Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Belefeccöltél ennyi pénzt és "vasalsz"? Istenem ha ezt a nyágyártók látnák, dobálnák ki a levilágítókat (én meg ott álnék ahova dobják) és bőszen vasalnának
Mutassál már nekünk egy 0.003-as vezetősávot laminálva függőlegesen 100mm hosszan és vízszintesen 100mm hosszan, had nézzük, meg mert ez elég penge teljesítmény. 3 ezred mm!
Várjá számolok. A 35mikronos réz az ugye 0,035mm. A te vezetősávod 0.003 ami egy tizede sincs ennek. A maratásnál óhatatlan az alámaródás, ha az alámaródás csak 5%-oldalanként már eltűnik a vezetősáv. Te szerintem valamit elszámoltál, vagy tudsz olyan trükköt, hogy nem mar 5%-ot sem a maratószered a 0.003-as vezetősávod alá. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2016
Pardon, igen elírtam (nyilván így a számításom helytelen), de a képre én akkor is kíváncsi volnék...
Szerintem valamit elszámoltál, ugyanis oibacsi 0,0762mm-t írt, ami 0.003" /coll/, nem pedig 0.003 mm !!
De azért így is szép teljesítmény.
Hát azt én is megnézném. 7 mil alatt a nyákgyártók sem vállalják. Vasalással az már eléggé hihetetlen kategória.
0.003x2.54mm=0.0076mm, azaz 7.6mikrométer vonalszélesség ha jól számolok. Rézvastagság 35mikrométer. Elírás a 0.003", majd biztosan javítja kolléga.
Egy col az nem 2,54mm, hanem 25,4mm. Hogy ezek a fránya mértékegységek, valahogy mindig összekeverednek
Nem olyan vészes az ára, 20 ezerből megvolt mindenestől. Nem szép, de teszi a dolgát. Levilágítós rendszer kiépítése mennyibe kerülhet? Van az egyáltalán olyan gyors?
Az angolok hívják inch-nek, a németek zoll-nak. Mi a németektől vettük át fonetikusan leírva. Mivel rövid "l"-el ejtik helyes a col, de a coll is elfogadott, nincs egységes megegyezés rá. Wikipédia: inch
Akkor is épp csak duplája a rézfólia vastagságnak, veszett kíváncsi lennék, hogy minek ez háztartási célra!
Csak egy fejlesztőműhelyben tudom elképzelni, hogy semmit se kelljen kivinni, és megőrizhetők legyenek a bizalmas részletek. A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2016
Nincs rá szükség, csak kíváncsi voltam a határaimra. 0,254-0,127 viszont gyakori keretezésnél és programozozó csatlakozóként használt tüskesornál.
Pedig szerettük volna látni , hogy milyen jól is csinálod , vagy mi a titok , vagy egyáltalán csináltál e már stb.
Valami hasonlóra gondoltam volna én is , hogy majd látunk tőled ilyesmit.
Egy példa:
Igaz itt csak a karakterek vékonyak, de szerintem a minőség szépen látszik. Ez egy éves kép, azóta fejlődtem. Ha készítem a rezonáns táp új nyákját, majd felteszem azt.
Vagy itt, ez egy Alisca-nál dolgozó ismerősnek készült:
Ha csak a vasalás eredményét mutatod az nem jelent semmit, főleg nem egy árva vonal.
Az eredmény az amikor ki van maratva
Ebbe a "vitába" nem szeretnék beleszolni,,,,viszont ha megnézitek a képet.....pedig én nem gyakoroltam 7 évet mint oibacsi, és 15 éves HP 1015 nyomtatom van.
Olvass vissza sokkal régebbre , és meg lesz a mondatodra a válasz .Bár láthatsz tőlem sok olyat is , ami ki van maratva.
Feltettél három homályos valamit rajta egy valami vonal, aztán ezt írtad hozzá oibacsi-nak
Idézet: „Valami hasonlóra gondoltam volna én is , hogy majd látunk tőled ilyesmit.” Nekem meg ez Idézet: „Olvass vissza sokkal régebbre , és meg lesz a mondatodra a válasz” Szerintem nem
Sikerélmény:
HP HL-2030, utángyártott toner, levilágításos módszer (36W 6-7 perc), két réteg maszkfólia, a felső nyomatsötétítővel erősítve ---> most már sokadszorra elsőre 100% szakadásmentes. Úgy vettem észre nagy jelentőségű még a lemez előkészítése és a maszk minősége. Hobbi célra nekem tökéletes. Köszönöm a segítségeket.
Ha meg nem , akkor erre semmi szükség nem volt tőled.
Idézet: .„Ha csak a vasalás eredményét mutatod az nem jelent semmit, főleg nem egy árva vonal. Az eredmény az amikor ki van maratva” Egyébként eddig még csak szövegelni láttalak téged , vagy itt , vagy más témában , de felmutatni igazából semmit nem tudtál.Neked az fáj , hogy tettem fel három képet , ami igazából nem is most lett feltéve , csak hát az emberek lusták olvasni .Ezek szerint te is .
A levilágítósnál a maszk ha nyomdával csináltatod az 4-5 óra, a levilágítás 2 perc, a többi annyi mint a vasalásnál. Viszont amiket felraktál képeket azokat nem csodálom hogy vasalóval meg lehet csinálni.
levilágítós méretek
A 20Ft-ossal készült képet nyisd meg, és mond meg, hogy az ic páratlan lábainak a számozásában hány mm a vonalvastagság.
Az alábbi videóban vajon milyen anyagot használnak a nyák maratásra? Mi ez?
Igen, ezek nem nehezek, de írtam is, hogy majd rakok fel ha csinálom az új táp nyákját. Egyelőre még küzdök a kétoldalassal, de hétvégén menni fog. Létezik elérhető módszer furatfémezésre? Egyébként egyedileg átépített laminálóval dolgozok.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2016
Idézet: „Létezik elérhető módszer furatfémezésre?” Létezik. Bővebben: Link Nem hiszem, hogy vasalóval menni fog.
Sziasztok.
Szeretném kipróbálni a fotózásos NYÁK készítést.Több cikket is elolvastam, megnéztem az erről szóló videót is a fórumon (videók között megtalálható). P20 fotolakkom van itthon (tavaly kaptam az OKV-n), levilágítónak pedig két dolgon gondolkodom. Vagy 250W-os higanygőz lámpa (amiről nem szívesen törném le a ballont), vagy pedig egy CHIRANA (régi csehszlovák cég) által gyártott SIRIUS nevű csoda, ami elvileg egy kvarclámpa, ebben viszont nem vagyok biztos. A lámpa így néz ki. A szlovák "horské slno"-nak, vagyis szó szerinti fordításban "hegyi nap"-nak nevezi és gyárilag volt hozzá egy piros szemüveg, pár percig lehetett előtte napozni. Ebből feltételezem, hogy kvarclámpa és nem germicid cső, mert az előtt tudtommal egyáltalán nem lehet tartózkodni. Melyikkel volna jobb szerintetek kipróbálni? A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2016
A kvarclámpa jó, de a mellette lévő hősugárzók túlmelegítenek mindent. Én hasonlót használok, a két hősugárzót kiszereltem, felfelé sugároz. Elektromosan kikötni nem lehetett, mert a középső ultaibolya sugárzónak az előtétellenállása, a hősugárzók nélkül nem működik.
Bekapcsolás után várni kell kb. 1 percet, ezalatt változik, nő a sugárzás intenzitása, ezután lesz állandó szintű. Ez a megvilágítás idő miatt fontos, a kikisérletezett megvilágítási idő csak akkor lesz mindig azonos fénymennyiség, ha ezalatt azonos a sugárerő. Ennyit a kvarclámpáról, higanygőz lámpával nem dolgoztam, úgy tudom ultraibolya fényereje jóval kisebb, többszörös megvilágítási idő kell. |
Bejelentkezés
Hirdetés |