Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Lapozás: OK   15 / 148
(#) Dominó válasza Dudus hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

ez CB rádiókban van,és helyettesíthető csak a tipust nem tudom mert ügyesen lecsiszolták.
(#) Dominó válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Pedig eléggé az mert Amerikában kapható MOSFET ERF 2030 a tipusa:

Még annyit,hogy van egy tipus amit kipróbáltam az IRF 540 , csak nem ad elég teljesítményt.
(#) Dudus válasza Dominó hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Akkor valaki , valahol valamit félreolvasott. Az is lehet, hogy én nem értek az egészhez semmit.

De egy bipoláris nagyfrekvenciás tranzisztort egy kapcsolóeszközzel, amit tipikusan kapcsolóüzemű tápokban, D osztályú erősítőkben használnak nem lehet helyetesíteni. Pláne nem úgy, hogy belerakod és kész. A FET es és a Bipoláris tranzisztoroknak más a munkapontbeállítása és a kapcsolástechnikája, nagyfrekvencián is más a viselkedése.....stb.

Segíts, mert itt én nem értek valamit! ( Vagy rosszúl írtad a 2SC1969-et és nem az van benne.)
(#) f.felfoldi hozzászólása Márc 6, 2008 /

TIP137 pnp darlingtonra milyen helyettesitök vannak?

Keresd meg a Google-én az ERF-2030-at és mindent meg fogsz érteni.
(#) Dudus válasza Dominó hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Elolvastam.

ERF2030 -> RF power bipolar transistor

Hogy jön ide egy Power MOS FET??

Valamelyikünk kever valamit!!

FET - ről az adatlapon egy szó nem esik, pláne nem IRF540-ről.
(#) kobold válasza Dominó hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Helyettesítened sem kell, kérdezd meg ennek az eladójától, van-e még több.
Mással helyettesíteni nem egy egyszerű csere, itt, a lap harmada körül, van rá pár példa, de azért nem egy-az-egyben átépítés tranzisztorról mosfet-re.
(#) Dominó válasza Dudus hozzászólására (») Márc 7, 2008 /

Ne haragudj,hogy kétrelkedem de lehet,hogy nem ott kerestél ahol én mert az ERF 2030 bekötése szerint biztos nem tranzisztor Bekötés:1.láb Gate. 2.láb Drain. 3.láb Source. Akkor lehet, hogy én nem tudom jól?
(#) Dominó válasza Dudus hozzászólására (») Márc 7, 2008 /

Még elfelejtettem,hogy az igazi trnisztor ami helyettesítené szintén Amerikában gyártódik a tipusa NTE 236 a gyár Bloomfildben van.
(#) Dominó válasza kobold hozzászólására (») Márc 7, 2008 /

Köszi amit írtál,de tudok szerezni olyat amit irtam,hogy le van csiszolva a tipusa elég jó árban, csak a kíváncsiság hajt, hogy megtudjam mi is az.
(#) Dudus válasza Dominó hozzászólására (») Márc 7, 2008 /

Nem, Te tudod jól FET , az én adatlapomon nem volt egyértelmű és félrenéztem. ( A FET is tranzisztor csak nem bipoláris->Field Effect Transistor)

Amit kobold írt az már kerek. Ha átépíted a végfokot lehet FET -et használni, de nem azt az IRF540-et amit írtál, hanem RF-re gyártottat.
(#) sprofan hozzászólása Márc 8, 2008 /

Hali
itt van ez a kapcsolás, van nekem ebből egy gyári változat, és szeretném utánépíteni, mert nagyon tetszik, a rajzon fel van tüntetve hogy a KC148 -as GE tranyót ehet BC109-el hejettesíteni, de a GC511 és GC521 GE tranyót milyen SI tranyóval lehet/érdemes helyettesíteni?
(#) Dominó válasza Dudus hozzászólására (») Márc 8, 2008 /

Hát pont ez az amit keresek. Van hirdetve helyettesítő,de ahogy írtam le van csiszolva a tipus .Minden átalakitás nélkül beépíthető.csak a hőkompenzáló diódát kell kiiktatni,mert az be van épitve a FET-be.És most ezért van ez
(#) Dominó válasza sprofan hozzászólására (») Márc 8, 2008 /

Próbáld meg a BC 301-303 komplementer tranyót. Ha ezzel nem sikerül akkor van még egy régi jó magyar gyártmány az AD 161-162 .Ez egy kicsit nagyobb teljesítményü, de nekem van belőle 2db pár. :yes:
(#) sprofan válasza Dominó hozzászólására (») Márc 8, 2008 /

oké, köszi, hétfőn feszek BC-t és kipróbálom vele, egyébként van itthon nekem BD354-355 ezek nem jók? csak azért kérdem, mert már rég megvannak, de még semmire sem tudtam őket használni
AD 161-162 van itthon nekem egy nagy rakás(de szerintem ez szinte mindenhol alap)
szóval majd hétfőn kiderül, köszi
(#) Dominó válasza sprofan hozzászólására (») Márc 8, 2008 /

Írd be a google keresőbe BD354 BD355 és a "Karty katalogowe" cimszó alatt mindent megtalálsz
(#) nÁnÁ hozzászólása Márc 8, 2008 /

Helo!
Segítséget szeretnék kérni!
BS 170-es FET-re lenne szükségem, de ilyet nem tudok beszerezni. Sajnos nem találtam helyettesítőt. Valaki tudna segíteni?
Előre is köszönöm!
Üdv. Balázs
(#) kobold válasza nÁnÁ hozzászólására (») Márc 8, 2008 /

Nem is kell helyettesítened.
BS170-ből több, mint 1, BS170G-ből több, mint 500 db van raktáron a RET-nél.

BS170.png

(#) nÁnÁ válasza kobold hozzászólására (») Márc 8, 2008 /

Helo!
Csak az a baj, hogy ahol én vásárlom az alkatrészeimet, ott nem lehet kapni ilyen FET-et. Ezért lenne szükségem helyettesítőre.
Üdv. Balázs
(#) kocici17 válasza nÁnÁ hozzászólására (») Márc 8, 2008 /

24 orán belöl postázzák
Azonkivül a lomexban is 2000 db van raktáron 15.10
(#) Mj Johnnyd hozzászólása Márc 16, 2008 /

lehet, hogy nem ide való, de nem akartam új témát nyitni:
egy tranzisztor leadja a V-ot, mondjuk
12-t, tehát kapcsolja ki meg be lpt-ről és egyszerűen az adott eszköz nem kapcsolódik be, talán nincs elég amper benne?
(#) sprofan válasza Mj Johnnyd hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Hát így nemigazán tudunk segíteni...
Milyen tranzisztor?
Mit kellene Kapcsolnia?
Hogy kötötted be a tranyót?
Hány V illetve hány mA a tápfesz?
De erre a kezdő kérdések topicban válaszolj!
Bővebben: Link
Majd megpróbálok ott! segíteni.
(#) Mj Johnnyd hozzászólása Márc 16, 2008 /

rendben
(#) sound.man hozzászólása Márc 18, 2008 /

Ezt a tranzisztort mivel lehetne helyettesíteni? Képet csatoltam.

00001.JPG

(#) pb hozzászólása Márc 18, 2008 /

hellósztok
van egy erősítőm amibe tip142-es és tip147-es tranyók vannak kiment egy tip147-es tranyó, ezt tudnám bd243 vagy bd250-el hejettesíteni?
(#) sound.man válasza sound.man hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

Annyit tudok hogy npn. Szerintetek a BD243 jó lenne helyette? Amúgy egy 30w-os erősítő végtranyói.
(#) proba válasza sound.man hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

A hq-video honlap alapján a tip 142 darlington tehát szerintem nem.
(#) sound.man válasza proba hozzászólására (») Márc 18, 2008 /

Ez a válasz nem nekem jött... Nekem nem tudnál segíteni? Amúgy a tip helyére szerintem se jó a BD mert a tip az darlington a bd az meg nem.
(#) kocici17 válasza pb hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

NEM mert a tip darlington 100V10A és egyébbként nincs 200FT a lomexban
Következő: »»   15 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem