Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1199 / 1388
(#) alex0 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 8, 2016 /

Más papír is változtatja a méretét, csak kisebb mértékben. Főleg a levegő nedvességtartalma miatt. De ha ő pauszt szeretne használni, akkor vannak korlátok, amit figyelembe kell venni. Sokan használnak, használtak itt a fórumon is pauszt. De a műnyomó jobban megfelel erre a feladatra. De akár színes magazin is jó hozzá.
(#) bolabacsi hozzászólása Szept 8, 2016 /

Üdv, a fórumozóknak!

Én is a nyák házilagos elkészítésével bajlódok. Sok-sok oldalt átolvastam itt a fórumon. Most mégis inkább kérdeznék.
A nyáklemezen a fotó előhívása után "szőrös" lett a kép, maratás után is a vezető sávok mentén ott maradnak a "szőrök".
Mit tegyek?

IMG_1095.JPG

(#) kameleon2 válasza bolabacsi hozzászólására (») Szept 8, 2016 /

Milyen technológia? Mert így nehéz a válasz. Ha fotótechnika, akkor nem mindegy miről és hogyan világítottad le. Nem ártana kicsit visszaolvasnod a fórumban, mert nagyon sok hiba ki lett már vesézve.
(#) papus51 hozzászólása Szept 8, 2016 / 1

Sziasztok!
Én meg azon gondolkodom, hogy kellene valamit kezdeni ezzel a több mint 1200 oldallal. Rendszeresen visszatérnek ugyanazok a kérdések, amiket már számtalanszor kiveséztünk.
Vannak már elég jól működő technológiák, akár a fototechnikai eljárást, akár a vasalósat kívánja meg valaki.
Arra gondoltam, hogy a már tényleg jól reprodukálható NYÁK készítési eljárásokról írhatnánk akár egy közös cikket vagy eljárásonként egyet-egyet.
Akkor talán nem jönne elő sokadszor, hogy pl. a pausz nem mérettartó, stb. Nem kellene ezt a rengeteg oldalt végigolvasni, ahogy sokan nem is olvassák végig.
(#) attika válasza papus51 hozzászólására (») Szept 8, 2016 /

Vannak videók is nyák készítésről akár itt az oldalon is ahol részletesen el is magyarázza a készítője, hogy mit és, hogy kell csinálni.
Részemről a Pozitiv 20 hozta a legjobb minőséget és abban még sose csalódtam.
Próbálkoztam vasalással és dry laminálással is de egyikkel se sikerült olyan eredményt elérnem amilyet szerettem volna.
Ha vasalásos technika akkor 175grammos műnyomó és nem vasalóval felvinni hanem áttolni laminálón.Nekem így sikerült elsőre a laminálós módszer.
De ezt hiába írnám le pontosan, hogy hogy csináltam mert sok minden befolyásolja a végeredményt.
Ez akkor lenne mérvadó ha más is pont ugyan olyan papírra, ugyan olyan nyomtatóval és festékkel csinálná, és akkor még ott van a lamináló hőfoka is amit pontosan nem tudok mert egy full gyári nem buherált géppel sikerült ezt az eredményt elérnem.
Nem mindegy a lamináló hőfoka sem,mint ahogy az sem mindegy, hogy a két henger milyen erővel nyomja rá a nyákra a műnyomót.
A közös cikk megírásánál is felmerülne millió és egy kérdés, hogy akkor ez most, hogy is van?!
Kérdések talán akkor nem merülnének fel ha mindenki ugyan azzal az eszközzel készítené a nyákját amivel a videó készítője.
Nekem ez a véleményem róla de biztos sokan vannak akik nem így gondolják.
(#) nagym6 válasza attika hozzászólására (») Szept 8, 2016 /

Én is így gondolom, de bele lehetne írni a cikkbe vasalásnál, hogy mik a buktatók, erősen festékfüggő, hőfokfüggő, stb. Hogyan kell kikisérletezni a megfelelő hőfokot, egyebeket.
Mert tényleg én is már 20x írtam le ugyanazokat, de 1200 oldalt átolvasni valóban nem lehet.
Szintén P20 vagyok.
(#) nagym6 válasza bolabacsi hozzászólására (») Szept 8, 2016 /

Fotó előhívása után pontosan olyannak kell lenni a "kép"-nek, mint a fotomaszk volt. Amin keresztül világítottad, az a maszk is ugyanilyen szőrös lehetett. Szerintem itt a baj. Azt a maszkot kellene megnézni.
(#) bolabacsi válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 8, 2016 /

Néhány infó:
UV érzékeny Dry film, gondosan tisztított nyáklemezre melegen kasírozva..
Maszk= Írásvetítő fólia, tintasugaras nyomat..
Megvilágítás=15 W-os UV fénycső, 70 sec.
Előhívás=Nátronlúgban
A fotón a maszk kép egy részlete...

IMG_1096.JPG

(#) nagym6 válasza bolabacsi hozzászólására (») Szept 8, 2016 /

A tintasugaras nyomtató lesz a probléma. Nincsenek határozott élek, hanem fokozatos átmenetek vannak a fekete teljesen takart, és teljesen átlátszó között, ez a baj.
Csak teljes takart fekete, annak folytatása tiszta átlátszó, ilyen éleknek kellene lenni. Itt az átmeneti részeken -feketetakart folyamatos csökkenése átlátszóig- kol kevesebb, hol több fény megy át, ezért a szőrörödés.
Gyógyír a lézernyomtató, van lézerhez való fólia, ami hőálló.
(#) kaqkk válasza bolabacsi hozzászólására (») Szept 8, 2016 /

Idézet:
„Előhívás=Nátronlúgban”
A DRY előhívója a mosószóda, a lúg inkább a maratás utáni lemosáshoz való !
(#) bolabacsi válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 9, 2016 /

igaz...
(#) bolabacsi válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 9, 2016 /

ha megnéznéd a maszk kinagyított képét, láthatnád, hogy nem a maszk hibája...

tehát, tovább kell lépni, máshol kell keresgélni.
Úgy tűnik, hogy másnak sincs ebben tapasztalata és csak találgatunk, találgatunk....
Köszönöm a segítőszándékot!
(#) nagym6 válasza bolabacsi hozzászólására (») Szept 9, 2016 /

Egy próba, érdemes lenne. Maszk helyett mást pld. egypár alátétet rátenni, ami tökéletesen felfekszik, nincs alávilágítás a széleknél. Vagy fekete szigszalagot ráragasztani, ez biztos kontrasztos szélű maszk. Itt lesz-e szőrösödés.
(#) BI-AMP hozzászólása Szept 9, 2016 / 2

Sziasztok! Lemarattam a nyákokat, a képeken látható milyenek lettek
Improvizálnom kellet mert nem volt itthon semmilyen marató cucc. El kezdtem kutakodni a netten és találtam egy receptet:
Idézet:
„100-ml 3%-os patikában kapható hidrogén peroxid oldat, 15-g citromsav, 5-g só”
lám csodát működik (nem büdös, nincsenek mérgező gázok. Kb. egy óra volt a maratási idő.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2016
(#) pont válasza BI-AMP hozzászólására (») Szept 9, 2016 /

Az egy ora egy kicsit sok , fodraszuzleti hidtogenperoxid + sosav egy perc...
(#) elektrorudi válasza BI-AMP hozzászólására (») Szept 9, 2016 /

A NYÁK szép, az egészséges környezet jó. Csak, hát az idő tényező...
(#) Sanyesz5 hozzászólása Szept 9, 2016 /

Sziasztok!
Nehezen de döntöttem, őt rendeltem Bővebben: Link

Most váltok lézerre, használja valaki ezt a márkát?
(#) elektromos válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 9, 2016 /

Szia!
Nekem volt, alig bírtam ár alatt eladni. Mennyiben szép nyomtatást akarsz akkor jó választás, de ha nyák gyártásra szeretnéd, akkor nem a legjobb. Legalább 200 fokos lamináló hőmérséklet kell, hogy fel tudja a nyákra vinni a toner port rendesen. Samsungnál a 170-180 fok is elég. De szerencséd van mert ha neten rendelted 14 napig vissza veszik
(#) kaqkk válasza bolabacsi hozzászólására (») Szept 9, 2016 /

Idézet:
„Úgy tűnik, hogy másnak sincs ebben tapasztalata”
Ezt azért nem mondanám a helyedben ,én például 6 évig készítettem itt az oldalon megrendelésre nyákot a kollégáknak DRY fóliával . Ami hibát tud produkálni az anyag és az előhívó azt megtapasztaltam , de ez nem a film és nem az előhívó hibája ! Ez csak a papír lehet . Keress más hordozót a mesterfilmnek , ha lézernyomtatód van akkor még fóliát is (bontatlan doboz) tudok neked eladni ...
(#) Sanyesz5 válasza elektromos hozzászólására (») Szept 9, 2016 /

Én nem vasalok, fotolakkot használok.
(#) BI-AMP válasza pont hozzászólására (») Szept 9, 2016 /

Hát igen csak az a baj, hogy egyik sincs a közelben Amúgy a fodrász üzletben, hogy kérjem a hidrogén peroxidot? Hidrogén peroxid?
(#) BI-AMP válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 9, 2016 /

Időm most van rá, mást is csinálok a projekt mellett. De szerintem lehetne rajta gyorsítani egy melegítővel plusz valami mozgató szerkezettel ami mozgassa a marató edényt.
(#) kaqkk válasza BI-AMP hozzászólására (») Szept 9, 2016 / 1

Úgy kérd hogy : Kérek szépen egy flakon 30% os hidrogén peroxidot .
(#) pont válasza BI-AMP hozzászólására (») Szept 9, 2016 / 1

Igen ugy kerd. 400 ft egy litet. En ugy szoktam ,hogy annyi vizet ,jogy a nyakot epp ellepje ,ugyan annyi sosav ez a keverek kimarja a maradek papirt a lukakbol ,aztan egy lottyintesnyi peroxid.
(#) papus51 válasza BI-AMP hozzászólására (») Szept 9, 2016 / 1

Ne a fodrász üzletben kérd, mert az összes hajad kihullik tőle miután megőszültél.
Inkább a fodrászkellék szaküzletben próbálkozz.
(#) kameleon2 válasza BI-AMP hozzászólására (») Szept 9, 2016 /

Tetszik ez az ÖKO lábnyom csökkentő megoldás A végeredményt hová öntötted?
(#) BI-AMP válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 9, 2016 /

Flakonba eltettem hátha jó lesz még valamire
(#) xNorbi hozzászólása Szept 10, 2016 /

Helló, nem tudjátok hol tudnék szerezni egy GMP Photoart-17LSI laminálógépet? Nézegetem már pár hónapja a hirdetéseket de csak nem akar felbukkanni. Esetleg hasonlóan jó alternatív típus létezik? Nyilván nyák laminálásra
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2016
(#) papus51 válasza xNorbi hozzászólására (») Szept 10, 2016 / 1

SIGMA EL-232. Ez egy A3-as készülék. Könnyedén behúzza a nagyméretű NYÁK lemezeket is.
Vaterán próbáld meg keresni.
(#) kaqkk válasza papus51 hozzászólására (») Szept 10, 2016 /

Én az al...i ban vettem egy noname laminálót 5000 ért , tökéletesen dolgozik A/4 nyákkal is boldogul .
Következő: »»   1199 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem