Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2660 / 3607
(#) BarnaPili válasza zenetom hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Ezekre én még rá is kattintok.
István
(#) zolee1209 válasza Robin2 hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

A kecskeméti Gong rádióban, a délelőtti órákban (akkor biztosan) van egy hírolvasó. Ha a nevét nem mondja be, nőnek könyvelem el. Igaz, ezt minden alkalommal megtörténik. Nem tudom, élőben milyen hangja lehet...
(#) elektroncso válasza Bakman hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Bányász kifejezés. Használják még az iszapolás kifejezést is, ez egy kicsit más technológia. Valójában víz és föld adott arányú elegyélőr van szó (iszap, köznyelven sár), ezt szivattyúznak be az elhasználódott (kiürült) bányajáratokba. Az az előnye a hagyományos "betemetem földel" megoldáshoz képest, hogy nem esik össze úgy mint a föld, teljesen kitölti a nyílást, miután kiszárad pedig jó kemény lesz. Így nem "szakad be" a föld a régi bányajáratok fölött. Ha pedig a bányajárat város illetve falu alatt fut akkor nem süllyednek meg a házak a talajmozgástól.
Érdekességképpen a zsanai gázkutat is iszapolással fojtották el véglegesen.
Sajnos a hang nagyon rossz:
Zsanai gázkitörés. (1979)
(#) Stewe válasza Bakman hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

A tömedékelés egy műszaki műszó, általánosan a mesterséges üregek, eredeti állapot visszaállítását szolgáló végleges szilárd kitöltését jelenti.
Ezt használják a vízkutatófúrások visszatömésétől a bányák komplett tárnáinak kiöntéséig.
(#) BarnaPili válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Mikor a Pusztaszabolcsi kitörés volt,minket odaevett a kíváncsiság.Félelmetes volt,pedig nem engedtek közel.A lángcsóva ellátszott a falunkig ami majd 20 km-re van onnan.A kutat megközelítve(ameddig a rendőrök engedték) rendesen félni lehetett.A zaj olyan nagy volt,hogy egymás szavát sem értettük,és érezni lehetett a meleget is.
Azzal a gázmennyiséggel,ami ott elégett,nem tudom mennyit autózhattunk volna,vagy fűthettük volna a házat...
István
(#) elektroncso válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Ezáltal ihletve annó forgattak filmet a Kisváros keretén belül: Kisváros - Gázkitörés.
(#) Koncsar hozzászólása Nov 1, 2016 /

Sziasztok! Nem emlékszik valaki, hogy a Nokia 2110 mennyibe került újkorában amikor megjelent?
Köszi.
(#) SzervízMacska válasza Koncsar hozzászólására (») Nov 2, 2016 / 1

Szia! Már nem emlékszem a hivatalos árra, én egy feltehetően nem egészen tuti üzletben vettem 120-ért, az ár alapján vélhetően szürke importból. Az viszont biztos, hogy a belevaló westeles kártya 39 ezerbe került, mindez '95 tavaszára datálódik. Csak az arányok érzékeltetése végett teszem hozzá, hogy a készülék+kártya+kihangosító+kézibeszélő természetesen megfejelve a beszerelési munkadíjjal 250 ropi volt. Előző év végén 280-ért vettem az autót öt évesen, amibe mindez be lett szerelve...
(#) jdani hozzászólása Nov 2, 2016 /

Üdv. Infót gyüjtenék csak.
Neten olvasgattam, viszont ott eltérő adatokat kaptam.
Szennyvízelvezetésről lenne szó. Tipikus családi ház, felujítás / új szennyvízelvezetés. A kérdés, tudja-e valaki, hogy milyen lejtéssel kell rakni?
Neten, többek között olyat is olvastam, hogy egy méteren a lejtés 1 és 15 centi között van.. Na kösz
(#) pjg válasza jdani hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

1 - 1,5%
(#) jdani hozzászólása Nov 2, 2016 /

Ok, ez is egy válasz. Miért van az hogy, amit én olvastam, ott akár 15% is lehet. MItől függ?
(#) pjg válasza jdani hozzászólására (») Nov 2, 2016 / 1

Az sok. Lerohan a víz és ott marad a sz.r.
(#) jdani válasza pjg hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Igen, ezt én is tudom. 40 méteren kellene elvezetni. Hány centivel legyen lejjebb akkor a vége?
1m mondjuk?

Most olvastam:
Idézet:
„A tapasztalt szakemberek egybehangzó véleménye, hogy a csatorna lejtése nem szabad több legyen, mint 3-5 ezrelék. Az egyszázalékos lejtést csak különleges, kivételes helyzetben szabad elérnie a csatornának.”

Az 1% = 100cm-en 1cm.
40m = 0,4m amibe belegondolva tényleg sok.

(#) jdani válasza pjg hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Idézet:
„Ennek megfelelően egy 10 méter hosszú szakasz két vége között nem lehet nagyobb a különbség 3-5 centiméternél.”

Nekem belegondolva az nem sok. Majdnem mint hacsak vízszintesbe lenne.

Igen. Ha majdnem vízszintes, akkor tud utazni a darabos anyag a víz tetején. Persze, ha nem lejt akkor leragad az anyag és eldugul. Ha túl meredek, akkor meg elmegy a víz üresen.
(#) Gafly válasza pjg hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

És van hasonló ökölszabály, hasonló okból, függőlegesre esetre is...
(#) Koncsar válasza SzervízMacska hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Szia! Köszi szépen.
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Mond csak!
(#) Gafly válasza pjg hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Nem vezetjük 45 fokban
Csatornában nincsen sem vízszintes, sem függőleges (még ha úgy is néz ki messziről ).
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Nálunk itt függőleges. A padláson van egy használati hely, alatta az 1. emeleten, alatta a földszinten. 40 éve működik. 2 éve a kanyarban tört össze az eternit cső, ahol a föld alatt átmegy vízszintesbe. De gyanítom a duguláselhárító volt a ludas.
(#) zolika60 hozzászólása Nov 2, 2016 / 1

Szeretne valaki kismacskát? Van két felesleges kandúrka.

ciák 005.JPG

(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Úgy tűnik, nincs macskaaszály, ismerősöm is kínálja az övéit.
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 2, 2016 / 2

Nálunk is túltermelési válság van. Nem is láttam az anyjukon hogy hasas volt. A múlt vasárnap hozta őket elő a garázspadlásról. Rajtuk kívül is van már hét macskánk.
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Majd a tél tizedel.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 2, 2016 / 1

Idézet:
„2 éve a kanyarban tört össze az eternit cső”

Mit ettél?
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Elvigyem? Még szopnak is, de gy hónap múlva szívesen neked adom. az unoka szerint Béla a neve, de átkeresztelheted. A nagyi azt mondta, hogy a Béla csúnya, erre az unoka, akkor legyen szép Béla.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2016
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Én? Biztos olyat, amiben koleszterin van.
Következő: »»   2660 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem