Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nálam egyik sem. Már régóta nem készítenek műsort. Az ilyen olyan kívánságműsor meg szerintem csapnivaló. Az egyéb zenei öszeállítások is. Akkor inkább a saját gyűjtemény ami FLAC és WAV. Akár random sorrendben lejátszva.
Értem. Sajnos idáig jutottunk. Ha otthoni zenére vágyom, akkor előjönnek az LP-k, CD-k, orsós szalagok. Ezek még elég jók minőségre, nekem megfelelnek.
Anyám elvesztette a telefont és amikor megzörgetik a megtaláló kinyomja. Mi a megoldás?
Ha előfizetéses a teló, letiltani, ha nem, akkor csak simán venni másikat. Még pár napig próbálkozhattok a csörgetéssel. De csoda, hogy nincs még kikapcsolva.
Szevasztok. Vettem egy házat, amibe pöpec kis garázs van, ami alatt ugyanakkora lapméterű pince is. Tulaj azt mondta hogy arra tankkal is rá lehet állni, nem fogok a pincébe kikötni..
A beton vastagsága jó ha eléri a 10centit. Állitólag jó be van vasalva... Na oké, mondjuk én csak annak hiszek amit látok. A garázs kb 17 lapméter. Mondjuk a pincébe egy helyen egy görbe vassal mégis alá van támasztva.. Szeretnék esténként nyugodtan aludni, hogy nem omlik be, így alá akarnám dúcolni pár vas lappal. Kérdés hogy milyen formába, hányat?.. Itt egy kép, az első. Látszik felülnézetből, és oldalvást is. A zöld alávasalással az a gond, hogy 5m hosszú lenne... Az az elvetős ötlet. Nade a kékhez mit szóltok? Két valamilyen erősebb, vastagabb vas benne végig 3,3 méteren. Egyik vasat két szélén megtámasztva vas rúddal...
Ha nem használod a pincét, temesd be, az a tuti. A támasztó oszlopok miatt egyébként sem lesz normálisan használható szerintem. Az utólagos alátámasztásnak is vannak szép költségei ha nem 20 x 20 mm-es zártszelvénynel akarod magoldani (ami ugye nem ér semmit ilyen esetben). A tuti megoldás a méretre vágott és tüzhorganyzott I gerenda plusz a lábak...
Ha megcsinálod a "kék" alátámasztást, lényeges, hogy nem csak plafonra nyomod a gerendát, hanem a gerenda és a plafon közé -teljes felületre- finomszemcsés beton kell tömörítve.
A gerenda önmagában csak pár ponton érintkezne a plafonnal, közötte a betonnak köszönhetően teljes felületen támasztaná a plafont.
Nem támogatnám alulról, hanem rábetonoznék a tetejére egy betonháló behelyezése után.
A két réteg nem fog összekötni. Ahhoz, hogy legyen értelme, a mostaninál nagyobbat kell készíteni, hogy az oldalainál rendesen támaszkodjon és vastagság is kell, különben nem ér az egész semmit. Viszont, ez felveti azt a problémát, hogy így magasabb lesz a padló.
Egy hozzáértővel megnézetni, hogy kell e egyáltalán buzerálni, vagy tényleg jó úgy ahogy van.
Természetesen össze kell vasalni a két réteget és kissé nagyobbra kell a felső réteget csinálni, de jobb megoldás, mint alulról támogatni a vékony betont. Ha elég vastag a felső réteg ez szinte csak bent maradó zsalu.
Meg "rábetonozás" előtt tisztogatás, gondolom.
Szerintem ez a legnehezebben kivitelezhető megoldás. Egyrészt a hajlítást legyártatni, másrészt gondoskodni kell arról, hogy az ív két vége ne tudjon terpeszteni, különben nem ér semmit.
Fagerendázat? Ha épületek, bányák aládúcolására alkalmas, nem hiszem, hogy ide rögtön hatalmas vasakat kell beépíteni. Régen a ferde kocsifeljáróra tettünk két fa bakot és két pallót, visszagurulva rá a Trabanttal, simán szereltünk alatta.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
Hajlítani sem kell. Így vannak a csarnok tetőszerkezetek megoldva nálunk 10m áthidalásokkal vagy 40éve. Sima zártszelvény duplán egymás alá hegesztve. Kutya jól bírják. Egy autó tonnás terhéhez arányosan kell a vasanyagot kiválasztani. Inkább itt a korrózióval lenne gond hosszútávon szerintem egy pincében, a föld alatt. A faanyag, impregnálás után is egy megoldás. A betemetés meg a zömítés miatt bajos kissé, bár ha nem zuhansz olyan mélyre már az is nyerő.
A beton, vasalás összetétele, milyensége a fő kérdés. Ha pl. porlad, akkor hiába minden. A vasalás sem mindegy hogyan történt, betonhálóval, vagy a régi falusi "dobáljunk bele minden vackot a ház körül, me az jaú a betonynak elv alapján.
A beton minősége nagyon jó. A fickó aki építette, betongyárban dolgozott, és nyomta a házba az anyagot. (újítjuk, átépítjük a házat, meg is győződtünk róla, hogy pazarolva volt, feleslegesen sok beton. de ha ingyen volt, akkor már érthető miért van benne annyi)
Mondom, úgy mondták, hogy akár egy tankot is kibírna. A pince alja is kibetonozva. Ott látni, hogy egy görbe vassal van aládúcolva. Ott van két vas függőlegesen, az csak egy átkötés a szobákba, az semmi garázs tartó. *érdekes, vindózban függőlegesen mutatja az első képet.. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2016
Szerintem jól van az úgy ahogy van. Fölösleges pénzt bele rakni.
A csaj vajon jár hozzá? Ha igen, bestbuy.
Ilyenkor nekem is mindig ez jut eszembe.
Nem tudom mennyit foglalkoztál tartószerkezetekkel, de a szilárdságtani alapvetések mellett is vannak tényezők, amik nagyon fontosak, és utat mutatnak.
1. ha a megerősítendő födémet nem ismerjük, és a megerősítéssel nem tudjuk teljes felületen összekötni, akkor azt nem tartóelemnek, hanem tehernek kell tekinteni. Hiába használsz tehát bármilyen helyi dúcolást, ha a terhet a vasbeton viseli, aminek a részleges beszakadása is jelentős anyagi kárral, és közvetlen életveszéllyel járhat. 2. Milyen szerkezetű a mostani betonfödém? Vajon a monolit vasbeton lemez elviseli a terhet, vagy több lépésben kiöntött de egy darabnak látszó födém enged, ha terhelése van? ez a helyzet ismétlődő terhelés esetén okozhat meglepetést. Nem tudom ki javasolta a tömedékelést, de a legjobb megoldásnak látszik. Ha megbízható teherbírást akarsz, akkor le kell bontani, és egy kipróbált technológiával új födémet kell önteni, vagy betömni az egészet, és elfelejteni a pincét. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2016
Ha messze van a kívánt adó, és van rá hely, érdemes jófajta irányított antennát építeni. Nekem egyébként sok adó hangja (főleg a beszéd) túlvezéreltnek tűnik.
Lehet, hogy sok esetben az adó megfelelő beállítása sokat segítene.
Van a családban rádiós. Hát, élőben nagyon nem olyan a hangja, mint a rádióban. Lehet ezért tanítják, mint külön szakmát, a hangmérnökséget?
Ez így van, kolléganőm mellékesben hírolvasó. Ha nem szól előre és nem mutatkozik be a blokk elején, soha az életben fel nem ismertem volna fel. És még sokszori hallgatás során sem azonos a két hang.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |