Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nekem őt ajánlották, olyan illető aki nyomtatókat szervizel, bőven elég hogy csak fekete, elég jó ár-érték arány:
Bővebben: Link
Arra azért figyelj, hogy túl erősen (sokáig) nem célszerű csiszolni, mint ahogy a szélein látszik, mert egy normál nyákon a rézréteg 35 mikron. Arról megoszlanak a vélemények, hogy egyáltalán szabad-e (szerintem finoman, finom eszközzel szabad), de mint az eredményed is mutatja lehet utána szépen vasalni.
Szia nekem is ez van és nagyon bevált. A gyári toner amivel kapod csak 50%-os viszont nagyon kemény a tinta nem bírtam szétvasalni.
A szélein szándékosan lecsiszoltam a sorja miatt, és csak lazán csiszoltam.
Készítettem egy pofonegyszerű kis tesztábrát natív 600dpi felbontásban élsimítás nélkül,
csak hogy szemléltessem mire elég a 600dpi. Nyomtassátok ki (lehetőleg fotópapírra) és nézzétek meg nagyítóval. Aztán a képet a monitoron nagyítsátok fel, hogy lássátok is a különbséget... Otthoni nyákgyártáshoz nem hinném, hogy kellene ennél finomabb felbontású rajzolat... A tömörített fájlban van az eredeti kép. Tehát aki úgy gondolja, hogy mégis kell neki az ennél nagyobb "hiperszuper" felbontású nyomtató, hát annak lelke rajta... A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2016
Nem tudom a többiek , hogy vannak vele , de nálam nem üti meg a mércét.Még olyan szinte se , hogy tesztelés céljából kinyomtassam nem még hogy nyákra is tegyem.
Vasaláshoz sem jó fotózáshoz meg pláne ez használhatatlan minőséget adna mindkét technikában több mint valószínű.De majd a többiek is biztos lefogják írni a véleményüket.
Nem a *.png fájlt kell menteni, hanem a *.zip -et letölteni, abban van az eredeti mint írtam...
Bizhatsz benne , azt néztem , és tettem ide ki.
Nálam újra letöltve a zipet és megnézve tökéletes... Nem tudom akkor nálad mi van...
Ne a winzip-ből nézd meg, úgy nekem is homályos. Csomagold ki és úgy tökéletes lesz.
Ugyan az a kicsomagolástól nem fog megjavulni.
6-8 miles vonalakat is csinálok néha fotózással, az 3-4-5 pont 600dpi-nél, nem is jön ki pontosan a vonalszélesség a dpi pontokból. Én inkább az 1200dpi-t mondanám minimumnak, legalább ez ne rontson a minőségen. Úgyis lesz még maratás okozta pontatlanság.
Nálam hibátlan a kép
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2016
A kép valóban hibátlan. Hibátlanul mutatja milyen egy 600dpi-s rajz. Lukacsos!
Ez egy teszt ábra,azért lukacsos . Egy átlag monitoron a felbontás 70-100 pont/inch (PPI) ,a nyomtató meg mondjuk tud 600-at (DPI).
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2016
A PPI érték miatt van, hogy többen más minőségben látták az ábrát nagyítva, de nem ez a lényeg. Vissza tudod ellenőrizni,hogy nyomtatás után mi jön át az ábrából.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2016
A lukacsok direkt vannak benne, hogy látni lehessen mennyi egy pixel mérete 600dpi felbontásban,
de ez szabad szemmel nem fog menni, csak nagyítóval... Ezzel a kísérlettel akartam rávilágítani arra, hogy egyáltalán nem kell bedőlni az ilyen szupermagas felbontású nyomtatóknak, mert otthonra simán elég a 600dpi, még fénykép nyomtatáshoz is. Legfőképp írógéppapírra (mert általában arra szoktak otthon nyomtatni) még akár sok is, mert az úgysem tudja rendesen visszaadni a képet (mert ugye az beissza a festéket valamennyire), ezért említettem, akinek van fotópapírja, azzal próbálja ki... A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2016
Sziasztok,
Nyák lapot szeretnék készíteni vasalásos technikával. Mivel eddig még nem csináltam így nyákot szeretném megkérdezni hogy milyen papírra kell nyomtatni a nyáktervet. A pausz papír megfelelő erre? Előre is kösz!
Olvasgasd el a fórumot mert már millió egyszer le lettek ezek írva és ki lettek tárgyalva A-Z-ig.
Pausz papír mérete lézernyomtató hőjétől jelentősen változik, ezért nem jó.
Az alatt az idő alatt amíg leírtad, hogy olvasgassam végig a fórumot leírhattad volna, hogy mi annak a papírnak a pontos neve, de akkor átlapozgatom azt a 1228 oldalt és kibogarászom belőle.
Műnyomó papírt használnak legtöbben, de sok egyéb papírfélékkel is dolgoznak. Kikisérletezés eredménye, hogy az adott nyomtató tintával melyik papírfajta lesz a legjobb. Sokan közönséges papírral csinálják, másoknak ugyanaz nem jó.
Nagyjából ezt lehet kivenni a vasalásnál használatos papírfajtákkal kapcsolatban átolvasva az ezer oldalt.
A gyantás ónból származó gyantát érdemes lemosni a panelről, ha utána nem kezelem semmivel a panelt?
Ha kezeled ha nem érdemes lemosni.Nem tudom milyen elektronikát gyártottál de szokott hibás működéshez vezetni ha nincs letisztítva a panel a gyantamaradványoktól.
A kész beforrasztott nyákot oldott gyantával (is) szokták bevonni, gyári anyagok is vannak erre. A gyanta nem okozhat gondot, nagyon különleges eseteket kivéve.
Sziasztok!
Melyik nyák a jobb? Anyag: cellulóz erősítésű fenolikus gyanta vagy Hordozó anyaga : Cuprexcart (üvegszál erősítésű epoxi gyanta) vagy Cuprextit (üvegszál erősítésű epoxi gyanta) A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2016
Attól függ, hogy mit szeretne készíteni. Talán még a dip tokos IC-k is bemennek. Ezért nem lehet egyértelműen nemet mondani. De ha először üresen átengedi a nyomtatón, hőkezeli a papírt, utána már kevesebbet változik a mérete.
Attól függ mennyire vagy felszerelve.
Az üvegszálak eléggé megviselik a szerszámokat (fúró reszelő), de a szilárdsága sokkal jobb, a cellulóz erősítésűnek a megmunkálása sokkal könnyebb, de a hőterhelést rosszabbul viselik, és rázkódásnak feszítő erőnek kevéssé állnak ellen. Nagyfrekvenciás alkalmazásnál a mart üvegszálas paneleket tartják menőnek, de lassú analóg jelekhez teljesen jó az erősítés nélküli (nem kompozit) műanyag (bakelit?) lap is tehát nagyon változatos. Nagyon fontos a réz rétegvastagság is, erre nagyon oda kell figyelni, finom rajzolatot sokkal nehezebb vastag rézbe maratni, nagy áramokat pedig nem lehet egy 15 mikronos sávra bízni... |
Bejelentkezés
Hirdetés |