Fórum témák
» Több friss téma |
Azt hogy tudom kivenni? Melyik az? Amúgy elindul a rendszer, egyszerűen szikráztatás nem történik, de azt sem érzékelem, hogy elindulna a gáz. Mondjuk, gondolom, ha nem akar szikráztatni, akkor gázt sem enged....
Bocsánat afelett elsiklottam hogy nem indul be csak kiül hibára.
Így kissé növekszik a hibák lehetősége. Bekapcsoláskor mocorog e a váltószelep motorja? Beindul e a keringető, Ha nem szikráztat az lehet a trafó- vagy a vezérlése. Egyébként a hőcserélőt nem kell kivenni a tisztításához, de lehet ez most nem is aktuális.... És az egyes az égőfej, a kettes a hőcserélő. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2016
Sziasztok.
Van egy Wolf cgb k20 kazán, a problémám vele az, hogy tusolás közben folyamatosan korrigálni kell a kifolyó víz hőfokát a keverőcsappal, mert a melegvíz hőmérséklete folyamatosan nő-csökken (ilyenkor gondolom ki-be kapcsolgat szegény). Azt már megtaláltam a kézikönyvében, hogy egy idő alatt korlátozva van a bekapcsolások száma is, tehát arra gondolok, emiatt történik egy héten kb. egyszer, hogy tusolás közben elhül a víz, és nem kapcsol be a kazán sem, csak reset után. A kérdésem, hogyan lehetne megoldani, hogy a kazán konstans melegvizet adjon ki, és ne kelljen korrigálni folyamatosan? Az előző kazánnak le volt korlátozva a teljesítménye, és jó is volt a tusolás, csak a füstgáz értékei nem stimmeltek. Jött egy szerelő, visszaállította az eredeti teljesítményre, de a kéményseprő már nem jutott el újra mérni, vajon megjavultak-e az értékek, mert pár hónapon belül ki lett cserélve a kazán (könnyen lehet, hogy feleslegesen). Ha az első hiba megoldódna, akkor a második is valószínűleg. A második hibát még lehetne kicsit javítani, ha a bus-on keresztül a max. bekapcsolások száma növelésre kerül. De vajon van minden szerelőnek ilyen eszköze? Vagy honnan szereznek ilyet? Köszönöm.
Ez a hiszterezis amugy a kazanok sajatja, szoval enyhen ingadozik a vizho, de a te esetedben az extrem merteku ingas szerintem annak koszonheto, hogy vagy rossz a homero a primer korben vagy a hocsatolasa rossz (a csore nem pontosan fekszik fel, ezert nehezebben melegszik at, ilyenkor a viz forrobb, aztan ha felmelegedett, akkor viszont nehezebben hul vissza, ez meg a hideg vizes fazis).
Szoval en ezt az alkatreszt keresnem meg es valami biztosabb modszerrel (pl. hovezeto paszta + kotozo panduitok ill. femvezetek) tennem oda. Mindket felulet csoszeru, szoval kicsi az erintkezo felulet. Lehet meg vezerlohiba is, de az egyszerubb mechanikus hibaval celszeru kezdeni.
Szia. Köszi a tippet. Nem kellene a kazánnak a lángot modulálni, és csak kis lánggal fűtenie a vizet? Egyébként vadi új a kazán, az alaplap nem lehet hibás (esetleg gyári hibás), inkább a felszerelés kicsit összecsapott...
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2016
Sziasztok
Van egy feg unical QONPAC CTN 24 F kombi kazánunk ,mikor ma este be szerettem volna indítani feltekertem a termosztátot beindult a (keringető) motor és utána fura hang hallatszott akkor utána töltöttem vizet mivel láttam hogy kevés van a tartályba (az óra mutatásából) azóta viszont nem akar működni az automata szikragyújtás ami kell a meleg vízhez . Már próbáltam kihúzni és várni vele és a mikrokapcsolós szikragyújtót is amelyik csak egyet kattan és kikapcsolja csak egy pillanatra a NINCS LÁNG lámpát de nem indul újra. Segítségeteket előre is köszönöm!!!
Üdv Urak! Segítség kellene! Ferroli elektromos kazán hibakód A08..tudja valaki,hogy mi lehet a gond,orvosolás?
A buderus U102 kazánomban ki lett cserélve a két HTC hőérzékelő, azóta hiba nélkül van melegvíz és a fűtés is rendben. Viszont a keringető szivattyú azóta is folyamatosan működik. A főkapcsolóval kell leállítanunk mindíg a kazánt ha nem akarunk melegvizet, mert csak olyankor nem megy a keringető. Ahogy felkapcsoljuk a főkapcsolót a keringető egyből elindul, és le sem áll amíg le nem kapcsoljuk a főkapcsolót. A ( zoszka ) nekem küldött képen látható áramláskapcsolót megtaláltam a kazánban, kimérni nem tudtam, de fordított bekötése esetén sem változik semmi. Kérdésem az lenne, hogy az áramláskapcsoló okozhatja e, hogy a keringető nem áll le. Ha okozhatja akkor azt hogy lehet kivenni és kicserélni új áramláskapcsolóra. Próbálok minden lehetőséget megvizsgálni, mitől nem áll le a keringető szivattyúnk, mert reménykedek, hogy nem csak vezérlőpanel csere oldhatja meg a hibát, hiszen minden más hibátlanul működik.
Sziasztok!
Augusztus elején felszereltettünk egy használt Viessmann vitodens 100 készüléket és a probléma az hogy a fűtés nem akar bekapcsolni, csak meleg vizet ad. (Illetve 20p erejéig be lehet kapcsolni, ha a fűtés potméterét eltekerem a jobb oldali ütközésig majd vissza a jobb oldali tartományba, ilyenkor a kijelzőn megjelenik a "SERV" felirat, a szikra ikon és egy 5 oszlopból álló jel hasonló a mobiltelefonokon a térerő jelhez ilyenkor 2-3 percenként ki-be kapcsolgatja a fűtést). Viszont hogyha önmagában a 0-ról tekerem a fűtésszabályozó potmétert akkor nem történik semmi. Külső termosztát nincs a készülékre kötve így csak magán a cirkón lehet elvileg állítani a fűtést. A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2016
Nem tudom, milyen rendszeru a tied, de az elejen altalaban disznoperzselo modba valt, olyankor a primer kort gyorsan felmelegiti, majd a szintentartashoz mar modulal.
Köszi. Majd meglátjuk mit kezd vele a szerelő. Remélem meg tudja csinálni.
A Google a mi barátunk. Próbáltad?
Mert vannak válaszok: Például itt
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Vitopend 100-as kazánom, ami egyre sűrűbben mutat hibát. Elindul a normál program, de a gyújtás nem történik meg, vagy ha alkalomszerűen mégis, akkor igen gyorsan lekapcsol és csak sokszori újra próbálgatás után, vagy nagy szünet után sikerül újra. Hibajelet nem ad a készülék, nem tudom merre induljak el. Nyilván a gyújtás/gyújtásvezérlés körül érdemes gondolkodnom, de tovább nem jutok. Van ötletetek, vagy tapasztalat, hogy jellegzetes hiba lehet? Köszi a válaszokat.
Ha a potit tkergeted a kazán szervíz állásba áll. Szépen átlehet kódolni benne mindent.
Ha nem kapcsol be a fűtés, lehet a panelen nincs a rövidzár berakva, vagy nincs termosztát.
Simán a kondenz szifont nézted már. mert ha feltelik, az ION elektróda vizes lesz és letestel.
Addig nem igazán működik.
Cirkó kazán kilyukadt hőcserélője befoldozható?
Elvileg igen, mert tiszta réz, a terelőlemezek is. Akkor miért mondta a szerelő, hogy nem javítható? Jó pár éve az átfolyós vízmelegítő hőcserélője lyukadt ki, kiszereltem, elvittem egy műhelybe, ahol autóhűtőket foldoznak, és megjavították. Az is igaz viszont, hogy olyan helyen volt a rés, ami nem érintkezett közvetlenül az égő gázzal. Ha olyan helyen van, a hő leolvaszthatja a forrasztást? Még nem került megállapításra, hol van a szivárgás, csak azután lehet, miután nyomás alá helyezik és vízbe eresztik. A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2016
Foltozható, ha még érdemes. Ha már nagyon elöregedett (porózus) nem érdemes, mert 1-2 máshol lyukad ki. Kemény-forraszt nem olvaszt le a gázláng.
Szerintem a sima ont sem forrasztana le. A lyuk jellemzoen ott alakul ki, ahol vizzel erintkezik.
Volt az a jopofa kiserlet, ahol papirtolcserben melegitettek vizet lang folott. Nekem 4 evig tartozkodott egy ketkomponensu gyantacsepp a hocserelo tetejen a lemezek kozott es nem lett kulonosebb baja.
Az ördög nem alszom, ahogy tanult barátom mondta. Öcsém (aki régi szakember ebben) a kényes helyeken kemény-forraszt használt, de ő is mondta, hogy az a fajta "cin", amivel a víz, gázvezetékeket forrasztják, megfelel (keményebb, magasabb olvadáspontú, de nagyon jól meg kell alá tisztítani).
Sziasztok!
DÉG EURO FT-E (Beretta klón) kazánom nem működik megfelelően. Sajnos kifejezetten erre a kazánra hibakódokat nem találtam, csak Berettát. A hiba a következő: Meleg víz előállításnál (indirekt tároló) minden rendben. Modulál, melegít, kikapcsol. Fűtésnél viszont néhány perc után elveszi az égést, és csak cirkulál sárga villogás kíséretében, majd kb.4-5 perc után újrapróbálkozik kb. 5 másodpercig ég, majd újra leáll, és ez megy az idő végezetéig. A kimenő víz meleg, de kézzel fogható. Óra szerint 50 fokos. Áramlás van, hiszen a víz visszahűl az "égés nélküli" keringetés alatt. A Fűtésköri NTC-re gyanakszok, hiszen ez nem dolgozik meleg víz előállításkor. Tudja valaki mennyi az értéke ennek az NTC-nek? Kb.10 Ohm? Létezhet hogy "eltolódott" a karakterisztikája és ezért tilt le túl hamar? Esetleg más ötlet? Köszi előre is.
Tisztelt fórumtársak!
Baxi Luna 240 fi kombi cirkóm 12 év hűséges szolgálat után megmakacsolta magát. Mind melegvíz, mind fűtés üzemmódban elindul a szivattyú, kettő relé kattanást hallok, majd 1 perc múlva kigyullad a ventilátor hibáját jelző led.(zárt égésterű, kettős kéményű). Rámértem a huzat érzékelőre, ami tökéletesen teszi a dolgát. A turbó ventilátor viszont nem kap feszültséget. Meghajtottam közvetlenül a ventilátort(ami hálózatról vígan működik), de így is ugyan az a hibajelenség. Van-e tapasztalatotok hasonló hibával? Köszönettel: Norbert
Sziasztok! FÉG V4.2 átfolyós vízmelegítőm hőcserélője szivárog, aukciós oldalon találtam új alkatrészt, de V.4-hez. Lehet-e eltérés, vagy bátran megvehetem ?
Üdv. Egy ARISTON típusú gázkazán van felszerelve nálunk,aminek sajnos a rendszeréből elszivárgott a nyomás. Hogyan tudnám házilag feltölteni a rendszert,úgy hogy ne keljen szerelőt hívni hozzá? Képeket a következő hozzászólásban csatolok.
A képek a kazánról.
Ahogy nézem: slaggal a 3-as képen lévő golyós szelepen keresztül...
Azt azért próbáld meg kitalálni, hogy hová lett a nyomás?
Az egyik radiátor csapjánál "tűnt el" a nyomás,mivel elkezdett kiszivárogni. Mire sikerült megjavítanom,kevesebb mint 1 bar maradt a rendszerben. Akkor lényegében ráteszek egy slag csövet,elkezdem feltölteni vízzel,és ha eléri a megfelelő nyomást elzárom a feltöltő csapot?
Most 2 bar-ig töltöttem,el is indult picit nagy rovajjal,ami abba hagyott kb 2 percre a beindítás után. Gondolom mostantól akkor a továbbiakban is üzemképes marad a rendszer igaz?
Légtelenítést végezd el, mert azért robajlott; valamint nem tesz jót a rendszernek sem, ha levegős. Arra figyelj, hogy üzem közben alatta maradjon a nyomás, a megengedettnek (ha jól látom 3 bar), de jobb, ha alatta jár.
Jelenleg 2bar-on áll,ameddig töltöttem. Van tágulási tartály,már egy ideje nem csörög a kazán sem (gondolom átfutott a rendszeren a levegő a tartályig.
Akkor jól van kiépítve a rendszer (ritka).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |