Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Milyen problémát okoz az ha kifehéredik a rajzolat?
Maratásnál úgy is lejön róla és nem lesz rosszabb a végeredmény sem.
Csodaszerként tekintenek rá, ami mindenre jó, közben pedig nem. Olyan, mint az ezermester, igazábol nem ért semmihez. A többit kaqkk leírta.
Most nem a maratásról van szó hanem a panel másik oldalán lévő pozíciórajzról , az nem árt ha szép fekete..
Nem is kell lakk rá, szaga nem marad meg és hatásos..
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2016
Nem csodaszer, de itt működik, kipróbáltam jó...
De mire a szaga elmúlik , a hatása is . Miért nem hiszitek el ? sósav-tisztavíz -szárazratörlés -lakkozás örök élet meg két nap ...
Nézd a csatolt képet, egy hetes ..
Elhiszem , próbáltam is (igaz hogy értelme nincs) de kérték a megrendelők ,én nem adhattam ki a kezemből olyat ami később megfakul . Kb 5 évig készítettem nyákot megrendelésre hidd el nem egy módszert kipróbáltam ...
Nem fakul meg, csak sokan ezt hiszik.
Képen fakónak látod?
Egy hét után még nem fakó. De tudod mit ? Nem vitatkozom , mindenki úgy csinálja ahogy neki tetszik ...
Használt már valaki ilyen festéket a nyák oxidációjának megakadályozására?
Ha nincs UV-m elég, ha kiteszem a napra pár percre? Tudok-e utólag forrasztani, ott ahol van festék? A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2016
A kiteszem a napra jó megoldás ,és nem nemtudsz forrasztani (ez forrasztómaszk javító festék)
Nyomtatni kell egy formaszkot és ha azzal kitakarod ott nem fog kikeményedni a paszta és akkor forrasztható.
Lehet vele szép nyákot csinálni de nagyfrekin bizony vezetővé válik sajnos.
Itt az oldalon is próbáltuk páran , nem igazán sikerült szép nyákot csinálni vele . A levilágítással még nem lenne baj csak az egyenletes felvitel az nem egyszerű .
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2016
Ahogy mondod, én is vettem egy tégellyel és nem lehet egyenletesen eldolgozni, nagyon sűrű és ragadós.
Nyilván "szitát" kellene hozzá készíteni, azzal lehetne tökéletesen felvinni, mint a szitanyomásnál...
Igen de ez egy nyáknál piszkosul macerás és egyáltalán nem éri meg .(na meg ahhoz a kiszerelés is elég kicsi ) Egy Nyáknál kb a szitára felkent anyag 1/3 része kimosásra kerül veszendőbe megy.
Nem is állítottam, hogy könnyű lenne, vagy hogy egyáltalán megérné...
De láttam már ezt az anyagot olyan fólián is, mint a kék fényérzékeny fólia, amivel levilágítani lehet a panelt, és utána maratni. Avval nyilván könyebb, de az is egy vagyonba kerül, azért nem vásároltam belőle én sem...
A lötstop fóliára gondolsz ? Nekem van használtam is , nem egy ökör ára de ez a trutyi a nyomába sem érhet , egyszerű a használata szép és kemény a felülete , házi nyákokhoz tökéletes .
Bővebben: Link 1m az 5db A/4 hobbira több évig elég ez a kenőcs viszont max egy hónap alatt bedöglik ...
Nekem sikerült viszonylag szép nyákot csinálnom vele, ha megtalálom a képet róla akkor majd felteszem ide.
Igen arra a zöldre, (nem tudtam a hivatalos nevét) de nekem ennyit nem ér meg akkor sem...
Idézet: Igen , a hangsúly a második szón van . Egyszer nekem is sikerült , de meguntam a kínlódást . „sikerült viszonylag szép nyákot” A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2016
Gondolkodtam szita nyomáson sufnituning módszerrel.
Szerintetek működne ? Keretre húzott harisnya P20 -al befujva és ráfotózva a rajzolat?
Nem igazán ! A szitanyomás egy szakma , és saját anyagai szerszámai vannak , a harisnyát elkezded kenni a rákel-lel azonnal összegyűrődik és elszakad . Spec szitaszövet nélkül kár nekifogni
Csak egy gyors ötlet volt. De igazad lehet, a harisnya nagyon rugalmas...
Az igaz, hogy kínlódás de nem lehetetlen
Szerintem ez nem lett annyira csúnya.
Házi kivitelben ezt a szitanyomást én úgy gondoltam kivitelezni, hogy egy kellően vékony alumínium lemezből kivágni egy négyzetet, amolyan távtartónak. A panelt kissé nagyobbra csinálni, hogy ne essen át a kivágott négyzeten. Majd ezen a kivágott alumíniumlemezen keresztül, valami kellően merev nem hajlékony pl acélvonalzóval rá lehetne húzni "szitázni" a forrasztásálló tapaszt. Így talán megfelelően egyenletes lenne. Aztán ha megszáradt az alumíniumot levenni, és mehet rá a forrasztómaszk fólia, majd a levilágítás, és lemosás...
Persze én sose csináltam, és nem is fogom, csak ha van kedve valaki kipróbálhatja akinek van pasztája. Bár ha egyszer rávetemedek, én valószinüleg nem a tubusos pasztával próbálom majd ki, hanem a fóliával... |
Bejelentkezés
Hirdetés |