Fórum témák
» Több friss téma |
Tápegység rendben van? AC 9 Volt és a DC 5 Volt megvan?
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2016
Majd rámérek, de már letettem róla, sajnos nem próbáltam ki mielőtt megvettem mondván mi az ami elromolhatna benne..
Azt nézd meg. Lehet, hogy te is floppy táppal próbálsz operálni? Tegyél fel egy képet róla légyszives.
Nem floppy, kiderült a biztosíték kiment, addig mértem, cseréltem most megvan 10,3 volt, és 5.02 sajnos nem itt van a hiba.
Lehet hogy csak kontakthibás a VIC foglalata. Kivesz, visszatesz, próba. Viszont óvatosan a nyúlka- piszkával, mert az IC-k rendkívül érzékenyek az (statikus) elektromos kisülésre!
Azt még ellenőrizném (vakon begépelt parancsokkal) hogy csak a kijelzés rossz, vagy már a Basic értelmező sem fut.
Ellenőrizd a helyileg előállított feszültségeket is! (VR1, VR2)
Szia, tegnap kivettem, visszatettem annyi változott hogy mások lettek a színek, stabil a kép, nem futnak betűk sem, fekete négyzet sárgás keret lett.
Tegnap nyomokban volt szöveg is, futott a képen, most az sincs.
Előfordult , hogy a tápcsatlakozót az A/V csatlakozóba dugták be... Elképzelhető, hogy akkor a tiéddel is ez történhetett. A Videó Ic-t a túlvilágra küldték.
2-be odaadnák, megér ennyit alkatrésznek?
Holnap nekem is jönnek gépek. C64 és Plus/4 táppal. Ha nem működnek akkor donornak lehet kiárusítom.
Sziasztok. Végre sikerült,egy a régebbi 64-esek közül beszereznem egy darabot.
assy no 250466 Tápfeszek jók,bizti is jó, 7805-ös okés.
250425 az enyém
Azért nem 1-2 db ilyen gépem van hál isten. És nem csak a 64-esek.
Végül megoldódott. Az egyik kondenzátor lábánál elengedett a forrasztás és a fóliával együtt jött fel. Javítottam így újra működik a gép. A legnagyobb vicc hogy a háza tök olajos volt,átraktam egy másik házba mert amiben volt repedt,és mocskos volt,viszont az alaplap belül szín tiszta. Vicces az egész mert egy roncstelepen találtam a gépet,de haza kellet hoznom mindenképpen. Ezt csak így történetképpen hogy miket lehet találni néha.
Van egy 250469-es ASSY alaplapom itthon (ha jól rémlik procc cserés?) 1 mem cserélve volt,de nem ártana rendesen beforrasztani a tokot. Ha érdekel tesztelem másik procival és ha jó akkor privátban a többit megbeszéljük.
Sziasztok! Commodore plus/4 táp csatlakozót (szögletest) lehet e kapni ? Ha igen akkor hol ?
Sziasztok!
Nagy segítségre lenne szükségem, angolul annyira perfekt sem vagyok. Van egy muzeálís laposom, c386sx-lt, táp nincs igyekszem életre kelteni. Labortáp van, illetve egy netes lábkiosztás, mini din 8-as csatin keresztül kapná a tápot. Bővebben: Link Az angol szöveg érdekelne, az én értelmezésem szerint 1-2 negatív fesz, 4-7 pozitív. Sajna ennyit találni róla neten, tudom hogy nem c64, de commodore, már nem tudom hová fordujlak.
A leírás valami olyasmit mond, hogy
- 1,2 Test (-) - 3 Érintkezó a test felé, ezen érzékeli a táp, hogy rá van dugva a gépre. - Tápfeszültség (+12..16V, 1.5A) - Akku töltés (+18V, 2.5A) - Test, a táptól a gép felé (szerintem ez jön vissza a 3-as ponton, ha össze vannak dugva). A többi része kicsit homályos, én ilyesmire tippelek: Az 5/8 kivezetés nem közvetlenül, hanem egy diódán keresztül van az akkumulátorra kötve. A 4/7 kivezetéseken állandóan ott van az akkumulátor feszültség, egy másik soros diódán keresztül. A készülék erről működik a hálózati kapcsolón keresztül.
Persze hogy ismerem, csak kíváncsi voltam mi a többi láb.
Sziasztok ! Segítségre lenne szükségem. A 1541-II tápja megadta magát. A kérdés az lenne hogy a C-64 tápon lecserélem a dug villát, akkor működne a meghajtó ? Természetesen a bekötést kimérve !
Nem , mivel a C-64 tápja +5 és ~9 V-ot ad, még az 1541 II tápja +5 és + 12V-ot ad le. Oda másik tápegységet keress.
PC tápegység a leg kézenfekvőbb megoldás. Van 5 és 12 Volt.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2017
Sziasztok. Nem 64-es kérdés, de Amigának nincs topicja. Amiga gépen az utólag csatlakoztatott wincseszter használható arra, hogy floppin lévő programokat felmásolni, és floppi nélkül lehetne wincseszterről futtatni?
Köszönöm.
Szerintem igen, de ahhoz egy kis programozási háttérismeret is kell, amennyiben megvan akkor semmi problémát nem jelent ennek megoldása.
Ez a programozás bonyolult, hardverismeretet igényló hosszú program, Vagy csak néhány beállítás?
Az a gond hogy a régebbi (játék)programok többsége közvetlen hardverhozzáférést használ, ami megakadályozza hogy a FDD helyett HDD-t vagy PCMCIA-t használj. Végülis hardveres emulációval megoldható a dolog, de az eléggé nagy munka és még úgy is lehetnek gondok. Ha annyira benne lennél ebben a dologban, hogy kis segítséggel meg tudd oldani, akkor eleve fel sem tetted volna a kérdést.
Például C-64-hez is léteznek hardveres IEC FDD emulációk, amik SD kártyát használnak tárolásra, és úgy lehet őket írni-olvasni mintha igazi 1541-es meghajtó lenne. Bár még az eredeti Commodore cuccok között is volt inkompatibilitás a játékoknál/demóknál használt közvetlen hardverprogramozás miatt, így vannak progik amik csak 1541-ről működnek, 1581-ről nem. Szerintem Amigára is van olyan FDD emuláció, ami SD kártyán tárolja a lemeztartalmakat. Keress rá interneten!
Bővebben: Link A linkelt floppi emulátor létezik, itt pendrive tárolja a programokat, akkor ez lenne a jó megoldás. Floppi helyére kell betenni, ahogy olvasom, játékok zöme működik vele.
Ezek szerint a HDD csak saját tervezésű munkákra alkalmas igazán, gyári játékokra nem. Köszi a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |