Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   53 / 85
(#) Szabika2 hozzászólása Okt 13, 2016 /

Sziasztok,

Szeretném kérdezni hogy a csatolt képen lévő GMAX GSM modult hogy szoktátok bekötni?
Köszönöm a segítséget.

gmax.jpg

(#) levaitamas válasza Szabika2 hozzászólására (») Okt 14, 2016 /

Hello!
Attól függ, hogy mire szeretnéd alkalmazni.
(#) Szabika2 válasza levaitamas hozzászólására (») Okt 14, 2016 /

Mondjuk adok neki egy gumikalapácsot és leüti a behatolót.
SMS küldés és hívás. De az utóbbi nem feltétlen szükséges. SMS saját számokra elég.
(#) levaitamas válasza Szabika2 hozzászólására (») Okt 14, 2016 /

Egyik megoldás, központ PGM kimenetre kötöd az IN1 bemenetet, ilyenkor pl. követi a BELL kimenetet vagy a BELL+ BELL- kimenetre kötsz egy relét (megdiódázva). Relé közös pontja GSM Com pont, Relé másik pontja (programban kiválasztod a GSM-nél szakadás vagy rövidzár) IN1 bemenet.
(#) Szabika2 válasza levaitamas hozzászólására (») Okt 15, 2016 /

Köszönöm szépen.
Még egy kérdésem lenne. A képen egy SP6000 központ van. Normál esetben 4 PGM és egy relé is van rajta. Ez milyen változat hogy nincs?
(#) Syn7h37ic válasza Szabika2 hozzászólására (») Okt 15, 2016 /

Ez a mostani változat, kb. 7 évvel ezelőtt volt rajt a 4 pgm, a mostaniak egyikén sincs.
(#) levaitamas válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 15, 2016 /

Szerinted működne a 3-as 4-es? Ahogy látom csak a sorkapocs nincs rajta. Vagy szoftveresen tettek róla hogy ne látszódon?
(#) Syn7h37ic válasza levaitamas hozzászólására (») Okt 15, 2016 /

Egy próbát megér. PGM1-re és PGM3-ra valamit ráprogramozol, pl. zónakövetést, és egy 12V-os leddel meg is tudod nézni az állapotváltozást. PGM1 a kontroll, PGM3 pedig a sorkapocs nélküli.
A szoftverben mind az öt PGM kimenet szerepel. Az ötödik a relés kimenet.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
(#) aroxol válasza levaitamas hozzászólására (») Okt 18, 2016 /

Működik! Én már régóta beforrasztom a csatlakozókat.
(#) levaitamas válasza aroxol hozzászólására (») Okt 18, 2016 /

(#) Szabika2 válasza levaitamas hozzászólására (») Okt 18, 2016 /

És a Tamper a GSM modulnál? A TMP és a COM mehet egy zónára?
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2016
(#) levaitamas válasza Szabika2 hozzászólására (») Okt 19, 2016 /

Azt megint csak szabadon tudod felhasználni. Önálló bemenetként is tud működni, illetve ha PGM-et kötsz rá akkor pl a rendszer szabotázst is át tudod jelezni.
(#) Szabika2 válasza levaitamas hozzászólására (») Okt 19, 2016 /

Sajnos csak két PGM van a központon és azok foglaltak. Az IN1 és IN2 van rákötve.
Önálló bemenetként hogy működik?
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
(#) levaitamas válasza Szabika2 hozzászólására (») Okt 19, 2016 /

Rövidzárra vagy szakadásra.
(#) Szabika2 válasza levaitamas hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Elnézést de nem jól írtam a kérdést.
Önálló bemenetként hogy kell bekötnöm?
(#) Szabika2 hozzászólása Okt 21, 2016 /

Lehet alkalmazni a GSM modult és a központ vezetékes telefon rákötést egyszerre?
Értem ezalatt hogy a GSM modul SMS küldésére lenne programozva a központon a vezetékes telefon meg hanghívásra?
(#) Johnycorp válasza Szabika2 hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Szia.

Attól függ, hogy milyen megoldást alkalmazol.
A központ saját módon kommunikál a belekötött analóg telefonvonalon át. Olyan módon, amelyet támogat (pager, távfelügyeleti állomás hívása).
A GSM modul meg lehet ettől független. A központ valamely PGM kimenet vagy a BELL pontokra kötött relé érintkezője működtetheti.
Tehát a kettő egymástól független módon mehet.
(#) Szabika2 válasza Johnycorp hozzászólására (») Okt 22, 2016 /

Köszönöm szépen
(#) nagyrobi_elektro hozzászólása Okt 22, 2016 /

Sziasztok!
Egy kis segítségkérésem lenne felétek!
Paradox SP5500-ás központra csatlakoztattam egy K10V kezelőt kezelői zónával (10-esre). Amikor a rendszert élesítem és van a mozgásérzékelőkön mozgás, akkor a kód beütésekor bekapcsol a BPY (bypass) gomb. Ekkor várja a kiiktatandó zónák számának megadását, melyből a Clear + Clear gombbal lehet kilépni.
Nem tudja valaki véletlenül, hogy ezt hogyan lehet kikapcsolni? Nekem csak az kellene, hogy a kód beütésekor ha van mozgás a zónákon, akkor csak elutasítást kapjak és ne legyen bypass mód.
Sajnos a programozói utasításban nem találom.
Köszi előre is!
(#) Syn7h37ic válasza nagyrobi_elektro hozzászólására (») Okt 22, 2016 /

Zónáknál a force módot kell kikapcsolni zónánként. (001-032) Zóna opciók 8. kapcsoló
Magyar leírásnál kényszer zóna opció...
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2016
(#) nagyrobi_elektro válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 22, 2016 /

Köszi a válaszod!
A kényszer zónát felprogramozásnál tiltottam. Jó ötlet volt, de sajnos nem ez a hiba. Továbbra is az a baj, hogy ha a felhasználó beüti a helyes kódot és mozog a zónában (késleltetett 1), akkor a BYP nyomógomb világítani kezd, ez pedig csak kétszeri Clear gomb megnyomásával lehet törölni. Ezt a módot szeretném tiltani!
(#) bence88 válasza nagyrobi_elektro hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

Próbáld meg azt, hogy leveszed a zónákról a 2-es (Zóna kiiktatható) opciót.
(#) nagyrobi_elektro válasza bence88 hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

Már próbáltam azt is természetesen, de semmi. Továbbra is ugyanezt produkálja, pedig már a központot is reset-eltem. Gyárilag van benne és nem tudom letiltani az üzemmódot!
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
(#) Syn7h37ic válasza nagyrobi_elektro hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

Ha nyomsz egy resetet, akkor a force mód visszaáll, az az alapértelmezett. Pedig csak a force üzemmóddal tudod megtenni, hogy nyitott zónák esetén ne lehessen élesíteni.
Nem stay-D üzemmódban van a rendszer?
Várd meg, míg beélesedik, ne törődj a bypass gombbal. Viszont ne mozogj. Automatikusan vissza kell, hogy állítsa élesre a zónát. Ha megmozdulsz, beállítástól függően indulnia kell a riasztónak a késleltetés, vagy a riasztás. Továbbá... A mozgásérzékelő milyen zóna? Azonnali, követő, vagy késleltetett?
(#) nagyrobi_elektro válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

A reset után minden alapba visszaáll, ez rendben van. Felprogramozásnál az alábbi zónákat adtam meg:
Z1 01 belépés késleltetés 1
Z2 08 azonnali
Z3 08 azonnali
Z4 08 azonnali
Z5 08 azonnali
Kezelői zóna 10-es állítva belépés késleltetés 1-re

Nincs StayD, mert ha lenne világítana a LED.

A hiba a következő: kód beadásakor ha nem mozog senki a zónákban, akkor élesíthető a rendszer. Ha élesítéskor mozog valaki a késleltetett vagy bármelyik zónában (vagy nyitva van az ajtó, mely a kezelői zónában van), akkor nem élesedik a rendszer, de kigyullad a BYP gomb LED-je, várja a kiiktatandó zónákat. Én a zóna definícióknál kiiktattam a 2-es opciót (a zónát nem lehet kiiktatni), tehát nem lehet kiiktatni a zónákat, de akkor is felajánlja a kiiktatást.
Engem ez nem zavarna, de ha a felhasználó mozog a kilépés késleltetett zónában, akkor ez a helyzet áll elő, hogy belép kiiktatási programba. Ez a felhasználónak azért nem jó, mert elronthatja az élesítési műveletet. Ezt akarom meggátolni ezzel.
(#) tomat5 válasza nagyrobi_elektro hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

Szia!
704-es szekció 1,2,3 as opció.
Üdv.
(#) nagyrobi_elektro válasza tomat5 hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

Szia!
Megcsináltam, sajnos továbbra is ugyanaz a hiba!
(#) symbolic hozzászólása Okt 26, 2016 /

Sziasztok. Egyik házból szeretném a riasztó rendszeremet a másikba áttelepíteni. Paradox SP5500. Ha tudom a mester jelszót, hogy tudom "lekapcsolni" a rendszer, hogy szét tudjam darabokra szedni az egységeket? Egy kód beírásához feleslegesnek tartok egy szerelőt kihívni.
Valaki meg tudja mondani, hogy mit kell bepötyögnöm, mielőtt lehúzom a hálózatról és az akksiról a rendszert? Illetve milyen sorrendben? Külső szirénát, vagy a központot áramtalanítsam először?
Köszönöm!
(#) levaitamas válasza symbolic hozzászólására (») Okt 26, 2016 /

Hello!
Célszerű a sziréna akkujával kezdeni. Iktasd ki a szabotázs védelmét, mert amennyiben szabályosan van bekötve megszólalhat. Ezután kikötöd a központból a tápját, majd lehúzod a központ akkuját is. Ezután kikötöd az AC betápját.
(#) symbolic hozzászólása Okt 26, 2016 /

Köszi, látom nem lesz ez olyan egyszerű De hogy kell beírni a mesterkódot, hogy szerviz üzembe lépjen? És milyen visszajelzést fogok látni, hogy tényleg abban vagyok?
És ezt a szabotázs védelmet hogy kell kiiktatni előtte?
Következő: »»   53 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem