Fórum témák
» Több friss téma |
Ha a zöld (vagy sárga) akril festék nem sérül meg a felületükön, akkor bizony jól bírják a strapát hosszú távon is.
Üdv.
Milyen márkájú lehet ez a 4 csatornás rögzítő? Használati utasítást hol találok hozzá?
Látom tanyára is felraktad, de minek ehhez használati utasítás. Kösd rá egy monitorra vagy TV-re és kapcsold be. A többi eléggé egyértelmű szokott lenni.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2016
Sziasztok a segítségetekre lenne szükségem!
van egy sony bravia tvm amin egy csík volt felfedezhető szétszedtem meg is találtam a kábelt rögzítettem jó is lett de miután összecsuktam összeraktam és a tv kép nélkül maradt ...szóval megint szédszetme és láttam hogy hiányzik a felső panel jobb oldalán egy alkatrész és fogalmam sincs hova tűnhetett azt sem tudom mi lehet ez valaki tudna nekem segíteni?lefényképeztem.nagyon szépen köszönöm ..
Bocsánat a képminőség enyhénszólva rossz..viszont vr1-van odaírva egy félkör és 3 pontocska aminél látszik hogy az egyik pontocska már a nyák...későb készítek egy jobb képet!
Moderálva A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016
Látszik, hogy ott volt valami, vagy normális a nyák csak üres? Csak mert gyárilag is le szokták hagyni. Lehetséges, hogy a rögzítéskor rövidzár is történt, és vége is a dalnak.
Szerintem egy SMD potit törhettél le onnan. Így néz ki.
talán kicsit jobb a kép
Lehetséges..mi a véleményed ha szerzek egyett és vissza kóperálom működhet még a dolog?
Még a végén tényleg potméter lesz (VR1).
Avagy Voltage Regulator, azaz feszültség stabilizátor.?.?.?
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016
A VR-el általában a Variable Resistor-t jelölik. A stabilizátort IC-vel, vagy U-val jelölik..
Áruld el, hogy mi a pontos típusa ennek a Sony tévének, mert már kifúrja az oldalamat a kíváncsiság a letört alkatrész miatt.
Csak hogy bonyolultabb legyen, az ESD szupresszordiódákat is szokták VR-el jelölni és ezekből van három lábú SMD kivitel is.
Gyakran az elektronikában jártas szakembernek sem könnyű eligazodni a szabványok útvesztőiben. Mivel többféle szabványos jelölése létezik egy alkatrésznek ezért nem mindig lehet egyértelműen beazonosítani az alkatrészt a jelölése alapján. Ennek a jelölésnek főleg az áramkör gyártása során van jelentősége. Megkönnyíti az adott alkatrész beazonosítását a kapcsolási rajz alapján. Tehát gyakorlatilag kapcsolási rajz hiányában csak tapasztalati úton lehet megállapítani egy hiányzó alkatrész fajtáját a jelölése alapján. Ilyenkor egy jó támpont lehet az áramköri környezet és a gyártó cég által használt szabvány megállapítása.
Érdekességképp jegyzem meg, hogy rádiófrekvenciás áramköröknél (GHz) nem mindig alkalmaznak a nyomtatott áramkörön jelölést mivel a magas frekvencia miatt a festék anyaga nemkívánatosan befolyásolná a működését.
Üdv. Nézd át az áramköri lapot, hátha találsz más "3 lábú" alkatrészt hasonló névvel. Ha van VR1 lehet hogy van VR2 is, annak a formájából már könnyebben tudunk következtetni.
hellllóóómegtaláltam az alkatrészt a panel alatt
|
Bejelentkezés
Hirdetés |