Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ezek nem zselés aksik mikor meg vettem volt bennük viz csak mostanra gondolom hogy elpárolgott De öntöttem beléük desztillált vizet.
Köszönöm! Sikerült, működik.
Örülök, hogy szerezhettem egy jó napot.
Hello! Hogy a kérdésedre is választ kapj.. Két különböző kapacitású aksit nem lehet sorba kötni. Mert a nagyobb kapacitású még nem lesz feltöltve, mikor a kisebbet túltölti.
Kivétel, ha a töltő (vagy külső egység) tartalmaz balansz áramkört. Ez söntöli a töltőáramot akkor, ha valamelyik már feltöltődött.
Azt esetleg megtudna mondani valaki, hogy ezt a MUR30120PT alkatreszt mivel tudnam helyettesiteni?
Sajnos ezt csak Kinaban lehet kapni. Ha valaki tud helyettesitorol lecci irja meg. koszi.
Hopp! Az R7-et elírtam, az 470ohm..
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2016
Azt szeretném kérdezni,hogy ha a látható táp mindkét kimenetét leterhelem akkor a 7812 es tranzisztoron 1 ampernál nagyobb áram fog folyni,ami ugyebár tönkreteszi..Ezt eltudom kerülni ha két tranzisztort kötök be párhuzamosan?
A 7812 nem tranzisztor, bár három lába van.
Fix 12V-os stabilizátor IC-ből vannak combosabbak is. Miért nem hasznáksz egy kidobott PC tápegységet, ha ekkor teljesítmény kell? És miért nyitsz új topic-ot?
Nem a szabályzók mennek tönkre , azok visszahajló karakterisztikával leszabályoznak . Az össz áram nem fog menni 1A fölé mert az első 7812 áramszabályzása határozza meg a kivehető áramot . Viszont ha megfejeled a szabályzókat elveszíted az áramszabályzást és leég az 1A os egyenirányítóhidad .... A 7812 -7805 szabályzókat lehet párhuzamosan kötni akkor duplájára nő a kivehető áram de még akkor is fennáll az amit az egyenirányítóról írtam .
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2016
Sziasztok
Sokszor fordul elő, hogy egy panelt, amihez nem rádugós, hanem csavaros sorkapcson keresztül kapcsolódnak a vezetékek, ki kell kötözni, majd a javítás után vissza. Ezt úgy oldom meg, hogy egy villanyszerelő sorkapocsba bekötözgetem ugyanabba a sorrendbe. Viszont ez túl macerás (a ki/be szerelés több idő mint maga a javítás) Van-e valakinek ötlete? Biztos van erre kitalálva valami kapocsléc ami nyomógombbal rögzít. Szakuzletbe csak olyat találtam amibe csak nagyon vékony kábel fér be és túl sűrűn vannak a csatlakozók. Valamint nem is kell, hogy kivezetése legyen mert előfordulhat, hogy áram alatt maradnak a kábelek. Üdv
Használj dugaszolható sorkapcsot:
Dugaszolható sorkapocs
A helyettesítendő alkatrész egy tokban két diódát tartalmazott:
MUR30120PT
Sziasztok!
Van egy analóg jelforrásom, nem stacionárius. Kérdésem, hogy van e analóg elektronikában (kivitelezhetően egyszerű) mód rá, hogy egy megadott z idő szerinti integrál értéknél egy kimenetet átbillentsen? (nem az időtartammal, nem a feszültséggel, hanem a kettő szorzatával szeretnék vezérelni egy időben nem állandó feszültség függvény alapján) Válaszokat előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
Hello! Valahogy jobban is megvilágíthatnád a dolgot, hogy mi is ez. Mert speciel én nem értem.
Hogy akarod a feszültséget az idővel szorozni és ennek átlagát venni? Szerintem Te mást akarsz, vagy csak azt, hogy a feszültség értékeket időnként összeadod és ha az elért egy határértéket, akkor kapcsolsz. De ez, a feszültség/frekvencia átalakító és számláló. Mint ahogy én tettem az aksi kapacitásmérésnél. (Csak ott a feszültséget sz áram értéke szolgáltatta egy söntön.) A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
Ezt egy közönséges integráló R-C tag is megcsinálja. z ideig töltöd az ellenálláson keresztül a kondenzátort, az idő végén pedig megnézed egy komparátorral, hogy nagyobb-e kondenzátor feszültsége, mint a komparálási érték. Utána kisütöd a kondenzátort, és kezded az egészet elölről. Ezt nyilván ütemezni kell valahogy, de arra jó kis számláló áramkörök vannak, pl. CD4060.
Ahogy nézem, ez tipikus mikrovezérlős feladat. Jól kéne tudni hozzá programozni.
Feszültségből kellő sűrűséggel mintát venni, ebben benne van az idő is, majd átlagolni.
Egy ilyen fajta step down átalakító úgy is tartja a fix kimeneti feszültséget ha a bemeneti feszültség vagy a kimeneti oldalon az áramfelvétel változik?
Igazából egy 12V/5W ledet szeretnék meghajtani egy 18V-os akkumlátorról ezzel úgy hogy 12V-ra állítom a kimeneti feszültséget.
Nem, azaz nem egészen. Mert ha nő a terhelő áram, több energiát kell tölteni a kondenzátorba, hogy a feszültség állandó maradjon.
A kimeneti feszültséget úgy tartja állandó értéken, hogy egy referencia feszültséget, és a kimeneti feszültséget összehasonlítja, és a különbségnek megfelelően impulzus szélesség modulálja (PWM) a kimeneti kapcsoló tranzisztort, ami egy kondit töltöget induktivitáson keresztül. Lásd az LM2596 adatlapját, amin az alkalmazási példát is találsz. Ha a meghajtani kívánt LED -nek van beépített áramgenerátora, áramkorlátozója, akkor jó, ha nincs, akkor még arról is gondoskodnod kell. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
LED áramát kell korlátozni, nem a feszültségét szabályozni. Ha a feszültséget állítod, úgy elszállhat, mint a pinty.
Akkor a step downt állítsam be mondjuk 14V-ra és használjak előtét ellenállást? Vagy keressek inkább egy állítható áramkorláttal ellátott step down modult?
#pucuka: Én az adatlapon azt olvastam hogy "Excellent Line and Load Regulation", ami számomra azt jelenti hogy mind a terhelésben mind a bemeneti feszültségben bekövetkező változásokat jól tompítja. #pucuka @ 17:16: Igaz, köszi akkor nézek azt. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
Igazából az a legjobb megoldás, nem pazarékolsz energiát. Vannak kifejezetten LED meghajtó elektronikák készen.
Igen, keress áramgenerátort. Milyen az a LED? Mekkora áramot visel el?
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
Ezek legalább kaphatók. Ha nem felel meg, akkor egy ötlet a beszerzéshez...
Most komolyan kérdezem: be tudod írni a keresűjükbe "dual diode 30A 120V" Esetleg másik boltéba? HQ-video: STPS60170CT Adatlap
Nem nekem van rá szükségem, nem én tettem fel az eredeti kérdést. A keresett dióda 1200 V-os az adatlapja szerint.
Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, de érdekelne előzetesen, mi történhet akkor,ha egy egyszerű passzív - tekercses, papírmembrános, sokszor 8Ohm-os szokott lenni - hangszóróra negatív feszültségszint(ek)et küldök?
Lehetséges-e pl., hogyha a hangszóró 4 Volt-ig vezérelhető, akkor +4 és -4 Volt közötti váltásokkal nagyobb kilengést (és ezzel hangerőt) érjek el a membránnál - anélkül, hogy leégetném a benne levő tekercset?
Szép estét mindenkinek!
Tudnátok segiteni? hogy tudom kimérni a V-t meg A-t a szekunder körön? nem is igen tudom melyik az :/ (digitális erösitönél használnám a késöbbiekben) trafó köszönöm a segitséget ^^
Nem egy olcsó darab: FFSH30120ADN_F155, adatlap
|
Bejelentkezés
Hirdetés |