell akkor. 200pF, nem nagy kaland, a miniatürizálás nem lehet cél. Kezdésnek megfelelő lehet, egy kétoldalas nyáklap kellően kialakítva.
ui: így elnézve reggel, ha 2nF -ról van szó, akkor már gázosabb ez a kivitel. A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016
Most akkor 200pF, vagy 2nF ?? Nem mindegy...
Egyébként nekem is elsőre az elkészítés ugrott be..., pl kb 30x30cm-es 1,6mm-es nyákdarab kb 2nF körül lenne FR4-ből )
Vasárnap reggel, elsőre egy nagyságrendet tévedni Nálam épp belefér. De az is lehet, hogy Mr. CsavarKulcs elírta, lehetséges, de nem valószínű. (jobb mindig arra fogni ki nincs jelen.)
Nadehát a "HQ"-nál ott van a 2nF/10000V-os, miért nem jó az?
Üdv!
2 nanofarad. A 0.8 as lábú kondi nem jó ide, mert 16 Amper csurog át a rezgőkörön. Valami izmosabb kéne, a nyáklap talán megoldható, bár én levegőset szerettem volna csinálni, de ez sem rossz ötlet. Még az jutott eszembe hogy csinálok egy nagy elektrolitot, egy réteg alufólia, egy réteg folpak, még egy alu, még egy folpak.Összetekerem, és kész is. Növelhetem a szigetelő vastagságát duplázással. Találkozón lehet hogy lehet kapni ilyen kondit? A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016
Polypropilén fólia kondi is jó ilyen célra.
A 0,8-as, 1-es láb nem probléma azon a kétszer 1cm-en. Ilyet használtam régen ilyen indukciós cuccokhoz.(ASC GHV-1 Series) A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016
Meg sem fordult a fejemben, hogy olyat keresnek rajtunk, amit könnyen lehet kapni - vásárolni.
Akkor mekkora és hány nyáklapot kéne vennem erre a feladatra?
Úgy döntöttem hogy a tekercsek is légmagosak, sok helyet foglalnak, és akkor miért a kondi legyen kicsi? A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2016
Olvasni is szoktál, vagy csak write only üzemmódban vagy itt ?
Ott a válasz az előző hozzászólásomban...kiszámoltam neked!
Azért a kondi legyen kicsi, hogy az ön induktivitását - és az adódó veszteségeket - kis értéken tartsd. Érdemes megnézni gyári kondi megflelő értékben van-e.
Idézet: „30x30cm-es 1,6mm-es nyákdarab kb 2nF körül lenne FR4-ből” Ó, igen, olvastam. Csak mégegyszer meg akartam kérdezni. Mit jelent az FR4? Pl a textilbakelit, meg a sima nyák, amit írtál így jelölik? Még egy szikraközös teszlát is építek, ahhoz is kellene valami kondi, ott is lehet használni ezt az összeállítást? Úgy gondoltam hogy a nyáklapból hogy kevesebb kelljen, kettőt, vagy akár többet, 4 miliméterre teszek egymástól, lapjával, ellenkező polaritással, így levegő legyen a dielektrikum.
Üvegszövet erősítésű epoxi lemez. FR4 leírása, adatai
Újra itt vannak a perseidák.
Itt is hallgathatjátok őket: Galileowebcast élő rádió meteoros közvetítése
Sziasztok.
Szeretnék egy riasztórendszer antennát áthelyezni a központtól kb 18 méterre. A rendszer 868Mhz frekin műkszik. Az lenne a kérdésem milyen kábelt kellene húzni hogy ne legyen nagy veszteség.? |
Bejelentkezés
Hirdetés |