Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HESTORE.hu
 
Témaindító: Topi, idő: Máj 8, 2009
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek

Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő.

Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Lapozás: OK   139 / 172
(#) Topi válasza Edek hozzászólására (») Aug 25, 2016 /
 
Mint a címben is szerepel, rendelésekkel kapcsolatos kérdésben az ügyfélszolgálat keresendő. A HESTORE ügyfélszolgálat ezen a fórumon nem segíthet személyes ügyekben, célszerű felkeresned az ügyfélszolgálatot és minden bizonnyal készséggel fognak segíteni.

Ez a fórum topik nem a HESTORE-ral való hivatalos kapcsolatfelvétel módja, ez csak a HESTORE-t ismerő fórumozók kis saját eszmecsere helyszíne, a HESTORE ügyfélszolgálati munkatársai (mint az néha a hozzászólások időpontjából is látszik ) pusztán lelkesedésből keresik fel és segítenek egyes ügyekben akár este is, munkaidejükön túl itt a fórumon.
Bár a "HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem" és a "Hobbielektronika.hu online magazin és fórum" tulajdonosai azonosak, de két teljesen különálló csapat, így ennek megfelelően rendelésekkel, szállítással, beszerzéssel kapcsolatban a HESTORE megfelelő elérhetőségei használandók.

Arra szeretnék mindenkit kérni, hogy a továbbiakban is tartsuk meg a topik eredeti célját.
(#) Edek válasza Topi hozzászólására (») Aug 25, 2016 /
 
Akkor elnézést kérek az OFF-ért mindenkitől, csak egy észrevétel volt, bocsi még egyszer , akkor várok
(#) Topi válasza Edek hozzászólására (») Aug 25, 2016 /
 
Semmi gond, elsősorban ez a kis szösszenet nem (csak) Neked szólt, de az elmúlt pár órában néhányan összetévesztették a kettőt valami okból, és rengeteg moderálási kérelem érkezett a moderátorokhoz ebből a topikból.

Amúgy ha gond lenne a megrendeléseddel, keresett volna az ügyfélszolgálat, szóval ne aggódj De azt azért tudni érdemes (mint kis kiszivárogtatott infó ), hogy a web frissítéssel együtt a háttérben rendszer átállás is történt a HESTORE-ban, és hétfőn-kedden még mindenkinek szokni kellett az újat, ezért a rendelések jóváhagyása nem a megszokott ritmusban zajlott még.
(#) Edek válasza Topi hozzászólására (») Aug 25, 2016 / 1
 
Idézet:
„a web frissítéssel együtt a háttérben rendszer átállás is történt a HESTORE-ban, és hétfőn-kedden még mindenkinek szokni kellett az újat, ezért a rendelések jóváhagyása nem a megszokott ritmusban zajlott még.”


Sejtettem hogy valami ilyesmi lehet a háttérben...
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2016
(#) zenetom hozzászólása Aug 27, 2016 1 / 1
 
Az adatlap megtekintést szerintem vissza kéne állítani a régire. Ha ennyire kell a reklámozás, akkor legalább ne random legyen a fájlnév amit letölt, bár az lenne az igazi, ha nem töltené le, hanem csak megjelenítené új lapon, és majd a felhasználó eldönti, hogy letölti, vagy sem.
Ugyanis pl. "Jóska bácsi", mikor böngészgeti az oldalt, és nézegeti az adatlapokat, nem biztos hogy mindet szelektálja, átnevezgeti, kitörli ..stb.
Aztán meg csodálkozik hogy mi a túró ez a sok fura nevű fájl...
(#) Buvarruha válasza zenetom hozzászólására (») Aug 27, 2016 / 2
 
Ne azt ne, hogy böngészőbe nyitogassa a PDF-et amin az ablakon belül külön kell görgetni, azt véletlenül se!
(#) nedudgi válasza zenetom hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Ha megjeleníti, akkor már le is töltötte a böngésző. Nem kell újítani semmit, ha kattint valaki, mindegy hogy milyen gombbal, kérdezze meg a gép, hogy mi legyen. Megnyitja, vagy elmenti. Én személy szerint egyszer letöltöm, és utána célprogrammal megnézem, ha akarom.
(#) Bakman válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Nekem eddig sem csinálta a böngésző (igazábol beállítás kérdése), de hogy abban nézegetni PDF-et, a falnak tudok menni.
(#) gernerakos hozzászólása Aug 27, 2016 / 2
 
Üdv!
Ha ekkora a vita a letöltse/ne töltse le a PDF-et dolog körül, akkor én azt kérdezem, hogy nem lehetne ezt egyedileg beállítani?
Eddig megnyitotta a böngésző külön lapon, a pluginnal, innen meg le lehetett tölteni ha akartam.
Igen, ha megnyitom, akkor is letölti, de a böngésző bezárása után törlődött a dolog.
(#) gernerakos válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Nekem csak egy lehetőséget dob ki, hogy fálj mentése ide. Aztán kereshetem elő, a hülye fájlnév miatt nem találom, majd ha megnéztem át a kukába s törlés. Macerásabb így.
(#) teszti hozzászólása Aug 27, 2016 /
 
Üdv!

Tervezitek a közeljövőben az smd kerámia kondik bővítését 0603, 0805 és 1206 tokozásban, 50V-os feszültséggel X5R vagy X7R típusban?

Én is a böngészőben történő megnyitásra szavaznék, értelmes fájlnevekkel.
(#) proli007 válasza zenetom hozzászólására (») Aug 27, 2016 / 1
 
Őszintén szólva, nekem is az előző módszer volt a sokkal szimpatikusabb. Ha valakinek segíteni szeretnék, esetleg megnézném az Ic bekötését vagy egyes paraméterét. Eddig megnyitottam-becsuktam és nem kellet takarítani. Nem kell nekem, hogy letöltse..
Ez meg tele szemeteli a letöltési mappámat amiben nem két file van. Aztán keresgethetek, radírozhatok. Egyszóval számomra így használhatatlan, ami eddig kellemesen egyszerű volt.
(#) zenetom válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Ejjmá, olyan izé vagyol.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2016
(#) Norberto válasza proli007 hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Egyébként, ha a böngészőben van megnyitva egy PDF, a valóságban az is bekerül a számítógép egyik átmeneti tárolás céljára szentelt (temp) mappájába, csak azt kevesebben szokták nézegetni, üríteni, kézzel radírozgatni. Valahogy tehát le kell töltődnie a helyi gépre is ahhoz, hogy egyáltalán megjelenhessen. Szerintem ez így van.

A többiben egyetértek veletek, ha tehát lehet javasolni, akkor ismét legyenek emberi, valamit sejtető fájlnevek.
(#) gernerakos válasza Norberto hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
Bekerül a tempbe igen. De ha bezárod a böngészőt, törlődik a temp mappa tartalma. Temp=temporary=átmeneti.
(#) nedudgi válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
Szerinted törlődik. A gyakorlatban viszont nem minden. Attól, hogy nem látod, még ott van. Az is kérdés, hogy melyik ideiglenes mappáról van szó. Hidd el, találékonyak voltak, akik kialakították ezt a katyvaszt.
(#) Topi hozzászólása Aug 28, 2016 /
 
A felvetésekre azt kell hogy mondjam, hogy nincsenek véletlenek. Mivel a fájlnév változtatásnak meg vannak a komoly okai, melyek mindenképp így lesznek a jövőben is. A letöltés kényszerítés sem véletlen. Két tudok felvetni megvitatásra az ügyben.

1. Eset: Böngészőben nyílnak meg új fülön / lapon az adatlapok, használva a beépített nézőkét.
Ez esetben fel kell arra készülni, hogy bizony számos böngésző a gyári adatlapokat és abban főképp a táblázatokat nem jeleníti meg rendesen. Ezutóbbi a plugin nélküli, pl. Firefoxban nézegetésnél élő probléma. Chrome saját nézőkéje némileg jobb. Beépülő külső pluginok jól jelenítik meg, cserébe ott hagyják a maradékot kivétel nélkül a temp-ben.
Ha a böngészőben nyílik meg, akkor biztosan maradni fog a "random"-nak tűnő név.
Előny tehát: Temp mappába szemetel a böngésző, és nem kérdezi meg a megnyitást
Hátrány: Nem mindig fog megjelenni a PDF rendesen, illetve sok böngészőt / régi gépet meg is tud akasztani. Ne feledjük, a gyári adatlapok különféle forrásból származnak, így különfélék lehetnek. Ott maradhat a PDF a temp-ben, és csak gyűlik, gyűlik.

2. Eset: Ha letöltés kényszerítés van. Ez esetben külső programmal fog megnyílni célszerűen, ez sokszor praktikusabb, mert a külső programként működő PDF olvasók, sokszor jobb minőségben / pontosabban nyitják a PDF-et. Acrobat, Sumatra, stb.
Letöltés kényszerítésben megoldható, hogy beszédes fájlnevet kapjanak a letöltött fájlok.
Előny: Beszédes tud lenni a fájlnév, nem szemeteli tele a temp mappát. Sok beépülő PDF olvasó nem igazán foglalkozik azzal, hogy ő letöltött valamit. A böngésző a letöltött képekkel, egyéb tartalmakkal jól bánik, ám ha a vezérlést átadja egy pluginnak, sokszor elengedi azt a fájlt, ha a plugin meg nem gondoskodik magáról, akkor a fájl bizony ott marad
Hátrány: Ha beszédes a fájlnév, akkor viszont webtechnikai okokból célszerű letöltést kényszeríteni.

Az adatlap letöltésekkel kapcsolatban mindenképp érdemes megjegyezni, hogy ami hozzánk a fejlesztési csapathoz visszajutott észrevétel (itt, e-mailen, stb) azok többségében üdvözölték a letöltés kényszerítést (tehát az új módszert), pont a pluginoknak átengedett majd emiatt ottmaradó fájlok miatt, bár el kell mondani, hogy sehol nem volt ekkora visszhangja az adatlap letöltés kérdésnek, mint itt a HE fórumon

Személyenként beállítható pedig nem lesz. Amit megfontolásra tudok javasolni, hogy letöltés kényszerítés, beszédes fájlnevekkel.
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2016
(#) nedudgi válasza Topi hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
A 2. módszer szerintem jobb. Nincs ezzel semmi probléma
Ettől független észrevétel: a TO220 és TO-220 tokozás megkülönböztetése szerintem felesleges. (Esetleg nem szándékos? )
(#) Topi válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
TO-220: A parametrikus szűrőhöz az adatok egységesítését és kitöltését még végzik, szóval semmiképp sem szándékos, szépen akkurátusan folynak a kitöltések, egységesítések.
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2016
(#) ronin75 válasza Topi hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
Szia, Erre esetleg tudnál valamit mondani? Köszönöm.
(#) Topi válasza ronin75 hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
Szia! Lehet, hogy valamit félreértek, de ez már a kérdésedet / kérésedet követő órában kikerült a HESTORE oldalára, és a kosárban már azóta megjelennek a típusszám alatt a termékhez tartozó rövid megnevezések is (aug 20 óta).
(#) ronin75 válasza Topi hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
Köszönöm, elnézést, azóta elsiklottam felette.
(#) rascal válasza Topi hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
Ha a beszédes fájlnév végéhez hozzácsapódik mondjuk egy időbélyeg, azzal nem lehetne lefedni mind a két megoldást? Ahogy a netto/bruttó ár megjelenítését lehet felhasználói profilon belül magunknak változtatni, úgy esetleg itt is lehetne csatolmány kezelési módot választani. Én pl a böngésző tempjét rendszeres időközönként ürítem, normálisabb böngészőknél azt is be lehet állítani, hogy meddig őrizgesse, ezért szerintem, hogy mi marad a tempben, vagy mi nem, nem igazán probléma. Ez csak költői kérdés, van itt olyan, aki leáll minden egyes honlap gazdájával pörölni amit meglátogat, hogy mit pakol a böngésző cache/tempbe, vagy csak a Hestore kivétel?
(#) Moderátor hozzászólása (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Aug 29, 2016
 
Reméltük, hogy értesz a szóból.
(#) Topi válasza rascal hozzászólására (») Aug 29, 2016 /
 
Idézet:
„Ez csak költői kérdés, van itt olyan, aki leáll minden egyes honlap gazdájával pörölni amit meglátogat, hogy mit pakol a böngésző cache/tempbe, vagy csak a Hestore kivétel?”


Meg kell vallanom, engem is meglep, hogy ez téma lett, de mindentől függetlenül szívesen hallgatom / olvasom az erről szóló véleményeket, mert biztosan előnyére fog változni az oldal.
(#) csapeter válasza Topi hozzászólására (») Aug 29, 2016 /
 
Üdv.
Ha így van, én is elmondanám a véleményem. Az oldal maga jó lett, a szűrés feltételezése sem lett egy repülőgép szimulátor, ha jobban átnézem, látható hogy logikus, ráadásul ha nincs általam használandó feltétel, a szűrőgomb sorában ott a beviteli mező. "Pl. PIC-eket nézek, de engem csak a 16F-esek érdekelnek, ilyen feltételt nem találtam, beírva hogy 16F, majd OK és már listázta is."
Adatlapok, ezen megy a rugózás, hova menti letöltés után. Én chrom-ot használok, nagyon jól megjeleníti az adatlapokat a beépített olvasója is. Ami több lett a számomra: eddig kattintottam az adatlapra, az megjelent egy új ablakban, most felajánlja a mentést, (alap: letöltések mappa, de állt. az utólsó használt) majd OK, ez a második katt. a harmadik a megnyitás. A filenevet nem értem, miért zavar sokakat, amikor felkínálja a letöltést, ott megváltoztathatom a számomra érthetetlen karakterhalmazt számomra érthetőre. Tehát az adatlapok jelenlegi kezelése ellen számomra csak a lustaságom szól (egy helyett három katt. iszonyú ).
Az viszont jó, hogy beállíthatom milyen árat szeretnék látni.
Összevetve gratulálok a fejlesztőknek, további sok sikert.
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Szept 1, 2016 /
 
Helló!

Szeretnék érdeklődni, hogy lesz-e olyan elemtartó, (18650-es akkumulátorhoz való), ami nyákba forrasztható. Olyat találtam, ami - hogy is mondjam - "SMD" kivitelű. Én "Lábas " elemtartót keresek. (single, 1x18650)

Köszönöm.
(#) gernerakos hozzászólása Szept 3, 2016 /
 
Üdv!
5uH-s induktivitást esetleg beszerezhető lenne? Vevő lennék pár darabra!
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) teszti hozzászólása Szept 7, 2016 /
 
Sziasztok!

Meglehet oldani, hogy ha vendégként böngészek a hestoron, akkor cookiban eltárolja, hogy a bruttó árat állítottam be, és ne kelljen mindig külön beállítani?
(#) Topi válasza teszti hozzászólására (») Szept 7, 2016 /
 
Most is így van, amíg be nem zárod a böngészőt / új munkamenetet nem indítasz addig még új fület nyitva is megmarad a nettó / bruttó beállítás. Vagy másra gondolsz?
Következő: »»   139 / 172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem