Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor bekötés

Témaindító: scooby_, idő: Jan 10, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 4
(#) q765 válasza aflmor hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

nemnem... én arra gondoltam, hogy szerzek egy asztali lcd monitort, és szétbontom, és átrakom ebbe... ebben nincs semmi, csak a VGA kábel egyik végén más csatlakozoval.. és gondoltam ezt a toshiba panelt át tudom bele rakni..

semmi extra különben..semmi köze nincs az érintőnek a monitorhoz..két külön egység..

tényleg!! nemtudsz valahonna lcd monitor belsőt?
csak az elektornika kellene
(#) aflmor válasza q765 hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

Értem.
De tudok monitor belsőt, -csak értsd meg-, nem ehez a kijelzőhöz. (640x480) Aminek meg jó a vezérlés, és az LCD is, az nem "szétszedhető".
Van komplett érintősőm is, 7-10"-ig. ...de az már nem ez a kategória (árban)
(#) DonCarlos válasza q765 hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

Hello!

Én kerestem már a témában régebben dolgokat. A prohardver forumon irták hogy a régebbi videokártyákon szokott lenni egy csatoló tüskersor olyan 2*25(talán VESA). Arra kell ráforrasztani a megfelelő lcd kivezetéseket de ez ált. mind1iken más. A gépbe a másik videókártyát is be kell tenni az aktuális mellé majd 2. monitorként funkcionál a cucc. Amikor olvastam a korlát a 256 szín volt azótan nem tom hol tart. De van 1 külön progi ami kezel az ilyen kijelzőket és a gépünk infóit, éppen akutuális zeneszámot kiir. Érdemes rákeresni...
(#) q765 válasza aflmor hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

nemértessz-..... hogyha nem birom ezt összerakni, akkor vennem kell egy használt komplett monitort, és szét kell szednem.. nem csak vezérlést, hanem komplettet... miaz hogy nem "szétszedhető"??
ezt hogy érted?
(#) q765 válasza DonCarlos hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

ez nagyon érdekes....... szupi ötlet lenne esetleg nemtudod melyik kártyán volt ilyen?
(#) aflmor válasza q765 hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

Nem "széthedhető". Úgy értettem ahogy te is. Komplett. Tehát csak egyben el@dható.
(#) DonCarlos válasza q765 hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

A régebbi videokon. s3 trio meg ilyenek szerintem... az a baj hogy nem emlékszem hogy találtam meg...

1-2 próba:
Bővebben: Link

(#) q765 válasza DonCarlos hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

no átolvastam nagyjábol..
nézegettem videokártyákat. az a helyzet, hogy amelyik géppel használnám annak van ISA csatoloja.

Nem tünik olyan egyszerű megoldásnak, legalábbis nekem..
amelyik kártyákat néztem, azoknak volt 20-30 tüs csatlakozoja a nyákon, de nemtaláltam roluk semit., hogy mire valo az a csatolo..
nemtudom....
nem izzasztaná nagyon meg ez a modszer az Cpu-t?
mert itt a videokártya kevésbé dolgozik.. és nekem kellene a craft a cnc proginak..

lehet nagyon leterhelné a gépet ez a megoldás ahogy nézem...

na akkor kezd nagyjábol kialakulni bennem a kép..
kell vennem egy komplett monitort, és szét kell bontanom. már csak az a kérdés, hogy honnan szerzek, egy törött,-karcos- burkolatú asztali lcd monitort..?..?.

vaterán meg ilyeneken néztem, de nemtaláltam megfelelőt.. 12" -os kellene...

nagyon köszönök nektek minden infót!! :yes:

Zoli
(#) DonCarlos válasza q765 hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

nemhinném hogy nagyon megenné...

attól függ milyen gép.

nekem van egy s3 trio 64 es pci-os kártya ami valószinüleg még működik is. van rajta ez a tüskesor csak nem tudom hogy az e ami neked kéne. Meg kéne keresni.
(#) bbalazs_ válasza q765 hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

Neztem a kepeket. Az az erintodoboz belsejeben minek az elektronikaja?
(#) bbb válasza DonCarlos hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

a tüskesor VESA, régebbi kártyákon meg lehet találni, de nem minden lcd-vel lehet használni. az őjabbak már másféle vezérlést használnak, azért nem jók, a fekete-fehér kijelzőkhöz meg külön elektronika kell. (én ilyet akarok összehozni, minden leírás megvan hozzá, csak el kellene mennem alkatrészeket venni hozzá)
cnc-hez elég lenne a fekete-fehér kijelző is szerintem. annak kicsit bonyolultabb a vezérlése (nem elég csak a vesa port lábaival összekötögetni), de cserébe 1-2000 forint környékén kapsz olyan laptopot, amiben ilyen kijelző van.
ha minden igaz, akkor a mikrokontroller.net oldalon megtalálod a kapcsolást, "lcd mit mega8515" néven kell keresni a topikot. ott van usb-re való kapcsolás is, ill. az avr-be töltendő meghajtóprogram is.
(#) q765 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

az érintőnek a vezérlése..... philips chippel , Élo márkáju a touch panel, és a vezérlő..
(#) q765 válasza DonCarlos hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

amivel használnám az egy P1es 700Mhz e gép lenne.. nem egy erőgép, de remélem elég lesz..
(#) Csiki23 hozzászólása Márc 18, 2008 /

Sziasztok!

Nagyon fontos kérdésem lenne... Van egy Toshiba LTM12C025S LCD kijelzőm, és szeretnék WGA kábelt tenni a végére! Tettem fel képeket a panelről, kérlek segítsetek!

Köszi!

Csiki

Kép

Kép 2
(#) bbalazs_ válasza Csiki23 hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

Szia!

Nem fog menni. Ez a kepernyo LVDS-es jelet var, ami husbavagoan digitalis, szemben a VGA-val, ami kemenyen analog (kiveve a szinkronjeleket).
Raadasul amennyire emlexem, ennek meg a 20 tus kiosztasa sem szabvanyos, szoval kotogetni kell.
Konverterek leteznek, de tonna arany mindegyik, nem eri meg. Letezik videokartya ilyen kimenettel, az sem olcso.
(#) Csiki23 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

Tehát szerinted sehogy sem lehet megoldani?! Milyen képernyőt vagy panelt ajánlanál?!

Azt nem mondtam. Csupan azt, hogy VELEMENYEM SZERINT nem eri meg a raforditott ido es penz.
De direktben tenyleg nem lehetseges.

Bocsanat, de mire kellene ajanlatot tennem?
Mit szeretnel csinalni?

Tehát a lényeg, h kellene egy olyan kijelző (TFT vagy LCD), amit egyszerűen ré tudok kötni WGA kimenetre... Tudsz ilyet?!

Vegyel egy hasznalt 14/15-os LCD monitort. kb 15e
Azokban benne van minden, ha kulso taposat veszel, akkor a PC 12V-jarol altalaban siman meghajthatod.

Az LCD az a kijelzo altalaban, a TFT pedig ezen belul a technika, csak a fogalmak pontositasa vegett...
Tehat minden TFT LCD, de nem minden LCD TFT.

Azt is jo lenne tudni - ha nem titok - hogy mire kell??
Mennyi penzed van ra?, Mire akarod hasznalni? stb, stb...

Van egy laptopom WGA kimenettel, és szereztem egy LTM12C025S kijelzőt, és abban reménykedtem, h egyszerűbb rákötni ezt WGA-ra... Jó lenne a használt monitor is, de nekem kijelzőmérteben ez a 12,1" épp jó, talán kicsit nagy is, ha lehet, akkor még kisebb kéne... Ötlet?!

Ha jol ertem, akkor van egy TOROTT kijelzos vagy KIJELZO NELKULI laptopod, amit tulajdonkeppen megcsinalni szeretnel??? Mert a szovegbol ezt veszem ki. Mi volt az eredeti tipusa a kijelzonek? Vagy ha nem tudod, milyen notebook volt es hany polusu a csati?
Ha arrol tudnal esetleg kozeli kepet adni...
A hattervilagitas megvan meg?

A VGA az szimpla V.,

Vannak kis 7 collos VGA bemenetu !MONITOROK!, de azok dragabbak (140 Euro es felette).
A 8 collos picit olcsobb, van 10 collos is, de aranyarban.

(#) (Felhasználó 12183) hozzászólása Máj 23, 2008 /

Sziasztok!
Tudok egy ilyen LCD kijelzőt szerezni : LC420WX7
Teljesen új. Az lenne a kérdésem, hogy ezt valahogy betudom kötni, hogy rá tudjam kötni a VGA-ra?
(#) bbalazs_ válasza Csiki23 hozzászólására (») Máj 24, 2008 /

Ajjaj, ez pont egy LVDS-es kijelzo, flatpanel kiosztassal. Az az S a vegen jelenti a 'sima', hagyomanyos ttl rgb-tol valo elterest. Akkor ez egy Compaq 4500 korulibol lehet, ott lattam ilyet.
SVGA, TFT, LVDS. 5V-os.
(#) Holubek hozzászólása Aug 16, 2008 /

Üdv! Tudom lehetetlen amit kérek, de lehet tudnátok segíteni. Egy compaq armada 1500C kijelzőjét szeretném monitornak megcsinálni. Autóba kellene de nem tudok monitort venni 15 colos alatt, ez pedig tökéletesen illeszkedik a kesztyűtartó helyére. Megvan a komplett gép is. Ha kell teszek fel képeket is.
(#) scooby_ hozzászólása Feb 2, 2009 /

Sziasztok!

Van egy tönkrement(javíthatatlan) Compaq LTE5000-es laptopom,kérdésem az lenne:Mire tudom az LCD-t használni?
KB10" régi fajta lassú...
Ha D-subra kötöm színek szerint,rámerjem dugni videókártyára?
Max késöbb projektort lehetne e belőle építeni?
(#) magam hozzászólása Nov 15, 2009 /

Üdv Mindenkinek!
Nos nekem az lenne a kérésem kisérletem hogy adott egy csak 1 asus l8400-as laptop (nem akar betölteni 2 óra múlva csak az asztalt és egy két ikont hoz fel+a proci teljesítményem mindig 1 és azután felugrik 100-ra és vissza mindig ugyan ezt csinálja és nem enged semmit) állítólag procihiba van egy szép lcd monitorja hogyan tudnék valamilyen módon jelet adni neki egy lg asztali DVD lejátszóról (van scart,hdmi és rca jel kimenetek) mit csináljak és hogyan és lehet-e.
(#) magam hozzászólása Nov 15, 2009 /

Üdv Ismét!!
Ha A laptopos dolog nem sikerül
sima lcd monitort hogy tudnám rákötni az imént leírt lg DVD lejátszóra a monitor csatin kersztül vagy van olyan átalakító ami a monitoron található "nem tudom a nevét csatlakózó" és hdmi átalakító hang nem kell van erősítő a dvd-re kötve csak kép kéne esetleg egy monitorkábelt átalakítani scartra érdekelne a bekötése.
Köszönöm
(#) HG7SZD hozzászólása Júl 3, 2010 /

üdv
ezt a kijelzőt (13.3") szeretném PCre kötni (D-SUB)
hogy lehet ezt megvalósítani ill tud-e valaki információval szolgálni?
köszönöm

DSC02976.JPG

(#) HG7SZD válasza HG7SZD hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

csak h meglegyen Bővebben: Link
(#) thiefoner hozzászólása Aug 21, 2010 /

Hello. Van egy 5 collos LCD-m, ilyen: SHARP LQ050A5AG03. Van hozzá egy rajz, itt látható: Rajz. Kérdés, hogy ha így bekötöm, és adok rá kompozit video-jelet a megfelelő csatlakozóra, akkor működni fog? Köszi.
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem