Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
ez CB rádiókban van,és helyettesíthető csak a tipust nem tudom mert ügyesen lecsiszolták.
Pedig eléggé az mert Amerikában kapható MOSFET ERF 2030 a tipusa:
Még annyit,hogy van egy tipus amit kipróbáltam az IRF 540 , csak nem ad elég teljesítményt.
Akkor valaki , valahol valamit félreolvasott. Az is lehet, hogy én nem értek az egészhez semmit.
De egy bipoláris nagyfrekvenciás tranzisztort egy kapcsolóeszközzel, amit tipikusan kapcsolóüzemű tápokban, D osztályú erősítőkben használnak nem lehet helyetesíteni. Pláne nem úgy, hogy belerakod és kész. A FET es és a Bipoláris tranzisztoroknak más a munkapontbeállítása és a kapcsolástechnikája, nagyfrekvencián is más a viselkedése.....stb. Segíts, mert itt én nem értek valamit! ( Vagy rosszúl írtad a 2SC1969-et és nem az van benne.)
TIP137 pnp darlingtonra milyen helyettesitök vannak?
Keresd meg a Google-én az ERF-2030-at és mindent meg fogsz érteni.
Elolvastam.
ERF2030 -> RF power bipolar transistor Hogy jön ide egy Power MOS FET?? Valamelyikünk kever valamit!! FET - ről az adatlapon egy szó nem esik, pláne nem IRF540-ről.
Ne haragudj,hogy kétrelkedem de lehet,hogy nem ott kerestél ahol én mert az ERF 2030 bekötése szerint biztos nem tranzisztor Bekötés:1.láb Gate. 2.láb Drain. 3.láb Source. Akkor lehet, hogy én nem tudom jól?
Még elfelejtettem,hogy az igazi trnisztor ami helyettesítené szintén Amerikában gyártódik a tipusa NTE 236 a gyár Bloomfildben van.
Köszi amit írtál,de tudok szerezni olyat amit irtam,hogy le van csiszolva a tipusa elég jó árban, csak a kíváncsiság hajt, hogy megtudjam mi is az.
Nem, Te tudod jól FET , az én adatlapomon nem volt egyértelmű és félrenéztem. ( A FET is tranzisztor csak nem bipoláris->Field Effect Transistor)
Amit kobold írt az már kerek. Ha átépíted a végfokot lehet FET -et használni, de nem azt az IRF540-et amit írtál, hanem RF-re gyártottat.
Hali
itt van ez a kapcsolás, van nekem ebből egy gyári változat, és szeretném utánépíteni, mert nagyon tetszik, a rajzon fel van tüntetve hogy a KC148 -as GE tranyót ehet BC109-el hejettesíteni, de a GC511 és GC521 GE tranyót milyen SI tranyóval lehet/érdemes helyettesíteni?
Hát pont ez az amit keresek. Van hirdetve helyettesítő,de ahogy írtam le van csiszolva a tipus .Minden átalakitás nélkül beépíthető.csak a hőkompenzáló diódát kell kiiktatni,mert az be van épitve a FET-be.És most ezért van ez
Próbáld meg a BC 301-303 komplementer tranyót. Ha ezzel nem sikerül akkor van még egy régi jó magyar gyártmány az AD 161-162 .Ez egy kicsit nagyobb teljesítményü, de nekem van belőle 2db pár. :yes:
oké, köszi, hétfőn feszek BC-t és kipróbálom vele, egyébként van itthon nekem BD354-355 ezek nem jók? csak azért kérdem, mert már rég megvannak, de még semmire sem tudtam őket használni
AD 161-162 van itthon nekem egy nagy rakás(de szerintem ez szinte mindenhol alap) szóval majd hétfőn kiderül, köszi
Írd be a google keresőbe BD354 BD355 és a "Karty katalogowe" cimszó alatt mindent megtalálsz
Helo!
Segítséget szeretnék kérni! BS 170-es FET-re lenne szükségem, de ilyet nem tudok beszerezni. Sajnos nem találtam helyettesítőt. Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm! Üdv. Balázs
Helo!
Csak az a baj, hogy ahol én vásárlom az alkatrészeimet, ott nem lehet kapni ilyen FET-et. Ezért lenne szükségem helyettesítőre. Üdv. Balázs
24 orán belöl postázzák
Azonkivül a lomexban is 2000 db van raktáron 15.10
lehet, hogy nem ide való, de nem akartam új témát nyitni:
egy tranzisztor leadja a V-ot, mondjuk 12-t, tehát kapcsolja ki meg be lpt-ről és egyszerűen az adott eszköz nem kapcsolódik be, talán nincs elég amper benne?
Hát így nemigazán tudunk segíteni...
Milyen tranzisztor? Mit kellene Kapcsolnia? Hogy kötötted be a tranyót? Hány V illetve hány mA a tápfesz? De erre a kezdő kérdések topicban válaszolj! Bővebben: Link Majd megpróbálok ott! segíteni.
rendben
Ezt a tranzisztort mivel lehetne helyettesíteni? Képet csatoltam.
Annyit tudok hogy npn. Szerintetek a BD243 jó lenne helyette? Amúgy egy 30w-os erősítő végtranyói.
A hq-video honlap alapján a tip 142 darlington tehát szerintem nem.
Ez a válasz nem nekem jött... Nekem nem tudnál segíteni? Amúgy a tip helyére szerintem se jó a BD mert a tip az darlington a bd az meg nem.
NEM mert a tip darlington 100V10A és egyébbként nincs 200FT a lomexban
|
Bejelentkezés
Hirdetés |