Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Kerestem de nem találom sehol.
Ha biztos mezitlábas pnp és hangerösitőben van akkor bármely pnp telyesitmény tranzisztor jó lehet ami az adott feszültségtartományban erre a 30W ra képes. Gondoly azért bele, hogy ha egy kicsit erősebet teszel helyette az ne akkora gond, mint ha gyöngébbet. Persze nem vaddisznó eröset.ha gondolod keresek olyasmit ami erre az általad megadott tartományra jó.
Ja bocs elirtam npn, és a 243 jó helyette. de mérd meg a tápot mert nem mindegy hogy A, B, C, vagy milyen teszel odaBővebben: Link
Én is BD243-masra gondoltam elsőnek csak nehogy úgy járjak mint a vidinél hogy akár mivel pótolom füstöl de az azért volt valaki leírta mert a bd 810 spéci tranyó nagy bétával. Nah mindegy rendelek bele BD 243-mat annyit tok h az első ennél a tranyónál ami benne volt bázis szóval beletszem a BD-t és majd kirdeült mi lesz. Izzóval tesztelgetem. Köszi a segítséget.
mérd meg a tápot mert az A ,B,C nem azonos feszültségüek.
Első láb a bázis mert csak az egyik oldal ment ki és kimértem a c-ra meg megy a tápfesz.
Nem igy gondoltam, hanem az A-osztály egy max fesz szint a B ostály ugyan az de nagyobb fesz ....stb. nézd meg a linket.
Bővebben: Linkitt minden le van irva. Ha finoman fogalmazva ha xar az egész akkor nem tranzisztor kérdése, mert bármely jól munkapontra /és nem spicre huzva/ müködö áramkör /ismervén a feledatot és a kapcsolásban szereplö alkatrészek karakterisztikáját,/optimális telyesitményre hangolását/ tisztességesen fog müködni.
Ja és a "harmadik lábbal mi van ...Azthiszem Emitter a neve
Nem olyan isten tudja milyen bonyolult erősítő. Azt meg nem hiszem A osztályú 120va-s trafóval? Áhh nem hiszem. 3dik láb télleg emitter elírtam valahol? Pár cucc van még engem csak ennek a tranzisztor adatlapja érdekelt volna. Köszi a segítséget.
Soundman.....visszaolvastam, és szerintem ez nem darlington , bár irtam nemked, hogy nem igazán talállom. Elképzelhető, hogy puss-pull végfok /majdnem biztos/. és én a "B osztályut használnám a csucsok miatt.. Valószinü, hogy kapacitiv kicsatolás van ott ahova ezek valók. Szerintem a bd jó./én azért "B"-és et használnék.
Te nem keversz valakivel? Én nem mondtam hogy Darlington. Az egy másik srác volt aki tip helyett szeretett volna bd-t tenni. Én BD 243-mast szeretnék tenni de nem a tip helyére hanem amit fényképeztem annak a heyére és ez nem az az erősítő ez egy gyári erősítő.
Tekintettel arra, hogy mint irtam NEKED nem talállom az adatlapját, csak arra korlátozodhatok amit leirtál ./ ja és ha vissza olvasol nem keverlek de ahoz vissza kel olvasni/...csak hangosan gondolkodtam. Miszerint
egy ilyen osztályu erösitöbe a hangfrekis tartományba csak akkor raknak darlingtont, ha fizikális fályásuk van a gyártoknak. Ez volt az alap gondolatom amiböl kiindultam. Innen logikus, hogy mezitlábas telyesitmény tranzisztorról lehet szó. Ezután, ha utánna számolgatok az álltalad ismertetett adatoknak, akkor elképzelhetöen jó a BD.... de én azt irtam , hogy nem a bétával hanem a zárófeszültséggel foglalkozz inkább mert az a veszélyesebb paraméter. /mivel nem irtad le az emitter collektor feszültséget/ bár gondolom , hogy 50-volt körüli maximum. De bocs hogy gondolkodtam, és figyeltem. Üdvözlettel kocici17.
Mindenütt kapható, minek helyettesíteni?
Mert most nincs itthol
Keress 500mA-es kb. 50V -os kapcsolótranzisztort "kisBC tokban" Mivel csak Te tudod, mid van otthon a z alldatasheet segítségével nézd meg, hogy melyik jó helyette közülük.
PS.: Ezt kár volt ide feltenned, mivel egy katalógus segítségével magad is megoldhatod. Az otthoni készleted ismerete nélkül meg "hány éves a kapitány" jellegű kérdés.
Üdv!
LND150 -t mivel tudnám helyettesíteni? Mármint olyan alkatrészt keresek amit lehet Mo. kapni!
Adatlapja Bővebben: itt
És Bővebben: itt keress megfelelöt.Biztos van egy csomo nekik. De egy mezitlábas N mosfet max 25v- ig 0,7-1,6w-ig
De ha gondolod kb 10 perc és mondom a helyettesitöt , ha nem találok eredetit.
Ugy nagyhirtelen biztos belefér 60v-500mA 0.85W To-92 tok= BS170g....29,70Ft. a lomexnál.
Esetleg BSN254?
N-MOS 250V 0.3A 1W TO92 120Ft HQ.. Közben látom, te jobbat találtál
Ha muszály a 250V...1w...de láttad .....van választéka lomexnál, és az a legszebb , hogy ott az eladók ráadásul értenek is hozzá.
Az biztos
250V??!! pedig még ez volt a leg "kisebb" FET amit találtam
Ha regisztrálva vagy a lomexnál akkor nagyon jó a listájuk :yes: Nameg a saját linktáram datasheetjét használlom.
Halihó mindenkinek! A segitségetekre lenne szükségem!elszállt az rx 800-as végfokom egyik oldala és orosz tranyók vannak benne! KT818rM és KT819rM! van valakinek orosz-tranzisztor helyettesitő katalógusa? Vagy nemtudjátok véletlenül a hellyettesitőit? ÉN szerintem a 2N3055 és a MJ2955 kell bele de nem vagyok benne niztos :S valamint ameghyjtók is oroszok! :S
Üdv: Jenei Gábor
várj egy kicsit mindjárt adom a helyettesitöt
A 818-as PNP a 819-es NPN 40V 10Aes 3MHzes .
A 2n3055 és komplementerpárja jó lesz és nem hiszem hogy gondot okozna, hogy 60V-os Az az a 3055= NPN a 2955=PNP, és ráadásul komplementerpárok.
Amugy van erre való katalógusod ha megkérdezhetem? mert vannak benn még orosz dolgok! Pl. Meghajtók!
Mondjuk az meg szerintem BD139 140-es de ez is csak tipp:S
Gondolom a meghajtók pedig kt 315 meg 318 meg ilyen marhaság. Ezeket bc 182 bc212 vel lehet helyettesiteni. Vigyázz a lábkiosztásra..... nincs vele különösebb csak ....olyan ...oroszos...agyrém mint a pici narancssárga kt 315 ösök
|
Bejelentkezés
Hirdetés |