Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)

Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   73 / 121
(#) Inhouse válasza Puskaporos hozzászólására (») Jún 19, 2016 / 1

Köszönöm. Ismerek szakit aki javít. Mint írtam ez a magas nem éri meg, hogy fizessek a javításért. Annyiért kapok egy másikat. A doboz alakítható, tudok más kialakításút is belerakni. Azt már csak félve írom le, hogy most jöttem rá, honnan is van ez a magasnak használt (és tényleg korrektül szóló) hangszóró...egy riasztóból lett bontva. A ballagási buli lement, tette a doboz a dolgát a sérült magassal sem volt ok panaszra.
(#) pjg válasza Puskaporos hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Hol? Megírnád nekem is?
(#) Puskaporos válasza pjg hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Szia
Békés Megyébe is van néhány nagyobb város, ahol vannak sajnos nem "othoni" hi-fi , hanem (komoly) autó hifi szaküzletek , ahol vállalnak minden féle hangsugárzó javitást is. Az viszont, hogy ki mennyit szán rá , vagy nem , mert elég ügyesnek érzi magát.....azt mindenki magy dönti el. Egy a néhányból , http://magyaruzletitudakozo.hu/index.php?do=comp_show&cname=Boom%20Autóhifi
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
(#) csavarkulcs hozzászólása Jún 29, 2016 /

Sziasztok!
Szeretnék megjavítani két hangszórót, mind a kettőnek a membránjával van a gond.
Ovális hangszórók, és a hosszú oldalnál a végek meghajlanak, letörnek.
Még kisdobos koromban meg akartam ragasztani, annyira jól sikerült hogy utána többet nem is használtam.
A legolcsóbb megoldásként a papírt megrecézték a hangszóró szélein, ezt gumira szeretném cserélni.
Az egész membránt pedig nem tudom mire cseréljem, én üvegszálra vagy spéci hungarocell-re gondoltam.

Köszönöm előre is a segítséget!
(#) doktor válasza csavarkulcs hozzászólására (») Jún 30, 2016 /

Szia!
Tudok, adni ovális hangszórót, Budapesten
(#) csavarkulcs válasza doktor hozzászólására (») Jún 30, 2016 /

Szia!
Milyen hangszórót?Meg kell javítani vagy jó?
(#) zotya1983 válasza csavarkulcs hozzászólására (») Jún 30, 2016 /

Ovális hangszóró geometriai jellemző...
(#) doktor válasza csavarkulcs hozzászólására (») Júl 1, 2016 /

Szia!
Természetesen jó.
Orion 4 ohm , Videototon 8 ohm párban
talán van RFT, vagy Tesla, de az szerintem csak egy -egy darab.
Személyesen valakivel áttudod vetetni Budapesten?
(#) kormika hozzászólása Júl 26, 2016 /

Sziasztok! Kaptam 2 db Videoton HA25/10K mély(sugárz)hangszórót a kalsszikus hibával, elporladt a habgumiból készült perem. Már kerestem hozzávaló peremeket, a kérdésem arra irányul, hogy mivel tudom sérülésmentesen eltávolítani a membrán széléről a régi perem maradványait, kőkemény lett a perem, mintha összeolvadt volna, ilyennel még nem találkoztam...
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2016
(#) P_Laszlo válasza kormika hozzászólására (») Júl 26, 2016 /

Ez körperemes öntött kosaras?
(#) kormika válasza P_Laszlo hozzászólására (») Júl 26, 2016 /

Igen, körperemes, és alumínium öntvény kosara van, jópár ilyet javítottam már, de ilyen jelenséggel, hogy kőkeményre ráköt a habperem, még nem találkoztam... Általában le lehet a maradványokat dörgölni, simán leporlik, de ezen kőkeménnyé össze van állva a maradék, mintha olvadt műanyagot folyattak volna a membrán szélére.
(#) Gafly válasza kormika hozzászólására (») Júl 26, 2016 /

Szerintem mással ragasztották oda, de nem értek hozzá.
Lehet már ez sem az eredeti.
Szívás (ez viszont borítékolható)...
(#) kormika válasza Gafly hozzászólására (») Júl 26, 2016 /

Nem tudom, elvileg még nem volt javítva, egyik jó barátomtól kaptam őket, az édesapjáé volt a két hangfal, és 1000%, hogy még eredeti perem volt rajtuk, pont azért tette félre őket az édesapja is jópár évvel ezelőtt, mert elporlott a perem. Az édesapja pár évvel ezelőtt elhunyt, akkor kiszedte a hangfalakból a hangszórókat, mert a dobozokat egy másik rokon szemelte ki, hogy hangfalat építsen magának belőlük, a barátom pedig gyorsan kimentette a hangszórókat belőle. Mostanáig egy dobozban pihentek a garázsában. Lomtalanít, mikor hazavitte őket már akkor tudta, hogy sohasem fogja használni őket, de sajnálta volna ha a kukában végzik, pont ezen okból kerültek most hozzám. Nekem kapóra jönnek, ha sikerül rendbetenni őket, akkor kicserélem a műhelyes hangfalaimban a 13 centis hangszórókat ezekre, biztosan nem fognak olyan jól szólni, mint a gyári ládában, de műhelybe jók lesznek
(#) P_Laszlo válasza kormika hozzászólására (») Júl 26, 2016 /

Pedig szerintem ennél a típusnál ez átlagos. Elég esetleges volt a gyártás is akkoriban, kézzel vágtak alkatrészeket, stb. Lehet, hogy erre egy picit több jutott a bevonatból, vagy épp sűrűbb volt.

Egyébként hozzá való habszélt nem lehet kapni, amik beszerezhetőek, (SAL és H2000), nem elég nagy engedékenységűek, magasabb lesz az alaprezonanica pont, mint eredetileg. És ezeknél a régiségeknél többnyire a lengőcséve is nagyon gyenge állapotban van már, ennyi év után, ha számít, hogyan szól, ezeket is korrigálni kell. De ha műhelybe megy, akkor meg mindegy, ragaszthatod a habszélt felülről is, ott tiszta a felület.
(#) Gafly válasza kormika hozzászólására (») Júl 26, 2016 /

Üdvözöllek a csapatban
Én is örököltem egy párt.
Aztán megijedtem, és vettem bele új mélyeket.
Jó lett.
Aztán ott nézett bánatosan az elporladt szélű kettő.
Megsajnáltam. Vettem hozzá "habszélet".
Megpróbáltam hosszas vakarás után beragasztani.
Sajnos sikerült, és mindkettő jó lett.
Most ott volt kettő jó mélynyomó, de minek?
Aztán építettem belőle "aktív sub"-ot. Jó lett.
De azt is minek, ha úgysem hallgatom
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Júl 26, 2016 /

Én is csináltam egy subot. 90 literes zárt. HS500 mély van benne. A szomszédok imádják.
(#) kormika válasza P_Laszlo hozzászólására (») Júl 26, 2016 /

Én is erre jutottam, hogy felülről fogom ragasztani az új peremeket, a kosárról szépen le tudtam vakarni a régi perem maradványait és a ragsztót, a membránt pedig nem bolygatom. Közben beszéltem a barátommal is, hogy mit tud a hangfalak múltjáról, mennyit voltak használva, nem lehet-e, hogy mégis voltak már javítva, és azt mondta, hogy biztos, hogy nem voltak javítva, ezek az édesapja "ünneplős" hangfalai voltak, csak nagyon-nagyon ritkán hallgatta őket, volt neki két kicsi Orion hangfala, azok voltak a mindennapos hangfalak, ezekkel a Videotonokkal csak néha-néha dicsekedett az ismerősöknek, többnyire csak díszként voltak a szekrénysor tetején, be voltak kötve egy kapcsolós dobozkába, amivel kiválasztotta az édesapja, hogy az Orionok vagy a Vidik szóljanak. Barátom szerint talán 8-10 órát ha szólhattak összesen életükben, elmondása szerint a ládák is olyan állapotban voltak, mintha most jöttek volna ki a gyárból sajnálta őket nagyon, de nem volt helye, ahová eltegye őket, és nem akart a rokonnal összeveszni rajtuk, így csak az amúgyis kukába kerülő mélyeket tette el. Annyit tud még, hogy a hangfalakba a rokona akkor két Orion mélyet faragott bele, azóta pedig a hangfalak átkerültek az illető fiához, aki az Orion mélyeket MNC mélyekre cserélte.
(#) Dani26 hozzászólása Júl 27, 2016 /

Sziasztok!

Ezt a pici kis hangszórót szeretném megjavítani, bár az elektronikához fogalmam sincs, es tudom kis mütyür az egész, mégis szeretném, ha megjavulva, most ugye kissé idegesítően recsegősen szól. Ez jbl creature ii hangszoró:

pl: a lyukakat beragasztom vmi kis papírdarabbal. ez hülyeség? ugye a gumi résznek egybe kéne lennie hogy FOGJA rendesen, oda is ragasszak vmit, mit? bicikligumi-foltozó nemjó ?

Bocs, ha hülye a kérdés, csak töröm a fejem hogyan érdemes.

kösz a segítséget!
(#) P_Laszlo válasza Dani26 hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Nem fog menni, úgy, hogy értelme is legyen. Eldobni érdemes, és szerezni másikat.
(#) csavarkulcs válasza Dani26 hozzászólására (») Júl 27, 2016 /

Nézz utánna a hangszórók működésének.
Valószinűleg a középső tekercs, hozzáér a maghoz, ennek a sistergése lehet amit hallasz.
úgy tudod kideríteni hogy kézzel legyomod a hangszórót, és ha hallasz valamit, akkor kicsit igazítanod kell a tekercsen, hogy ne álljon ferdén. ezt a szélső perem hajlításával megoldhatod.
a kiszakadt gumit, legfejjebb leukoplastal leragaszthatod, nem lesz javulás.
lehet hogy csak rosszab lesz az eredmény, a meglévő gumira vigyázz, el ne szakadjon, többet már nem bírna ki a hangszóród.
(#) P_Laszlo válasza csavarkulcs hozzászólására (») Júl 28, 2016 /

ezen nem nagyon van gumi, az elbomlott hab maradványai látszanak.

Dani26
Nem kell aggódni, ebayen olcsón lehet ilyeneket kapni. Ha megmentenéd a hangsugárzót, amiben voltak.
(#) rozsdas111 hozzászólása Aug 18, 2016 /

Sziasztok. A papír membránhoz az alomínium csévetestet mivel lehet üzembiztosan ragasztani?
(#) pjg válasza rozsdas111 hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Két komponenses ragasztóval.
(#) druxter hozzászólása Aug 28, 2016 /

Üdv! Évekkel ezelőtt javítottam a saját hangfalaim, de most ismét kellene másik 2 párat. 20-25 ös mélyekkel szereltekről van szó. Korábban egy jó barát hozta a peremeket, de ő elhunyt azóta. Nézegettem sok anyagból peremet, de mi a jó ()hab, gumi, textil), most habszerű anyag van a hangszórókon. A másik, hogy honnan érdemes beszerezni a széleket, van jó forrás? S.O.S.
Nagyon szépen köszönöm!
(#) Bakonyjani hozzászólása Aug 28, 2016 /

Üdv,én segítséget szeretnék kérni a hozzáértő Mesterektől.Gyönyörű hangszórókat kaptam a családomból,szépen tisztán szólnak,csupán a gumiszalagok, több helyen elpállottak,repedezetteké váltak.Megrendeltem az újakat,de nem tudom hogy szedjem le a régit,és hogy rakjam föl az újakat.Kérhetek tanácsot a hozzá értőktől pár sorban?Köszönöm a segítséget előre is.
(#) msteve válasza druxter hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

Szia
Én készitek ilyen peremeket,ha kellene,keress meg...
(#) druxter válasza msteve hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

Szia! Milyen anyagból készül?
(#) Linegekko hozzászólása Aug 29, 2016 /

Sziasztok egy lehet hogy buta kérdés. Az erősítőmet műterheléssel vizsgáltam és felizzott a tekercs rendesen, elbír egy 4 ohm-os hangszóró 7,2A -t?
Van egy 220W 8ohm Masteraudio. 220W -t 35V kimenővel érné el 6,2A-el.

Reális hogy ezt kibírná? Nem merem hangszóróval kipróbálni.
(#) zolika60 válasza Linegekko hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

Van erre hangszóró. Az kibírja. Természetesen ez a terhelés nem folyamatos mint egy fűtőbetéten, hanem impulzusszerű mint egy hangsugárzón.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2016
(#) Linegekko hozzászólása Aug 29, 2016 /

Ez a hangszóróm van: Bővebben: Link

Szerintetek mennyire terhelhető?
Következő: »»   73 / 121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem