Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Samsung SL-C410W nyomtató CLT-406 toner chip reset
Témaindító: waterbear, idő: Szept 11, 2016
Témakörök:
Sziasztok!
Kaptam egy nem egészen 2 éves Samsung SL-C410W színes lézer nyomtatót, amiből a fekete kifogyott teljesen, a többi szín pedig 4-5% van. Vettem belevaló tonerport és feltöltöttem a tonereket (CLT-406), de a nyomtató a fekete kivételével, (amiben chipet is cseréltem) nem jelzi a töltöttséget, maradt a 4-5%, és erre figyelmeztet minden nyomtatásnál. Attól tartok, le fogja tiltani a színes nyomtatást, hiába vannak teli a tonerek. Az utántöltéssel gazdaságosan használható lenne a nyomtató, a 68g fekete tonerpor 1067Ft A 45g-os színek darabonként 1694Ft-ba kerültek. A beszerzési forrásban szívesen segítek, ha valakinek kell, sokfajta nyomtatóhoz van szinte mindenük. Viszont a fekete toner chipje több mint 3000Ft volt, így azért már kissé húzós lenne egy egy töltés... Lefényképeztem a chipeket, és arra lennék kíváncsi, vajon mik is ezek, mert eddig nem sikerült beazonosítanom. Úgy gondolom, mivel a neten elérhető a reset software, csak elég drágán, valami megoldással lehetne törölni a memóriákat a tonereken vagy az alaplapon. Erre keresek megoldást, ötletet és segítséget, mert szerintem ez nem csak engem érinthet. A képeken látszok az eredeti fekete és kék toner chipje, valamint az új chip a fekete tonerbe. Előre is köszönök minden hozzászólást, ami a megoldás felé viszi a topicot.
Vagy valami 8 lábú mikroprocesszor,vagy pedig memória lesz. Várjuk meg a többiek véleményét,de mintha lett volna ilyesmivel foglalkozó topic.
Ha minden igaz valami memóriának kell lennie, abban tárolja vagy írja be a lap darabszámot.
Hasonló van, de csak annyiban, hogy az is lézer nyomtató, ez aránylag új típus, új módszert is igényel. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2016
Akkor valami féle eeprom lehet,amiben tárol adatot,vagy más típusú memória. A lényeg hogy vissza tudja olvasni ,onnét tudja pontosan mennyi lap volt eddig a géppel kinyomtatva. Valahogy annak a memóriának kell a belső adatát vagy módosítani vagy törölni,ami sajnos annyira nem egyszerű.
Az elv vélhetően ez lesz, de annyira nem vagyok jártas ebben, hogy magam oldjam meg, ezért írtam ide.
Utána nézek az ic típusának,de csak holnap,aztán többet tudok majd mondani. . Felkelés után is jó lesz az szerintem.
Köszi előre is!
Azt hiszem komolyabb segítségre lesz szükség, programozói feladat lesz.
Az eredeti firmware-t innen lehet letölteni, a neten található leírások között az látszik, hogy a 24c256-ot és a 25Q64BVSIG kell cserélni és ennyi az egész... persze a tartalom a lényeg, de ehhez a részhez én nem igazán értek Szóval elkel a segítség... |
Bejelentkezés
Hirdetés |