Fórum témák
» Több friss téma |
Biztosan indokolt oda az az ellenállás a reléhez?Tápkondik jók?
sziasztok .
AWE 2219 táp javítása után . elindításkor hibát ad panelen a relé kattog mit nézzek meg. a ledek is "furán" villognak működés - relé kattogás közben mintha táp hiba volna A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2016
A tápkondik szemre szépek, nincs púposodás.
A fűtőrelé tekercs ugyanakkora értékű, mint az eredeti. Azt én sem értem, hogy amikor kikapcsolja a fűtőrelét miért van rajta 6V amikor szerintem 0V kéne legyen. Emiatt nem ejt el a relé. A plusz terheléssel el tud ejteni. Én inkább a vízszintre gyanakszom. Simán eltekerhette az előző tulaj. Több víz - hosszabb fűtési idő. Hogyan tudom leellenőrizni a vízszint érzékelőt. Pontosabban tudom hogyan látom a vízszintet a diag menüben, de azt nem tudom hol van a 0mm vagy az 50mm vízszint a dobban. Tehát valami referenciapont amihez hozzáállíthatom az analóg érzékelőt. Most éppen ruha nélkül 30 fokos gyapjú 55perc programmal tesztelek. Ez a program 54perc alatt ment le. A vége felé nagyon magasnak tűnt a vízszint. Ezután próbálok majd egy 60 fokosat. A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2016
Egy hibát megoldottam. A fűtésrelé tranzisztora rossznak bizonyult. A tranyó cseréje után a relé tekercsén 0V vagy 12V mérhető.
A vízszint ellenőrzés-beállítással kapcsolatban még kellene segítség, hogy hol van a 0mm pont.
Sajnálatos módon még mindig nem sikerült beépíteni a javító rugót. Ámbár a régi darabjai már végre (nagy nehézségek után) kipiszkálásra kerültek
Tényleg szét kell fúrni? Ha igen, akkor milyen (pop)szegecs vagy csavar kell hozzá összerakáshoz?
köszi megnézem, van még 1 "AWE donor" abból tudok csemegézni csak nincs meg a panelja
Eltekerted a szabályzót???Akkor kapásból ki is cserélheted,mert az kuka.Ezeket SOHA nem szabad eltekerni nem véletlenül van leragasztva!
Én nem tekertem el, de az előző tulaj eltekerhette.
A mikrókapcsolós nyomáskapcsoló tényleg le van festve és nincs nyoma piszkálásnak. Ebben a gépben van analóg szenzor nincs lefestve vagy jelölve, fölülről hatalmas kereszt sliccelés van rajta. Tapasztaltból tudom, hogy ha belenéz a "mester" valamibe az az első dolga, hogy megtekeri amit lehet. Szóval az analóg érzékelőt látom a kijelzőn milliméterben. Diagban szűk csappal lassan eresztem be a vizet és figyelem mi történik. 35mm-t mutat amikor kattan az első szint és 45mm-t mutat amikor kattan a második szint a túlfolyási szintet nem néztem. Szeretném feltölteni mondjuk 50mm-ig és mondjuk egy tolómérővel megmérném a szintet, de nem tudom mi a nulla pont. Az üst alsó köríve a nulla, vagy a fűtőszál üreg alja?
elektro tanyán keresd meg az sm -jét .Ha nincs benne víz az a nulla mm.
Kedves Szakemberek!
Egy Lavamat 66840L kitakarítása (az ürítőszivattyú zörgette a bankkártyám cafatjait ) közben akadtam a a második képen látható kellemetlen meglepetésre. A működésben semmilyen hibát nem tapasztaltunk, de ez a sok korom aggaszt. Méricskéljek vagy kontaktspréé 'oszt jóvan ? Esetleg egy rajz valaki?
Sziasztok!
A mosógépünk egyéb okok miatt állt 4 hétig. Ma üzembe helyeztem. Q---va büdös. Kipucoltam az ablak tömítő gumi lefolyó nyílását és a redőket. Volt benne rendesen. Ezután 2 órás program 95°C-on, fél kg trisóval. Ezután rossz rongyokat mostam ki szintén 2 órás program 95°C-on, de már mosószerrel, öblítővel. Még mindig érzem a szagot. Mit tegyek vele?
Akkor ez most pénzmosás volt? Ne aggasszon az a korom csak szénkefe por, ami sztatikusan kirakódik itt-ott. Mosd le aztán felejtsd el. Egyébként a kefék hosszára ránézhetsz ha már arra jársz. 15-20mm már rövidnek számít.
Egy kis ecetes áztatás szerintem segítene. Nem kell nagy hőfok sem csak egy üvegnyi ecet.
Köszi, igen de nem a legjobb módszer...
Valóban csak por, lemosás után semmilyen melegedési nyom nem látható. Kefék két centi felett, (kösz a tippet). Tanulság: Minél több az üres doboz a gép tetején, annál nehezebb összerakni azt.
Tegyél bele 1 darab rongyot aminek már nem számít.Indítsd be 95 fokon és önts bele 1 üveg hypo-t.Ha felfűtőtte a vizet után kikapcsolhatod és hagyhatod állni egy napot de ha simán hagyod végigmenni a programot az is jó.Ez leszed mindent,legalábbis én ipari hypo val mosom át őket(állítólag 150%-os) ez visz mindent viszon nem eszi meg a gépet.
Szia!
Hypo lesz a legjobb megoldás. Simán egy 40-60 fokos mosás egy liter hypoval. Vigyázz a program nehogy szivattyúval induljon és kinyomja a hypot. Üdv, Palkó.
Sziasztok/Üdv. Ma regisztráltam (bár már többször is olvasgattam ezt a fórumot amit igen hasznosnak vélek) A regisztrációm oka végül is az, hogy kaptam egy Whirpool AW 5100 tip mosógépet amivel az a "baleset" történt, hogy csatlakoztatás után elfelejtettük kinyitni a bejövő vizet és elindítás után 5-10 perccel néztünk rá újra . Volt egy enyhe égésszag meg valami kis zörej a gépből olyan mintha a szivattyú ment volna. Leállítottuk rányitottuk a vizet újra indítás után sem történt semmi nem ment be a víz, nem forgott a dob, csak valami enyhén zörgött mint amit már említettem. Az automatika pedig kb. 1 perc alatt leketyegett a stop pozicióba. Ezek után köszönettel venném a tanácsokat ill. az esetleges elhárítás okát. Elég ha veszek egy új mágnesszelepet vagy nagyobb baj is lehet??? Köszönettel Oszi
A mágnesszelep ettől nem ég le.Ott valami más van.Sét kell szedni gyakorlatilag bármi lehet.Az ajtót bezárja?
"" (#) tündér válasza botesz hozzászólására (») Válasz • Aug 3, 2016 /
Elindul a program, tölt, mos, ürít, majd amikor a gomb váltja a programot, megáll a gép. Olyan, mintha az ajtaja, nyitva lenne. Szétkaptam, "megbirizgáltam" az ajtó kapcsolóját, akkor elindult, de ugyan az a hiba jelentkezett. Megállt váltásnál. A panelban egy-két ellenállás, meg dióda mintha meg lenne pörkölődve. ... Most szétkapom a gépet, a motort egy kicsit ráncba szedem, csapágy, szénkefe... stb. Gondolom ki kell cserélni az ajtó kapcsolót. Hát a panelt nem tudom... Megpróbálom kiforrasztgatni az odaégett alkatrészeket, megmérem, kicserélem. A diódák száma talán még látszik. (a rajz azért is kellett volna). Vélemény...? Javallat..? "" Üst csapágyak kicserélve, szénkefék kicserélve. A panelt nem babráltam meg. Végül is a hiba oka, az ajtó érzékelő-kapcsoló volt. Az üst centrifugálásnál már annyira kilengett, (vélhetően a rossz csapágyak miatt) hogy az ajtó érzékelő kábelei lecsúsztak a sarukról. -remélem jól körülírtam - A sarukat megerősítettem, és a csapágycsere megszüntette az üst túlzott kilengését is. Bár a probléma inkább mechanikus volt, de támpontot ad ha valaki találkozik hasonló gonddal. Üdv mindenkinek! Tündi
Üdvözlök mindenkit.
Tudnátok segíteni hol tudnék Samung wf0508nxwg géphez csapágyat és szimeringet venni? Köszönöm.
Szia! pl.ITT
Szia!
A csapágy és szimering méretek alapján bármelyik csapágyboltban. Ha minden igaz 6204 és 6205 csapágyak. Üdv, Palkó.
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Fagor FE- 948 mosógéppel volna olyan problémám, hogy nem centrifugál. 4 –es program, szivattyú megy, ki is szívja a vizet, a program végig megy de a centrifugálás nem indul. Szívanyuzás közben, időközönként egy-kettőt forgat dobon, de csak ennyi. Szint jelzőnél már próbálkoztam (tisztítás, lehúzott állapot ), de semmi. Merre lehetne tovább menni, Hogy tudná direkte kötni, hogy megnézzem, hogy a motor jó-e. Köszi a segítséget.
Ha kefés motor van benne ellenőrizd a szénkefék hosszát. 1,5cm már rövidnek számít. Ha az rendben, akkor a tachogenerátort vizsgáld meg. Nem forog-e el a mágnese a tengelyen és a tekercse jó-e?
Szia!
Lehetséges okok: -Szénkefe kicsi a motorban 1,5-2cm már kicsi cserélni kell -Elektronika, relé vagy a triac. -tachogenerátor szakadt vagy lötyög a mágnese a tengelyen.(ott találod a motor tengely végén a szénkefe oldalon) -Vagy egyszerűen egy rossz beégett érintkezés a motor csatlakozásoknál.
Szia!
Ha csak centrifugára állítod, úgysem centrizik!? Na és ugye ezen van egy "no centri" gomb. Ki lehet kapcsolni a centrifugálást. A bekapcsoló gombtól jobbra a második gomb. Nincs véletlenül aktiválva. Vigyázz, mert a gombok "fordítva" működnek. Ha be van nyomva, akkor van kikapcsolva. Üdv, Palkó.
Sziasztok.
Akkor első körben motor irányába indulok el. Van egy Hoover rossz mosógépem amiből alkatrészeket szoktam kiszedni (elég sok alaktrészt volt eddig ugyanaz ). Megnéztem motort, de az sajnos más, 5 érintkezös a csatlakozoja, a Fagornak pedig 6. Hát nem lesz egyszerű. Idézet: „Ha be van nyomva, akkor van kikapcsolva.” Ja...ez is egy ilyen idióta fagoros megoldás... |
Bejelentkezés
Hirdetés |