Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2835 / 3981
(#) graham hozzászólása Aug 16, 2016 /

Üdvözlök Mindenkit az Oldalon!

Kérdezni szeretnék!
Faipari gépeim vannak és a végállás kapcsolók ac24-ről mennek.
Nekem egy dc24.es szerkezetet kéne rákapcsolnom, ezt hogy tudnám a legegyszerűbben megoldani?
Üdv.: Toni
(#) kadarist válasza graham hozzászólására (») Aug 16, 2016 /

Szia!
Mi ez a szerkezet? Szűrt, sima egyenáram kell neki, vagy jó az egyenirányított, lüktető feszültség is?
(#) graham hozzászólása Aug 16, 2016 /

Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál!

Ez egy infra érzékelő, ami egy mágnesszelepet kapcsol.
(#) aramis hozzászólása Aug 16, 2016 /

Sziasztok! mi baja lehet ha nem lehet távirányítóval kapcsolni a tv-t sem mechanikusan, a távirányító jó!

Érzékelőnek szűrt, sima feszültség kell, tehát egyenirányító (Graetz-híddal) és puffereléssel. Bővebben: Link. Ha tudnánk az érzékelőd áramigényét, akkor pontos egyenirányító és pufferadatokkal, értékekkel lehetne szolgálni. A mágnesszelep DC vagy AC igényű?
(#) Gafly válasza aramis hozzászólására (») Aug 16, 2016 /

Idézet:
„mi baja lehet ha nem lehet távirányítóval kapcsolni a tv-t sem mechanikusan, a távirányító jó!”

Szerintem elromlott
Ámbár egy ellenőrzést (mellesleg gyakran előforduló típushiba) még megtehetnél, mielőtt szerelőt hívsz: Konnektorba be van dugva?
(#) graham válasza kadarist hozzászólására (») Aug 16, 2016 /

Szia!
Bocs elrontottam!
Infra érzékelő, ami kapcsol egy mágneskapcsolót.
Az is dc 24
(#) aramis válasza Gafly hozzászólására (») Aug 16, 2016 /

Igen sőt szét szedtem az egy két helyen újra forrasztottam jó is lett egy hétig most ismét nem működik .

Szia!
Áramigény 1000 mA az infráé.
A mágnesszelepét nem tudom, de az is dc24

Majd ha minden elektromos adatot tudunk, akkor lehet konkrét alkatrészekben gondolkodni. Mindenképp végálláskapcsolónak kell kapcsolnia ezt az infrás szelepet vagy mehetne közvetlenül az AC24V-os forrásról is?

Ez egy külön áramkör lenne, független a végállás kapcsolóktól.
Mehetne az AC24 forrásról.

Ha már mehetne, akkor ésszerűbb lenne egy 230V-os bemettel rendelkező, eleve stabil 24V-ot előállító tápegységben gondolkodni, amelyet ma már nem nehéz jóárasítottan megvenni.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2016

Szia!
Gondoltam rá,de nem tudom hol és milyet kéne venni.
Ha abban tudná segíteni, egy linket, hogy melyiket vegyem?

Még egyszer: tudni kellene a mágnesszelep igényeit az áramigényt illetően.

Bocsánat!
1.8 W a mágnesszelep igénye.

Az infra áramigénye 100 mA
A mágnesszelepnél csak a teljesítmény tudom. 1,28 W.
Ha erre tudnál egy megoldást.
Ezek a jó értékek!!!!
(#) Ferencz Dominik hozzászólása Aug 16, 2016 /

Sziasztok ismét!
Egy egyszerű kérdésem lenne a riasztókkal kapcsolatban. Ne értsetek félre, nem vasat gűlyteni mentem. Van egy hely tőlem nem messze (Bélapátfalva, régi cement gyár) ami mellett van egy 120kV-os transzformátor állomás ami szerintem már évtizedek óta nincs használva szóval gondoltam csinálok pár képet azokról a miniatűr szigetelőkről. Aztán mikor odamentem abban a 2 méteres fűben a transzformátorok helyéhez akkor hallottam, hogy megszólal egy hang messze, hogy "íííííííííó ííó ííó". És szinte biztos voltam benne, hogy nem én voltam ott a lepusztult rozsdás oszlopok között úgyhogy mentem tovább de mikor abba hagyta rögtön kezdte megint. Gondoltam megállok és akkor megszűnt. De újra elkezdte mikor elindultam szóval elkezdtem gondolkozni mi lesz annak tudatában, hogy 3 rendőrautó állt a telep másik végén az okmány iroda mellett.

Nektek van valami tippetek, hogy milyen fajta riasztó lehetett ez ami a semmiből is tudja, hogy én ott vagyok? Mert utána megnéztem és sem PIR érzékelő sem olyan infravörös dolog nem volt kitéve. De ha lett volna sem nagyon működhetett volna.

Gondolkozz egy ilyenben.
(#) Gafly válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Idézet:
„De újra elkezdte mikor elindultam szóval elkezdtem gondolkozni mi lesz annak tudatában, hogy 3 rendőrautó állt a telep másik végén az okmány iroda mellett.”

Érdeklődve várjuk az alapos szakmai elemzés végső eredményét
(#) aramis válasza Gafly hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Most is jó lett ahogy szétszedtem de egy félóra mulva , ismét leállt a kapcsolási lehetőség ,ha elromlott akkor miért jó valahányszor szét szerelem. Valami melegszik talán,
(#) kadarist válasza aramis hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Inkább valami nem érintkezik. Alaposan át kell nézni a forrasztásokat!
(#) krabor hozzászólása Aug 17, 2016 /

Sziasztok, egy lampat szeretnek vezerelni taviranyitoval, mi lenne a legolcsobb megoldas erre? elore is koszonettel
(#) zolika60 válasza krabor hozzászólására (») Aug 17, 2016 / 1

Valami ilyesmi. Nem a legolcsóbbat kerestem, hanem az első találatot, így ha szétnézel talán olcsóbb is van.
(#) Mike199999 hozzászólása Aug 17, 2016 /

Sziasztok!
Egy CNC marógépre szeretnék épiteni automata adagoló egységet, amit egy PLC fog vezérelni. A problémám az, hogy a Cnc vezezérlőjéről egy 220V kimenetnek kellene jelet adni a PLC 24vdc bemenetére. Magyarán kellene egy kapcsoló amit 220v-al vezérlek és egy 24VDC jelet kapcsolok. Hogyan tudom ezt megfelelően megoldani? Gondolok itt a le választásra, stb.
Ui.: nagyon kezdő vagyok az elektronikában!
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza Mike199999 hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Szia!
Relével megoldható. Veszel egy 230V AC behúzótekerccsel ellátott relét és vele kapcsoltatod a 24V-os bemenetet.
(#) Mike199999 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Nagyszerű! Reméltem, hogy ilyen egyszerű lesz. Köszönöm segítséged!
Tudnál esetleg egy ilyen relét linkelni?
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2016
(#) graham válasza kadarist hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Szia!
Nagyon köszönöm a segítséget!
Nincs idő gondolkodni, mert a rengeteg határidős munkám van.
Máris kattintok rá!
Még egyszer nagyon köszönöm!
Üdv.: Toni
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2016
(#) proli007 válasza Mike199999 hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

(#) Mike199999 válasza proli007 hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Köszöntem!
(#) Peet19 hozzászólása Aug 18, 2016 /

Sziasztok!
Ha van két generátorom aminek a teljesítménye 6V / 500mA és sorba kötöm őket akkor a feszültség megduplázódik de az áram nem?
Ha párhuzamosan kötöm őket akkor meg az áram duplázódik de a feszültség marad 6V?
Ha pl, 12V on 1A-t szeretnék generálni, akkor kettőt-kettőt párhuzamosan és a párhuzamosan összekötötteket pedig sorba kössem?
Előre is köszi a segítséget!
Következő: »»   2835 / 3981
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem