Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1200 / 1388
(#) xNorbi válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 10, 2016 /

Tehát ezek szerint nem fontos hogy hőfokállítós legyen, lehet én is bepróbálkozom valami no-name márkával.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2016
(#) kaqkk válasza xNorbi hozzászólására (») Szept 10, 2016 /

Amikor a lézernyomatlaminálással dolgoztam , az első lamináló nem volt elég meleg, de a hőkapcsoló alá tettem egykét csillámlemezt és már jó is lett ....
(#) RoliNyh válasza xNorbi hozzászólására (») Szept 10, 2016 /

Felesleges állíthatósat venni plusz pénzért. Első körben küldd át többször is a gépen a nyákot.
Ha így sem jó, a hőkapcsolót simán ki tudod benne cserélni nagyobb hőfokúra potom pénzért
(2-3 száz forint)...
(#) sdrlab válasza BI-AMP hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Itt a fórumon is felvetettem már egyszer..., de olyan mélyen gyökerezik a sósavaz verzió a fejekben, hogy felmerült a kétely bennem, talán olvasni sem tudnak azok az urak! Pedig sokkal környezet és felhasználóbarátabb módszer a citromsavas!!!
Ha az arányok jók, semmivel se rosszabb mint a sósavas, nekem max 15 perc szokott lenni. Ha ennél gyorsabban maróra készíted, akkor annyira hőtermelő lesz, hogy hűtened kell...igaz, akkor perceken belül leeszi már...
(#) pont válasza sdrlab hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Van róla fogalmad, évente hányszor tízezer liter sósavat, öntenek tisztítás céljából (zsíroldás, vízkőoldás) az ipar és a háziasszonyok a lefolyókba?
(#) sdrlab válasza pont hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Idézet:
„Pedig sokkal környezet és felhasználóbarátabb módszer a citromsavas!!!”
(#) Stewe válasza bolabacsi hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Ha a szőrök kilógnak az elméleti mintázatból. próbáld ki a megvilágítási idő növelését.
Ha a festékréteg egyenetlen, és/vagy a fólia nem elég sima, a kontúrokon a maratandó részre vetülő árnyékok keletkezhetnek, és fényelhajlások történhetnek.
Ha a kontúrnál kisebbek a sávok, akkor a lakk nem tapad eléggé a panel felületén, ezért keletkeznek alámaródások. Meg kell próbálni a tökéletesebb por- oxid- és zsírmentesítést, és a lakk felvitelére vonatkozó hőmérsékleti előírásokat maradéktalanul be kell tartani. A hajszárítóval történő hirtelen szárítás például nagyon hálátlan tud lenni.
A hullámos vagy nem jól felfekvő maszk alávilágítást eredményez, ez csökkenthető a fényforrás távolságának növelésével is.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
(#) Petjaa hozzászólása Szept 12, 2016 /

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy Debrecenben hol lehet kapni 20%-os vagy a nyákgyártáshoz szükséges megfelelő töménységű hidrogén-peroxidot? Üdv: Petjaa
(#) kaqkk válasza Petjaa hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

(#) fufuka válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

A tintasugaras nyomtatónak glossy papírt kell beállítani, legmagasabb minőségben, és a vékony vonalak simítását bekapcsolni, akkor tökéletes lesz a "film" a levilágításhoz. Én egy epsonnal L220-asal csinálom és tintás írásvetítő fóliával.
(#) nagym6 válasza fufuka hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Canon 4500 tintás nyomtatómnál semmiféle beállításban nem lesz kontrasztos szél, amit írtál, abban sem. Utángyártott tinta. Filmen kissé elfolyik, papíron mikroszkóppal látni, hogy szétszór.
(#) teszti hozzászólása Szept 12, 2016 /

Helló
Ha túl sokáig tartom a kémiai ónozóban a panelt akkor mi fog történni?
(#) Stewe válasza teszti hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

A kémiai ónozó működése a réz és a ón atomok kölcsönhatásán alapszik.
Ha teljesen elfedte az ón a rézfelületet, a folyamat leáll.
(#) xNorbi hozzászólása Szept 12, 2016 /

Helló, vettem egy olcsó Peach PL740 lamináló gépet. Így hirtelenjében nem találltam benne hőkapcsolót. Nekem az a gyanúm hogy a hengerve van beépítve a hőkapcsoló. Mi a véleményetek?
(#) xNorbi válasza xNorbi hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Lemértem a hengerek ellenállása 100ohm körül van és állandóan jelen van a 230V mégse növekszik 140 fok fölé a hengerek hőmérséklete. Ebből következtetek arra hogy a hengereken belül valósul meg a hőszabályzás. Azthiszem az lesz a legjobb ha mihamarabb visszaviszen
(#) RoliNyh válasza xNorbi hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Szerintem előbb inkább próbáld ki, ha már szétszedted...

Egyébként meg az a tény, hogy "állandóan jelen van 230V" nem vonja maga után azt, hogy van benne hőkapcsoló, lehet, hogy direktbe megy egyfolytába...

A helyedben inkább áramot mérnék, ha valóban megszakít, akkor tutira csökkenni fog az áram, míg ha belegondolsz, ha feszültséget mérsz, az akkor is 230V lesz ha be van kapcsolva, meg ha ki van kapcsolva is, szóval ez nem ad egyértelmű választ a kérdésedre...
(#) xNorbi válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Az olcsó multiméterem nem mér váltóáramot, de majd holnap sorba kötök egy ellenállást és azon méricsgélek majd.

Egyébként ha "direktbe menne egyfolytába" akkor is ugyanott vagyok mintha a hőkapcsoló a fűtőcsőben van, mert ezen ugyanúgy nem tudok változtatni.

Hát, 600Wos felfűtési és 60Wos üzemi teljesítmény felvételt írtak a dobozára. Gondolom a 600W több száz fokra melegítené a hengert. A henger hőmérséklete is viszonylag meredeken nő amíg el nem éri azt a 130 fok körüli értéket. Ezekből és a hengereken jelen levő 230Vból vontam le ezt a következtetést.

Még ezen a mondaton megakadt a szemem:
Idézet:
„Up to 75% energy savings thanks to the innovative PTC-technology. PTC heating elements show no overheating, this means no fire danger.”
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
(#) kaqkk válasza xNorbi hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Önszabályzó fűtőszál van benne, ahogy melegszik úgy nő az ellenállása ezért csökken az áram és beáll az egyensúly.
(#) KBal76 válasza xNorbi hozzászólására (») Szept 13, 2016 / 1

Az LIDL-s A3 méretû laminálóban biztosan bimetál van, akkorát kattan hogy elôször hibásnak gondoltam. Mondjuk nem használom nyákvasalásra, csak amire gyártották. A "Ready" LED ezzel a hanghatással együtt jelzi hogy felfûtött, és alszik ki amikor ráfût.
Így néz ki.
Vicces, de a képet keresve, a link alatt pont nyákvasalónak alakítják át.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2016
(#) KBal76 válasza KBal76 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

A link alatti leírás szerint, pont ehhez a tip. lamináló átalakításhoz nem kell plussz alkatrész, mert a (tûz-)biztonsági funkciót ellátó második bimetál 160C fokos benne, azaz ha kiiktatja az eredeti 120C fokos bimetált benne, pont jó hôfokot csinál.
(#) alex0 válasza KBal76 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

De akkor mi lesz a biztonsági funkcióval?
(#) KBal76 válasza alex0 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Azt a felhasználó valósítja meg, egy vödör víz társaságában. Vagy tesz bele egy mégmagasabb hôfokú védelmi bimetált.
(#) xNorbi válasza KBal76 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Ez nagyon jó lenne. Vajon állandó jelleggel árulhatják vagy csak néha ha akcióban van nekik? Felvidékről lenne szó, de néha ha betévedtem itt is ott is egy Lidlbe megállapítottam hogy kb. ugyanazok az akciók vannak itt is ott is.
(#) KBal76 válasza xNorbi hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Ezek a boltok mindent alkalmi jelleggel árulnak, ami nem élelmiszer vagy napi fogyasztási cikk.
Nekem kapóra jött, mert egy elôlapot akartam laminálni, ami nagyobb volt mint egy A4 lap. Fel kell a hírlevelkükre iratkozni, és akkor hetente elôre küldik mik várhatóak. Én is most tettem így, mert várok egy rezgô-multiszerszámot (nem akkus) hogy visszatérjen (általában évente párszor visszatér ugyanaz a termék, ha van nekik belôle).
Még alternatív megoldás, hirdetôlapokon figyelni, hátha valaki megunja, vagy rájön hogy feleslegesen vette meg épp.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Szept 13, 2016 /

Sziasztok!

Beszereztem egy kyocera p2035d nyomtatót, hogy majd lézerre váltok címszó alatt, a nyomtató új, toner gyári. A gondom ott van hogy ha fejre állok sem takar a fekete rendesen, még papíron is fura, folián egyenesen átlátszó, valakinek nincs valami tippje?
Nem olcsó mutatvány, ha pont arra nem lesz jó amire vettem.
(#) attika hozzászólása Szept 13, 2016 /

Én egy ilyet használok mindenféle átalakítás nélkül.
Állítható a fólia vastagsága, 125mikronnal használom és 175grammos műnyomóra nyomtatok és kereken 16x tolom át a gépen oda-vissza keresztbe kasul.
Mindenféle átalakítás nélkül még azt se tudom, hogy néz ki belülről.
Ha a közepén tolom át akkor minden gond nélkül és rendellenes hangok nélkül átmegy rajta.
Ha kicsit nagyobb szélesebb nyákot tolok bele akkor hallani jobban, hogy erőlködik egy kicsit ahogy a két henger közé bekerül a nyák, de amíg nem törik el benne valami addig nem nyúlok hozzá.Az utolsó szemig rajta marad a rajzolat a nyákon és a műnyomón egy pontnyi festék sem marad.Leáztatás után hőlégpákával óvatosan rámelegítek még egyszer, utána megvárom míg kihűl és mehet a maratóba.
(#) rolandgw válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Nem akarlak elkeseríteni, de anno én is jártam így Kyocera-val, azt hittem rossz.Márkaszerviz információ: szuper hosszú élettartamú dob van bennük, a strapabírás a lényeg nem a minőség Van egy EcoPrint opció a szoftverében, kapcsold ki, talán javul valamit.
(#) RoliNyh válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Ha sikerült az EcoMode off, és még mindig nem tökéletes, második lépésben meg lehet próbálni felnyomni a kontrasztot maximumra...

De általában az ilyen olyan Eco meg festéktakarékos módok szoktak épp úgy működni, hogy minden második pixelt kihagy nyomtatáskor festékmegtakarítás céljából. Ennek tipikus tünete a fakó fekete / szürke szín egy sima fekete gépelt oldal (vagy bármi más grafika) nyomtatásakor is.
Szóval ha ez után se tökéletes, lehet meg kellene nézetni garanciában szervízben és kifogásolni a minőségét. A lézerfesték nem áttetsző semmilyen formában, ha nem fed tökéletesen normál
(100% -os kontraszttal, és Eco meg minden festéktakarékos mód nélküli)
módban, akkor ott valami hibázik szerintem...

A másik meg az, nem hinném, hogy pont az említett márka nem ütné meg a normál minőséget.
Meg nem tudom mondani, de szerintem több évtizede gyártanak már irodai minőségben mindenféle fénymásolókat lézernyomtatókat, nem egy ma született bárány, aki mostanában kezdett el foglalkozni ezzel a technológiával...
(#) Sanyesz5 válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Szia, mindent próbáltam, felhívom a szervízt holnap, ha nem lehet belőni megy vissza, elvileg 14 napig vissza küldhetem.
(#) RoliNyh válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Ha oda kerül a sor, mindenképp vigyél kinyomtatott tesztoldalt amit a nyomtató beállításokból lehet kinyomtatni. Meg egyet eltehetsz magadnak is, hogy legyen összehasonlítási alapod, ha úgy adódik, hogy tudják javítani...
Következő: »»   1200 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem