Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!Van egy Whirpool AWE 6316 tipusu mosógép aminek a problémája a következő.:Miután lement egy mosási program rendben azután a második mosási program végig fut,de nem áll le.Mi lehet a probléma?Vezérlőpanelt nem szeretnék cserélni,ha csak a panelon kell valamit kicserélni az lenne a legjobb megoldás.Előre is köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2016
Sziasztok(!) lenne egy bauknecht wa pl 9841 FLD elöltöltős Mosógép(,) amit elindítottam 30 fokos programon(,) és felforralta a vizet(.) sőt(,) ha kikapcsoltam(,) és utána bekapcsoltam de nem indítottam el csak a főkapcsolóval (bekapcsoltam) rá> <adta a fűtést(.) á>>t<<unna kicseréltem a fűtőszálat(,) bár a régi is jó volt(,) de azóta f 08 hibakódot ír(.) még a hőfok érzékelőt is kicseréltem(,) de hibakódot ír ki(.) van valakinek valami ötlete(?)
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2016
Sziasztok ! Cadny aqumatic mosógép érzékeli a vízáramlást vagy valahogyan azt ha nincs víznyomás?
Üdv(!) a relé az jó(,) sőt az egész panel jó elvileg!! egy műszerész átnézte aki paneleket javít(.) jó szakember(.) megpróbálom a vízszintszabályzót kicserélni(,) azt mondták az is bezavarhatja a gépet(.)
Szerintem amiatt nem forralhatja a vizet.
Azt érzékeli ha x idő alatt nem tud feltölteni.
már azt is kicseréltem(!) Új fűtőszál van benne(.)
Köszönöm a választ:
Kicseréltem a vízszintszabályzót(,) és most megy a mosógép(.) vissza><tettem a fűtőszálat amivel forralta a vizet(,) meg az érzékelőt is(.) Úgy látszik hogy a vízszintszabályzó zavarhatta be az egészet(,) pedig az F08 hibakód a Bauknecht-(nél) az fűtés hiba(.)
Sziasztok(!) tudja valaki(,) hogy AEG szárítógépnél e 40 hibakód mit jelent(?)
Csak ne fogalmazz ennyire magyarosan mert még a végén nem kell 5x újraolvasni mire megértem hogy mit akarsz!!!
Idézet: „mire megértem hogy mit akarsz!!!” Szerelő hívása nélkül ingyen megjavítani
Nyilván,de borzalmasan idegesítő hogy összefolyik az egész se pont,se kérdőjel...ilyenkor érezni hogy miért követelik meg a modik a megfelelő helyesírást...és jogosan!
csak pontosan leírtam a hibát(.)
Sziasztok! Egy Candy go108 as mosógépről lenne szó. Szénkefe csere volt nyáron, azóta ritkán de előfordul hogy nem centrifugáz ki. Külön elinditva a centrifugágt megcsinálja de! a pa elen a ledek villognak centrifuga alatt illetve nomál mosás.után az ajtózár nem nyit ki a hibakód 14 villogásami úgy tudom hogy fütéshibát jelent de a fütést átnéztem szerintem jó. Miért villognak a ledek? Ez idegesít a legjobban. Előre is köszönöm : Attila
A szénkefe port ki fújtad? Az is be tud zavarni.
A fűtést nézted testzárlatra is? Szigetelésellenállás mérővel? Tacho generátor a motoron nem szakadt? Lehet hidegen jó de ha bemelegszik akkor szakadása van. Mágnes nem él külön életet a forgórészen? Ha ezek oké. Akkor elektronika tápot nézzed át kondik stb...
Helló!
Sikerült megoldani a problémát? mert én jelenleg ugyan ezzel küzdök. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2016
Szia!
Hát erre nem igazán emlékszem rég volt. Milyen gép és mi a jelenség? Gondolom az, ami az én hsz-ban van, de hátha adsz még valami infot. Üdv, Palkó.
Köszönöm a választ.
A szénport kifújattam, a fűtést néztem testzárlatra is. Sajnos szigetelésit nem tudok mérni. A tachora nem gyanakodtam mert akkor minden mosásnál gond lenne ha jól gondolom. A mágnest viszont megnézem mert törött mágnest már láttam ami néha elmozdult. Köszönöm.
Sziasztok! A mosási program vége közeledtével levágta a biztositékot a gép (Ardo FLS 105L). Mostanában a gép alatt szokott víz lenni - így belenéztem, hogy nem valamilyen csöpögõ víz miatt lett zárlatos valami, de nem találtam nyomát. Viszont van egy szûrõ a gép elején amit ki lehet csavarni és az tele volt ruha szöszökkel. Lehet, hogy annyira el volt tömõdve, hogy a szivattyú kinyomta valahogy a vizet?
Mivel a gép tele volt vízzel ezért egy centrifugálás/öblítés programot indítottam, de a dob csak kb. 1 centit mozdult meg és levágta a biztosítékot. Amikor lehúztam a dobot forgató motorról a vezetékeket akkor nem vágta le a biztosítékot és a szivattyú leszívta a vizet a gépbõl. Ez a motor zárlatára utal? vagy lehet más is? Köszönöm.
Szia! A szöszök miatt, vagy ha elvan dugulva az ürítőszivattyú szűrője nem nyomhatja ki a vizet.
Igen a motor lesz zárlatos. Nem hangos esetleg a gép? Főleg centrinél? valószínűnek tartom, hogy csapágyas és már folyik is a tengelynél.A víz lefolyik a motorra és meg is van a nagyobb baj.
A nagyobb baj alatt áramütésre gondolsz? A gép emlékeim szerint nem tűnt hangosnak vagy már megszoktuk az évek alatt... de igazából ritkán hallom, mert a társasház alagsorában van egy mosókonyha és ott tartja mindeni a mosógépét. Elindítjuk a mosást majd valamikor lemegyünk érte - szóval nem nagyon halljuk... és most, hogy nem is megy a motor nem is tudom meghallgatni. Ha meglenne a konkrét cserélni való akkor valószínüleg megtudnám csinálni, de lehet, hogy inkább szaki kellene, hogy tutira behatárolja a hibákat, mert találtam egy árat a motorra Link 34 ezer, csapágy 6ezer, szaki 10-20 ezer vagy ki tudja... így ez már 50-60ezer is lehet. A gép bár nem emlékszem mikor vettük, de talán már 10 is elmúlt - ilyenkor jön a kérdés, hogy érdemes javítani vagy inkább újat venni? Mit gondolsz? Köszi.
Szia!
A hibajelenség a következő: Normálisan működik a kegyere, aztán egyszer csak fogja magát és leáll. Minden led elalszik, és változó hogy 5-30 perc után lehet csak újra életet lehelni bele. Szétbontottam a panelt, kicseréltem a kondikat - semmi változás. Maga a 230V AC nem tűnik el, de a 12V DCigen. Közben észrevettem, hogy a TNY264 IC kegyetlenül melegszik, lehetséges hogy ez a hiba? A mosógép típusa: Zanussi ZWF 1000M Előre is köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2016
Az az IC állítja elő az elektronika tápfeszültségét. Meg kell keresni mi terheli túl, mitől melegszik.
Ezt hogy tudom megkeresni? Semmi rendelleneset nem látok rajta és megy is vagy 5-10 percig a gép.
Van rajta egy pici trafó, ez lehet hibás? mást nagyon nem tudok elképzelni, de lehet hogy az én képzelőerőm kevés. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2016
Trafó kiforrasztva - kimérve - jó, nem húz át.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |